Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Tekijänä Kaupunkitarkkailija
#99162
Harvassa ne paikat ovatkin minne ne sopivat ja niistä yksi ei ole myöskään lähiö. Ruutukaava-alueellehan ne useasti sopivat, mutta eivät kuitenkaan jokaisessa kaupungissa. Yksi hyvä esimerkki onnistuneesta korkeasta rakentamisesta on Tampereen rautatieaseman ympärys. (olemassa olevat ja tulevat.) Kuopiossa hyvä kohde on mölymäki, minne on tulossa yksi taikka kaksi, en ole tarkemmin laskenut, yli 10 kerroksista. Rakentamisen pitäisi myötäillä maanpinnan muotoja. Yksi, edellä mainitsemastani ohjeesta poiketen, kohde on/olisi mielestäni myös moottoritien varsi, jossa on jo microteknian tornitalo ja viestikadulla rakenteilla oleva. Sinne sopisi muutoma korkeampi lisää, sillä alueella ei ole mitään menetettävää. Se on alunperinkin hyvin hajanainen ja sekalainen, jota halkovat mm. isommat ja pienemmät tiet ja sähköverkko. Kuten aikaisemminkin olen maininnut ovat useampi tornitalo yhdessä parempi, kuin yksittäiset ripoteltuna ympäri kaupunkia.
Tekijänä Kaupunkitarkkailija
#99163
Tänään oli Savon Sanomissa juttu Sampotalon purkamisesta ja mitä siihen tilalle mahdollisesti oltaisin rakentamassa, tässä kuvat nykyisestä Google Earthista otettuna ja uuden rakennuksen luonnos:

Kuva

Nykyinen on siis kuusi kerroksinen ja matalampi osa vain kaksi kerroksinen, jonka tilalla uudessa on useampi kerros.
Nykyinen rakennus joutaakin purkaa, on nimittäin semmoinen arkkitehtuurin taidonnäyte, ettei ikivä tule :smt023

Kuva

Mielestäni luonnos vaikuttaa ihan hyvälle. On ainakin sopivaa korkeutta. Julkisivusta en viitsi kommentoida, sillä ne tulevat todennäköisesti muuttumaan luonnoksesta.
Biosphere, hmikko peukuttivat tätä
Tekijänä Kaupunkitarkkailija
#99601
Kyseinen rakennus on käsitykseni mukaan entinen kansalliskaupan rakennus. Googlettamalla löytyy muutomia kuvia lisää rakennuksesta ja muuta tietoa. En tiedä miksi rakennus on aikoinaan purettu, mutta valitettavasti näin on kuitenkin tehty . Mielestäni ihan kivan näköinen oli.
Tekijänä spede
#99618
Talo purettiin 1974 vuonna 1975 valmistuneen KK-marketin tieltä. Se oli aikanaan suurinvestointi, jonka myötä kansalliskauppa nousi sen myötä myynniltään Kuopion suurimmaksi päivittäistavaramyymäläksi. Kauhea rumilus tuli tilalle, mutta 70-luvulla raha puhui ja arkkitehtuurisilla arvoilla ei ollut yhtään mitään väliä.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17