Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä Kaupunkitarkkailija
#99162
Harvassa ne paikat ovatkin minne ne sopivat ja niistä yksi ei ole myöskään lähiö. Ruutukaava-alueellehan ne useasti sopivat, mutta eivät kuitenkaan jokaisessa kaupungissa. Yksi hyvä esimerkki onnistuneesta korkeasta rakentamisesta on Tampereen rautatieaseman ympärys. (olemassa olevat ja tulevat.) Kuopiossa hyvä kohde on mölymäki, minne on tulossa yksi taikka kaksi, en ole tarkemmin laskenut, yli 10 kerroksista. Rakentamisen pitäisi myötäillä maanpinnan muotoja. Yksi, edellä mainitsemastani ohjeesta poiketen, kohde on/olisi mielestäni myös moottoritien varsi, jossa on jo microteknian tornitalo ja viestikadulla rakenteilla oleva. Sinne sopisi muutoma korkeampi lisää, sillä alueella ei ole mitään menetettävää. Se on alunperinkin hyvin hajanainen ja sekalainen, jota halkovat mm. isommat ja pienemmät tiet ja sähköverkko. Kuten aikaisemminkin olen maininnut ovat useampi tornitalo yhdessä parempi, kuin yksittäiset ripoteltuna ympäri kaupunkia.
tekijänä Kaupunkitarkkailija
#99163
Tänään oli Savon Sanomissa juttu Sampotalon purkamisesta ja mitä siihen tilalle mahdollisesti oltaisin rakentamassa, tässä kuvat nykyisestä Google Earthista otettuna ja uuden rakennuksen luonnos:

Kuva

Nykyinen on siis kuusi kerroksinen ja matalampi osa vain kaksi kerroksinen, jonka tilalla uudessa on useampi kerros.
Nykyinen rakennus joutaakin purkaa, on nimittäin semmoinen arkkitehtuurin taidonnäyte, ettei ikivä tule :smt023

Kuva

Mielestäni luonnos vaikuttaa ihan hyvälle. On ainakin sopivaa korkeutta. Julkisivusta en viitsi kommentoida, sillä ne tulevat todennäköisesti muuttumaan luonnoksesta.
Biosphere, hmikko tykkää tästä
tekijänä Kaupunkitarkkailija
#99601
Kyseinen rakennus on käsitykseni mukaan entinen kansalliskaupan rakennus. Googlettamalla löytyy muutomia kuvia lisää rakennuksesta ja muuta tietoa. En tiedä miksi rakennus on aikoinaan purettu, mutta valitettavasti näin on kuitenkin tehty . Mielestäni ihan kivan näköinen oli.
tekijänä spede
#99618
Talo purettiin 1974 vuonna 1975 valmistuneen KK-marketin tieltä. Se oli aikanaan suurinvestointi, jonka myötä kansalliskauppa nousi sen myötä myynniltään Kuopion suurimmaksi päivittäistavaramyymäläksi. Kauhea rumilus tuli tilalle, mutta 70-luvulla raha puhui ja arkkitehtuurisilla arvoilla ei ollut yhtään mitään väliä.
Avatar
tekijänä huopa
#99715
Jotain vähän pienempiä mutta ihan mukiinmeneviä uusia rakennuksia tullut netissä Kuopiosta vastaan. Pistänpä muutaman tähän ihmeteltäväksi.
Torikatu 18, joko myyjät osaavat tehdä todella näyttäviä kuvia tai sitten rakennus on ihan sopusuhtainen paikkaansa, mut ihan kiva 3krs tölli
Kuva

11 kerrosta Kalevalankatu 33:ssa. Ei nyt kaunein tornitalo, muttei huonoinkaan. Plussaa pienestä kattoviistosta.
Kuva

Suokatu 29, pitäisi valmistua tänä vuonna. Miinusta alakerrosten nauhaikkunoista, mutta plussaa yläkerroksen lasitetusta kattoterassista. En yleisesti pidä lasituksista, koska ne tekee omaan makuun hieman tympeää julkisivupintaa, mutta tuonne kattokerrokseen se ihan sopii.
Kuva
Biosphere, veka, AQ ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä Kaupunkitarkkailija
#99742
huopa kirjoitti: 03.03.20 14:53 Kuva

Rakennus on itseasiassa 4 kerroksinen. Nuo ylimmät pienet ikkunat ovat 4:n kerroksen lattiatason ikkunoita. Asunnoissa on muina ikkunoina kattoikkunat tässä kadun puoleisissa asunnoissa. Tämä on mielestäni ihan onnistunut rakennus. Sopii kokonsa puolesta paikallensa. Miinuksena sanoisin, kun kävin tutustumassa rakennukseen, niin asunnot olivat aika ahtaan tuntuisia ja osassa hieman erikoisia ratkaisuja tehty ja hinta +4000€/m2. Tärkeintä toki julkisivun ulkonäkö, sillä ei minun tarvitse tuonne muuttaa. Olisin ehkä pitänyt julkisivusta enemmän, jos olisi jätetty vaakatason kerrokset rajaava pellitys pois.


Kuva

Tämä rakennus puolestaan mielestäni ehkä hieman häiritsee korkeudelleen ympäristöönsä nähden, kun sitä tarkastelee esim. Väinölänniemeltä päin, mutta jospa sekin ongelma häviäsi ympäröivän alueen muun lisärakentamisen jälkeen.


Kuva
Kattoterassin lasitus tosiaan vaikuttaisin ihan kivalta livenäkin katsottuna. Muuten rakennus on mielestäni aika mielikuvitukseton ja tylsä. Hieman ''lähiökerrostalon'' oloinen. Katutasossa rakennuksesta puolet on varattu asukkaiden kellaritiloille, mikä on mielestäni harmi, sillä ne olisi kaupungin keskustassa erityisesti yhden pääväylän varrella kohdennettava liiketiloiksi.
Avatar
tekijänä veka
#101585
Tämä pitäisi nähdä livenä ja käytössä, jotta voisi aistia tunnelman. ADT:n linkistä löytyy kuvia myös sisältä. Täytyy tunnustaa, että vieroksun kovasti betoniseinäistä portaikkoa, joka haukkaa valtavasti kuutioita joutokäyttöön, vähän samaan tapaan kuin Kiasmassa. Voiko tuommoisen kuilun jotenkin valjastaa jonkin sortin näyttelytilaksi?
Avatar
tekijänä veka
#101589
Tulipa vielä mieleen, että näitä jokseenkin pelkistettyjä laatikkotaloja pulpahtelee nyt siellä täällä, tämän lisäksi ainakin Kirkkonummen kirjasto ja Tanssin talo Helsingissä, ehkä muitakin. Onkohan tämä jonkin sortin trendi aikamme High-End -arkkitehtuurissa?
tekijänä Xerdoz
#101592
hmikko kirjoitti: 23.01.21 14:18 Kuopion museon peruskorjaus ja laajennus arkkitehtitoimisto Davidsson Tarkelan sivuilla. Museo avataan yleisölle vaiheittain, alkaen 19.2.

https://www.arkdt.fi/work/kuopion-museo
Aivan järkyttävää roskaa. Harmaa betonikuutio, jonka sisällä paljasta harmaata beonia. Siinä tämänpäivän huippuarkkitehtuuria, suoraan 60-luvulta.
Avatar
tekijänä huopa
#101884
Onpas joo hyvinkin betonibrutalismia tai mikskä tuota nyt kutsutaankaan.. ei itseänikään kovin hirveästi inspiroi. Tässä olis ollut mahdollisuus tehdä jotain vähän koreampaakin.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18