Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
46
40%
Ei
47
41%
En osaa sanoa
21
18%
Avatar
Tekijänä Kantti
#94169
Maanantaina alkaa grillin purku. Tyhjillään se on ollutkin jo kai kolmisen viikkoa purkua odottelemassa?
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/66 ... s-puretaan

Viikon takaiset kuvat paikasta.
Kuva

Torin kivipinta rajatulta alueelta on poistettu ja hieman kaivettu täytemaata pois. Nyt varmasti ollaan jo jotakin saatu esille vanhasta torinpohjasta?
Kuva
James, hmikko, Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#94183
Kauppatorilla on kaksi arkeologista kaivuu aluetta tällä hetkellä. Toinen on maanantaina purkamisen kohteena olevan grillin edessä Aurakadun reunassa, toinen Eerikinkadun vieressä oleva samankoinen kenttä. Eerikinkadun alueelta, puolen metrin syvyydeltä on heti löytynyt kivetty ennen Turun 1827 paloa ollut torinpinta.

Kuva

Turun palon jäljet näkyvät yli 190 vuoden jälkeenkin vanhalla toripinnalla mustina nokijääminä.
Kuva
veka, hmikko, Tlahti ja 1 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#94197
Turun kaupungin facebook sivuilla on videonpätkä jossa kerrotaan kauppatorin kaivauksista. Edellisessä postauksessa näkyvä entinen torin pinta on Turun palon aikainen, kuten Muuritutkimuksen kenttäjohtaja, Maija Helamaa videolla kertoo. Syvemmälle mentäessä esiin saattaa putkahtaa aikaisempia rakennusten pohjia 1600-luvulta.
Sivumennen sanoen noin 50 vuotta Helsingin perustamisen jälkeiseltä ajalta ja noin 100-150 vuotta ennen Tampereen perustamista. ;)
https://www.facebook.com/turunkaupunki/ ... 672623804/
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#94204
Vaikka elohopea nousi lähes 30 asteeseen, niin pitihän sitä toria mennä omin silmin katsomaan; onhan ensimmäisen rakennuksen purkaminen alkanut. Tältä torilla näytti noin klo 13.
Kuva
Kuva
Vanhan kivetyksen lisäksi torin alta löytyy vanhoja hirsiä
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 14.05.18 21:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tlahti, Kantti, veka ja 1 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#94434
Parin viikon aikana torin kivetystä on auennut paljon ja kun ensimmäisten kaivausten kuopat täyttyvät, valmistaudutaan uusien aloittamiseen.
KuvaP1010727 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010715 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010726 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010719 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010717 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010718 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010720 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010722 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010723 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP1010725 by TurkuCubed, on Flickr
veka, Tlahti, hmikko ja 1 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#94438
Aikamoisia hiekkakasoja tuolla nupukivistä puretulla alueella! Mistä hiekka oikein on peräisin, aivan kuin sitä olisi kipattu torille lisää? Kaivauksiahan siellä piti tehdä... :)
Tekijänä James
#94459
Kantti kirjoitti:Aikamoisia hiekkakasoja tuolla nupukivistä puretulla alueella! Mistä hiekka oikein on peräisin, aivan kuin sitä olisi kipattu torille lisää? Kaivauksiahan siellä piti tehdä... :)
Eikös sille alueelle asvaltoida se väliaikainen tori kaivausten ajaksi, jotta saadaan kaivaukset laajennettua Eerikinkadun reunasta lähemmäs torin keskiosaa tjs.?
Tekijänä Tono
#94461
Nyt on selvinnyt sekin mikä oli Turun torin arvokkain juttu.

No tietysti se "hieno" lasikattoinen Hesen grilli siinä Kauppiaskadun ja Yliopistonkadun kulmassa. Haluavat sen säilyttää jälkipolville uudelleensijoittamalla sen Martin Sotalaistenaukiolle, jossa siitä kuorituukin ihan oikea drive-in. Kerrassaan nerokasta kierrätystä!

Innolla odotan miten 1990-luvun luomus täydentää 1950-luvun, julkisivultaan suojeltujen, rakennusten kanssa Martin kirkon maisemia. Ei muuta kuin grillailemaan.
Tekijänä Ruutukaava
#94463
Julkisivu ei tietenkään jää nykyiseen kuosiinsa, vaan asu tullaan muuttamaan martin miljööseen istuvampaan muotoon. Näin ainaki Salmela itse kertoi lehtihaastattelussa.
Avatar
Tekijänä Kantti
#94464
Rankasti epäilyttää mitä Salmela on valmis laittamaan likoon, saadakseen sen jotenkin istumaan yhtenäisen 1950-luvun rakennuskannan keskelle. Henk. koht. olen aina pitänyt sitä pömpeliä melko räikeän näköisenä, ei se torillekaan mitenkään "sopinut", melko kaamea se on omasta mielestä.
Tekijänä hmikko
#94466
^ Kyseisellä aukiolla Martissa on StreetView-kuvissa vuodelta 2014 miehittämätön bensa-asema. En muista, onko se vielä tällä hetkellä siellä, mutta eniveis, kyseinen paikka ei nyt ole ollut niin järin ylevässä käytössä tähänkään asti. Liikennemelu on myös melkoinen.

Mutta tosiaan, kumma että tuommoista laitosta kannattaa ruveta hyssyttämään toiseen paikkaan. Ilmeisesti joku suht helposti siirrettavä teräsrakenne? Muuten tulisi varmaan uusi halvemmaksi.
Tekijänä Luukie
#94467
Vietiinhän keskustasta Varissuolle Hesen talo . Luulisi ettei näillä tönöillä nyt kauheasti tunnearvoa ole että kai se jotenkin kannattavaa sitten on. Förin kohdilla joskus on ollut Hese joten ihan varmasti hyvään kohtaan tulee tämä osumaan. Mitää ihmeellistä rakennuskantaa ei tuon huonovointisen puiston kohdilla ole joten ei kaupunkikuvaa varmasti tule pilaamaan. Aika perus tönöjä tuossa kohtaa, onneksi kuitenkin nämä torin rakennukset katoavat.
Tekijänä Tono
#94478
Kuulemani mukaan laitetaan jopa uutta maalia pintaan (väri "ympäristöön sopivaksi") ja lisäksi katetaan lasilla nykyinen kioskin katosalue. + drive in.

Mutta, onhan se katon puoliympyrä profiili vähän sama kuin Martinkirkon tornin ikkunassa. Kaupunkikuvatyöryhmä ja museokeskus eivät kyllä rakennussuunnitelmia ole puoltaneet.

Tuleekohan siirrosta yhtä iso spektaakkeli kuin Puistokadun puutalon roudaus? Hesellä näistä kokemusta.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 21