Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä K3ppi
#98674
Vanha Motonet on purettu Turussa puoleenväliin jo
Tietääkö joku mitä tähän on tulossa ?
Avatar
tekijänä Kantti
#98675
Joo, kauhakuormaaja on ollut runttaamassa taloa jo joitakin päiviä. Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan kokouspöytäkirjoista ei löydy mitään paikan kaavoitukseen liittyvää muutosta. Kiinteistö on Turun Sanomien omistama. Ainakin on ollut. Kai vieläkin. Ei tietoa mitä jatkossa tapahtuu.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#98810
Aurumin sisäänkäynti alkaa hahmottua
KuvaPB010298 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaPB010301 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaPB010302 by TurkuCubed, on Flickr

Wikken katolta kuvattuna

KuvaPB010281 by TurkuCubed, on Flickr

Dokumentoin purkutuomion saaneen Gadolinian, tosin purku tuskin alkaa ennen kuin Aurum valmistuu, sillä ymmärtääkseni Gadolinian toiminnot ovat siirtymässä sinne. Rakennus ehdottomasti aikansa luomus ja sarjassaan varmasti yksi parempia, joten osaan rakennusta ja sen brutalistista massiivisuutta sinänsä arvostaa, mutta onhan ympäristö sille aivan väärä. Rakennus on omaan silmään tyyliltään vähän samanlainen kuin jokirannan Marina Palace hotelli joka on valmistunut neljä vuotta Gadolinian jälkeen.

KuvaPB010303 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaPB010304 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaPB010305 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaPB010306 by TurkuCubed, on Flickr
Kantti, hmikko, Tlahti liked this
Avatar
tekijänä Kantti
#98816
Telineet Minerva Bostin edestä on juuri purettu ja rakennus on nähtävissä. Kyllähän se nyt siihen sopii ranskaiaisten parvekkeidensa kanssa.
Kuva

Päädyn normiparvekkeet tulevat linjaamaan parantavaa ilmettä taloon rakennusten välikössä. Näin uskon.
Kuva

Näkymä taideakatemian seinustalta kurttulehtiruusupuskan ja puiden takaa. Ylhäällä hieno aitiomainen uppoparveke jolta ei kuitenkaan joelle asti näe. Taideakatemian katon ylitse ehkä, näköala törmää kuitenkin Rantakadun varren taloon. Mut kiva silti.
Kuva
veka, TurkuCubed, jfo liked this
tekijänä hmikko
#98819
TurkuCubed kirjoitti: 01.11.19 18:47 Rakennus ehdottomasti aikansa luomus ja sarjassaan varmasti yksi parempia, joten osaan rakennusta ja sen brutalistista massiivisuutta sinänsä arvostaa, mutta onhan ympäristö sille aivan väärä.
Gadolinian tilalle tuleva rakennus on kyllä aivan yhtä massiivisen näköinen, ja lienee kerrosneliöiltään isompi. Jos sillä perusteella arvioidaan, niin uusi on yhtä väärässä paikassa.
Avatar
tekijänä Kantti
#99120
Eilen iltapäivän hämärässä tihkuseteessa otettu kuva Brahe Centerin projektista, jossa korttelin keskelle rakennettava pistetalo on joitakin kerroksia jo noussut. Talosta on tulossa 9-kerroksinen, kuten katuvarsirakennuksestakin, kerrosta korkeampi kuin vasemmanpuoleinen naapuritalo.

Kuva

Tältä näytti toiselta puolelta, pihan äärimmäisestä kulmasta ennen projektin alkua.

Kuva
TurkuCubed, hmikko liked this
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#99133
Tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa hyväksyttiin Mayerin Turun Telakka vaiheasemakaava, Nummessa sijaitseva ''Tammitie'' pienkerrostalokaava sekä Kauppaopiston kaava. Olen lähemmäs varma että kahdesta jälkimmäisestä päästään käymään keskustelua ihan korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti, sen verran äänekästä valitusta on kuulunut Kauppaopiston tapauksessa naapureilta ja Tammitien kohdalla alueen äänekkään yhdistyksen suunnalta. Molemmissa vastustajiksi jäivät vasemmistoliiton edustajat.

Kauppaopisto:
Kuva
Kuva

Tammitie:
Kuva
Kuva
Kuva
hmikko, Kantti liked this
tekijänä hmikko
#99136
^ Juu, Nummenmäen/Itäharjun omakotitaloasukkien yhdistys on juuri tätä sarjaa. Jalkakäytävien aurausta ei saada järjestettyä kollektiivisesti (viime talvena ei päässyt kävellen ees ei taas), mutta tämmöisessa kaava-asiassa intoa piisaa varmasti tappiin asti. Ja tuo kaavahan on ainakin noissa havainnekuvissa sovitettu alueelle varsin nätisti. Suunitelmassa korvataan aaltopeltisiä teollisuuhalleja ja muutama asevelimallin omakotitalo liikesiipineen.
Kantti liked this
Avatar
tekijänä Kantti
#99137
Tässä alue Nummenpakalla tällä hetkellä. Tai oliskohan tuonne Hakakadun toiselle puolelle jo rakentunut entisen Turun Dieselin paikalle jotakin?

https://goo.gl/maps/VmHPETfeWx2pFXBU6
tekijänä hmikko
#99138
Kantti kirjoitti: 10.12.19 01:45 Tai oliskohan tuonne Hakakadun toiselle puolelle jo rakentunut entisen Turun Dieselin paikalle jotakin?
Siellä on uusi K-kauppa, joka avasi reilu vuosi sitten tjsp. Samalla Kuralassa, Hämeen valtatien varren vanhassa kauppakeskuksen tapaisessa ollut K-supermarket lopetti. Uuden kaupan suunnitelmat esiteltiin silloin aikanaan samalla kun nuo Tammitien tulevat asuinrakennukset ensimmäisen kerran.

Tuolta Nummenmäen K-kaupalta ois voinut edellyttää jotain julkisivua. Nyt on Keskon vakiolaatikkomallia ja sopii yhteen viereisten vanhojen aaltopeltihallien kanssa vähän turhan hyvin. Mut onpahan tulevilla uusilla asukkailla ainakin kauppa lähellä.
tekijänä Läntinen pitkä
#99248
Parkinkentän aluelle on laadittu alustava kaavaluonnos joka tulee kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn alkuvuodesta. Ihan hyvältä näyttä vaikka suunnitelmat hieman ovatkin keventyneet. Ei myöskään vaikuta siltä että liikuntaolosuhteetkaan uudisrakentamisesta juurikaan kärsisivät.

Kuva

Kuva

Kuva
hmikko, Kantti, TurkuCubed and 2 others liked this
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#99250
Hohhoijaa aika tylsää bulkkia kyllä. Jos jotain positiivista pitää hakea niin kadulle päin ei ole mitään lasitettua parvekerivistöä vaan tyydytty ranskalaisiin parvekkeisiin ja hiukan vaihtelua julkisivun malleissa ja väreissä. Hyvää myös kivijalan liiketilat. Mutta muuten aikalailla alisuoritus mielestäni kun katsotaan millaisella paikalla ollaan.
Avatar
tekijänä Kantti
#99253
Melko "asiallisia" ovat joo. Olisikohan tuo katto jotenkin erilainen kuin normitalossa?
tekijänä Pyöröovi
#99258
Odotettiinko tältä jotenkin paljon, kun porukka on todella pettyneen kuuloista? Mielestäni suomalaisittain julkisivu on aika piristävä siinä mielessä, että tyyli vaihtuu pitkin matkaa ja luo kuvan kuin paikalla olisi neljä erillistä rakennusta. Hyvin uppoaa siis historiallisten naapureiden joukkoon, ja miksipä tuota ei voisi joskus vuosikymmenten päästä lähteä vielä korottamaan tarpeen vaatiessa.
Samppa liked this
  • 1
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 265