Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Jary
#98525
Muistaakseni Kupittaan ketjussa mainitsin, että jospa se on tarkoituskin saada ihmiset voimaan pahoin tässä nykymenossa, kun kaikki puristetaan samaan tylsään muottiin. Tosin tässä reikäseinässä kunnon onnittelut originaalista suunnittelusta, mutta toteutus ei ole oikein onnistunut. Itse en kärsi fobiasta, muttei tuo näky kyllä ostoksille houkuttelisi :shock:

Mitähän seuraavaksi!?

Kuva
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#98526
Kohtuullisen naurettavaa miten huonosti nuo kyltit erottuvat tuosta seinästä. Joo Suomen pimeydessä valaistuina varmaan näkyy ihan ok, mutta silloin kun aurinko paistaa niin en hirveästi toivoa elättelisi. Toinen kummajainen omasta mielestäni on nimetä kauppakeskus ''Mall of Tripla'':ksi. Mall sanasta tulee mieleen ennemmin jotkin USA:sta tutut autohelvetit (ks. kuva), ei jokin trendikäs kauppakeskus julkisen liikenteen solmukohdassa, yhdellä Suomen parhaimmista sijainneista.

Kuvassa ''Destiny USA'' Syracuse, NY, jossa on jotakuinkin sama määrä liikkeitä (n.250) kuin Triplassakin
Edit: Joo toki Triplassa kauppapinta-alaa on reilusti yli puolet vähemmän, mutta liikkeiden määrät silti lähellä toisiaan. Destiny USA on myös pinta-alaltaan USA:n 6. suurin kauppakeskus.
Kuva
tekijänä hmikko
#98527
TurkuCubed kirjoitti: 17.09.19 14:24 Kohtuullisen naurettavaa miten huonosti nuo kyltit erottuvat tuosta seinästä.
Mun mielestä se on trypofobiaseinän paras puoli. Tosin epäilen, että arkkitehti on oikeassa, ja että valaistuna kyltit ovat yhtä rumia kuin muissa kauppakeskuksissa. Ja juu, nimi on hirviä. Luulin oikeasti työnimeksi, kun sitä suunnitteluvaiheesssa esiteltiin, mutta ei. Nimi taitaa myös pysyä melkoisen kauan, kun tuon kokoista laitosta ei ihan joka vuosi voi lanseerata uudelleen.
Avatar
tekijänä veka
#98624
Pasilan näyttävä uusi keskusta alkaa hallita maisemaa myös Helsingin vanhasta keskustasta katsottaessa. Kuva on näpätty Mannerheiminaukiolta Kiasman ja Postitalon välistä. Edessä oikealla Sanomatalon kulma.

Kuva
jfo, TurkuCubed, highrisejonne tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#98625
Olen usein pohtinut, miltä tuo samainen maisema näyttää muutaman vuoden kuluttua tornien kohotessa aseman eteen. Aika raju kontrasti nykyiseen ainakin.

----------------------------------------------------------------------

Vähän edistystä tulossa Pasilan kaaokseen: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunkiy ... -avautuvat
Veturitien uusi osuus ja Teollisuuskadun tunneli avautuvat liikenteelle 8.10.2019
Kuva

Keski-Pasilan vuosia jatkunut rakentaminen saavuttaa yhden tärkeän merkkipaalun, kun Pasilan uudet katuyhteydet eli Teollisuuskadun tunneli ja osa Veturitiestä avautuvat autoliikenteelle tiistaina 8.10.2019 päivällä.
Etelän suunnasta Nordenskiöldinkadulta ajettaessa Veturitie avautuu pohjoiseen Triplan alittavalle uudelle väylälle. Triplan pohjoispuolella Veturitien uusi osuus kulkee radan länsireunaa päätyen Ison Pajan kohdalta Pasilankadulle.
Ison Pajan kupeessa Veturitien ja Pasilankadun risteyksessä pääosa liikenteestä siirtyy käyttämään Veturitietä. Risteykseen tulee liikennevalot. Etuajo-oikeus muuttuu tällöin eli Pasilankadulta tulevat väistävät.
Kävely- ja pyöräilyreitit pysyvät lokakuun alussa nykyisillä paikoillaan ja uudet reitit avataan 17.10., jolloin myös Tripla avautuu.

8.10. Veturitie uusi osa ja Teollisuuskadun tunneli avautuvat liikenteelle.
17.10. Tripla avautuu ja osa fillari- ja pyöräreiteistä avautuu.
17.10. Pasilan uusi asema avautuu.
17.10. Pasilan joukkoliikenneterminaali – aseman edustalla sijaitsevat bussi- ja ratikkapysäkit – otetaan käyttöön.
21.10. Joukkoliikenteen uudet reitit käyttöön.
21.10. Läntinen lisäraide eli raide 11 otetaan käyttöön Pasilan asemalla.
highrisejonne tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98661
Sam33 kirjoitti: 10.10.19 10:02 JM:n seuraava asuntokohde Pasilassa. Korttelin ensimmäinen JM:n rakentama kohde taitaa olla jo harjakorkeudessa. Tämä tulossa Triplan ja Pasilankadun kulmaukseen. Tällä hetkellä ennakkomarkkinoinnissa.
JM:n asuinrakennus (kuva ylempänä) on todella tyylikäs. Tähän saakka aika ilmeikästä ja persoonallista arkkitehtuuria on saatu aikaan pinoamalla palikoita päällekkäin tai laittamalla niitä vierekkäin. Tässä rakennuksessa on ikään kuin useita taloja sisäkkäin. Sama seinä pulpahtaa esiin siellä täällä. Onpas kekseliästä ja kaiken lisäksi tyylikkäästi toteutettu. Kunpa tämän verran vaivaa nähtäisiin muuallakin, kuten Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa. Antakaa JM:lle suunnittelutehtäviä myös näissä kaupunginosissa. Pitääpä käydä katsomassa paikan päällä, kun alkaa nousta.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#98663
Ei se suunnittelusta ole kiinni, vaan rakennuttajasta. Selvästikin JM on pohjoismaisena konsernina enemmän kiinnostunut arkkitehtonisesta laadusta kuin kotimaiset grynderit, jotka karsisivat nuo mutkat ja kattoterassit pois arkkitehdin luonnoksesta ensimmäisessä suunnittelukokouksessa.

Ko. rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Hannunkari Mäkipaja, joka on kyllä tehnyt ennenkin komeita asuintaloja: http://www.hannunkari-makipaja.com
Avatar
tekijänä veka
#98678
Masoko kirjoitti: 13.10.19 13:00 On kyllä masentavaa jos tommoiset asuinrakennukset pidetään tässä maassa tyylikkäinä.
Juu, olet toki oikeassa - tai siis ainakin itse olen kanssasi jossain mitassa samaa mieltä. Jos olisin se kuuluisa diktaattori, joka voi puuttua havaitsemiinsa maailman epäkohtiin, tähän ehkä tarttuisin. Mutta elävässä elämässä ja sen isossa kuvassa on otettava huomioon ne kuuluisat reunaehdot, tässä tapauksessa simppeli elementtirakentaminen ja tasakatot ynnä niiden takana olevat syyt. Silloin tätä sopii verrata rakentamisen valtavirtaan, josta tämä erottuu selvästi edukseen, jopa tyylikkääksi asti IMO.

Erinomainen ja tällä haavaa itseäni suuresti harmittava esimerkki tällä rintamalla on Telakkaranta. Tanskalaisilta arkkitehdeilta saatiin viimeisen päälle tyylikäs suunnitelma, joka virtaviivaistettiin eli halpuutettiiin sopimaan "suomalaiseen makuun" eli kaikkialle levinneisiin sotilaallisen täsmällisiin identtisten ikkunoiden riveihin. Kuorrutettuna lasitetuilla parvekkeilla.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 99