Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Tekijänä Xerdoz
#97897
wab kirjoitti: 01.06.19 01:26 Myös kadun toiselle puolelle on nousemassa 5 ja 8 kerroksiset talot.
Kuva
Olipas aikamoinen yllätys, että tuommoista vankilaseinää tehdään kadulle päin. Ainiin, suomessa ei saa nykyisin edes rakentaa julkisivua kadulle. Aivan järjetöntä.
Pyöröovi peukuttivat tätä
Tekijänä Arska
#97979
Kankaalle aletaan rakentaa Jason ja KOAS:n yhteisprojektina noin 9000m2 asuinkompleksia jossa Jason senioriasunnot ja KOAS:n opiskelijkämpät muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden jossa kuntosalit ja muut yhteistilat ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Kaikkiaan kankaalla on käynnissä tai käynnistymässä yhteensä kymmenkunta rakennusprojektia.

Kuva
kuva: jasoasunnot


Keskustan alueella sen sijaan on vireillä useampia kiinnostavia kaavamuutoksia jotka painottuvat asuinrakentamiseen ja näillänäkymin myös +10kerroksista täydennysrakentamista olisi tulossa.Kalevankatu 8-10 kaavamuutoksessa viitataan melko suoraan täydennysrakentamisen ja korkeanrakentamisen visioihin.
Toisaalta mikä tahansa uudisrakennus parantaa katu kuvaa joten kovin pahasti tuossa ei voi mokata. Potentiaalia olisi kyllä +15kerroksisillekin rakennuksille.

Kuva


Toinen mielenkiintoinen kaava muutos koskee Jyväskeskuksen tonttia johon suunnitellaan asuinpainotteista täydennysrakentamista. Jonkinlaista hybridirakennetta tutkitaan ja uudempia kauppakeskuksen osia varmasti joudutaan purkamaan.

Kolmas isompi täydennysrakennushanke kattaa rakenteilla olevaa Valtiontalon-Remarin kulmaa ja kauppakeskus Forumia lukuunottamatta käytännössä koko muun korttelin. Tässäkin hankkeessa kaavamuutoksen hakijan ajatuksena on purkaa osa matalemmasta rakennuskannasta ja korttelin keskiosiin saattaa hyvinkin nousta myös joku tornimaisempi rakennus.


Lisäksi vireille on tullut Keskusta-Asemaseudun Osayleiskaava joka kattaa Rantaväylän ja ratapihan sekä niiden välittömässä läheisyydessä olevat alueet Mattilanniemestä aina Tourujokeen saakka. Tämä Osayleiskaava luo pohjaa asemakaavoitukselle jossa keskustan täydennysrakentaminen mahdollistetaan tulevaisuudessa myös Rantaväylän ja Ratapihan alueelle ja paria viimeistä taloa vaille valmis Lutakko liitetään kiinteämämmin osaksi Keskustaa.
hmikko, Smithers peukuttivat tätä
Tekijänä Smithers
#98012
Kalevankadun projekti on äärimmäisen tervetullut. Toki lähellä olevat taloyhtiöt tulevat valittamaan, jos ei muuten niin viivästyttääkseen projektia vuodella tai parilla. Suunnittelualueen rajausta olisi pitänyt jatkaa Ilmarisenkadun yli, myös sillä puolella katua on kamala rötiskö, joka pitäisi purkaa ensi tilassa.

Onko kellään tietoa, miksi Kankaan kaavoitus tuntuu melkein pysähtyneen? :smt017 Kankaan Sydän III ja Ailakinkadun varren alue tulivat vireille pitkän aikaa sitten, mutta aikoihin ei ole tapahtunut mitään. Kankaan Sydän II -alueella rakentaminen alkaa pian käymään kiivaana ja sen jälkeen loppuvat rakennuspaikat. Mahtaakohan ainakin Kankaan Sydän III -alueen osalta syynä olla tulevat Rantaväylän liikennejärjestelyjen muutokset ja uusi eritasoliittymä...
drc peukuttivat tätä
Tekijänä Arska
#98013
Kyseinen "rötiskö" on kaavassa merkitty suojelumerkinnällä :D

Kankaalla on kyllä vielä tontteja vapaana joten suurta kiirettä ei ole. En usko että on pelkoa että Kankaan rakentaminen hidastuisi tonttipulan takia.

Hippos2020 etenee rakennuslupavaiheeseen ja piirrustukset tarkentuvat myös julkisivujen osalta:

Kuva
Kuva
Kuva

Mitähän Lehto group tästä taikoo...
hmikko, veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä hactar
#98551
JVA pellonreuna alkaa olla jo valmiin näköinen. Muutenkin on mielenkiintoista nähdä, miten tämä uusi tikanväylä alkaa kehittymään.

Kuva
wab, drc peukuttivat tätä
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54