Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Risumies
#97570
hmikko kirjoitti: 05.04.19 23:19 Lautakunnan listalla Nihdin asemakaava.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Siis HERRANEN AIKA, miten on mahdollista että Suomessa ei arkkitehdeillä ei löydy pakistaa muuta kuin leego palikoita, siis nyt on sen verran ala-arvoista että huhhuijjaa. Koko ajan rakennetaan rumempaa ja rumempaa, kertakäyttöistä huonoista materiaaleista mitkä tiedetään kestävän max 50v ja sitten kaikki purkuun vaan ja uutta tilalle. Ja nyt on ilmastonmuutos tapetilla niin miksi rakennetaan tällaista. Rakennusmateriaaleiksi tiili,kivi ja puu, eikä mitään puumassa ja muovi sekoituksia. Miksi vanhat hyviksi todetut materiaalit eivät kelpaa ja miksi kaikkien talojen pitää olla laatikoita? Menkää keski-eurooppaan katsomaan vanhoihin kaupunkeihin että mistä ja minkälaista on rakennettu, 20 vuoden päästä itketään kun on rakennettu ajattelemattomasti helvetin rumia kontteja. Rakentamisen ei pitäisi olla ajahengessä vaan AJATONTA, semmoista mikä näyttää AINA hyvältä.
tekijänä hmikko
#97571
^ Risumies, jätä mieluummin kuvasatsi pois lainauksesta. Ketjusta tulee todella vaikealukuinen, jos joka kommentin välissä on pari ruudullista samoja kuvia (sama lainauksessasi toisessa ketjussa).
tekijänä sekovene
#97576
arkkinikkari kirjoitti: 11.04.19 19:42 On se siellä määräyksissä: "AK-1 korttelialueella rakennusten julkisivut tulee jakaa 1-3 kerrosta korkeisiin ja julkisivukäsittelyltään tosistaan erottuviin osiin. Julkisivumateriaalien tulee olla lasia ja/tai metallia. Julkisivusta tilee olla lasia vähintään 50%"
Kas, niinpä näkyy. Tuossa on kyllä ainekset katastrofiin.
tekijänä JamoL
#97579
"kerrosta kohden saa olla korkeintaan kaksi asuntoa"

Aika isoa kämppää pukkaa... Luulisi että tuollainen torni on per kerros pinta-alaltaan jotain 400m2..? Vai..?
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#97580
Veikkaisin kortteleille normaalia 12 metristä runkosyvyyttä, jolloin tornin pohjan koko ala on vähän vajaa 300 neliötä. Siitä ulkoseinät, kantavat rakenteet, kuilut ja porrashuone pois niin varsinaista huoneistoalaa ei jää hirveän paljoa yli 200 neliötä per kerros.
Avatar
tekijänä huopa
#97644
Itse pidän tämän suunnitelman vertikaalisesta dynamiikasta. Vaihtelevaa. Mutta ovat kyllä harvinaisen laatikoita ainakin havainnekuvissa ja tuo vertikaalinen pilkkominen palasiin, en nyt ihan tiedä onko se kovin hyvä idea. Katsotaan ja seuraillaan..
Avatar
tekijänä MindW
#97963
Ylimmästä kuvasta näkee hyvin mikä ero on nykyisen ja 80-90-lukulaisen kerroskorkeuden ero. Uusia kerroksia mahtuu 2 kun aiempia on 3. Toisaalta tämä kaupunkiympäristötalo on bulkista poikkeava kohde, joten ei ole koko totuus.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#97964
Toimistojen kohdalla sanoisin eron tulevan pääsääntöisesti siitä, että ennen tehtiin pieniä erillisiä toimistohuoneita, nykyään avokonttoria. Yksittäisen toimistohuoneen ei ole mitään järkeä olla tolkuttomaan korkea, kun taas avokonttorissa väljyys on kokolailla elinehto tilan toimivuudelle ja luonnonvalon saamiselle syvän rungon keskelle.

Sitten lisäksi ilmanvaidon moninkertaiset kokovaatimukset jotka nostavat kerroskorkeutta.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#98179
Laita mielellään lisää dronekuvia, rakentamista pääsee yleensä katsomaan aivan erilaisesta kulmasta.
Avatar
tekijänä veka
#98224
Mitäs tuolla Redin edustalla on (vihdoin) tapahtumassa? Valtavan hiekkakentän laidasta näyttäisi iso palanen saaneen ympärilleen punaiset aidat, hiekkakasoja ja jonkinlaisia kuoppiakin näkyy.

Nettikameran kuvavirrasta hetki sitten pysäytetty otosKuva
tekijänä Domo
#98226
Kalasatamanpuiston rakentaminen näemmä jatkuu. Lisäksi joskus kaavassa olleen 16 krs. hotellin tontille on noussut parikerroksinen parakki?? Puiston vasemmalle puolelle pysäköidyn bussin paikkeille tulee mahdollisesti ratikoiden kääntöraide.
tekijänä Sam33
#98227
Domo kirjoitti: 04.08.19 20:37 Kalasatamanpuiston rakentaminen näemmä jatkuu. Lisäksi joskus kaavassa olleen 16 krs. hotellin tontille on noussut parikerroksinen parakki??
Kaupungin tilapäinen päiväkoti, paikalla muutaman vuoden. Tuossa on paikka toimistotornille, en tiedä sallitaanko hotellia tuohon paikkaan. Tuon tontin voisi vielä kaavoittaa kyllä asunnoille, sillä tuossa Itäväylän varressa on vielä toinenkin rakentamaton toimitilatontti, johon taas ei melusyistä asuntoa voida rakentaa.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 62