Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#97015
Kantti kirjoitti:Mitäs tähän nyt taas tulikaan tiallle?
Luemma psykiatrinen sairaala:

https://www.aamuset.fi/uutiset/16138236 ... topiirilta

Eri vaiheissa siihen esitettiin yliopiston rakennusta tutkimuskäyttöön, mutta Medisiina D on ilmeisesti täyttänyt ne tarpeet, ja takavuosina hahmoteltu kansallinen molekyylilääketieteen keskus FIMM meni Helsingille.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#97037
Kupittaa täydentyy
Kupittaalle 600 työntekijän toimistotorni – Veritas tulee pääkäyttäjäksi
Kuva
--
Kyseessä on 2000-luvun alussa suunnitellun Triviumin eli kolmen toimistotalon puuttuva rakennus. Tosin yhden Trivium-talon asemesta Lemminkäisenkadun varrelle on rakennettu palloiluhalli.

Noin 25 miljoonan euron investoinnin on määrä valmistua loppuvuodesta 2020. Kohonen arvioi, että rakennukseen voi sijoittua jopa 600 työpaikkaa.

Rakennuslupa sisältää myös kaksikerroksisen pysäköintitalon. Sinne on tulossa noin 190 autopaikkaa. Niiden käyttö selviää myöhemmissä sopimuksissa mutta Kohonen uskoo, että talo voisi viikonloppuisin palvella myös palloiluhallin yleisötapahtumia.

Kuva

--
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... ayttajaksi
Voisiko Talon ''saavutuksissa'' muuttaa 5 on kerrostalo -> 8 on tornitalo
hmikko, Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#97099
Linnankadulle, Kakolanmäen juurelle rakentuva talo on nimeltään As Oy Minerva Bost Ab. Toinen kerros menossa, tai valmiina. Talon pitäisi valmistua tämän vuoden syksyllä .
Kuva

Kuva

Rakennusten välisen tilan päätyyn tulee normi parvekkeet. Vanhaan Minervaan ollaan jo suunnittelemassa julkisivuremonttia, muutamia värivaihtoehtoja on fläkättu seinään liiketilan ikkunan yläpuolelle. Mielellään ei ainakaan tuo valkoinen!
Kuva

Asuntojen neliöhinnat liikkuvat 5000€/m².
Asuntolistaus. http://jatke.fi/asunnot/minerva/asunnot/

Rakennusliike Jatkeen esittelyvideo Minerva Bostista.
http://jatke.fi/asunnot/minerva/
hmikko, Tlahti tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#97184
Helsinginkadun muuri sai kaupunginvaltuuston siunauksen äänin 54-13. 9-kerroksinen talomuuri ilman minkäänlaisia kerrosvaihteluita tulee olemaan aikamoinen massa. Ja toisin kuin havainnekuvassa, muuri ilmeisesti jatkuu yhtenäisenä myös Lonttistentielle, kuten kaavakartassa näkyy.
Kuva
Kuva
hmikko, Tlahti, Kantti ja 2 muuta tykkää tästä
tekijänä tblade
#97188
TurkuCubed kirjoitti: 26.02.19 10:38 Helsinginkadun muuri sai kaupunginvaltuuston siunauksen äänin 54-13. 9-kerroksinen talomuuri ilman minkäänlaisia kerrosvaihteluita tulee olemaan aikamoinen massa. Ja toisin kuin havainnekuvassa, muuri ilmeisesti jatkuu yhtenäisenä myös Lonttistentielle, kuten kaavakartassa näkyy.
Aikamoinen massa tosiaan tulossa tuohon. Positiivista mielestäni se, ettei kerroksia jouduttu vähentämään. Toivottavasti luonnoskuvat ovat lähellä todellisuutta, sillä tuollaiset talomuurit eivät aina ole niin tyylikkäitä julkisivuiltaan. Tai ainakin omaan silmään esim. Kirkkotien talomuuri on varsin harmaata massaa erivärisistä tiilistä huolimatta.

Onko kellään muuten heittää mitään arviota, milloin tätä Helsinginkadun kaavaa aletaan rakentamaan?
tekijänä Luukie
#97189
Tuohon nyt sopiikin tuollainen rakennus toisin kuin esim. Kirkkotien projekti. Vaikka en massiivista/korkeaa rakentamista vastaan olekkaan niin se ei vain jotenkin sovi siihen alueeseen ja pistää ainakin toistaiseksi silmään aika pahasti. Tietenkin siihen tottuu. Jos ja kun Kupittaa kasvaa Itäharjuun päin niin saadaan sitä tiheää rakentamista sinnekkin. Vaikka siellä nyt luultavasti eniten rakennetaan/suunnitellaan niin ei vielä niin osu silmään kuin tämä tönö. (TYKS joo)

Toivottavasti myös toiselle puolelle tietä suunnitellaan jotain rakennuksia vaikka siinä taitaakin joku Turku energian rakennus olla vähän tiellä. Mukava uutinen kun en vielä ainakaan ole Porchea ostamassa :cry:

Wiklund taas laajenee ja hieman tulee kerroksia lisää. Kysynnästä nyt en tiedä, mutta jos ratikka joskus tänne takaisin tulee niin olisin ajatellut että laajentaisivat vähän enemmän. Tosin taitaa pojilla olla varaa laajentaa ja pitää julkisivu samana kutienkin oli tilanne mikä oli. Kerroksia nyt tulee 1 vai kaksi lisää, mikä nyt ei itseäni kauheasti ole kiinnostanut kun en siellä kuitenkaan asioi. Varmasti näkymät ovat kuitenkin hienot niille ketkä ei parempia saa, köh :D :smt003

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... erjantaina

Lokakuussa suljetun Sokos Hotel Wiklundin remontti on valmistunut ja hotelli avaa ovensa perjantaina 1.3.

Hotellin huonemäärä kaksinkertaistui 112 huoneeseen, joista neljä saa yhdistettyä yhdeksi huoneeksi, jossa voi majoittua jopa 22 ihmistä.

Hotelliasukkaiden käyttöön löytyy myös cowork-tila. Vastaanotto on yhdistetty alakerrasta löytyvän kahvilan yhteyteen.

Hotellin uudistaminen on osa Turun Osuuskaupan 100 miljoonan euron investointiohjelmaa, joka koskee kaikkia toimialoja ja ulottuu vuoteen 2020 asti.
Hyvin tuossa paikkaavat kun Börrssi kohta lähtee ja taitaa Turussa olla vähän pulaa Hotelleista mitä nyt netistä lukenut.
Toivottavasti tulevasta Börsistä tulee kauniimpi mitä vanhasta ja Wiklund ei julkisivuaan kauheasti uudista koska 100m on aika pieni raha.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#97259
No nyt!
”Kaarnasta” toiminnallinen kulttuurikylpylä Aurajokeen
Aurajokeen sijoittuvan kulttuurijokilautan liikepaikanluovutuskilpailun on voittanut Töölö Urban Oy ehdotuksellaan ”Kaarna”. Arviointiryhmän mukaan voittaneen ehdotuksen arkkitehtuuri on moni-ilmeistä, tunnistettavaa ja yksilöllistä. Ehdotus sisältää mm. useita uima-altaita ja amfiteatterimaisen terassitason.
Kuva
Myllysillan viereen Aurajokeen sijoittuvan kulttuurijokilautan liikepaikanluovutuskilpailun on voittanut Töölö Urban Oy ehdotuksellaan ”Kaarna”. Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päätti kilpailun tuloksista kokouksessaan maanantaina 4.3. Kilpailu järjestettiin kaupunginhallituksen hyväksymien Aurajoen ja sen rantojen käytön yleisperiaatteiden sekä kaupunkikehitysjaoston hyväksymän kilpailuohjelman pohjalta. Kilpailun tavoitteena oli löytää arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen suunnitelma.

Liikepaikan luovutuskilpailuun tuli määräaikaan mennessä viisi ehdotusta. Voittaneen ehdotuksen ”Kaarnan” jätti Töölö Urban Oy, jolla on myös ehdotukseen liittyvän kaupallisen konseptin tekijänoikeus. Ehdotukseen liittyvät kelluvat ratkaisut on suunnitellut Bluet Oy, arkkitehtuurisen konseptin ja suunnitelman on laatinut OOPEAA Office for Peripheral Architecture (Anssi Lassila /OOPEAA).

Kilpailun 2. sijalle valittiin saman työryhmän toinen ehdotus ”Kiila”. Kolmannelle sijalle valittiin ”Uusi Aalto”, jonka on laatinut työryhmä Konsta Weber, Rami Eräpohja, Heikki Kyllönen, Artturi Elovirta ja Esa Jämsä. Muita sijoituksia ei kilpailussa jaettu.

Kilpailu ratkaistiin laadullisin perustein. Kilpailussa painotettiin innovatiivista, arkkitehtonisesti korkeatasoista, toteuttamiskelpoista ja ympäristöön soveltuvaa kokonaisratkaisua. Pääpaino on ollut rakennelman maisemaan sovittamisessa sekä mielenkiintoisessa liikeideassa. Arvostelussa pidettiin kokonaisratkaisun ansioita tärkeämpänä kuin yksityiskohtien virheettömyyttä.

Voittanut ehdotus sisältää kelluvan tason, joka on 120 metriä pitkä ja 20 metriä leveä. Toiminnallinen kulttuurikylpylä sisältää kolme uima-allasta: 25-metrisen ison altaan, pienemmän lasten altaan ja jokivesialtaan. Rakennukseen on suunniteltu sekä yleisölle avoimia sauna- ja pukutiloja että yksityiskäyttöön varattavia tiloja. Ravintola ja terassitilat sekä monikäyttöinen tapahtumatila sijoitetaan rakennuksen keskustan puoleiseen päätyyn. Amfiteatterimaista terassitasoa rajaavat kolmelta laidalta portaat, jotka toimivat joelle päin avautuvana katsomona esim. konserteissa tai elokuvailloissa.Kuva
Arviointiryhmän mukaan ehdotuksen ”Kaarna” arkkitehtuuri on moni-ilmeistä, tunnistettavaa ja yksilöllistä. Kelluva rakennus sijoittuu luontevalla tavalla paikkaansa Aurajoen rantojen kaupunkimaisemaan. Kilpailuehdotus tarjoaa monipuolisesti uusia erilaisia toiminnallisuuden mahdollisuuksia sekä sisä- että ulkotiloissa ja siinä on huomioitu laajasti eri ikä- ja kohderyhmät sekä toiminnan ympärivuotisuus. Kilpailuehdotus tarjoaa mahdollisuuden kokea kaupunki uudesta näkökulmasta, antaa paremman tuntuman kaupungin joelliseen ulottuvuuteen ja laajentaa näin osaltaan kaupunkikokemusta.

Arviointiryhmän puheenjohtaja, kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja Christina Hovi katsoo voittajaehdotuksen vastaavan parhaiten kilpailulle asetettuja tavoitteita.

- Kelluva kulttuurikylpylä Kaarna tuo Aurajokeen toivottua uutta ympärivuotista toimintaa kaikenikäisille turkulaisille ja kaupungissa vieraileville. Kulttuurijokilautta rikastuttaa kaupungin palvelutarjontaa ja vahvistaa keskustan elinvoimaa. Parhaimmillaan siitä voi tulla uusi matkailun vetonaula, Hovi sanoo.

Voittaneen ehdotuksen pohjalta laaditaan asemakaavanmuutos ja alue vuokrataan liikepaikan toimijalle. Jatkoneuvotteluissa ja varsinaisen asemakaavan laatimisessa otetaan huomioon arvioinnissa esille tulleet jatkotyösuositukset, jotka koskevat mm. kelluvan rakenteen täsmällistä sijaintia ja liittymistä rantamuuriin ja sen rakenteisiin, Myllysiltaan sekä Aurajokeen. Huomioitavia asioita ovat kilpailuehdotuksen liikenteen ja toimintojen yhteensovittaminen rannan ja joen liikenteen, toimintojen ja muiden tunnistettujen kehityssuunnitelmien kanssa.

Tavoitteena on, että aluetta koskeva maanvuokrasopimus voidaan hyväksyä vuoden kuluessa siitä, kun asemakaava on tullut voimaan.

Arviointityöryhmään kuuluivat toimialajohtaja Christina Hovi, toimialajohtaja Minna Sartes, kiinteistökehitysjohtaja Jouko Turto, maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi, kaavoituspäällikkö Paula Keskikastari, arkkitehti Mika Rajala, maankäyttöinsinööri Essi Korpela ja satamamestari Antti Pekanheimo. Arviointiryhmä kuuli asiantuntijoina Visit Turkua, Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkikuvatyöryhmää, Konsernihallinnon kaupunkikehitysryhmää, Vapaa-aikatoimialan museopalveluita ja Wäino Aaltosen museon henkilökuntaa.
https://www.turku.fi/uutinen/2019-03-05 ... aurajokeen
Linkki voittaneen ehdotuksen PDF:ään https://www.turku.fi/sites/default/file ... _optim.pdf
Kantti, hmikko, Ukilainen ja 3 muuta tykkää tästä
tekijänä Jack
#97313
Kuva
Asemakaavanmuutos tuo Vilkkilänmäen puistoalueen kaakkoisnurkkaan uuden päiväkodin ja kerrostalon.

Päiväkotirakennus saa olla enintään kaksi kerrosta korkea ja 1200 kerrosneliön laajuinen. Rakennus on noin 80–90 lapselle.

Rakennus ja sen piha-alueet tulee toteuttaa siten, että Tapulikadulta Vilkkilänmäelle johtava yleinen kävely-yhteys säilytetään.

Tapulikatua levennetään palvelurakennuksen korttelialueen kohdalla noin viisi metriä, jotta molemmille puolille katua pystyttäisiin toteuttamaan kadunvarsipysäköintipaikkoja ja kolme metriä leveät jalkakäytävät.

Osoitteessa Tervahovinkatu 7 sijaitsevalla tontilla mahdollistetaan seitsemänkerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen ja tontin rakennusoikeutta lisätään. Kerrostalon rakennusoikeus on 1800 kerrosneliötä ja asukasmäärä on noin 36. Kerrostalon maantasokerrokseen saa rakentaa liiketilaa. Pysäköintipaikat sijoitetaan pihakannen alle.

Kaavaehdotus oli julkisesti nähtävillä 12.11.–11.12.2018, ja siitä jätettiin viisi muistutusta. Kaupunkiympäristölautakunta päätti, että muistutukset eivät anna aihetta ehdotuksen muuttamiseen.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen äänestysten jälkeen maanantain kokouksessaan.
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/75 ... kerrostalo

Tämänhetkinen näkymä Google Street Viewissä:

https://www.google.com/maps/place/Terva ... d22.250972

Paikalla siis puutalo jonka purkamisesta ei jostain syystä mainintaa uutisessa.
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä MindW
#97318
On tämä nyt surkeaa... Täysin näkemyksetöntä ja mielikuvituksetonta kaavoitusta. Samaa pistetalopökkelöä joka paikkaan ympäristöstä välittämättä.
Avatar
tekijänä MindW
#97328
Pysyn silti kannassani vaikka hyvin teoreettisesti ei ole pistetalo (pieni pätkä yhtä seinää). Rakennusmassa on kuutiomainen, ikkunoita on jokaiseen suuntaan mm. viereisen tontin suuntaan ja rappuja on arvatenkin vain yksi. Olkoon sitten kytketty pistetalo mikä ei poista suunnitelman kömpelyyttä.
Avatar
tekijänä Kantti
#97329
Tässä on kyse Vilkkilänmäen kaavaehdotuksesta, jossa on paljon muutakin kuin tämä vanhan puolitoistakerroksisen puutalon korvaava yksi kerrostalo Tervahovinkadulla. Vilkkilänmäen puistonreunaan on suunnitteilla uusi päiväkoti, joita keskustan alueella on kai niukanlaisesti. Osa naapurustossa olevien kerrostalojen asukkaista on nostanut ankaraa vastustusta tähän kaavoitukseen, vastustetaan tuota havainnekuvassa olevaa kerrostaloa ja yhtä ponnekkaasti Vilkkilänmäen reunaan ajateltua päiväkotirakennusta. Näiden lisäksi kaava läpimennessään suojelisi ympärillä kaava-alueella olevat 13 rakennusta, mukaan lukien 1950-luvulla rakennetut kerrostalot joiden asukkaat vastustamisen takana ovat. Selvää on että tästä tullaan valittamaan.
https://www.facebook.com/Tapulikatu/pos ... 932901329/

Kaupunkiympäristölautakunnan asemakaavanmuutoskokous

Kaava-alue.
Kuva

Olisikohan niin, että Martin alue joka sattui osumaan erään rankimmin Turkua koetelleen pommituksen kohteeksi jatkosodan aikana, tällä tontilla muut puurakennukset paitsi tämä nyt purettavaksi kaavailtu, tuhoutuivat ja siksi näennäisesti samalla tontilla ollut pieni puutalo jäi, vaikka ympärille rakennettiin 7-kerroksiset kivitalot?
https://goo.gl/maps/aZLHS5g3ZWn
hmikko tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#97330
hmikko kirjoitti: 15.03.19 11:22 ^ Tuo tulee viereisen kerrostalon seinään kiinni, eli nimenomaan ei ole pistetalo.
Ei ehkä ole pistetalo, mutta on se kumma, ettei saa kadulle päin rakentaa kunnon julkisivua, pelkkää tuommoista betonimuuria.

Nykyään rakennetaan vaan käytännössä vankilaa kaupungin sijaan. Muurit eivät ympäröi ihmisiä, mutta silti niitä on jokapaikassa.
tekijänä hmikko
#97331
^ Mä en nyt ihan ymmärrä valitusta tuon osalta. Siinähän on katutasossa ikkunoita, ilmeisesti asuntojen sellaisia, ja rakennuksen katujulkisivu on varsin lyhyt. Ei minusta mitään sen kummempaa muurivaikutelmaa. Viereiset 50-luvun talot ovat melkoisen kasarmimaisia, kun niissäkään ei ole liiketiloja eikä juuri yksityiskohtia, kuten ei ole toisella puolella naapurina olevissa puutaloissakaan. Tämän uuden julkisivu on ihan yhtä avonainen tai umpinainen kuin noissa vanhoissa.
tekijänä kaheja
#97332
Tästä tullaan valtuustossa vielä keskustelemaan pitkään. Kaupunkiympäristölautakunnassa asiaa on käsitelty monta kertaa ja edellä ketjussa oleva havainnekuva ja kaava ovat muuttuneet. Uudemmassa havainnekuvassa on muutosten jälkeen harjakatto ja Stålarminkadun varren taloista on poistettu suojelumerkintä.
hmikko, Ruutukaava tykkää tästä
  • 1
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 268