Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#96169
^ Samat ajatukset tulivat itselle mieleen. En myöskään ole kohderyhmää, eli en hengaile huvikseni selkeissäkään kauppakeskuksissa, mutta epäilen vahvasti, että Redin käytävät eivät ole sitä, mitä nuo seikkailijatyypit arvostavat. Jossain Sienan tai vaikka Tallinnankin vanhan kaupungin kaduilla harhaileminen on aika eri juttu kuin halvanpuoleisesti toteutetussa kauppakeskuksessa.
Avatar
Tekijänä veka
#96185
Samat sanat täältä. Ts. en voi edes ajatella lähteväni johonkin ostariin vain "seikkailemaan". Arvailen kuitenkin, että saatamme olla väärässä. Omissa tuttavissani ja sukulaisissanikin on porukkaa, joille näissä isoissa uusissa paratiiseissa oleilu ja viihtyminen kuuluu elämäntapoihin. Varsinkin lapsiperheitä.
Tekijänä Sam33
#96390
Asiakkaat ovat kaikonneet kauppakeskus Redistä – yrittäjän mukaan tilanne on katastrofi ja konkurssi uhkaa

Ensimmäiset tiedot kauppakeskuksen tilanteesta. Itselle ei ainakaan ollut yllätys. Kävin ensimmäisten viikkojen aikana muutaman kerran, jolloin alkoi jo olemaan hiljaista. Toki tuolla on positiviisiakin kommentteja, mutta silloin vasta huolestuttavaa olisi jos edes ruokakauppa ei kannattaisi.

Omasta mielestä tehtiin pari ratkasevaa virhettä, joista nyt maksetaan:

1. Terveysasemaa ei otettu kauppakeskuksen sisään
Ilmeisesti SRV:n aloitteesta terveysasema siirrettiin viereiselle tontille. TA:lla olisi saatu 100% käyttöaste ylimmille tiloille, joita ei nyt saada vuokrattua. Kaupunki maksaa n. 5 miljoonan euron vuosivuokraa, joka olisi varmasti kelvannut kauppakeskusyhtiölle tasaisena tulovirtana 20 vuoden ajan. Nyt tuoton saa saksalainen sijoittaja viereiseltä tontilta.

2. Ravintolapalveluihin ei ole pääsyä ulkoa
Myöhäiset ohikulkijoiden take-awayt ja myöhäiset ravintola/baari illat on mahdottomia kauppakeskuksessa. Tämä virhe kostautuu vasta myöhemmin kun yläpuolella on 1000 asuntoa ja vieressä 20 000+, jotka ei voi käyttää palveluita klo 21 jälkeen. Toki kauppakeskuksen voi avata, mutta sijainti kauppakeskuksen kellarissa ei ole varmasti miellyttävin ajatus illanvietolle.

Tilanne varmaan helpottaa tulevien vuosien saatossa, kun asukasmäärä kasvaa jatkuvasti.
Tekijänä hmikko
#96395
Sam33 kirjoitti: Ilmeisesti SRV:n aloitteesta terveysasema siirrettiin viereiselle tontille.
Ite olin ymmärtänyt, että siinä tuli aikatauluongelma. Kaupungilla oli oma takarajansa uuden terveyskeskuksen avaamiselle, ja Redi ei ehtinyt siihen, kun sen kaavasta valitettiin ja sitten rahoituksen saaminen viivästyi kun finanssialan säätelyä tiukennettiin kriisin jäljiltä. Tietty ehkä SRV itse ehdotti ratkaisua ongelmaan kun tiesi, että se ei pysty saamaan terveyskeskusta avattua Redin sisällä ajoissa.
Sam33 kirjoitti: Tilanne varmaan helpottaa tulevien vuosien saatossa, kun asukasmäärä kasvaa jatkuvasti.
Luulis, että tuo on myös ihan fyysisesti korjattavissa, kun Redissä on liiketiloja, jotka voi suht helposti avata kadulle.
Avatar
Tekijänä Tande
#96397
Kauppakeskuksilla yleensä on edelleen varsin konservatiiviset aukioloajat, verrattuna 24/7 yhteiskuntaan, mitä lähenemme vuosi vuodelta. Nyt kun kaupat saavat pitää ovensa auki vapaasti, on mielenkiintoista nähdä, pääsisikö kauppakeskuksiinkin joskus yöllä. Oman kotitienooni Prisma on ollut avoinna 24h vajaan vuoden ja vaikka hypermarketkeskuksen ylläpito yöllä onkin edullisempaa, toivoisin kehityksen menevän tätä kohti joka paikassa. -Itse vuorotyöläisenä kiitän, vaikka koomisesta rajoituksesta sallia alkoholin myynti ruokakaupoissa vain 09-21 välillä toivoisinkin luovuttavan piakkoin. (sorry off topic)
Tekijänä hmikko
#96399
Tande kirjoitti:Kauppakeskuksilla yleensä on edelleen varsin konservatiiviset aukioloajat
Tuossa on vissiin ongelmana paitsi se, että kauppakeskuksen pyörittäjä ei halua ei-toivottua ainesta käytäville yöllä, myös se, että kauppakeskus yleensä vaatii liikkeiltä tietyt aukioloajan minimit. Tämä karsii yrittäjiä, kun keskuksessa ei voi pitää liikettä rajoitetummilla aukioloajoilla, vaan pitää olla henkilökuntaa töissä 'aina'. Tavallinen ostoskatu on juuri tässä joustavampi: jotkut liikkeet ovat auki päivällä, jotkut yöllä ja jotkut vaikka vain tiistaisin, jos yrittäjä on enempi harrastuspohjalta liikkeellä. Ite tulin juuri Espanjan Aurinkorannikolta, missä tämä näkyi näin turistisesongin lopussa/loputtua selvästi. Jotkut ravintolat panostivat lounaaseen, jotkut illalliseen (joka on espanjalaisittain myöhään), ja pienemmän voittomarginaalin turistikrääsäkaupat ym. olivat rajoittaneet aukioloa reippaasti huippusesongista.
#96410
Siis kyllähän sinne rediin pääsee viel 22 jälkeenkin. Tällä viikolla pari kertää kävin, eilen aika paljonkin porukkaa liikkeellä. Maanantaina oli hiljaisempaa, mutta 22:40 vielä hiippailtiin keskuksessa.
Avatar
Tekijänä veka
#96459
Kiitos kuvista. Majakassa on taas hyvä tekemisen meininki päällä, hyvä SRV! Ja mitäs tuolla terassin yläpuolella näkyy? Tuleeko kolmeen ylimpään kerrokseeen ihan toisenlaista seinää kuin alempana, vai laitetaanko tuohon vielä pintaa päälle?
#96461
Off-topiccaan sen verran että kiitos ja kumarrus Jannelle näistä ja monista muista hienoista kuvista! :smt006 :smt026 :smt023
Sitten takaisin aiheeseen.
Ensinnäkin olen ihan pöhkönä siitä että Suomessa on oikeasti pilvenpiirtäjä! :D :D :D
Toiseksi... ehkä kuvittelen tai olen ylioptimisti, mutta... ei tuo niin kaaauuuuhean pahalta näytä!
Janne_H, Tande peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä huopa
#96471
Ei tosiaan niin pahalta näytä.. toki tässä on toi taidokkaan kuvaajan plussa, että rakennuksista saa monennäköistä kun on sopiva sää ja kuvakulma. Toi ylin kuva on to-della hieno ja tuo varmaan parhaan näkökulman Majakkaan mitä on tähän asti tullut nähtyä. Mutta noin joka päivä ja yli vuoden tornin työmaata nähneenä, se ei ole mitenkään hassumpi. Ei voita omilla listoilla vielä Tampereen tornia, mutta erittäin kiitettävä lisä Helsinkiin silti.
Janne_H peukuttivat tätä
#96475
Minä näen vain loisteliaan auringonlaskun, joka kimpoaa korkean tornin ikkunoista. Ajatus saa mietteliääksi: mitä on arkkitehtuuri, joka vain nousee ylöspäin täyttämään tilaa pyrkien samalla kuitenkin välttelemään kummempia käänteitä tai muotoja? Pitäisikö iloita pienestä käänteestä tornin yläosassa, vaikka katsojalle se tuntuu nykymaailman superpilvenpiirtäjien rinnalla pelkältä kompromissilta eikä miltään puhtaan skandinaaviselta muotoilulta? Vähään on tyytyminen, jos Majakkaa pitää kauniina tornina.
Klazu peukuttivat tätä
#96476
Ei tuossa tosiaan mitään muuta erikoista ole kuin korkeus, jos korkeutta pitää itseisarvona. Muuten arkkitehtuuri on lähes poikkeuksellisen tylsää perusbulkkia. Lasiseinästä saa sopivalta korkeudelta kuvattaessa sopivalla säällä hienoja efektejä (tosiaan tuo Jannen ensimmäinen kuva on älyttömän komea), mutta maailma on täynnä tylsistä rakennuksista otettuja hienoja arkkitehtuurikuvia.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 86