Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#89405
En usko, että kukaan käy suuremmin kaipaamaan nyt purettavaa Soc&komin vanhaa rakennusta vuodelta 1964, paitsi ehkä Rakennustaiteen Seura ja jotkut entiset opiskelijat. Niin ikävästi se kääntää tylyn kylkensä kohti jalkakäytävällä kulkevia. Street View:

https://www.google.fi/maps/@60.1858881, ... 6656?hl=fi

On kyllä kamalaa tuhlausta, että taloja saa rakentaa kestämään vain 50-60 vuotta. Tuo lopetti toimintansa 2009.
tekijänä Kazaam
#89533
Yle 16.6.2017 kirjoitti:
Kuvataideakatemia saa uuden kodin Teatterikorkeakoulun korttelista

Taideyliopistolle nousee uudisrakennus Helsingin Sörnäisiin. Väliaikaistiloissa vuosia sinnitellyt Kuvataideakatemia saa uudesta rakennuksesta vihdoin pysyvät toimitilat.

Kuva

Taideyliopiston uudisrakennus nousee samaan Helsingin Sörnäisten-kaupunginosan kortteliin, jossa Teatterikorkeakoulu sijaitsee, niin kutsutulle Myllytontille.

Rakennuksen tieltä puretaan vanhoja teollisuusrakennuksia, muun muassa 1930-luvulla perustettu Helsingin ensimmäinen suurmylly.

Tavoitteena on, että Taideyliopiston uusi rakennus on valmis viimeistään vuonna 2021.
---
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#89542
Ihan kiva, että saavat paremmat tilat. Kuvataideakatemia jos joku ansaitsisi kuitenkin iloisemman ja kekseliäämmän näköisen rakennuksen. Eihän tuo kerro mitään sisällä tapahtuvista asioista. Sörnäisten rantatien ankeuden halutaan näköjään jatkuvan. Eikö täällä tosiaan parempaan pystytä? Vai mitä tuolla tylyttävän julkisivun takana lymyää?
Avatar
tekijänä Krio
#89547
veka kirjoitti:Ihan kiva, että saavat paremmat tilat. Kuvataideakatemia jos joku ansaitsisi kuitenkin iloisemman ja kekseliäämmän näköisen rakennuksen. Eihän tuo kerro mitään sisällä tapahtuvista asioista. Sörnäisten rantatien ankeuden halutaan näköjään jatkuvan. Eikö täällä tosiaan parempaan pystytä? Vai mitä tuolla tylyttävän julkisivun takana lymyää?
Vissiin elementtejä jäänyt varastoon eikä haluta kirjata hävikkiin.
tekijänä Sam33
#89550
Janne_H kirjoitti:Eiköhän tossa nykyinen tyhjilaan oleva myllyrakennus ole sanellut raamit mitoille ja julkisivumateriaalille.
Tästä hankkeestahan oli pitkään kiistaa juuri tuosta vanhan myllyn suojelemisesta. Senaatti-kiineistöt haki kaavamuutoksen sekä jo nyt puretun Hämeentien jalkapallokentän vieressä olleelle Veroviraston rakennukselle että tälle myllyrakennukselle. Jossain vaiheessa oli idea, että nämä yhdessä muodostaisi ison julkisen hallinnon kampusrakennuksen. Lopulta päädyttiin, että vain vanha viljasiilo ja jotain muita pieniä osia suojellaan. Kaikki oikeusasteet oli samaa mieltä, että muita osia ei tarvi suojella.

Nyt kun katsoo suunnitelmaa, niin minun mielestä kadunpuoleisen ulkokuorenkin olisi voinut ihan hyvin suojella. Kun kerran pääpaino on sisälle tulevissa suunnitelmissa, niin vanha ulkoseinä olisi siinä varmasti mennyt samassa kun uusikin.
tekijänä Kazaam
#89719
HS.fi 30.6.2017 kirjoitti:
VR:n pääkonttorin tilalle Helsingin päärautatieasemalle tulee 500 huoneen hotelli

VR myy pääkonttorinsa kiinteistösijoittajayhtiö Exilionille. Kaupan arvo on 55 miljoonaa euroa.

Valtion rautatieyhtiö VR:n pääkonttorin tilalle Helsingin päärautatieasemalle tulee hotelli, VR tiedottaa.

VR myy pääkonttorinsa kiinteistösijoittajayhtiö Exilionille. Kaupan arvo on 55 miljoonaa euroa.

VR:n mukaan tavoitteena on, että pääkonttorin tilat vapautuvat kesäkuussa 2018. Tiloihin muuttava Scandic Hotels avaa tiloihin noin 500 huoneen hotellin vuonna 2020. Hotelli on toteutuessaan yksi Suomen suurimmista.

Yhtiön mukaan Eliel Saarisen suunnitteleman rakennuksen muutostöiden suunnittelussa on tehty ”tiivistä ja hyvää yhteistyötä” Museoviraston ja Helsingin kaupungin kanssa.

VR:n vetäytymisestä uutisoitiin jo vuonna 2014. Jo tuolloin kerrottiin, että hotellipuolelta oli erityistä kiinnostusta tiloja kohtaan, mutta myös toimisto- ja ravintolatilat olivat harkinnassa.

VR muuttaa kevään 2018 aikana Helsingin Pasilaan Yleisradiolta vapautuvaan Isoon Pajaan. Rautatieyhtiö on ollut rakennuksessa vuokralaisena jo vuoden 2017 alusta.

VR:n pääkonttorin tilat päärautatieasemalla valmistuivat silloisen Rautatiehallituksen toimitiloiksi vuonna 1909.
hmikko, Purkki^ tykkää tästä
Avatar
tekijänä zeizei
#89822
Kyseessä Munkkiniemen Kone, eli Koneen vanhan toimistorakennuksen muuttaminen asunnoille. Sijainti on kyllä hieno, osittain veden päällä.

Kuva

Kuva
http://munkkiniemenkone.fi/pala-suomala ... shistoriaa

Ilmalan Asema on jo ulkoisesti valmistunut:

Kuva

http://www.hartela.fi/fi/toimitilat/toi ... alan-asema
hmikko, veka, H.C. ja 2 muuta tykkää tästä
tekijänä Kazaam
#89824
Nytkö vasta tuota Koneen pääkonttoria on alettu muuttamaan asunnoiksi? Kaavahan hyväksyttiin muistaakseni vuonna 2013.
tekijänä Sam33
#89830
Kazaam kirjoitti:Nytkö vasta tuota Koneen pääkonttoria on alettu muuttamaan asunnoiksi? Kaavahan hyväksyttiin muistaakseni vuonna 2013.
Kaavasta valitettiin ensin, mutta se ratkaistiin aika nopeasti. Auratum, joka kehittää kohdetta, on koko ajan ilmoittanut että rakentaminen alkaa vasta vuonna 2016, kuten alkoikin. Myös rakennusluvan kanssa taisi olla jotain valituskierrettä.

Töölön Meanderista on jätetty rakennuslupa sisään ja asunnot tulleet ennakkomarkkinointiin. Ihan hienon näköinen kokonaisuus, vaikka lopulta vain noista päätyasunnoista on merinäköala.

Kuva
hmikko, veka tykkää tästä
tekijänä hmikko
#89845
Yle uutisoi Espan puiden uusimisesta. Puut ovat tulossa siihen ikään, että jotain tarvitsee tehdä. Joukossa on tunnetusti ainakin 120-vuotiaita, ja vanhimmista ei vissiin ole tarkkaa tietoakaan. Erinäiset mielensäpahoittajat tietysti pomppasivat jutusta heti takajaloilleen, että miksi meillä on aina avohakkuut. Tosielämässä kaupunki kyllä suunnittelee uusimista vaiheittain, eli Espaa ei ole tarkoitus parturoida. Ja uusien puiden on tarkoitus olla istutettaessa aivan kohtuullisen kokoisia. Ylen jutun kuvastakin näkyy, että vaiheittain uusimista on harrastettu tähänkin asti, eli Espalla on eri ikäisiä puita nytkin. Isomman uusimisen plussapuolella voisi katsoa olevan sen, että rakennukset voisivat pitkästä aikaa päästä paremmin näkyviin.

LKH-ryhmässä postailtiin kuvia vuosikymmenten varrelta:

1880
Kuva

1930
Kuva

1950
Kuva

Ylen jutun kuva, oletettavasti tältä kesältä:
Kuva
veka tykkää tästä
tekijänä Biosphere
#89846
Tämä lienee kerettiläinen mielipide, mutta puuton tai vähäpuinen Espa olisi komea. Tuolla on kuitenkin Helsingin hienoimmat talot, joita avoin maisema palvelisi hyvin. Puistossa voisi olla puiden sijaan oikein viimeisen päälle hienot kukkaistutukset ja perenniat Piet Oudolfin hengessä. Toki joukkoon mahtuisi sinne tänne yksittäisiä jalopuita.
Avatar
tekijänä MindW
#89893
Kuva
Meri-Kampin kaakelijulkisivu vuorataan suuremmilla julkisivulevyillä. Pakko todeta, että vanha oli parempi, uudet levyt ovat todella tympeän kylmänharmaita.
Viimeksi muokannut MindW, 18.12.20 22:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
hmikko tykkää tästä
tekijänä hmikko
#89894
Noita levyjä näkyy nykyään aika monessa paikassa, eri sävyisinä. Samaa mieltä siitä, että yleisesti näyttävät tympeiltä. Tuossa kohteessa kylläkin peittävät aivan sysirumat elementinsaumat (näkyy kuvassa vielä toisen hissikuilun ullakon kohdalla).
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 205