Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä ptjuhis
#87099
As Oy Fregatinrannan eteen on aloitettu rakentamaan As Oy Kuunarinrantaa ja sen jälkeen tulee vielä As Oy Parkinranta (ei ole vielä rakenteilla, aloitetaan 2018). As Oy Androksenrannan taakse on valmistumassa As Oy Föörmanni. Näiden jälkeen kortteli 49 on valmis.
Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#87616
Muutama jo lähes kuukausi sitten otettu päivityskuva Telakkarannan projektista.

Korppolaismäen toisella puolella, Unioninkatu 4:ssä oleva vuokrataloprojekti.
Kuva

Kuva

Viimeisen Rovon rivitalo.
Kuva
hmikko tykkää tästä
tekijänä pakolaishallitus
#87633
kilonet kirjoitti:Oho, rivari on kohta valmis!

Tulee kyllä niin makee paikka tosta kuopan ympäryksestä..
Nopeasti tosiaan edennyt tuo projekti. Kun alue on valmis, tulee siitä varmasti keskustan yksi viihtyisimmistä!
Avatar
tekijänä Kantti
#87806
Jokimaisemat ja oma laituri kaupungin sydämessä

Asunto Oy Turun Linnanranta rakennetaan Aurajoen suulle, Aurajoen ja entisen satama-altaan väliselle kannakselle, erityisen ainutlaatuiselle paikalle. Kaikissa asunnoissa on kaksi tasoa, parveke ja terassi satama-altaan suuntaan sekä suuri terassi huikealla Aurajokinäkymällä. 9 asuntoa ovat kooltaan 211-410 m 2,.

Katso video lumoavasta jokimaisemasta ja kannaksesta, jolle asunnot rakennetaan.

Kohde valmistuu 6/2017. Kohde on jo saanut rakennusluvan ja tontti on yhtiön omistuksessa. Asuntoihin kuuluu 1-3 auton lämmin talli, tekninen tila, ulkoiluvälinevarasto ja venepaikka omassa laiturissa. Venepaikan koko (n. 13-21 m veneelle) vaihtelee asuntokokojen mukaan. Taloyhtiön hallinnassa ovat tekninen tila, jätehuone sekä väestönsuoja, jossa jokaisella asunnolla on oma irtainvarasto. Asunnot pihoineen on suojattu muurilla, sähkötoimisilla porteilla ja sähkölukoilla.
Yhtiö koostuu 9 asunnosta, kooltaan 211m 2 - 410 m 2. Kaikki asunnot ovat kahdessa tasossa. Jokaisessa asunnossa on parveke ja terassi satama-altaan suuntaan sekä suuri terassi Aurajoelle, josta näkymä mm. Turun Linnaan.
Kuva
http://www.turunlinnanranta.fi/asunnot

Vanha video alueesta.
https://youtu.be/cfOYGOcPyes

Kaksi asuntoa myymättä, 2 ja 3.
Kuva
http://www.turunlinnanranta.fi

Kävin sunnuntaina katsastamassa.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Rakentajan sivuilla luvataan rivarin valmistuvan kesäkuussa!
Avatar
tekijänä Kantti
#88109
As Oy Föörmanni on alkanut rakentumaan kulmassa, jossa Unioninkatu muuttuu Itäiseksi Rantakaduksi.

Kuva

Kuva

Samalle korttelialueelle tuleva Turun Kuunarinranta pari taloa satamaan päin, on paalutusvaiheessa.
tekijänä Eteenpain
#88190
Telakkaranta on muuten mahtava paikka asua, mutta kovin ihmetyttää ihmisten välinpitämättömyys pysäköinti- ja ajosääntöjä kohtaan. Autoja parkkeerataan minne saattuu ja harrastetaan rallia jopa piha-alueiden läpi. Lisäksi Unioninkatua käytetään läpikulkutienä vaikka se on selvästi liikennemerkein kielletty. Eiköhän ne puomit pian taas saada tänne ja toivotaan ettei rikota jälleen yhdessä päivässä.
tekijänä ptjuhis
#88192
Asumme Fregatinrannassa ja samaa olemme ihmetelleet. Aika moottorirata tuntuu Unioninkatu välillä olevan. Eniten ihmetyttää juuri tuo rannan kautta läpi ajaminen. Se kun on kuitenkin jalankulkuväylä.
Avatar
tekijänä Kantti
#88194
Autoilijoiden ajokieltomerkkien (ja muutenkin liikennesääntöjen) noudattaminen on aika piittaamatonta. Erityisesti Telakkarannan alueella. Unioninkadulle mennään Rantakadulta kuin tyhjää vaan. Nuo viimeiset kuvat ottaessani eräskin mersukuski huruuutteli pikkuhiljaa L-tehtaalta rannan puolelta rakennusten edestä kevyen liikenteen alueen läpi aivan pokkana rouvan kanssa. Mitä kalliimpi auto, sen vähemmän välitetään merkeistä ja järjen käytöstä.
Avatar
tekijänä grendy
#88209
Mikä mättää uusien asuinalueiden suunnittelussa kun tuntuu että jokaisella uudella alueella on tuo sama auto-ongelma? Ratinanrannassakin asuessa meni hermot kun korttelipihat oli hienoja parkkipaikattomia ja autottomia alueita, mutta jatkuvasti joku urpo oli parkissa tai ajeli pelastustietä hakeen jotain laiskaa suoraan oven edestä. Eli ajatus on hieno uusilla alueilla kun autot ängetään parkkihalleihin, mutta ilman oikeaa valvontaa niin maanpäälliset alueet on kuitenkin autojen vallassa. Koska ihmisten asenteisiin ei pysty vaikuttamaan niin mikä ratkaisuksi? Lakikin on Suomessa mitä on autoja kohtaan.

Huomattavasti rennompaa asua nyt vanhassa talossa jonka edessä on kadunvarsipaikkaa reilusti kun ei tarvi katsella jatkuvaa väärinpysäköintiä ;)
Avatar
tekijänä Kantti
#88359
Viimeisen Rovon rivitalon Kuopan puoleinen julkisivu on edelleen muoviseinän peitossa. Kova tuuli puristi lakanat tiukasti telineisiin.
Kuva

Lemminkäinen on aloittanut toisen Kuopan reunalle tulevan talonsa teon, Turun Sataman Loiste.
Kuva

Asunto Oy Turun Linnanranta Korppolaismäen rinteeltä nähtynä. Takana Hirvensalon saari, oikealla pätkä matkustajasatamaa.
Kuva

Jospa ottaisi mukaan kaistan Korppolaismäen vuosikausia pidäkkeettä kasvanutta pusikkoa, jota näyttää raivatun aika kovalla kädellä lähiaikoina!
Kuva

Kuva

Turun Kuunarinranta on valamassa anturoita tontille. Arvioitu valmistuminen 6/2018.
Kuva

Korppolaismäen toisella puolella, Unioninkadun varrelle rakentuva vuokratalo ympäristössään. Vasemmalla Tonttumäen 1952 valmistuneet kerrostalot.
Kuva

Vuokratalo pihan puolelta. Raskasta pengerrystä jyrkässä piharinteessä.
Kuva
hmikko, jfo tykkää tästä
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 27