Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

By karppa
#7873
Eihän Cirrus mikään arkkitehtuurin taidonnäyte ole, pakko myöntää. Muuten YIT:n työn jälkeen voi olla erittäin tyytyväinen. Onneksi sitä tulee kuitenkin katseltua enemmän sisäpuolelta. Tässä muutama esimerkki.

Ensimmäinen aamu 26.10. omalta parvekkeeltamme
Kuva

Ilta 5.11. 26. kerroksesta
Kuva

Kuva
Avatar
By Janne_H
#7875
Dääm, kyllä käy kateeks karppa :) Monennessa kerroksessa asut?
By Tyna
#7884
Hienot on maisemat. Ja talon asukkaita vartenhan ne talot lähinnä tosiaan suunnitellaan eikä ulkopuolisia pällistelijöitä..
By Jape
#7886
Ui juma mitä kuvia, aivan upeita! Kateeksi käy noita maisemia. Itsekin taidan muistaa 26.10 aamun kun taivas oli tuon näköinen ja kuura loisti kaikkialla. Cirruksen eteläinen julkisivu loisti kauttaaltaan punaisena. Eipä ollut kaukana että olisin jättänyt ekan aamutunnin väliin ja omistautunut kameroinnille.

Jatkathan karppa vastaavanlaisten kuvien ottamista (ja postailemista Taloon), jotta mekin täällä maan kamaralla päästään edes pikseleiden välityksellä katselemaan noita huikeita maisemia. Tai, tulihan ne silloin katsottua tylsässä auringonpaisteessa, mutta eihän mikään vedä vertoja iltahämärälle tai aamuauringolle.
By SdeS
#7894
Mutsi meni tänään kaksion näyttöön Cirrukseen, niin tietenkin piti ängetä mukaan...

Muutama kuva ylhäältä:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ja sitten vielä lopuksi ei-niin-mahtava näkymä :D Cirrus ja Maamerkki nähtynä "uuden" asuintalomme ylimmästä kerroksesta (tyttöystävän kanssa muutimme pari kerrosta alemmaksi)

Kuva
By karppa
#7895
Janne_H kirjoitti:Dääm, kyllä käy kateeks karppa :) Monennessa kerroksessa asut?
Kahdeksannessa kerroksessa asutaan. Taitaa olla ensimmäinen kerros, josta on kunnon näkymät merelle.
Jatkathan karppa vastaavanlaisten kuvien ottamista (ja postailemista Taloon)
Kuvia laittelen, kunhan sopivia otoksia saan otettua. Ehkäpä jossain vaiheessa jopa asunnon sisäpuolelta, mikäli ne sattuvat talolaisia kiinnostavan.
Avatar
By Janne_H
#7896
Onko siellä kattoterassilla seinänkorkuiset pleksit suojana, ettei vaan kukaan tippuisi? Ainakin Meritornissa ja Fortumin tornissa on. Ne haittaa ilkeesti kuvaamista.
By santeri
#7898
Janne_H kirjoitti:Onko siellä kattoterassilla seinänkorkuiset pleksit suojana, ettei vaan kukaan tippuisi? Ainakin Meritornissa ja Fortumin tornissa on. Ne haittaa ilkeesti kuvaamista.
Ei ne nyt ihan seinän korkuiset ole, mutta kuitenkin sellaiset, ettei kukaan vahingossa pääse putoamaan!

Eivät ne kuitenkaan kuvaamista häiritse!
By jusa-masa
#8097
Olen itse kyllä pahasti pettynyt Cirruksen ulkonäköön. Korkeahan se on, mutta todella säälittävän näköinen betoni elementtitalo. Oli voinut laittaa lasipintaa tai jotain lisämuotoja eikä se värikään ois yhtään pahitteeksi. :? Surkea tekele ulkonäöllisesti koko talo. Onneksi maisemat asukkailla on komeat. Ulkonäön kouluarvosana 6+ ja nekin pisteet tulee korkeudesta.
Avatar
By Klazu
#8151
Tervehdys!

Tämä on ensimmäinen viestini tänne, vaikka moneen otteeseen on foorumia tullutkin luettua. Eiköhän sitä tule jutusteltua tulevaisuudessa enemmänkin. Kuviakin olisi pitkin maailmaa vaikka mitenkä. Katsotaan, miten niitä jaksaa uploadailla.

Cirrus on minusta ruma rakennus. Ainoa positiivinen asia siinä on korkeus, eikä sekään nyt kovin ihmeellistä ole. Ympäristöönsä nähden talo on mielestäni aivan liian korkea. Korkeus tuo talon liian voimakkaasti esiin ja rumana se minusta leimaa negatiivisesti koko Vuosaarta. Tämä vain minun mielipiteeni.

Täällä Keski-Euroopassa tuollaisia lähiötorneja on satoja ja ne sijaitsevat kaikkein ankeimmilla asuinalueilla. Sääli juttu sinäänsä. Aidosti erikoisena ja modernina tuo rakennus olisi voinut olla alueen kruunu. Nyt sen vaikutus on, kuten jo todettua, minusta lähinnä päinvastainen. Vuosikymmenen päästä rakennusta pidetään yleisesti vain ankeana lähiötornina.
Avatar
By RV
#8153
Ei Cirrus nyt aivan pahimmasta päästä ole. Ranskassa ja Englanniksi olen nähnyt todellisia hirvityksiä, harmaita tai ruskeita 30-kerroksisia rapakunnossa olevia afrikkalispakolaisten asuttamia taloja. Cirrushan on kuitenkin jopa luksustalo muiden maiden lähiötorneihin verrattuna , vaikkei ulkonäkä hirveän upea olekaan.

Monestako Keski-Euroopan lähiötornista löytyy sauna, tai näköalaterassi?

Alun perin paikalle tosin suunniteltiin 30-kerroksista peilitaloa joka oli voittanut arkkitehtuurikilpailun, mutta on se Cirruskin ihan normi talo.
Avatar
By Klazu
#8155
RV kirjoitti:Monestako Keski-Euroopan lähiötornista löytyy sauna, tai näköalaterassi?
No saunaa ei varmaan yhdestäkään. ;)

Siis toki Cirrus on luksuksella varustettu ja laadukkaasti rakennettu, mutta ulkonäkö on jotain niin järkyttävää. Kuten tässä ketjussa monesti on todettu, tuollaisen näköisiä taloja löytyy 6-12 -kerroksisena pitkin poikin Suomen maata ja kaikissa lukee kyljessä "rakennettu 70-luvulla".

Suomessa Cirrus saa arvostusta lähinnä sen siellä niin poikkeuksellisen korkeuden vuoksi. Kun noita torneja toivottavasti nousee sinne lisää, tämä tekele kyllä unohtuu. Eli kuten sanoin, veikkaukseni on, että vuosikymmenen päästä tätä tekelettä pidetään yleisesti rumana ja aikansa "kukkasena".
By jusa-masa
#8183
Oikein itse toivoisin, että YIT:n ja muiden rakennusliikkeiden ihmisiä olisi lukemassa mielipiteitä tästä Cirruksen ulkonäöstä ja ottavan oppia, että minkä takia suomessa pitää rakentaa tollasia hirvityksiä jokapuolelle.
Laatikko on aina laatikko ja se tyyli kuuluu 70-luvulle ja mikään ihme, että ulkomailta löytyy hirvittävämpiäkin rakennuksia kuin Cirrus. On siellä enemmän rakennettukkin juuri Cirruksen korkuisia taloja ja cirrus on uusi tällä hetkellä, mutta odotetaan 10 vuotta ja katotaan uusiksi tuota epäonnistunutta ulkonäköä. :twisted: :twisted: :D
By Aboa
#8209
En aio mitenkään sen enempää Cirrusta tässä haukkua koska kyllä se Vuosaaren ympäristöön ihan kohtalaisesti istuu. Se on kyllä kuitenkin pakko todeta, että sen rakennusvaiheita sivusta seuranneena olen kyllä jokseenkin pettynyt sen lopulliseen ulkoasuun.

Cirruksesta tulee väkisinkin mieleen 60-luvulla rakennettu Dublinin Liberty Hall joka on valmistumisestaan lähtien herättänyt voimakkaita tunteita dublinilaisten keskuudessa.

OKL:n kuva Cirruksesta:
Kuva

Liberty Hall, rakennettu 1965:
Kuva

Viime kuussa SIPTU (Irlantilainen ammattiliitto) ilmoitti hakevansa lupaa Liberty Hallin purkamiselle ja kertoi aikovansa rakentaa sen tilalle uuden pääkonttorin.
Avatar
By RV
#8210
No jaa, kyllä Cirrus on paljon tyylikkäämpi kuin Liberty Hall.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 32
Logomonsilta

Kannattaisi laittaa jos tarkoitus on että is[…]

Kuopion projektit

Yle Areenassa on 28 päivän ajan näh[…]

Kajaani-Kajana

Tein vielä pienimuotoista lisätutkimusta[…]

Vuosaari

Julkisivut halpuuttunevat pari kierrosta, mutta […]

Mikä on Taloforum?