Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä RV
#73327
Hemmetti että tuo Egyptin pilvenpiirtäjä näytti korkealta! Meinaavatko nyt pykätä puolentoista kilometrin talon? Ihan tyylikäs tuo olisi!
Avatar
Tekijänä eskimo
#73386
KIIRUNA - kaupunki, joka vaihtaa paikkaa
Ruotsin valtion omistama kaivosyhtiö LKAB perusti kaupungin vuonna 1900. Kaivos nyt suurin raudan tuottaja Euroopassa ja suurin energian kuluttaja Ruotsissa.
LKAB rahoittaa kaupungin siirtämisen voidakseen ylläpitää kaivostoimintaa ainakin vuoteen 2033 asti.
Kaupunki on vaarassa sortua sillä kaivos laajenee nykyisen kaupungin alle.
Uuden kaupungin arkkitehtuurikilpailun voitti White Architects suunnitelmalla, jonka erityisenä ansiona pidettiin kaivosalueen liittämistä uuteen keskustaan (köysirata) sekä historiallisten rakennusten siirtoa.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Nykyinen kaupunki
Kuva

Siirretty kaupunki
Kuva
kuvat White Architects, tiedot Tekniikka&Talous ja WAN
Tekijänä Karpathia
#73393
eskimo kirjoitti:KIIRUNA - kaupunki, joka vaihtaa paikkaa
Onpa hieno! Uusi keskusta näyttää tiiviiltä sekä modernilta ja perinteiseltä yhtä aikaa. Iso peukku tälle! :smt023
Tekijänä Lurkkeri
#73395
Näyttää lupaavalta. Kaupungissa on inhimillinen mittakaava, ja keskusta on tiivis sekä viihtyisä. Tällaista suunnittelua enemmän myös Suomeen.
Avatar
Tekijänä RV
#73407
Harmillista, jos kenties maailman pohjoisimmat, 50-luvun tornitalot jäävät purettaviksi.
Avatar
Tekijänä RV
#75066
Incheon siis on monien talolaisten mielestä "lähiöparkkikenttäriteikköä", kun pyhitti 40% pinta-alastaan viheralueille? ;)

Nicaragua on 6 miljoonan asukkaan kehitysmaa, mutta suunnilleen samankokoinen kehittynyt Suomi ei sitten älyä tehdä näitä suuria infrainvestointeja, vaikka mepä voitaisiin hyvinkin olla se idän ja lännen välinen "hubi", josta ennen lamaa puhuttiin paljon mutta mitään ei tehty... Ulkomaiset investoijat kyllä tulevat, mutta häipyvät samantien (ihme että se norjalainen miljardööri ja Marriott jaksoivat niin kauan sinnitellä!), koska täällä on näissä asioissa 110% liikaa demokratiaa, jossa 0,5% äänekäs vähemmistö määrää suunnan, ja kaikki tarpeellinen on ajankohtaista vasta vuosina 2035-2050...
Viimeksi muokannut RV, 10.06.15 18:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Tekijänä Tande
#75067
RV kirjoitti:Incheon siis on monien talolaisten mielestä "lähiöparkkikenttäriteikköä", kun pyhitti 40% pinta-alastaan viheralueille? ;)

Nicaragua on 6 miljoonan asukkaan kehitysmaa, mutta suunnilleen samankokoinen kehittynyt Suomi ei sitten älyä tehdä näitä suuria infrainvestointeja, vaikka mepä voitaisiin hyvinkin olla se idän ja lännen välinen "hubi", josta ennen lamaa puhuttiin paljon mutta mitään ei tehty... Ulkomaiset investoijat kyllä tulevat, mutta häipyvät samantien (ihme että se norjalainen miljardööri ja Marriott jaksoivat niin kauan sinnitellä!), koska täällä on näissä asioissa 110% liikaa demokratiaa, jossa 0,5% äänekäs vähemmistö määrää suunnan...
Mulle ei ole koskaan avautunut suomalaisten nihkeä suhtautuminen ulkomaalaisiin investointeihin. Ilmeisesti vassaripropaganda "suurpääomista" ja "monikansallisista yrityksistä" on juurtunut syvälle suomalaiseen mentaliteettiin, että kaikki ihan kunniallisetkin ulkomaalaiset yrittäjät dumpataan.
Avatar
Tekijänä Klazu
#75083
RV kirjoitti:Nicaragua on 6 miljoonan asukkaan kehitysmaa, mutta suunnilleen samankokoinen kehittynyt Suomi ei sitten älyä tehdä näitä suuria infrainvestointeja, vaikka mepä voitaisiin hyvinkin olla se idän ja lännen välinen "hubi", josta ennen lamaa puhuttiin paljon mutta mitään ei tehty...
No jos katsoit videon niin tiedät varmaan että tuo Nicaraguan kanavahanke on täysin epädemokraattisesti ja korruptoituneesti päätetty hanke joka tulee raiskaamaan maan tärkeitä luonnonalueita. Tässä on myös kyse aivan eri luokan "maailmanportista" kuin Helsinki-Vantaa voisi koskaan olla. Vaihtoehtoisia kuljetusreittejä on vain Panama, kun taasen Euroopan ja Aasian välillä voi lennettäessä pysähdys Suomessa ei ole mitenkään tarpeellinen varsinkaan suurimpien keskusten välillä.

Mikä videosta käy kuitenkin ilmi on millaisia futuristisia megaprojekteja maailmalla puuhataan samaan aikaan kuin piskuisessa Suomessa kinastellaan jostain 16-kerroksisista kerrostaloista. Hankkeiden suuruusluokat ovat täysin eri maailmasta.
Avatar
Tekijänä hylje
#75085
Suomessa olennainen nihkeily ei ole torneista, vaan ihan tavallisista taloista. Meillä on maata hyvillä paikoilla niin paljon, että vaatimattomia 3-5 kerroksisia taloja rakentamalla ensin loppuvat suomalaiset kuin Helsingistä maa.
Tekijänä sekovene
#75095
RV kirjoitti:Nicaragua on 6 miljoonan asukkaan kehitysmaa, mutta suunnilleen samankokoinen kehittynyt Suomi ei sitten älyä tehdä näitä suuria infrainvestointeja, vaikka mepä voitaisiin hyvinkin olla se idän ja lännen välinen "hubi", josta ennen lamaa puhuttiin paljon mutta mitään ei tehty...
Niin. On se kumma, kun Suomen läpi ei älytä kaivaa kanaalia, mutta Nicaraguan läpi älytään.

Kuva
Avatar
Tekijänä Klazu
#75117
New Yorkin rakennusbuumi on melko mieletön, mutta myös New Jerseyn puolella suunnitellaan uutta. Eräs hanke on tällainen tällainen viihdekeskushirvitys moottoritien varressa. Korkeutta yli 350 metriä ja 95 kerrosta. Ja projektin nimi ei ole sen vähempää kuin Liberty Rising. :tongue10:

Kuva
Tekijänä hmikko
#75119
^ WTC 2 -tornihankkeessa siis Norman Fosterin firma ja suunnitelma on syrjäytetty ja tilalle otettu Bjarke Ingels Group. Perustusten rakentaminen Fosterin suunnitelman mukaan oli ilmeisesti jo käynnissä. Tarina ei tietääkseni kerro, miksi tarkalleen ottaen sukset menivät ristiin (julkiset sepitykset eivät vaikuta uskottavilta). Ingelsin laatikkoleikki on mielestäni monta pykälää kömpelömpi kuin Fosterin suunnitelma. Linkki ArchDailyn juttuun aiheesta alla. Mukana BIG:in mainosvideo, jossa Ingels itse huitoo käsiään tornien edessä. Omaan korvaani pökkäsi taustamusiikiksi valittu Tonava kaunoinen. Mikäpä edustaisi uutta pilvenpiirtäjää New Yorkiin paremmin kuin umpiwieniläinen valssi?

http://www.archdaily.com/640530/big-rep ... de-center/
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 79