Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä _ABC_
#68319
So it begins....

Kuva

Maljalahti edelleen ainoa isompi meneillään oleva rakennuskohde keskustassa. Lähistöllä valmistuu sataman uusien kortteleiden viimeinen kohde, mutta enhän siitä muistanut kuvaa ottaa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Täälläkin jo aiemmin esille tuotu Kuopion seuraava tornitalohanke on vihdoin alkamassa http://yle.fi/uutiset/tornitalon_rakent ... aa/7336675

Hankkeeseen kuulunut matalampi osa on siis ollut valmiina jo vuoden verran. Alunperin nuo oli tarkoitus tehdä samalla kertaa.
tekijänä _ABC_
#68340
_ABC_ kirjoitti: Lähistöllä valmistuu sataman uusien kortteleiden viimeinen kohde, mutta enhän siitä muistanut kuvaa ottaa.
Kuva

Kuva

Kuva

Viimeisessä kuvassa vasemmalla näkyvään vanhaan Valion meijerin konttoriin on tulossa uusia NCC:n asuntoja ja katutasoon jotain joka antaa talolle "uuden elämän" heidän mainoksensa mukaan. Keskustassa on menossa enemmänkin projekteja, joissa muutetaan vanhoja puutaloja uusiksi asuintaloiksi. Ekassa kuvassa puiden takaa pilkottaa muuten kohde johon Purkki^ viittasi.
tekijänä hmikko
#68343
Ruutukaava-alueen uudet talot ovat hyvä lisä kaupunkiin, ja pisteet kadun reunaan vanhojen linjojen mukaan rakentamisesta. Arkkitehtuurilta vaan toivoisi enemmän. Paremmaltahan tuo näyttää kuin tiilielementit, mutta kuitenkin edelleen rakennusliikkeen tuutista tulevalta vakiotavaralta, jota yritetään elävöittää värittämällä vähän.
tekijänä Miiro
#68444
Maljalahden kohteista on tässä visualisoinnit eli valmiina pitäisi ollä tämän näköistä.

Kuva
Lujatalon kohde As Oy Kuopion Majakka

Kuva
Lujatalon kohde As Oy Kuopion Majakka

Kuva
Skanskan kohde As Oy Kuopion Aallotar
Avatar
tekijänä Kantti
#68459
Asiallista uustuotantoa! Porrastukset miellyttävät, erityisesti Skanskan kokonaisuudessa.

editt: Noh, ei Lujatalon rakennukset nyt jälkeen jää.
tekijänä _ABC_
#68467
En tiedä näkeekö noista kuvista kunnolla, mutta noiden aivan rannassa olevien laatikoiden taakse tulee kevyenliikenteen väylä, eli koko ranta ei tule yksityisalueeksi. Noita samantyylisen näköisiä kohteita tulee rantaan viisi kappaletta. Alla ihannekuva.

Kuva
tekijänä saik
#68486
Tykkään tosi paljon tuosta nykyisestä sataman ja Itkonniemen alueesta. Jos nyt pitäis muuttaa Kuopioon takaisin äkkirikastumisen ja elämäntilanteen täydellisen muutoksen myötä niin tuonne muuttaisin kaikista mieluiten.
Avatar
tekijänä zeizei
#68492
hmikko kirjoitti:Ruutukaava-alueen uudet talot ovat hyvä lisä kaupunkiin, ja pisteet kadun reunaan vanhojen linjojen mukaan rakentamisesta. Arkkitehtuurilta vaan toivoisi enemmän. Paremmaltahan tuo näyttää kuin tiilielementit, mutta kuitenkin edelleen rakennusliikkeen tuutista tulevalta vakiotavaralta, jota yritetään elävöittää värittämällä vähän.
Minä tykkään tästä, voittaa monet muut uudiskohteet. Kadun reunassa, ei saumoja, ikkunat linjassa ja monimuotoisuus on tehty perinteisellä tavalla kuten kattojen kerrostumisella sekä pastellisävyillä.

Jos jostain pitää napista niin katuvalot, parkkipaikan kunto ja kerrosmäärän vähäisyys. :)
Avatar
tekijänä MindW
#68496
Varsin lyhytnäköistä mennä muodistamaan tuon Anttilan talon ulkonäkö. Muodistuksia on nähty maailman sivu eikä juuri koskaan uusi julkisivu ole ollut arkkitehtonisesti laadukkaampi kuin vanha. Esimerkiksi Turun kauppatorin laidalla olleen kivitalon muodistus on varmasti ollut 50-60-luvuilla hyvä idea.
tekijänä Xerdoz
#68499
Keraaminen laatta ei kuulosta hyvältä...

No, kai ne jostain 90-luvun jäämistöstä ovat saaneet kylpyhuonekaakeleita halvalla läjän ja johonkin ne on pistettävä.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18