Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
Tekijänä grendy
#4467
MoloX kirjoitti:Ei saakeli....

suur-Jyväskylä -lehti:
Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Erkki Fredriksson (sd.) on tehnyt valtuutettu Kalevi Olinin (kok.) kanssa valtuustoaloitteen Lutakko-nimen poistamisesta. He näkisivät mielummin Lutakon alueen nimenä Touruniemen, sillä Lutakko-nimi ei ole heidän mukaansa houkutteleva.
Valtuusto päätti lähettää aloitteen työjärjestyksensä mukaisesti kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.
Maanantaisessa valtuustonkokouksessa Erkki Fredriksson ehdotti valtuustoaloitteella myös kuumien makkaroiden ja kylmän keskioluen sisällyttämistä kaupunginvaltuuston välipalatarjoiluihin.
:smt028
mmmmitäh?! :snorting:
Avatar
Tekijänä OlliMolli
#4949
Pieni päivitys liittyen Äijälänrannan minitorneihin (XII): alueelle tulee noin 500 asuntoa ja tosiaan kolme 12-kerroksista rakennusta. Rakentaminen alkaa näillä näkymin 2007 ja kaavoitus on tarkoitus saada valmiiksi tänä vuonna. Kaikenkaikkiaan alueelle tulee pitkällä tähtäimellä noin 1000 asuntoa, eli mistään aivan pienestä suunnitelmasta ei ole kyse. Äijälänranta ei ole varsinaisesti aivan keskustan vieressä (~2km?), mutta tuo asuntomäärä lienee olevan riittävä käytönnössä yhdistämään sen osaksi kantakaupunkia, eli hyvältä vaikuttaa minusta. Rakentajana tulee olemaan YIT. Off-topiccina sanottakoon, että keskustan ja Äijälänrannan välissä oleva alue - Tourula - on muuten hyvää vauhtia tulossa varsin tiiviksi. Kyseisellä alueella rakenteilla oleva neo-funkkis lähiö (kuvassa)Kuva ei olekaan ihan pelkkää pistetaloa kuten aluksi luulin, vaan huomasin, että sinne on valmistumassa ihan kunnon (lähes)umpikortteli. Näyttää hyvältä, joskin ympärillä voisi olla tiheämpääkin. Ehkä tulevaisuudessa (tai sitten ei :lol:).

lähde: Suur-Jyväskylän Lehti
Tekijänä ThePKH
#4995
MoloX kirjoitti:Äijälänranta ei ole varsinaisesti aivan keskustan vieressä (~2km?), mutta tuo asuntomäärä lienee olevan riittävä käytönnössä yhdistämään sen osaksi kantakaupunkia, eli hyvältä vaikuttaa minusta.
Kolmisen kilometriähän tuota matkaa ydinkeskustaan kertyy linnuntietä. En kyllä menisi kantakaupungiksi laskemaan kun väliin kuitenkin mahtuu Halssilan omakotitaloalueet ja toisaalta Kuokkalan väljemmin rakennettuja alueita. -Ja tosiaan se pari-kolme kilometriä vettä.
Avatar
Tekijänä Darkmage7280
#5001
Tervetuloa Taloon, ThePKH.
Avatar
Tekijänä OlliMolli
#6844
Tässä vähän updatea Jykin projekteista (lisään kuvia, mikäli käyn tänään keskustassa):


Kuva
Tämä toimistotalo hanke on ilmeisesti nyt sitten haudattu. Pari päivää sitten kyltti oli poistettu ja tilalle oli tullut uusi, jossa sanottiin, että tontille on tulossa uusia asuntoja. Eli siis toimistoja ei ole tulossa, mutta tontti ei jää tyhjilleenkään.

Kuva
Tämä asuinkortteli on jo hyvässä vauhdissa. Ensimmäinen osassa (kuvassa), eli Torihovissa on päästy jo kolmanteen kerrokseen, ja se on muuttovalmis alkuvuodesta 2007, jos projektin kotisivuun on luottamista. Omana kommenttina on sanottava, että nykyisistä projekteista tämä on minusta aivan yhtä mielenkiintoinen, kuin Lutakon 15-kerroksinen tornitalo. Harjunkulman kortteli tulee nimittäin olemaan suuri umpikortteli ja upea lisä keskustan jo nyt varsin korkeaan tiheyteen.

Sinetti (uusi työvoimatoimisto):
Rakennus on jo saanut hyvin pitkälti lopullisen muotonsa ja vaikuttaa valmistuvan - kuten luvattua - ensi talvena. Myös Sinetti on umpikortteli ja täyttää loistavasti aukon Jyväskylän keskustan laitamilla, joka paikalla oli ennen Sinetin rakentamista. Upea lisä Hannikaisen kadulle, joka nyt on lähes aukotonta umpikortteli massaa. 8) Vanhan työvoimatoimiston tilalle tulee näillä näkymin Jyväskylän Sokoksen laajennusosa. Rakennus on muuten työvoimatoimistoksi harvinaisen hienon näköinen, ei mikään elementtihirviö, vaikka tiilielementeistä onkin rakennettu. :lol:
Avatar
Tekijänä OlliMolli
#6851
Eli tässä nyt hieman visuaalista päivitystä liittyen edelliseen postiini:

Toimisto projekti on tosiaan näköjään kaatunut, ja tässä uusi hanke tontilla, sekä alemmassa kuvassa itse tontti. Toivon, että rakentaminen alkaa niin pian kuin mahdollista, sillä nykyisellään paikka on aikamoinen silmävamma. Sinänsä asuinrakentaminen on ehkä ihan hyväkin ajatus, koska alue on oikeastaan pääosin asuinkortteleita - mm. ihq KOAS veturi - eikä tuo toimisto minusta nyt kovin kummoiselta näyttänyt kumminkaan.
Kuva
Kuva

Sinetti - projekti, jonka valmistumista olen odottanut kuin kuuta nousevaa:
Kuva

Harjunkulma. Jos jonkun mielestä rakennus näyttää pieneltä, niin huomautan, että tämä ensimmäinen osa on vasta yksi kuudesta korttelin moduulista. Ja tietenkin kerroksia tulee olemaan seitsemän, eikä vain kolme.
Kuva
Tekijänä okl
#6869
Sinetti - projekti, jonka valmistumista olen odottanut kuin kuuta nousevaa:
Tuli muuten paljon paremman näkönen kun mitä odotin. ;)


Keskussairaalaa laajennetaan.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Vois olla kyllä korkeempikin tuo uusi osa ;)
Avatar
Tekijänä OlliMolli
#6890
Kuva
Tämä unohtui eilen. Eli tosiaan Tourulan neo-funkkislähiö kivääritehtaan vieressäkin alkaa olla valmis. Vaikuttaa siltä, että yksi tontti on vielä rakentamatta, sillä ainakin kuvan vasemmassa reunassa olevan rakennuksen takana on tyhjä tontti, joka vaikuttaisi hieman oudolta jättää tyhjäksi.

Ihan hyvää vauhtia täällä Keski-Suomessa hommat etenee. Vielä kun pistäisivät vähän liikettä enemmän niveliin Lutakon viimeisen, neljännen, vaiheen kanssa, niin avot.

edit: eihän se tontti ole tyhjäksi jäämässäkään, kuten arkkitehdin vedoksessa näkyy eräässä aiemmassa postissani.
Tekijänä okl
#7209
Ainolaan olisi tulossa tämmöinen
Kuva
Ja epäilen että se sijoittuisi tähän
Kuva

Dekaani
Kuva
Kuva
Ja näkymät järvelle ja keskustaan talon kohdalta on suunnilleen tällaiset
Kuva
Loisto
Kuva
Joka ei vielä ihan harjakorkeudessaan ole. :D
Kuva
Pooki on jo vähän valmiimpi
Kuva
Kuva
Kuva
Ajoin pyörällä ainolan ohi niin näin rakennus tuntematon projektin?
Kuva
Jyväskylän toripiha
Kuva
Siltaranta
Kuva
Kuva
Fokan työmaa
Kuva
Torihovi(valkosella merkattu[hienosti]mihin rakennus tulee ulottumaan)
Kuva

Ja sitten vielä maisemakuva lutakosta :D
Kuva
oli vähän tylsää...
Avatar
Tekijänä RV
#7215
:lol: toi Lutakkokuva. Hienostihan noi Jykin, ton Keski-Suomen Nykin rakennustyöt edistyy. Jossain olen nähnyt tilastoja joiden mukaan Jykki ylittäisi 100000 asukkaan rajan joskus 2020-2025- välillä.
Avatar
Tekijänä sam
#7217
Oikein kivannäköistä ympäristöä ollaan luomassa Jyskylään. Sielläpäin nämä hommat osataan. ;)
RV kirjoitti:Jossain olen nähnyt tilastoja joiden mukaan Jykki ylittäisi 100000 asukkaan rajan joskus 2020-2025- välillä.
Suomalainen tapa laskea kaupungin väkiluku hallinnollisten rajojen perusteella on hämäävä. Esimerkiksi Vaajakoski & Palokka ovat selkeästi osa Jyväskylän kaupunkirakennetta, ja näin ollen niiden asukkaat tulisi laskea mukaan kaupungin väkilukuun oikeamman vaikutelman saamiseksi. Esimerkkejä löytyy lähes kaikilta varsinaisilta kaupunkiseuduilta.

(Pyydän anteeksi, jos nämä asiat on joku jo sanonut jossain toisessa topicissa - tuli vain mieleen karttoja plärätessä :))
Tekijänä okl
#7346
Kyllönmäen toisiksi korkeimpaan torniin kaavaillaan asuntoja.Kumma kyllä,rakennus on ollut tyhjillään pari vuotta :?

Keskisuomalainen:
Kuva

Rakennusotavan sivuilta löytyi Torikulma joka tulee ilmeisesti Toripihan jatkoksi(kuvasta päätellen).
Kuva

Huomasin yks päivä pyörällä ajaessani että Keljoon on tulossa uusi "pikkulähiö" Åströmin asuinalue.

Havainnekuva koko alueesta
Kuva
Ja ensimmäisestä rakennuksesta(ympyröitu punaisella)
Kuva

Kangasvuorentie 4 on juuri valmistunut,mutta tässä havainnekuva
Kuva
Tekijänä okl
#7492
Kuva
Kuva
Lainaus:Jyväskylän Paviljongin tiedoituslehti 2/2006 (tarkoittaakohan toinen kahestatuhannestakuudesta vai toinen vuonna 2006 :D )
Master Plan katroo pitkälle tulavaisuuteen

Suunnitelmien mukaan Paviljongin kongressihotellin sekä uusien messu- ja pysäköintihallien rakentaminen voisi alkaa jo ensi vuonna.

Vuoden verran tekeillä ollut Jyväskylä Paviljongin ja kokous-ja tapahtumaverkoston kehittämissuunnitelma 2015 (Master Plan) kattaa Paviljongin tulevaisuuden ensi vuosikymmenen puoliväliin asti.Suunnitelmat tähtäävät merkittävään matkailutulon kasvattamiseen Jyväskylän seudulla, missä Paviljonki toimii kokous- ja tapahtumamatkailun veturina.Tavoitteena on säilyttää ja edelleen kasvattaa Jyväskylä Paviljongin asemaa yhtenä Suomen johtavana messu- ja kongressikeskuksena.
Paviljongin osalta Master Plan sisältää kongressihotellin, uuden messuhallin purettavan F-hallin tilalle sekä pysäköintihallin.Tällä hetkellä suunnitelmaa valmistellaan kaavoituksen kannalta, haetaan hotellille operaattoria ja valmistellaan rakentamisen rahoitusta. Mikäli kaikki etenee suunnitellulla tavalla, on kaikkien kolmen kohteen rakentaminen tarkoitus aloittaa yhtä aikaa vuonna 2007.

Kongressihotelli tuo lisää tapahtumia

Koska nykyinen F-halli puretaan pois, tarvitaan sille korvaavat tilat.Uusi halli suunnitellaan alusta pitäen massu- ja tapahtumatoimintaan sopivaksi.Tapahtumien lisäksi halli toimii noin 300 päivänä vuodessa korkealuokkaisena autourheilun, pääasiassa kartingin, harrastuspaikkana.
Kongressihotellilla on monipuolinen rooli tapahtumamatkailun kehittämisessä, mutta hotellin varsinaisista toimintalinjauksista päättää operaattori.Kongressihotelli tuo alueelle uutta kysyntää ja kasvattaa koko kaupungin matkailutuloa.
Parkkihallin myötä Paviljongin pysäköinti muuttuu nykyistäkin laadukkaammaksi.Paviljonki tarvitsee päivittäiseen käyttöön 400-500 pysäköintipaikkaa. Suurtapahtumissa paikkoja tarvitaan pari tuhatta.Isojen tapahtumien aikana Lutakon aukiot ja keskustan parkkihallit tukevat Paviljongin pysäköintiä.

Lutakko kiinteäksi osaksi Paviljonkia

Paviljongin Master Plan lähtee liikkeelle koko Lutakon alueen yleissuunnitelmasta.Olennainen osa Master Plania onkin aukioiden ja sataman liittäminen kiinteäksi osaksi Paviljonki-kokonaisuutta.Aukiot toimisivat Paviljongin osana, omina tapahtimapaikkoinaan sekä kaupunkilaisten tärkeinä vapaa-ajanviettopaikkoina.Suurtapahtumien aikana niitä voitaisiin käyttää myös pysäköintitiloina.
Master Planin puitteissa on myös pohdittu akustisen konserttisalin sijoittamista Paviljongin yhteyteen. Arkkitehtisuunnitelmissa konserttitaloa ei ole, mutta sen mahdollisia hyötyjä ja haittoja on selvitetty.Master Plan 2015 on tarkoitus julkistaa tänä syksynä.

Mikä ihmeen Master Plan

Master Plan tarkoittaa toiminnan kokonaisvaltaista suunnitelmaa eli se on selvästi monipuolisempi kuin esimerkiksi pelkkä arkkitehtisuunnitelma.
Master Planissa huomioidaan rakennusten lisäksi laajasti alueen käytettävyys ja toiminnallisuus sekä aluetta käyttävien ihmisten tarpeet.Myös suunnitelman taloudelliset vaikutteet ovat Master Planissa erittäin tärkeässä asemassa.
Ja suosikkiprojektissani, Torihovissa, on jo 5 kerrosta :D

Kuva
Avatar
Tekijänä OlliMolli
#7581
Juu eli unohtakaa tuo, mitä kirjoitin huutoikkunassa. Kuvittelin, ettei näillä koulun koneilla toimisi usb-muisti ilman ongelmia, mutta näköjään toimii.

Eli siis tässä tämä renderi. Mielenkiintoista tosin on, että projektia ei käsitellä (tai ainakaan en huomannut) lehdessä oikeastaan mitenkään. Kuva löytyy, ja tuo pieni kuvateksti, mutta ei oikein muuta.

Kuva
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 56