Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
Tekijänä Kantti
#24982
Sointu tanssittaa Förillä tänään

Turun Sanomat
Förillä voi tänään risteillä musiikin säestyksellä. Tanssikenkiä ja -kavaljeereja löytynee tarvittaessa paikan päältä, ja jokirantaan on tanssien seuraajille järjestetty penkkejä sekä kahvitarjoilu.
Förillä soittava Sointu-yhtye kulkee legendaarisen Sointu-levytehtaan studio-orkesterin kengissä.Sointu perustettiin savikiekkojen valtakaudella vuonna 1938 tyydyttämään suomalaista musiikinnälkää. Levytyssolisteihin kuuluivat aina aikansa parhaat kyvyt A. Aimosta Olavi Virtaan ja Reijo Kallioon. Tähtiartistien taustalle tarvittiin myös ammattitaitoinen orkesteri ja sen kapellimestariksi kyvykäs johtaja. Orkesteriin ovat aikojen saatossa kuuluneet monet tunnetut orkesterimuusikot ja sitä ovat johtaneet mm. Usko Kemppi, Josef Kaartinen ja Kaarlo Valkama.
Tämän päivän Sointu-yhtye soittaa iskusävelmiä iskelmien kulta-ajalta 1950-1970-luvulta kello 13-16.
Kuva
Förin paikkeilla oli kohtalaisesti säpinää.

Kuva
Sointu-orkesterista en tunnistanut muuta kuin kitaristin, Ilpo Murtojärven.

Kuva
yllättäen kaikenikäiset pyörähtelivät förin kannella...

Kuva
föri saapuu itärannalle ja ne ketkä poistuvat, ne poistuvat, minä myös...

Kuva
koska ilma oli käsittämättömän hieno ja helteinen, siirryin Bruno III:een nauttimaan vilvoittavan juoman!
Avatar
Tekijänä Kantti
#25727
Tall Ship Race-tapahtuma lähestyy ja laivat kokoontuvat muutaman päivän sisällä Aurajokeen. Satuin osumaan paikalle vanhan tuttavan, samoissa merkeissä aikaisemminkin Turussa vierailleen ison purjelaivan, Alexander von Humboldt'in saapuessa hinaajan avustamana entiseen telakan laituriin.

Kuva
Alexander von Humboldt on omasta mielestäni eräs hienoimmista laivoista sille tunnusomaine vihreine runkoineen ja purjeineen. Purjelaivan keula näyttää aina merelle, siksi se hinataan paikalleen ahteri edellä :)

Kuva
Toinenkin laiva tuli Aurajokeen jopa purjehtien navakan myötätuulen avustamana, oli muistaakseni nimeltään Eulaalia. Taitaa olla tyypiltään jaala? Harvoin Aurajokeen purjehditaan näin syvälle

Huomenna on Aurajoessa säpinää laivojen tullessa jokeen!
Avatar
Tekijänä zeizei
#25733
Mahtava tuo ensimmäinen kuva!

Perjantaina tulee itsekin mentyä katsomaan noita laivoja. Odotukset ovat kovat. :)
Avatar
Tekijänä Kantti
#25734
Perjantaiksi on luvattu reipasta sadetta :( toivotaan että tämä ennustus menisi totaalisesti pöpelikköön koska kyse on ulkoilmatapahtumasta kuitenkin! Lauantai ja sunnuntai näyttävät paremmilta. Itse joudun menemään lauantaina muualle tosin ja tulen vasta sunnuntaina laivojen ehkä ollessa jo poissa. Mutta onhan tässä aikaa koko alkuviikko katsastaa meininkiä :)
Avatar
Tekijänä Kantti
#25737
Kuljeskelin eilen iltapäivällä Aurajokivarressa. Moni laiva oli vielä tulematta, useat suuret purret. Paikalla oli kuitenkin jo mm eräs suurimmista.

Kuva
Puolalainen Dar Mlodziezy on yli 100 metrinen laiva

Kuva
laivaa puunattiin torstain avajaisiin

Kuva
Bulgarialainen, ensi kertaa tapahtumaan osaa ottava Kaliakra, joka oli Aurajoessa aivan ensimmäisten joukossa jo tiistaina illalla

Kuva
Kaliakran keulakuva, joka ei ehkä ole aivan niin hiottu kuin joissakin olen joskus nähnyt, vaan karhean voimakaspiirteinen

Kuva
Kaliakra otti jo vastaan vierailijoita, kävimpä tekemässä laivan kannella kierroksen minkäkin. Ollessani poistumassa huomasin auki olleet kohenuoneen skailetit ja kurkistin sisään, alhaalla hommissa ollut kaveri aavisti jonkun seuraavan ja ottaessani kuvan hän katsahti juuri ylös. Otin kuvan ja moikattiin :)

Kuva
Martinsillan pielessä, entisellä Suomen Joutsenen paikalla oli juuri kiinnittymässä todella kaunis uudehko ja kiiltävässä lakassa oleva vene

Kuva
En tiedä onko tämä osallistunut varsinaiseen Tall Ship Raceen koska on kovin ylhäällä joessa, itselläni on se käsitys että viralliseen tapahtumaan osallistujat ovat förin alapuolella?

Kuva
Pakettijahti Östersternan, Loviisasta! Enpä ole aikaisemmin kuullut pakettijahdista, tulee mieleen postilaiva :) mutta nätti kuin karamelli

Kuva
Puiset purjelaivat ja puuosat laivassa tekevät laivasta lähes aatelisen - ollessaan hoidettuja ja hyvässä kunnossa

Kuva
Kuten on laita saksalaisessa 18,5 m kahveliketsissä, Seute Deern'issä

Kuva
Lord Nelson Southamptonista, ja varmasti Kuningattaren suojeluksessa

Kuva
Lord Nelsonilla on syvemmällekin ulottuva tarkoitus kuin ehkä muilla kisaan osallistuneilla laivoilla. Kuvan alareunassa oleva mamma näkyy myös edellisessä kuvassa jossa hän kapuaa parhaillaan alas mastosta ;) kohtalaista itsevarmuutta ja ennakkoluulottomuutta sanoisin!

Kuva
mastossa on toimintaa edelleen, juhlaliputusviirien noston liittyviä köysiä viritellään. Näytti tämäkin aivan naishenkilöltä..

Kuva


Kuva
Norjalainen Sörlandet on myös aivan hiljakkoin rantautunut, laskusiltaa kiinnitellään

Kuva

Kuva

Kuva
Sörlandetin keulan koristeluja

Kuva
Aikaisemmassa viestissäni jossa kerroin laivan purjehtimisesta suoraan Aurajokeen ja nimitin laivaa Eulaaliaksi, ;) tässä korjaus. Laiva on nimeltään Eugenia, ei Eulaalia! Eulaalioita saattaa olla kyydissa koska laiva näyttää tekevän matkustajaristeilyjä joella :)

Kuva
Puolalainen - puolalaisia osallistuu tämän vuoden Tall Ship Raceen melko paljon - Fryderyc Chopin peruuttelee paikalleen laituriin

Kuva
Hollantilaisen teräspurren, Eendracht'in peräpeili.

Nämä kuvat ovat eiliseltä päivältä. Tänä aamuna ennen auringon nousua kävin pienellä kuvausretkellä vanhan telakan valomastossa :D josta mahdollisesti kuvia jossakin vaiheessa, kunhan niitä ensin katselen, jotta tuliko mitään.
Tekijänä Valdéz
#25738
Kantti postaa koko tapahtuman jo ennenku ehdin itse sinne ollenkaan! Tänään lähden kyllä täältä Porvoosta ajamaan Turkuun illalla. En anna piru vie vuorotöiden TAAS pilata kaikkea kesällä. Onneksi koko huominen päivä aikaa kuvailla ja kierrellä.

Hienoja kuvia, Kantti.
Tekijänä pyry
#25739
Hitto soikoon kun en pääse tällä kertaa noita katsomaan, onneksi oli nämä hyvät kuvat. On ne vaan upeita!
Avatar
Tekijänä Kantti
#25740
Aurinko nousee.
Kuva
Avatar
Tekijänä grendy
#25742
^Vau siinä on hieno kuva! :)
Avatar
Tekijänä Kantti
#25770
Muutamia kuvia vielä jo taakse jääneestä Tall Ship Race 2009 -tapahtumasta torstailta.

Kuva
Forum Marinumin edustalla oli kohtuu vilkasta iltapäivällä

Kuva
joku oli ajanut helmensä sopivaan paikkaan kentällä, saaden takuuvarmasti enemmän kiinnostuneita katseita kuin tähän asti ehkä yhteensä. Eikä suotta, Ford oli todella hieno!

Kuva
Kuten niin monisssa muissakin suuremmissa tapahtumissa, niiden sisällä on monia pikkutapahtumia. Niin tälläkin kerralla. Forum Marinumin alueelle kruununmakasiinin pihalle oli nostettu lavetti jonka päällä oli Turun Seudun Mobilistien kunnostamia ikivanhoja maamoottoreita.

Kuva
Mestarit yrittivät saada päät yhdessä käyntikuntoon erästä moottoreista...

Kuva
joista eräs säksätti pehmeästi lavetin toisessa päässä niin että maapohja keinahteli lavetin ympärillä :)

Kuva
massat olivat jo liikkeellä ja rannassa alkoi olla suhteellisen tiivistä

Kuva
Vastaan tuli norjalainen hienon näköinen iso purjelaiva, jonne päätin poiketa

Kuva
jos on kiinnostusta, ja 520€ suuruinen summa varattuna mielijohteita varten, summan voi käyttää vaikka matkaan Christian Radich'in mukana Klaipedaan. Tästä ei käy ilmi onko summan maksettuaan matkustaja vai jungmanni?

Kuva
laivan keulassa tähysteltiin loistavassa auringonpaisteessa

Kuva
isosuinen ilmatorvi ammotti kannelle puhtaana ja hyvin maalattuna

Kuva
Tässä vähän erilainen torvi, josta näkyy lävitse, mikähän tämän tarkoitus lienee? Säätöpellin vivun näköinen punainen vipstaaki kyljessä . Skailetit ovat raollaan, en kurkistellut mikä tila oli alapuolella

Kuva
vierestä lipui tielaitoksen - Destian - Paraisten ja Nauvon väliä ajava maantielossi, Nagu 2 täynnä ihmisiä

Kuva
Tall Ship Race organisaatio oli hankinut maantielossin kuljettamaan ihmisiä Wärtsilän vanhan telakka alueen ja Aurajokisuun länsipuolen välillä. Tähän lossiin oli muuten yhtä pitkä jono, ellei pidempi, kuin laivoihin konsanaan!

Kuva
kunniataulu laivaa tukeneista yrityksistä, ihmisistä ja tahoista. Tukijoiden joukossa näkyi olevan vasemmalla ylimpänä "H.K.H. Kronprins Harald"

Kuva

Kuva
Cristian Radich'in magneettikompassin tolppa ja magneettisuusvirheiden korjauspallot, sekä laivan kallistumisasteesta kertova mittari

Kuva
laivan kookas ruori, joka oli kevyesti sidottu kiinni jottei sitä kovasti väänneltäisi kävijöiden taholta. Laitteisiin - kuten ruoriin ja telegrammiin - oli laitettu lappuja joissa kehoitettiin olemaan koskematta näihin laivan toiminnan kannalta merkittäviin laitteisiin.

Kuva
sumutorvi piipussa, joka luultavasti pitää kohtalaista mölyä ollessaan äänessä

Kuva
Cristian Radich'in hienostunut keulakuva

Kuva
Puolalaisen Dar Mloziezyn takakannella riitti kiinnostuneita, Puolan lippu liehui komeasti tuulen levittämänä

Kuva
Kävellessäni vastarannalla venäläisen Sedovin kohdalle, ei laiva mahtunut kunnolla kuvaan kokonaisuudessaan! Sedov on muuten tunnettu yleensä valkoisena. Laivaa käytettiin 2005 saksalaisten televisioprojektissa, joka tehtiin saksalaisen kauppalaivaston Azoreilla 1957 uponneesta koulualuksesta, ja maalattiin tässä yhteydessä mustaksi Pamirin tapaan, kuten kuvassa. Laivan väritystä ei ole palautettu entiselleen. Monet laivan miehistöstä haluavatkin pitää laivan nykyisestä väristä kiinni, koska musta on alkuperäinen väri, jolloin se neitsytpurjehdyksellaan Kielistä vuonna 1921, nimeltään Magdalene Vinnen II, oli maalattu rungoltaan mustaksi.

Kuva
Tässä kohden oli aikanaan toinen Aurajoen länsipuolella olevista laivanrakennusalustoista. Tall Ship Race'n ensi kertaa ollessa tulossa Turkuun 1996, kaupungin oli pakko laittaa rappiotilassa oleva entinen telakka-alue kuntoon merkittävää tapahtumaa varten - mikä onnenpotku Tall Ship Race siis onkaan ollut Turun kaupunkikuvan kannalta, tätä kaupunkilaiset pitivät jopa merkittävämpänä asiana, tai ainakin yhtä merkittävänä kuin purjelaivatapahtumaa - paikalla on tämän jälkeen ollut leveät jokeen vievät portaat.

Kuva
Hollantilainen Thalassa

Kuva
Thalassan kirkasvärinen ja eroottinen, vedenneito aiheinen keulakuva

Kuva
Tahalssan keulakuva on hengeltään hyvin vahva, kiinteä ja jumalatarmainen, vaativa ja hypnoottinen. Poikkeaa selkeästi niin Christian Radich'in kuin bulgarialaisen Kaliakran keulakuvista

Kuva
pieni sivuhyppäys kuvaamataiteen alueelle

Kuva
Utopia, Aalborg, Tanska. Miehistö lepää ja askartelee

Kuva
Aglaia, Wien! Pursi on nähnyt runsaasti jokivettä ennen pääsyään merelle, Itävalta on tunnetusti sisämaa ;)

Kuva
Aurajoen itäpuolen pursia, englantilainen Maybe. Mitähän mies veneen vieressä miettii... maybe...

Kuva
Loistokas puolalainen, sluuppi kai tyypiltään. Mikään en anna veneelle arvokkaampaa olemusta kuin harkittu, laadukas jalopuun käyttö sen rakenteissa.

Kuva
Olin vähitelleen suunnistellut Sedovin suuntaan, ja siinähän se! Sedov, Murmansk.

Kuva
Sedoville oli kohtalainen jono, joka kuitenkin eteni siedettävän nopeasti

Kuva
Kohtalaisen kookkaat kiinnityspollarit Sedovin kannella. Pollareiden päässä messinkiset kohokuvat joissa Sedovin merkki

Kuva
Sedovin apukoneet kävivät yötä päivää, jostakin syystä se ei halunnut tai kyennyt ottamaan maasähköä käyttöönsä, näin ainakin luulen koska en muutakaan keksi koneiden käytölle. Tilanne on täysin sama kuin edellisellä Sedovin vierailulla 2003. Kurkistus konehuoneen uumeniin josta koneen ääni kuuluu, no eipä kummempaa näkyvissä

Kuva
Kohtuukokoinen varapotkuri. Sedovin laaja tiikkikansi.

Kuva
Eräs laivan ruoreista, niitä on useita. Ainakin kaksi.

Kuva
Venäjän keisarillinen kaksoispääkotkavaakuna.

Kuva
Tässä vielä viimeksi suuren laivan eräs kompasseista rautapalloineen. Takana harrastettiin pienimuotoista matkamuistomyyntiä, itse en ostanut mitään

Kuva
no vielä yksi otos Sedovin, ehkä matkustajien iloksi ylläpitämä, baari kannella purjekankaan alla. Votkapaukku olisi irronnut 5€ kohtuusummalla. 0,3L olutta hinnaston mukaan 3€ - erittäin kilpailykykyinen hinta sanoisin jokilaivojen yleiseen hintatasoon verrattuna! Ainakin Tall Ship Race -tapahtuman aikana esimerkiksi lonkeron hinta - jollaisen kävin Espositossa nauttimassa janooni :) maksoi 7€ :shock: juma... on myönnettävä että pikkasen pisti miettimään..

Tällaista meininkiä.
Avatar
Tekijänä zeizei
#25773
Upeita kuvia!

Huomasiko kukaan muuten, että jokaisessa infokyltissä luki bulit, kun pitäisi lukea built. :D
Avatar
Tekijänä Kantti
#25787
Paikanpäällä en tuota huomannut, mutta katsoessani muutamia kuvia niin totta! Virallinen laivasta kertova plakaatti on harmillisesti jäänyt oikolukijalta huomaamatta tältä osin. Varmaan harmitti, ja on tainnut tulla noottia järjestäjän taholta plakaatin valmistajalle :)
Tekijänä bitterfly
#25792
Turkulaisessa luki, että Turku haluiaisi saada Turkuun ja Tallinnaan sellaisen Tall Ships' Race minietapin 2011.

Saa nähdä, josko suuret laivat palaisivat pienemmällä joukolla jo sillon, mutta itse olen epäileväinen.
Avatar
Tekijänä Kantti
#29073
Bekchamit ovat lähtemässä jo Turusta ja Suomesta, laitan kuitenkin muutaman eilen otetun kuvat Mehiläisen kulmilta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19