Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#1806
Tässä uusinta juttua ;)

Kuva
(c) Aamulehti
tekijänä SdeS
#1807
Hyvältä kuulostaa, toivottavasti poikkeuslupa hyväksytään.
Tornitalo-projekteja tulee nyt tasaiseen tahtiin lisää :)
Avatar
tekijänä OlliMolli
#1808
Ikävä sanoa näin, mutta jos "korkeimpaan 15-kerroksiseen taloon sopisi vaikka hotelli", niin Radisson SAS ei tasankaan ole Tampereelle tulossa. Mulle henkilökohtaisesti on täysin yhdentekevää rakennetaanko Tampereelle 15-kerroksinen rakennus, vai 5-kerroksinen rakennus. Jos mitään tavallista korkeampaa (17+ kerrosta) ei ole tulossa, niin mielummin sitten panostaisivat kunnon tiiviiseen ja komeaan kaupunginosan rakentamiseen ennemmin kuin muka-tornin suunnitteluun josta sitten tapellan vähintään pari vuotta.
Avatar
tekijänä grendy
#1809
Joo nyt noita hotelleja ollaan änkemässä jokaiseen torniin jotta saadaan tää hieno termi "tornihotelli" isoon käyttöön. Jos Siriukseen ei oo tulossa vuokralaisia niin muuttakoot senkin asuintaloks ja muutama kerros vielä lisää kaupan päälle! :D
tekijänä Larma
#1820
Tokihan tornitalo projekteja lisää tulee, mutta korkeus jää surullisen matalaksi, kuten Moolio jo totesikin. Sitten vielä, kun nämä matalemmatkin tornit aiheuttavat kamalan vuosia kestävän tappelun, niin ei hyvä.

Fenix Siriuskin tuntuu olevan aika pahasti jumissa, eikä senkään korkeus huima ole.

//
grendy, tiedän kyllä. Hanke on siis paikoillaan toistaiseksi kysynnän puutteen takia= jumissa?
Viimeksi muokannut Larma, 07.06.05 21:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä grendy
#1821
Larma kirjoitti: Fenix Siriuskin tuntuu olevan aika pahasti jumissa, eikä senkään korkeus huima ole.
Edelleenkin, Sirius on hyväksytty iät ja ajat sitten jokaisella mahdollisella tasolla. Eli jos kysyntää olisi niin rakennus olisi jo pystyssä, mutta kun sitä ei ole niin tilanne on nykyinen..
tekijänä albertobroccoli
#2071
Noh, hyvä kuitenkin että tulee siihen rinnalle "edes" 12 kerrosta ettei Sirius oo niin yksinäinen sitten joskus. Ja jos ovat tyylikkäitä niin ehkä ihmiset rupee pikkuhiljaa tajuumaan että hyvännäköinen skyline on nimenomaan tiheä klusteri ja kunnon korkeuksilla (mitä tuo nyt siis ei toki ole mutta kuitenkin...). :lol: Ja toihan saattaa jopa näyttää hieman dramaattisemmalta sieltä Kekkosentien puolelta kun se tie on alemmalla tasolla ja ei ole edessä mitään näköesteitä. Joten ehkä tuosta tulee sellainen yksi tyylikäs district Tampereelle ettei kaikki actioni oo pelkästään Hämpin paikkeilla...
Avatar
tekijänä grendy
#3096
Pieni unofficial update...

Eli työkaveri oli kysässyt YIT:n miehiltä kun tohon duunipaikan eteen kesällä kaivettiin iso monttu parkkihallia jne varten että miks ei pariin kuukauteen oo tapahtunut mitään. No vastaushan on se, että kaavamuutoksesta (10-kerroksinen toimistotalo muutetaan 12-kerroksiseksi asuintaloksi + 1 maanalainen kerros lisää parkkitaloon) on kuulemma valitettu _yllättäen_ ja 1v2kk kuulemma ainakin toi hullu kuoppa saa tossa olla rauhassa.... että näin!
Avatar
tekijänä grendy
#3748
Kuva puhukoon puolestaan (c) Tamperelainen
Kuva

Ihan btw kyseinen artikkelin kirjottaja tuntuu olevan aikas kova highrise-fanittaja myös, on meinaan sen verran paljon kirjotellut Tamperelaiseen projektien etenemisestä erittäinkin positiiviseen sävyyn! :) Ei muuta kun tervetuloa Taloon! :D
Avatar
tekijänä sw
#3749
Hehe mua kyllä nauratti tuo "12-kerroksinen torni".

Siis anteeksi mikä torni? Kohta varmaan omakotitalotkin ovat luokitukseltaan torneja...
tekijänä Alhena
#3750
Hehe mua kyllä nauratti tuo "12-kerroksinen torni".

Siis anteeksi mikä torni? Kohta varmaan omakotitalotkin ovat luokitukseltaan torneja...
Ei tuo vedä Järvenpään tapaukselle vertoja lainkaan. NIMBY:t rupesivat muutama vuosi sitten kitisemään Rantapuiston viereen suunnitellusta 7,5-kerroksisesta "tornitalosta". Kerroksia poistettiin kaksi ja vuodatus jatkui, tällä kertaa aiheena oli rakennusoikeuden määrä, jota oli koko taloon lisätty kaavan valtuustohyväksymisen jälkeen huikeat 200 neliömetriä, jotta rappukäytävistä ja muista yhteisistä tiloista saataisiin avarampia. Valituskierre varmasti katkeaisi, jos nämä kehityksenvastustajat joutuisivat itse maksamaan siitä. Hirmuinen rahareikä tämä nimbyismiä edistävä ruikutusoikeus kyllä on, joten eipä ole ihme, että kunnallisverot ovat nousseet viimeisten kymmenen vuoden aikana huikeasti.
tekijänä Sasu K
#4988
Työt naurettavan 12-kerroksisen tornin tontilla ovat käynnistyneet. Tontin laidalle on ilmestynyt varoitus räjäytystöistä. Ensiksi rakennetaan siis se kolmekerroksinen pysäköintilaitos. Toinen tontille tuleva rakennus on kahdeksankerroksinen asuintalo.
Avatar
tekijänä grendy
#5210
Sasu Karjalainen kirjoitti:Työt käynnistyvät ihan virallisestikin:

http://www.tampere.fi/kokous/yrla/2006/ ... txt131.htm
Ja siis kyseessä on nyt se 12-kerroksinen eikä Sirius?...
tekijänä Sasu K
#5214
grendy kirjoitti:Ja siis kyseessä on nyt se 12-kerroksinen eikä Sirius?...
Jep. 12-kerroksinen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24