Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Tande
#101263
Ilman Redin huomattavasti korkeampia torneja Harjus saisi varmasti enemmän huomiota osakseen. -Tyylikäs maan valtavirrasta poikkeava tornitalo ja hienosti osana korttelirakennetta.
Tekijänä JTunkki
#101270
Sivustaseuraajan silmin tuon Harjuksen rakentaminen näyttää etenevän käsittämättömän hutaasti, esimerkiksi parvekelasien osalta homma näyttäisi jääneen kesken toukokuussa.
Pyöröovi peukuttivat tätä
Tekijänä luenmuttenkirjoita
#101351
Kuva
Kuva
Iltakävelyllä nappasin pari kuvaa Kalasatamasta. Ei riitä kännykän ominaisuudet oikein pimeäkuvaukseen, mutta sen verran hieno yhdistelmä tyyni yö, matalalla olevat pilvet ja jouluvalot ikkunoissa oli, että pakko yrittää. Joillain Sompasaaressa taitaa jollain jo olla kolmas joulu, osalla vasta ensimmäinen, mutta jouluvaloihin ikkunoissa ja varsinkin parvekkeilla on joka talossa panostettu.

Kaiken kaikkiaan hieno jo tuo Kalasataman siluetti idästä päin katsottuna ja varmasti paranee vain.
TurkuCubed, veka, Maeeeq ja 8 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Pyöröovi
#101354
Asustelen Kalasatamassa joulun ajan ja olen samoin kiinnittänyt huomiota parvekkeiden koristeluun. Muutoin melko tylsät julkisivut ovat muuttuneet aika kiehtoviksi pimeällä, kun asukkaat miltei kilpailevat erilaisilla valoratkaisuillaan. Kesän puolella kasvien kasvattaminen voisi samalla tavalla tehdä alueesta nykyistä mielenkiintoisemman, jos porukka vähän innostuisi.

Huomasin muutes, että Verkkosaareen on noussut tosi siistejä townhouseja ja myös kanaali on rakenteilla. Alueille on tulossa mukavan erilaiset ilmeet, kun Verkkosaari on huomattavasti vaaleampi ja massiivisempi etenkin Sompasaareen verrattuna. No, tätä olen höpötellyt jo aikaisemmin!
luenmuttenkirjoita peukuttivat tätä
Tekijänä Tipi
#101362
Kyllä tuo Sompasaaren pohjoisranta on ihan parasta mitä uusilla alueilla on rakennettu viime aikoina. Kun julkisivut jaetaan tuolla tavalla kapeampiin, vaihteleviin segmentteihin on lopputulos kaikkea muuta kuin tylsä. Ikkunojen koolla, muodolla ja julkisivujen värejä vaihtamalla saadaan jo valtavasti erilaisia kombinaatioita. Muutenkin kivijalkataso vaikuttaa tuolla alueella viihtyisältä. Oma fiilikseni on että segmentointi pystysuunnassa on näyttävämpää kuin vaakasuunnassa, mitä nihdin puoleisen pään suunnitelmissa on. Alue tuo mieleeni Tallinan uuden Noblessnerin: https://noblessner.ee/en/explore-nobles ... velopment/#/
Tuolla alueella katutila ja rannat on pääosin jätetty jalankulkijoille mikä nostaa viihtyisyyttä uudelle tasolle
Tekijänä bonk
#101369
Noblesser on kiva ideana, mutta irrallaan kaupungista ja kärsii järjettömän kylmistä merituulista puolet vuodesta. Kesällä tosin ihan viihtyisä muneoineen ja kauppoineen. Kalarannan tien estevaikutus tulee kuitenkin rajaamaan aluetta. Kalamajan puistokin etelässä estää rakentamisen alueen lähelle.
Avatar
Tekijänä veka
#101374
Kiitos Noblessner-linkistä. Minulle ihan uusi tuttavuus, täytyypä käydä katsomassa kun voi taas matkustaa. Meikäläiseen meininkiin eli lähinnä Kalasatamaan ja Jätkäsaareen verrattuna tuolla on yksittäiset talot jollain lihaksilla kyetty toteuttamaan yksilöllisemmin ja hienovaraisemmin. Eikä muutenkaan synny ihan samanlaista kenkälaatikkotunnelmaa kuin Helsingissä paikoin. Noblessnerin tulevia osia esittelevistä linkeistä löytyy oikeinkin kivan ja jopa kotoisan näköistä modernia talonrakentamista. Saas nähdä, millaista on toteutus aikanaan.
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59