Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä pallo
#94479
Minäkin pidän voittaneesta ehdotuksesta. Hakut maahan vaan. :smt023

Tampereen keskikaupungin tulevaisuus näyttää hyvältä. Paljon torneja, Tammelan ja Kalevan täydennysrakentamista, ratikkaa jne. (vaikkei ratikkaa saatukaan tunneliin). Vielä odotellaan, että ruususen unta uinuva Amuri saadaan modernin kaupunkikehityksen piiriin ja eteläisen keskustan joutomaat hyötykäyttöön. Sitten voidaan katseet suunnata kaupungin seuraavalle kehälle: nk. Niihaman reservaatti, Kissanmaa, Janka jne.
grendy, apollonkatu tykkää tästä
tekijänä hmikko
#94484
arkkinikkari kirjoitti: Mutta tuollaisenaan sitä ei saa rakentaa kuin palolasista, ja sitä taas ei kukaan todennäköisesti suostu tekemään.

Lisäksi tornin alin ja ylin vaakalista näyttävät molemmat liian ohuillta. Räystäällä tuon voisi varmaankin feikata tuollaiseksi nostamalla ylimmän lasin korkeutta yläpohjarakenteen verran, alhaalla on vaikeampaa.
Kiitoksia selvityksestä. Itsekin ajattelin renderiä katsoessa, että käytännön toteutus ei (Suomessa) koskaan ole noin siro ja elegantti, mutta en tietysti maallikkona tunne noita teknisiä reunaehtoja. Vähän pelkään, että tässä voi käydä kalasatamat, mutta toivotaan parasta.
Avatar
tekijänä grendy
#94568
^Ensivaikutelma: Very nice! Ei mitään superihmeellistä mutta perusbulkkia paremman näköistä. Varsinkin toi toisen talon korottaminen näyttää oikein kiinnostavalta!
tekijänä pallo
#95084
Tampere-threadi on keskittynyt pääasiassa keskustan projekteihin, mutta myös laitakaupungilla tapahtuu. Havaintoja:

Länsi-Tampere:
Lielahti
-uutta pytinkiä nousee tasaiseen tahtiin näsijärven rannan läheisyyteen, hiedanrannan isompaa projektia ei ole vissiin vielä aloitettu

Santalahti
-kaivurit työssä paasikiventien ja pispalantien välisellä alueella. Vanhoja teollisuussakennuksia purettu ja useita uudisrakennuksia työn alla.

Tesoma
-Tesoman keskustan uusi ostoskeskus avattu, vanhaa markettia rempataan. Mielestäni uusi ostari on melkoinen kävelyeste alueella, erityisesti aukioloaikojen ulkopuolella.
-Terveyskeskuksen paikalle on noussut mielestäni oikein hieno ja urbaani kerrostalo, toista rakennetaan.
-Vanhan ostarin taakse noussut peruskerrostalo.
-huoltoasema purettu, tontille rakennetaan tiedotteen mukaan useita kerrostaloja oletetun tulevaisuuden juna-aseman läheisyyteen.

Haukiluoma
-Myllypuronkadun ja runkokadun välinen metsä deletoitu kokonaisuudessaan
-kerrostaloja ilmestynyt useita lintuviidankatu-tyvikatu välille
-tyvikatu-runkohaara (uusi väylä) välin isomman alueen rakennustyöt ilmeisesti aluillaan, alueella yksi rakennus joka on ilmeisesti jonkinlainen keskus, valmistumassa. (oli suojattu säältä rakennusvaiheessa)

Itä:
Janka
-ostarin toinen puoli purettu ja paikalle rakennetaan ilmeisesti kerrostaloa

Kissanmaa
-Toasin kerrostalot taitavat olla 100% valmistuneet kissanmaan "kurviin".

Kaleva
-Sammonkadun päässä paljon uudisrakentamista kerrostalojen muodossa käynnissä.

Kauppi
-Valmistunut jonkinlainen melko massiivinen Kauppi Sport Center urheiluhalli kaupin kenttien viereen.
-Keskussairaalan laajennustyöt edelleen käynnissä, rakennukset näyttäisivät olevan ulkoisesti valmiit.

Etelä:
Hervanta
-käytännössä koko ajan erilaisia rakennusprojekteja meneillään, ei muutosta tilanteeseen.
-Tällä hetkellä rakentaminen näyttäisi keskittyvän pohjois-hervantaan

Ikean alue
-Suurempi rakentaminen alueella taitaa olla tällä hetkellä ohi.

Rusko
-tienrakennusprojektit valmistuneet (ulompi kehätie)

Hatanpää
Taitaa olla hatanpään puistokujan toisen vaiheen rakennustyöt käynnissä.

Lentokonetehdas
-Kaivurit työn touhussa, paljon on valmista ja löytyy mm. korkea kerrostalo, jossa harjakatto.

Vuores
-Huomioni kiinnittyi viimeksi käydessäni hienoon urheilukenttään/puistoon.
tekijänä Dankos
#95090
Johanneksen koulun viereen on kesän aikana noussut tällainen uudisrakennus:
Kuva
Uusi koulurakennus tavoittelee onnistuneesti alueen puutalojen tyyliä sekä lisäksi täydentää puoliavointa korttelia lähemmäksi umpikorttelia. Tämä on mielestäni osoitus siitä, että kohtuullisen edullisestikin on mahdollista toteuttaa kaupunkikuvallisesti laadukasta ja ympäristöönsä sopeutuvaa uudisrakentamista, kunhan tahtotila tähän on olemassa.
Tamperelaisen artikkeli
tekijänä hmikko
#95625
Hesari: Vedenalainen töhnä turmelee Tampereelle suunniteltua uutta kaupunginosaa – ”Siinä kohtaa järvi ei ole järvi”

Hiedanrannan kaavaillulla alueella siis Lielahden sellutehtaan jäljiltä nollakuiduksi kutsuttua tavaraa paljon, ja sitä ei voi jättää paikoilleen asuinalueen rantaan.
Nollakuitu haisee pahalta, mutta ei ole myrkyllistä. Se sisältää puuta ja puukuitua. Tyynellä kesäkelillä saattaa nähdä, kun kuidusta purkautuu veden pintaan kaasukuplia. Kuplat kertovat nollakuidun mätänemisestä muun muassa metaanikaasuksi.
Avatar
tekijänä Tande
#95820
henkka kirjoitti: Kuva
Näyttääpä upealta! Korotusosa sopii hyvin yhteen "jalustan" kanssa ja tuo rakennukseen paljon lisää jykevyyttä ja tiettyä positiivista mahtipontisuutta. Trendin toivon siirtyvän myös Helsinkiin, missä pontiaalisia kohteita lienee satoja.
Janne76, huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#96138
^ Kyllä. Ehdottomasti mieluummin Stadiinkin tyylikkäitä korotuksia ( ja vanhojen & rumien rakennusten kokonaan uusimisiakin) - kaikkien rantojen asfaltoinnin ja joka pöpelikön ahneen sekä lyhytnäköisen laatikkorakentamiseen sijaan.
Noilla toimenpiteillä mm. asutettaisiin jo melko iso liuta Helsinkiin "ihan välttämättä haluavia" kaikkien varakkuusluokkien maalaisserkkuja.
Mukavaa että jossain päin finneinmaata on joillakin tyylitajuakin jäljellä.
Avatar
tekijänä 16valve
#96235
Hämeenpuistoon tulossa täydennysrakentamista ihan siihen grendyn naapurustoon.
Tamperelainen kirjoitti:Hämeenpuistoon uusi rakennus! – Impilinnan viereen suunnitellaan asuinkerrostaloa

Hämeenpuistoon suunnitellaan uutta asuinkerrostaloa. Uutta kerrostaloa sovitellaan Amurin kaupunginosassa sijaitsevaan kortteliin, joka tunnetaan parhaiten Amurinlinnana.

Uudisrakennus on suunniteltu Impilinnaksi kutsutun kerrostalon viereen. Havainnekuvassa uusi kerrostalo on 7-kerroksinen, joista yksi kerros on varattu katutason kivijalkaliikkeille tai toimistoille ja kuusi kerrosta asunnoille.

Uudisrakennus sijoittuu kortteliin, joka on luokiteltu rakennustaiteellisesti, maisemallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittäväksi ympäristökokonaisuudeksi ja arvoluokitukseltaan erittäin merkittäväksi kohteeksi, jonka alkuperäisyysaste on suuri.

Korttelin maapohjan ja sillä sijaitsevat rakennukset omistaa Lumo Kodit Oy.

Uudisrakennuksen kaava on vasta alkuvaiheessa, ja aineistot ovat nähtävillä 22. marraskuuta asti.

Kuva

Kuva
https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/ ... errostaloa
hmikko, Heikki K, grendy tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#96242
Liekö Tampereella halua suojella Amurinlinnan maisemia vähän kuin Tapiolassa keskustornin asemaa, ettei tontille tule tornitaloa, vaan perus 7-kerroksinen? Lasikatto kun paikalla on ollut rikki jo yli 60 vuotta, niin en näe syytä, etteikö tornitalobuumia muuten kovevassa kaupungissa olisi uskallusta kaavoittaa paikalle tornitalo. 2010-luvun moderni toisinto Impilinnasta muodostaisi korttelista huikean massiivisen (joskin harmonisen) talomuurin.
tekijänä töntsö
#96323
Tästä Kuninkaankatu 22:n kohteesta oli jonkin aikaa sitten juttua, ilmeisesti vanha rakennus menee purkuun ensi vuoden alussa https://yle.fi/uutiset/3-10470379

Jutussa oli myös uusi havainnekuva, sitä en tosin tiedä mistä se on peräisin. Nevan omilla sivuilla havainne oli vielä alemman kuvan mukainen. Mielestäni tämä uusi(?) kokonaisuus on kyllä paremman näköinen:


Kuva


Vanha(?):

Kuva


Ohimennen voisi vielä mainita tämän samaisen korttelin Kuninkaankatu 22:n korotuksen joka valmistui viime vuonna ja on täällä mainittukin. Lopullisessa muodossaan koko talo uusittiin valkoiseksi, ja se sai Tampereelta "hyvän rakentamisen palkinnon" 2017. Näiden väliin jäävä rakennus jää nähtävästi vielä odottamaan omaa korotustaan

Kuva
veka, hmikko, Tlahti tykkää tästä
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 147