Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä grendy
#72240
^Joo-o, harmi ettei saada korjattua kokonaan korttelia kun toi yksi rumimmista taloista mitä olen ikinä nähnyt -ilmestys lähiömäisellä sijoittelullaan pilaa tuonkin yrityksen. Olisivat nyt yrittäneet antaa tuo mörkötalon asukkaille vaikka uuden lisähuoneen tms.
Avatar
Tekijänä Tande
#72244
grendy kirjoitti:^Joo-o, harmi ettei saada korjattua kokonaan korttelia kun toi yksi rumimmista taloista mitä olen ikinä nähnyt -ilmestys lähiömäisellä sijoittelullaan pilaa tuonkin yrityksen. Olisivat nyt yrittäneet antaa tuo mörkötalon asukkaille vaikka uuden lisähuoneen tms.
Tuon talonhan olisi myös voinut purkaa ja rakentaa koko korttelin kulman uusiksi, rakentamalla katuun kiinni, eikä syvennettynä. Todella positiivisia kuitenkin nämä täydennysrakentamishankkeet Tampereella. Lisää vain!
Avatar
Tekijänä henkka
#72560
Tampereen täydennysrakentaminen jatkuu, taas. Nyt vuorossa on ns. Keidaskortteli Kuninkaankadun, Puutarhakadun, Kauppakadun ja Näsilinnankadun rajaamalla alueella. Aiemmista suunnitelmista poiketen Näsilinnankadun matala liikerakennus ei ole mukana uudessa kaavassa. Toivottavasti sen vuoro tulee myöhemmin. Keidaskorttelin rakennuskielto, joka oli voimassa asemakaavan muutoksen valmistelua varten, puretaan samalla. Kaavan muutosehdotuksen nähtäville asettaminen käsitellään Yhdyskuntalautakunnan kokouksessa 3.3.

Kaava mahdollistaa Kuninkaankadun varren talojen korottamisen nykyisestä kuudesta kerroksesta kahdeksaan kerrokseen, Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmassa olevan kaksikerroksisen liikerakennuksen korvaamisen kahdeksankerroksisella asuinrakennuksella, jonka katutasossa ja toisessa kerroksessa on liiketilaa sekä seitsemänkerroksisen asuinrakennuksen rakentamisen Suomen Vapaakirkon viereen korttelin sisäpihalle. Kaava määrää myös jalankulkuyhteyden korttelin sisäpihalle Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmauksen uudisrakennuksen läpi, Kauppakadulta YO-talon vierestä ja Vapaakirkon sekä uudisrakennuksen välistä Puutarhakadulle. Rakennusoikeus kasvaa korttelin alueella 4 248 k-m^2.

Kuva
Aihio Arkkitehdit

Kaavan luonnosvaiheen dokumentit: http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8418
Tekijänä Walle
#72569
Näköjään ei ole myöskään suunnitelmissa korottaa Puutarhakadun puoleista matalaa osaa, sillä se jää kaavassa kaksikerroksiseksi. Toisin oli korttelisuunnitelmassa. Harmi sinänsä, mutta hyvä että isoja muutoksia on kuitenkin tulossa.
Avatar
Tekijänä grendy
#72576
Walle kirjoitti:Näköjään ei ole myöskään suunnitelmissa korottaa Puutarhakadun puoleista matalaa osaa, sillä se jää kaavassa kaksikerroksiseksi. Toisin oli korttelisuunnitelmassa. Harmi sinänsä, mutta hyvä että isoja muutoksia on kuitenkin tulossa.
Joo näemmä 2 matalaa osaa jää korottamatta ja jää vähän torsoksi. Kuninkaankadulla tapahtuu, mutta Näsilinnankadulla ei mitään. Eikä kyllä käytännössä Puutarhakadullakaan tuota sisennettyä taloa lukuunottamatta.

Kuva
Vaikea arvata tän kuvan perusteella miksi tuota matalaa osaa ei korotetakaan.... Myös Näsilinnankadun korotus olisi tullut ikävästi jonkun ikkunan/parvekkeen viereen, yhyy.
Tekijänä Laniitti
#72670
Kävimpä tässä taas pitkästä aikaa valokuvailemassa Tampereen teknillisellä yliopistolla Kampusareenan työmaata.


Kuva
Viimeistelyä, kattonurmikko ja pihatyöt vielä niin valmiin näköistä on.


Kuva
Tuleva sisäänkäynti.


Kuva
Tulevalla viherkatolla on kovin epäjärjestystä vielä. Huomatkaa kuparilla vuoratut tötsät, jotka alkaneet jo keräämään tummaa patinaa. Mustalla seinällä ikkunarivistöjen yläpuolelle on asennettu aurinkopaneeleja.


Kuva
Termorankaseinän rakennetta rakennetaan kohtaan, josta jokin aika sitten purettiin pois rakennusaikainen mastohissi. Kuvasta tarkkaan kasomalla ilmenee myös julkisivuvuorauksen anatomia.


Kuva
Yhdyskäytävä, joka yhdistää Kampusareenan Päätaloon.


Putki on siis liitetty olemassaolevaan Päätalon ja Rakennustalon väliseen yhdyskäytävään:

Kuva

Kuva


Vielä pari näkymää yhdysputkesta:

Kuva

Kuva

Kuva


Yhdysputki Sähkötalosta Kampusareenaan lähtee siitä Sähkö- ja Tietotalon välisestä käytävästä:

Kuva

Kuva
Tekijänä Janne76
#72775
Kauppakadun ja Kuninkaankadun kulmaan tulee uusi talo – kolmen tontin rakennusoikeus nousee

Tampereen keskustaan tulee lisää asuntoja. Ydinkeskustassa olevan korttelin numero 13 asemakaavamuutos eteni yhdyskuntalautakunnassa. Esitys tukee täydennysrakentamistavoitteita. Asemakaavanmuutosehdotus hyväksyttiin asetettavaksi nähtäville.
Kaava koskee kolmea tonttia osoitteissa Kuninkaankatu 22–24 ja Puutarhakatu 17 sekä lisäksi tonttia osoitteessa Kauppakatu 10. Kaavan alueella on muun muassa Ylioppilastalo.
Kaava mahdollistaa Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmaan uudisrakennuksen. Nykyisen kaksikerroksisen siiven kohdalle tulee kahdeksan kerroksen uudisrakennus. Vanhoja rakennusosia korotetaan Kuninkaankadun tonteilla, ja Vapaakirkon tontille korttelin sisään rakennetaan uusi asuinrakennus.
Tonttien rakennusoikeus nousee 21700 kerrosneliömetriin. Rakennusoikeus lisääntyy yhteensä 4248 kerrosneliömetriä ja osan nykyisistä toimistotiloista muuttaminen asuinkäyttöön mahdollistetaan.
Asemakaava-aluetta laajennettiin luonnosvaiheen jälkeen koskemaan myös tätä Ylioppilastalon tonttia korttelin yhteisen oleskelualueen ja jalankulkuyhteyksien varmistamiseksi.
Muutosta hakivat tonttien omistajat.
Tampereen kaupunki teetti alueesta korttelisuunnitelman työnimellä Keidaskortteli. Suunnittelussa kiinnitettiin huomioita muun muassa korttelien sisäisiin kulkuyhteyksiin, viihtyisiin oleskelutiloihin ja pysäköintiin.
Ylioppilastalon tontilla kaavamääräykset ajanmukaistetaan.
Talon suojelun periaatteet säilyvät ja kaavalla mahdollistetaan rakennuksen vaipan sisällä olevien tilojen käyttöönotto, kuitenkin siten, ettei muutoksilla saa turmella päärakennuksen salin, porrashuoneen tai alkuperäisten rakennusosien ja tilajaon taiteellista tai historiallista arvoa.
Nähtävillä olon jälkeen asemakaava etenee kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi.
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/11949 ... ousee.html
Avatar
Tekijänä henkka
#72779
grendy kirjoitti:Vaikea arvata tän kuvan perusteella miksi tuota matalaa osaa ei korotetakaan.... Myös Näsilinnankadun korotus olisi tullut ikävästi jonkun ikkunan/parvekkeen viereen, yhyy.
Tätä aloin miettiä kun kävin kuvailemassa sunnuntaina. En kuitenkaan tajunnut tarkistaa rapputauluista miten asia on mutta näyttäisi siltä että Kuninkaankatu 22:ssa ei olisi asuntoja ollenkaan. Mutta ehkä yritykset ja yhteisötkin haluavat nähdä ulos ikkunoista.
Avatar
Tekijänä henkka
#72808
Tuntuu jo vähän hassulta mutta näköjään on taas yksi täydennysrakennusprojekti valmisteilla. Tämäkin on kosken länsipuolella. Näsijärvenkadun, Näsilinnankadun, Puuvillatehtaankadun ja Hämeenpuiston rajaamassa korttelissa osa taloista on huonossa kunnossa ja rakennetaan uudet tilalle, maanalaisella pysäköinnillä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaan koskee seuraavaa aluetta:

Kuva
Fonecta
Hakijoiden tavoitteena on korvata tonttien 6-1 ja 6-2 nykyinen rakennuskanta uusilla asuinkerrostaloilla. Rakennukset olisivat laajan peruskorjauksen tarpeessa, mutta niiden kunnostamista ei pidetä teknisistä ja taloudellisista syistä johtuen järkevänä. Uudisrakentamisen yhteydessä suurin osa autopaikoista on tarkoitus siirtää alueelle rakennettaviin maanalaisiin pysäköintitiloihin, joiden ajoyhteys on ajateltu järjestettäväksi Näsijärvenkadulle sijoittuvan tontin 6-42 uuden tonttiliittymän kautta. Tontin 6-42 rakennus säilytetään, mutta maanalaiset pysäköintitilat sijoittuvat osittain sen alueelle.
Tontit 6-1 ja 6-2 ovat nuo pohjois-eteläsuuntaiset talot.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään yleisötilaisuus Galleria Nottbeckissä 10.3. klo 14 - 17:30, jos joku pääsee käymään.

http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8503

Tampereella on siis valmisteilla tai käynnissä keskustan alueella tämän lisäksi ainakin seuraavat täydennysrakentamishankkeet:

- Kortteli 13 (Puutarhakatu, Kuninkaankatu, Kauppakatu, Näsilinnankatu)
- Satakunnankatu, Hämeenpuisto, Puutarhakatu, Mustalahdenkatu
- Yliopistonkatu 52
- Syke
- Pohjolankatu 21-29
- Lapintie 9
- Aleksanterinkatu 20

Unohdinko jotain? Tammelassa voisi olla tietysti enemmän mutta ehkä näistäkin lähtee lumipallo liikkeelle.
Avatar
Tekijänä grendy
#72811
^Jee tota hanketta oonkin odotellu jo aika kauan kun kuulin siitä huhuja jo aiemmin. Mutta sillon kyllä kuulin jotain ympyrän muotoisesta talosta ja nyt kyllä pettymys on aika suuri kun rakennukset on sijoiteltu ihan yhtä lähiömäisesti kuin ennenkin. Mikä siinä on ettei voi tehdä umpikorttelimaisempaa? Toivottavasti toi havainnekuva nyt edes meinaa että autopaikkoja on _vain_ autohallissa.

Talot ovat Varman omistuksessa ja vuokrataloja, joten sen takia tälläinen on mahdollista. On kyllä iso säälit, ettei omistusasuntoja sisältäviä taloja ikinä pystytä purkamaan ja rakentamaan uutta tilalle.

Kuva
Avatar
Tekijänä henkka
#72826
ktpama kirjoitti:"
Unohdinko jotain? Tammelassa voisi olla tietysti enemmän mutta ehkä näistäkin lähtee lumipallo liikkeelle.
"

Rasti? :)
No joo, kai Rastinkin voi laskea kun siinäkin korvataan vanha uudella. Lisäksi on tietysti vielä Eteläpuisto ja Särkänniemi-Mustalahti-Onkiniemi.
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 146