Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Jary
#93350
veka kirjoitti:Satun asumaan melko lähellä tätä Ilmarisen ja NRT:n taloa, ja se on alkanut jo vähän kylmätä. Tuonko kanssa joutuu sitten elämään... Ehkä siinä häiritsevintä on lopulta se, ettei se näytä alkuunkaan kotoisalta asuintalolta, johon palaa mielellään joka päivä. Tunnelmaltaan se näyttää lähinnä virastotalolta tai vankilan toimistosiiveltä.

Saiskohan väreillä vielä jotain aikaiseksi? Harmahtavan beigen ja ikkunanreunojen likaisen valkoisen sijaan kokeilisin jotain lämmintä, vaikkapa Pinot Noirin punaista (perinteisen punatiilen väri, monissa naapuritaloissa) ja mietoa keltaista. Jälkimmäistä löytyy Kasarmikadun puoleisesta naapuritalosta. Tai Engelin keltainen (Helsingin keskustan suosikkiväri) + kermanvalkoinen.
Sanos muuta. Sais ottaa oppia Saksasta, jossa vanhaa kunnioitetaan. Kuva on Dresdenistä.

Kuva
veka tykkää tästä
tekijänä shameinyou
#93364
Tämä projekti valottaa kyllä täydellisesti sitä missä nykyajan rakentaminen Suomessa oikein menee. Tässähän olisi teoriassa ihan kaikki täydellisesti kohdillaan: koko maan kallein postinumero, arvokas kulttuurimaisema, tyhjä tehokas tontti ja täysin uusi rakennus, eikä edes grynderien vastuutonta omistustuotantoa saatikka sosiaalista asumista vaan ihan vapaarahoitteista vuokratuotantoa. Ja tämä on tulos. Mitäänsanomaton harmaa ulostus jossa epätoivoisesti käytetään noita nykyajan äärimmäisen köyhiä "elävöittämis"efektejä jotka ei ole ikinä toiminut eikä tule ikinä toimimaan; lopputulos on vain ja ainoastaan "suoraan tehtaalta tullut", ruma ja kerrassaan säälittävä.

Ironista kun samaan aikaan Safa ulisee jostain Töölön kansallismaisemista mutta tällaisesta kunnianhimottomasta liukuhihnatuotannosta, arkkitehtuurin irvikuvasta ja ympäristörikoksesta ei mikään osapuoli saa minkäänlaista kritiikkiä.

Ja mikä juttu tää muuten on että järjestetään kilpailu, valitaan voittaja, ja bygataan toiseksi tullut? Ei sillä että toi voittaja olisi ollut mikään suuri parannus.
OssiS, veka, apollonkatu tykkää tästä
tekijänä hmikko
#93366
shameinyou kirjoitti: Ironista kun samaan aikaan Safa ulisee jostain Töölön kansallismaisemista mutta tällaisesta kunnianhimottomasta liukuhihnatuotannosta, arkkitehtuurin irvikuvasta ja ympäristörikoksesta ei mikään osapuoli saa minkäänlaista kritiikkiä.
Safa tosiaan järjestönä avaa suutaan todella harvoin. Mun käsittääkseni viime vuosina on aina ollut kyse jostain laajemmasta kaavoitustason asiasta kuten Helsinki Garden tai kaavoittajien pätevyysvaatimuksista virkoja täytettäessä, ei yksittäisistä julkisivuista. Tavallaan ymmärrettävääkin, että yhtä asuinkerrostaloa ei oteta hampaisiin kun vastaavaa rakennetaan ympäriinsä, ja tietysti NRT on nimekäs toimisto ja osakkaat isoja kaloja ammattikunnan lammikossa.
shameinyou kirjoitti: Ja mikä juttu tää muuten on että järjestetään kilpailu, valitaan voittaja, ja bygataan toiseksi tullut?
Tuotahan kyllä tapahtuu, ei siinä mitään kummaa. Rakennuttajalla ei välttämättä ole mitään velvoitetta toteuttaa voitajaa, tai mitään osallistuneista ehdotuksista. Suunnittelu-toteutuskilpailut mallia Tripla sitten erikseen, jossa kilpailevat arkkitehtien ja rakentajien kompukset, jotka sitoutuvat myös toteuttamaan.
tekijänä hmikko
#93429
NCC hakee suunnitteluvarausta toimistotaloille Ruoholahteen kahdelle tontille, nykyisen huoltoaseman (1) ja toisella puolen Porkkalankatua ratikan kääntösilmukan paikalle (2). Tonteista toiselle (1) tulisi NCC oma konttori, toinen muuhun toimistokäyttöön.

http://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2018-002690/

Kääntösilmukka on entinen linjan 8 päätepysäkki. Rataa ja linjaa on sittemmin jatkettu Jätkäsaareen ja tuo silmukka lienee ollut käytössä vain poikkeustilanteissa.

Kuva

Kuva
veka, Clepe, Biosphere ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä Sam33
#93622
SSA Groupin hotellihanke Ruskeasuolla etenee. Rakennuslupa jätetty ja konsepti tullut markkinointiin. Hieno nähdä että nuokin monta vuotta rakentamista odottaneet tontit tulee vihdoin rakennetuksi. Omaan silmään ainakin ihan kohtalainen rakennus tuolle paikkaa.

Konsepti myös mielenkiintoinen, kun huoneita myydään yrityksille ja yksityisille käytettäväksi tai edelleen vuokrattavaksi. Onkohan Suomessa tälläisten osalta minkäänlaista valvontaa sen suhteen, että huoneet eivät päädy pysyvämpään asumiseen. Suomessa sen tosin taitaa hoitaa jo hintataso.

Kuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#93627
En tunne yhtään tätä Ruskeasuon hanketta, mutta maailmalla hotellin ja vuokra-asunnon välimaaston asettuvia valmiiksi ja laadukkaasti sisustettuja asuntoja on yrityskäytössä paljon. Yritykset suosivat niitä, kun asumistarve esim. ulkomailta tuleville kävijöille on pitkäaikaisempi ja runsaampi kuin normaalissa hotelliasumisessa. Tällaiset asunnot kannattaa sijoittaa samoihin rakennuksiin samaan tapaan kuin hotelleissa, jolloin palvelujen järjestäminen on helpompaa kuin tavallisissa asuintaloissa. Samassa rakennuksessa voi olla hotelli, tavallisia asuntoja ja näitä yritysten vierailuasuntoja. Ovat itsellenikin käyneet tutuiksi Usassa. Usein tällaiset talot ovat lähellä keskustaa tai työpaikka-alueita. Keilaniemi voisi olla passeli paikka tuollaisille asunnoille.
tekijänä hmikko
#93629
^ Juu, eihän tuossa muuta kysymystä kuin ystävämme parkkinormi. Vakituisilta asunnoilta vaaditaan normipaikat, hotellin voi ainakin joissain tapauksissa tehdä kokonaan ilman asiakaspaikkoja (esim. Jätkäsaaren Clarion). Tuossa on siis rakennuttajan kannalta ilmeinen kannustin kiertää sääntöjä. Tuo Ruskeasuon sijainti toki 400 m ratikkapysäkiltä ja muutenkin saavutettavissa, ja parkkivalvontakin tuolla varmaan toimii, eli vois luulla että pidempiaikaisten asukkien autoista ei tulis ongelmaa.
Avatar
tekijänä hylje
#93655
On täysin laillista asua pitkäaikaisesti tai pysyvästi hotellihuoneessa. Ei se ole sääntöjen kiertämistä.
tekijänä hmikko
#93657
hylje kirjoitti:On täysin laillista asua pitkäaikaisesti tai pysyvästi hotellihuoneessa. Ei se ole sääntöjen kiertämistä.
Toki. Ja on laillista pitää autoansa laillisilla parkkipaikoilla. Jos kumminkin pysyvät asukkaat pitävät niitä jossain muualla, niin saattaa tulla sanomista.
Avatar
tekijänä Bernheart
#93796
Sam33 kirjoitti:SSA Groupin hotellihanke Ruskeasuolla etenee. Rakennuslupa jätetty ja konsepti tullut markkinointiin. Hieno nähdä että nuokin monta vuotta rakentamista odottaneet tontit tulee vihdoin rakennetuksi. Omaan silmään ainakin ihan kohtalainen rakennus tuolle paikkaa.

Konsepti myös mielenkiintoinen, kun huoneita myydään yrityksille ja yksityisille käytettäväksi tai edelleen vuokrattavaksi. Onkohan Suomessa tälläisten osalta minkäänlaista valvontaa sen suhteen, että huoneet eivät päädy pysyvämpään asumiseen. Suomessa sen tosin taitaa hoitaa jo hintataso.

Kuva
https://www.hel.fi/static/public/hela/K ... -748-.html

Lautakunnassa pe 13.4.
Avatar
tekijänä veka
#93964
Meilahden uutta valtavaa Siltasairaalaa rakennetaan jo. Valmistuttuaan se korvaa mm. traumasairaalana tunnetun Töölön sairaalan. Lisäksi sinne siirtyy osa syöpäklinikan toiminnoista. Siltasairaala on tarkoitus ottaa käyttöön 2023. Kaupunkikuvassa se asettuu näkyvälle paikalle Paciuksenkadun ja Tornisairaalan väliin. Tornisairaalahan eli "Meilahden Hilton" on yksi Helsingin tunnetuimmista maaamerkeistä, joka näkyy kauas merelle. Sitä matalampi Siltasairaala ei onneksi peitä.

http://www.hus.fi/hus-tietoa/rakennusha ... fault.aspx

https://aw2.fi/projects/siltasairaala/

Kuva

Kuva

Kuvakuvat: AW2-Arkkitehdit

Satuin käväisemään Tornisairaalassa, ja sen ikkunasta näki Siltasairaalan työmaan erinomaisesti. Täysi tohina oli päällä koko sairaala-alueella.Kuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Masoko
#93965
Ihan ok näköinen pytinki. Toivottavasti myös Töölön tullin alue kehittyy lähitulevaisuudessa miellyttävämmäksi. Nykyisen bensa-aseman paikalle sopisi hyvin Flatiron-tyyppinen rakennus.
tekijänä hmikko
#93967
Yliopistosairaaloiden kampukset alkavat täyttyä vähän joka paikassa enemmän ja vähemmän ahdetuista lisärakennuksista. Tää näyttäis olevan monta pykälää tyylikkäämmin hoidettu kuin TYKSin paisuva massa Turussa. Silti näissä on kaikissa (Helsinki, Tampere, Turku) vähän semmoinen tuntu, että lykätään möhkälettä möhkäleen perään sitä mukaa, kun terveydenhoitoa keskitetään ja sairaaloiden tekniset vaatimukset turpoavat. Turussa epämuotoisuus johtuu tietty osaltaan siitä, että 60-luvun tornisairaala on katsottu käyttökelvottomaksi, mutta purkaakaan sitä ei ainakaan vielä ole saanut.
tekijänä JamoL
#94021
Onko tuosta Meilahden alueesta tehty joku viitesuunnitelma tilanteeseen, jossa sinne tarvittaisiin vielä vaikkapa 150 000m2 lisää sairaalaa?

Viime vuosien hankkeet ovat Biomedicumista alkaen olleet aika matalia - luulisi ettei koko maapinta-alaa kannattaisi rakentaa 3-kerroksista tönöä, kun tilantarpeella ei näytä olevan ylärajaa? Miksei esim. tuo siltasairaala voi olla Hiltonin korkuinen torni?

Pelkään että tätä kadutaan 2030-luvulla.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#94022
JamoL kirjoitti: Viime vuosien hankkeet ovat Biomedicumista alkaen olleet aika matalia - luulisi ettei koko maapinta-alaa kannattaisi rakentaa 3-kerroksista tönöä, kun tilantarpeella ei näytä olevan ylärajaa? Miksei esim. tuo siltasairaala voi olla Hiltonin korkuinen torni?
Kuten yllä muistaakseni jo mainittiin, tornisairaalan merinäkymiä halutaan kaupunkikuvallisesti suojata. Toki Meilahdessa kostautuu nyt pitkällisen kokonaissuunnitelman puute, kun ahdas alue täyttyy lähes toisistaan irrallisista jättiklönteistä eli sairaaloista. Siltasairaalan jälkeen on vaikea enää keksiä hyviä paikkoja tuleville rakennuksille ellei samalla pura jotain vanhaa alta pois.

Sokkeloinen sairaala-alue tarvitsee ennen pitkää myös huomattavasti paremmat joukkoliikenneyhteydet, sillä sekä potilaiden että työntekijöiden parkkipaikoille ei ole enää tilaa. Yhtenä ratkaisuna alueen lähelle voisi suunnata asumista hoitajille, jotka usein taivaltavat pitkien matkojen takaa ruuhkauttamaan Meilahden parkkihallit. Joka tapauksessa helppoja ratkaisuja Meilahteen on haastava löytää.
  • 1
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 208