Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä ÄmJii
#59842
Toki tuo kämppä mulle kelpaisi, mutta tuo Pohjois-Amerikkalainen sisustustyyli on kyllä jotakin helvetin kamalaa.
tekijänä pallo
#59846
Kuvien perusteella näyttää siltä että Vancuverissa ei paljon ryteikköjä näy. Keskustassa on yllättävän vähän mitään puiston tapaista. Ja jos se on kerran todella viihtyisä kaupunki niin pitäisikö meidän ottaa siitä mallia Suomeenkin? Täällähän melkein joka toinen tontti pitää olla puistoa - eli hoitamatonta ryteikköä. Mieluummin jätettäisiin tännekin tuollaisia isoja hoidettuja tai hoitamattomia puistoalueita, jonne voi oikeasti mennä virkistäytymään, hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle ja rakennettaisiin kaupunki muuten tiiviiksi.
Avatar
tekijänä Klazu
#59864
ÄmJii kirjoitti:Toki tuo kämppä mulle kelpaisi, mutta tuo Pohjois-Amerikkalainen sisustustyyli on kyllä jotakin helvetin kamalaa.
Heh, näitä yleellisiä luksusasuntoja näkee hyvin moneen tyyliin sisustettuina. Osa modernin minimalistisia, osa tällaisia "ranskalaistyylisiä" kartanoita. Itse tykkään yleensä modernimmasta tyylistä, mutta jotenkin tässä kohteessa värit ja materiaalit toimivat kuvissa hienosti yhteen ja tekevät tuosta melkoisen uniikin näköisen kohteen.

Mutta kuten itse tekstistä käy ilmi, tämäkään ei ole kallein asunto Vancouverissa. Esimerkiksi vielä huomattavasti kalliimmaksi oletettu rakennus melkein naapurissa edustaa aivan erilaista tyyliä, varmaankin myös sisustukseltaan.
pallo kirjoitti:Kuvien perusteella näyttää siltä että Vancuverissa ei paljon ryteikköjä näy. Keskustassa on yllättävän vähän mitään puiston tapaista.
Kyllähän ydinkeskustassakin puistoa on. Ranta (Seawall) on kokonaan siistinä pidettyä puistokaistaletta / rantaraittia, laajentuen muutamilla kohdilla suuremmiksi puistoalueiksi. Keskemmällä asutusta on sitten pieniä korttelin kokoisia puistoja. Suurin puistohan on sitten Downtownin niemen kärjessä sijaitseva Stanley Park, joka on pinta-alaltaan 4,05 neliökilometriä ja suurimmaksi osaksi luonnontilaista ryteikköä. Vain asutuksen viereiset alueet ovat hyvin hoidettua nurmialuetta.

Eli kyllä noita molemman tyylisiä viheralueita löytyy täältä keskustastakin ja sen ulkopuolellahan vehreyttä on todella paljon.
tekijänä Sasu K
#59865
ÄmJii kirjoitti:Toki tuo kämppä mulle kelpaisi, mutta tuo Pohjois-Amerikkalainen sisustustyyli on kyllä jotakin helvetin kamalaa.
Vuoden vanhalla antiikilla sisustettu miljoonakämppä on kieltämättä jonkinlainen mauttoman nousukkuuden huipentuma.
tekijänä zeizei
#60207
Klazu kirjoitti:Kasvava metropoli tarvitsee infraa ja niinpä seuraavaksi rakenteille lähteekin uusi 10-kaistaisen jättisilta. :smt023
Kuva
Todella kaunista..
Avatar
tekijänä Klazu
#60251
Lurkkeri kirjoitti:Aikamoinen gigaprojekti. Ymmärsinkö oikein, että sillan olisi tarkoitus korvata vanhentunut tunneli?
Jep, pahasti alimittaiseksi käynyt 4-kaistainen seismisesti heikosti rakennettu tunneli on tarkoitus korvata tällä. Samalla tapaa kuin uusi 10-kaistainen Port Mann Bridge korvasi vanhan 5-kaistaisen sillan hieman idempänä.

Vancouverin metropolialue on joen halkoma ja asutus lisääntyy voimakkaimmin eri puolella kuin työpaikat, missä ongelman ydin.
Avatar
tekijänä Klazu
#60337
Klazu kirjoitti:
Klazu kirjoitti:Neljä viidestä Kanadan kalleimmasta asunnosta sijaitsee Vancouverissa. Kalleimman asunnon hinta on peräti 34 miljoonaa dollaria.

Kuva
Yläpuolella oleva numero 3 meni sitten viime viikolla kaupaksi, oltuaan myynnissä 650 päivää. Myyntihinta oli 25 000 0000 dollaria eli pyyntihinnasta on ravistettu 3,8 miljoonaa. Asunto meni "varakkaan lähi-itäläisen perheen jäsenelle" eli suomeksi jollekin sheikin mulkerolle, joka oli huhujen mukaan viime viikolla kaupungissa ostelemassa asuntoja. 25 millillä ostaja sai itselleen 600-neliöisen kattohuoneiston 48. kerroksesta. 14 huonetta, kaksi kerrosta ja kattoterassi vuori- ja merimaisemilla. Pikkurahasta ei ole liene pulaa, sillä asunnon pelkkä kiinteistövero on $68 000 vuodessa ja alakerran 5-tähden hotellin mukavuudet maksavat $4200 kuukaudessa.

Veikkaanpa ettei asunnosta tule edes sheikin ykkösasuntoa, vaan ehkä vain paikallinen kesäasunto muutamiksi kuukausiksi. Niin tyypillistä täällä suunnalla. :roll:

Kuvia myydystä asunnosta.
600 neliötä ei sitten riittänyt sheikin mulkerolle, vaan tämä osti heti perään kolme viereistäkin asuntoa ja omistaa nyt kokonaan pilvenpiirtäjän kolme ylintä kerrosta!! Hintaa tälle 1400 neliön megapenthouselle tuli 55 miljoonaa dollaria, joka kuulemma maksettiin suoraan käteisellä. Välittäjäkin vetäisi välistä pari miljoonaa välityspalkkiota. Ei moro miten eri maailmassa jotkut elelee. :D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 41