Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä satama
#3921
a.k.a Lahti - Random photo thread 2
Vähän previikkaa tulevasta Lahti - random photo thread kakkosesta (keskittyy 60- ja 70-lukuun ), jonka alunperin piti laittaa SSC:tyyn, mut oon jotenkin kyllästyny tuohon koko S&B osastoon, kun vastaukset on jotain tätä luokkaa: cool!, thanks, tai great pics . Ajattelin sitte elävöittää tätä paikkaa 60-luvun lähiöillä joskus tässä talven ankeimpana aikana.
Lupaus, mikä lupaus.

Viime Marraskuussa tein ensimmäisen viestini Lahdesta, jossa olin photoshopilla muokannut kuvia uuteen uskoon.
Tuossa viestissä oli valokuvia muokattu niin, että ne näyttäisivät mahdollisimman luonnollisilta.

Jos ette ole nähnyt tätä viestiä, niin se on vielä tallessa osoitteessa:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=288405
Muutama kuva on ajan saatossa sieltä hävinnyt (funkistalo ja vanha kansakoulu, ehkä muitakin)
joten käypääkä vilkaisemassa vielä kun on mahdollista.
mainostuokio


Tällä kertaa halusin saavuttaa kuvissa ns. Technicolor lopputuloksen kuten leikillisesti sanotaan.
Kuvien värimaailma saattaa aiheuttaa ärsytystä joissakin katsojissa, mutta huomautan, että tämä
on kokeilu. On mukavaa yrittää hakea omaa tyyliä, ja jos ei rohkeasti kokeile, ei tule myöskään oppimaan.

Kuten olette ehkä jo aiemmin huomanneet, en yritä hakea kuvissani näyttäviä katumaisemia enkä kaunista arkkitehtuuria, vaan keskityn kohteisiin, jotka ovat jollain tapaa arkipäiväisiä.

(Olisi hyvä mainita vielä yksi tärkeä seikka. Ostin ensimmäisen kamerani viime kesänä, ja nämä kuvat, kuten kaikki aiemmatkin näyttämäni, ovat juuri tältä ajalta. Talvi on jollain tapaa tappanut haluni valokuvata, ehkä siksi, että koen hyvien valokuvien saamisen tavattoman vaikeaksi tällä hetkellä. Rumaa, pakokaasun värjäämää jäätä ja lunta kaikkialla. Siksi olette nähneet kuvia vain kesältä, jos se nyt jotakuta ihmetyttää.)

Kuva
Tämä kuva tuo minulle sellaisen Finland... Finland - tunnelman. Se valkoinen talo jossain tuolla "metsän" siimeksessä oli juuri entisaikojen modernistien ihanne. Harmi vain, että lippu ei liehunut tangossa tässä kuvassa.

Kuva
Tässä kadussa viehättää minua sen yletön rumuus. Syynä liiallinen asfaltointi. Ehkäpä tuohon aikaan ajateltiin, että asfaltin määrä saa alueen näyttämään varakkaammalta. Olihan se suhteellisen uusi ja kallis materiaali tuohon aikaan Suomessa.

Kuva
Kukkaniity ja viehättävä puuaita tuo mukavan konstrastin taloille. Etualalla oleva talo on ehkä onnistunein versio.
Kuvassa on rajaus mennyt hiukan liian tiiviiksi.

Kuva
Valo ja varjo.

Kuva
(Taas yksi kuva jonka rajasin liian tiukaksi. Olisi ollut kai hyvä antaa tuon keskimmäisen puunlatvan näkyä.) Talo on arkkitehtoonisesti oikein hyvin onnistunut omasta mielestäni. Varsinkin tiilitys on kaunista.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Siskoltani lensi melkein oksennus kun näki tämän kuvan. Minusta tämä on jollain ihmeellisellä tavalla viihdyttävä kuva. Saa vain hyvälle mielelle.
Kuvan väritys on hyvin onnistunut ja tukee sisältoä ( vaikka itse sanonkin :oops: ) Näkyykö tuossa punaisessa laatikossa muuten kuinka pahasti kohinaa?

Kuva
Joo, ei mikään hyvä kuva. Tässä rakennetaan uutta "kaupunginosaa" Lahteen. Malski... entinen Mallasjuoman tehdasalue kirkon takana. Kiva huomata, että talot rakennetaan yhteen, kiinni toisiinsa. En nimittäin pidä keskustassa olevista taloista, jotka on rakennettu irtaalleen muista.

Kuva

Kuva
Ei tasakatto-funkisrakennus. Harvinainen talotyyppi Lahdessa, funkis-pientalo nimittäin.

Kuva
Jösses, kylläpä on annettu mennä persilleen tämän talon piha...

Kuva

Kuva
Jäätelötorni, koska siellä oli joskus aikoinaan jäätelöbaari.

Kuva
Joidenkin mielestä Lahden rumin sisäpiha. Ja jos jokin on rumaa niin se herättää mielenkiintoni.

Kuva

Kuva
(Häiritseekö tuo lamppu tuossa kuvan keskellä. Kovasti mietiskelin, että pitäisikö häivytää se pois, vai ei.)

....................

Kyselkää ja kommentoikaa vaa reippahasti. :smt079
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#3928
Thank you, satama! :)

I've seen other Lahti photos of yours in a different forum. ;) The city sure gives a lot of quite different impressions!

What predominates in this thread, at least from my view, are the stark, symmetric, almost unadorned square buildings that seem to dominate so much in Finnish architecture of the more recent era, although it's by no means confined to Finland.

It's sad to see that one wooden residence given over to neglect :( ... the other one seems in slightly better shape.
Avatar
tekijänä satama
#3946
So it was a success then... :)

I tried to make this thread's content to differ from the previous ones.

I want to be "brave" and show people all thing urban (and not so urban :D), and not be limited to show only beautiful pictures, because it gets repetitive really fast imo. In the future I'm interested to record street furniture with my camera.
Avatar
tekijänä prepo
#3952
Tuttuja kulmia...
Asuin pari vuotta sitten Lahdessa vastapäätä tuota Kansanopiston taloa, Yrjönkadulla.

Kuva

Mukava nähdä että Malskin alueen rakennus on päässyt käyntiin. Kai ne säilyttää siitä tehtaasta sen vanhan tiiliosan (jossain uusiokäytössä)?
Avatar
tekijänä satama
#3957
Tällä hetkellä rakennuksessa toimii taidepanimo.
http://www.taidepanimo.com/esittely.htm

Kuva

Kuva

Kuva


Kuva
Sammonkadun vieressä oleva tehdasalue on myös muuttunut. Kauppakeskus SYKE tuli Anttilan viereen. Anttila-talokin muuttuu kai jonkinlaiseksi ostoskeskukseksi. Ainakin Aleksi 13 ja muita pieniä ketjuja on alkanut sinne ilmestymään...

Kuva

Kuva
Tehdasalueen sisäpiha

Kuva

Kuva

http://www.askonalue.fi/

Tämän alueen tulevaisuus on auki. Piti tulla HTC alue viereen, mutta ei tullutkaan (onneksi, ei nimittäin ole mikään kaunotar tuo htc-talo). Viimeksi mitä kuulin, niin tontille rakennetaan kerrostaloja. Renor vois jo pikku hiljaa alkaa puhdistamaan tuota aluetta, on nimittäin todella karsean näköinen paikka...

Kuva

Kuva

Kuva
Näyttää vieläkin ihan työmaalta, tai siis sehän on, vaikka siellä ei mitään rakennetakkaan. (paitsi uutta junasiltaa lähistöllä)

Kuva
:smt078 :nkatu (olipas huono vitsi)
Itse opiskelin aikoinaan tuossa viereisessä Tiirismaan koulussa 6 vuotta, eli ihan tuttu paikka.

Ai niin. Ravintola/Hotelli Musta Kissan viereinen parkkihalli on nyt historiaa. Tulin just tänään linja-autolla sen ohi takaisin Kotkaan. Oli kyllä hieno näky, harmi ettei pystyny ottaa valokuvaa. Oli kuin pommin jäljiltä. Siihen tulee nyt se uusi elokuvateatteri. En kyllä löydä netistä mistään valokuvaa...
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#3964
satama kirjoitti:So it was a success then... :)

I tried to make this thread's content to differ from the previous ones.

I want to be "brave" and show people all thing urban (and not so urban :D), and not be limited to show only beautiful pictures, because it gets repetitive really fast imo. In the future I'm interested to record street furniture with my camera.
Yes, you succeeded indeed! :)

And of course it's true: cities have many different faces, some glamorous and photogenic and others less so. It's the variety that makes a place interesting.

Thanks again, satama ... I'll stay tuned.
Avatar
tekijänä prepo
#3967
Kuva

Tuossa oikealla olevassa talossa asuin (näkyy hiukan seinää). Ikkunat oli etelään, htc-talo näkyi.
Avatar
tekijänä H.C.
#3984
Kiitos vaan kuvista, mukava että saadaan myös Lahti edustettua. Mukavan näköisiä ja hyvässä kunnossa pidettyjä noi modernisti kerrostalot joita tossa ketjun alkupäässä näkyi. "Lahden rumin sisäpiha" ei itsessäni mitään erityistä puistatusta aiheuta, aika mukava oikeastaan, mutta mä taidan olla liian turtunut likaisiin betonipintoihin. ;)

Mukava myös että selität kuvaketjussa mitä eri alueille ollaan suunnittelemassa tai rakentamassa, se on omasta mielestäni aina sitä kaikkein mielenkiintoisinta.