Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä H.C.
#3307
Toella tiukkoja ne kyllä näyttää olevan noiden rajoitusten kanssa. Varmasti voisi paljon korkeammankin rakennuksen siihen kielon tilalle rakentaa ilman että se varsinaisi vaaratilanteita aiheuttaisi, mutta tuntuu siltä että täällä lasketaan kaikki todella varman päälle. Mikään lentoreitti ei tosiaan suoraan mene Tikkurilan yli, mutta ihan läheltä kyllä ja sama reitti oli syynä siihen että Jumbo Parkin ylintä sallittua korkeutta jouduttiin ensimmäisistä suunnitelmistelmista laskemaan kuudella metrillä. Se on muuten vähiten käytetty noista lentoreiteistä, mutta kyllä sitäkin toisinaan käytetään laskeutumiseen.

tästä lentomelukartasta näkee melko hyvin miten ne reitit menee ja mitä reittejä käytetään eniten (1.Jumbo Park, 2.Kielotorni):
Kuva
Avatar
tekijänä H.C.
#3540
Kävin taas vilkasemassa miltä Tiksissä näyttää. En jaksanut kävellä ottamaan kuvaa tornin edestä sillä se ei pahemmin ole edelliskerrasta muuttunut, mutta jotain kosmeettisia parannuksia on vielä tehty:

edupolin takaa:
Kuva

Kuten näkyy, julkisivu on valmis ja saumat täytetty. Omasta mielestäni siitä tuli oikein hyvä:
Kuva

Kuva

Istutukset, joita havainnekuvissa Kielotornin vierellä oli, jäävät pois ja tilalle tulee jotain luonnonkivestä kyhättyä muurijuttua. Syy oli se että liikennesuunnitelmien tarkennuttua ei tornin vieressä enää ollut niin paljon tilaa kuin alunperin havainnekuvia tehtäessä oli luultu, joten siihen yritetään luoda jotain pientä aukiota. Istutuksia tulee sitten muualle ympäristöön. Tämän takia jouduttiin jokin aika sitten hakemaan muutoslupaa rakennuslupaan.
tekijänä SdeS
#3541
Todella hyvin toimii tuo betonin uritus, häivyttää saumat lähes kokonaan :)
Luulin jo aluksi, että saumat jäävät tummiksi. Kittaus näyttää onnistuneen hyvin
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#3544
A bit boxy but nice! :D I like the many large balconies. 8)
Avatar
tekijänä H.C.
#4559
One final look at the finished building:

Kuva

Sisäänkäynti on hieno / The entrance looks great:
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kivet joista etuphalle rakennetaan jotain aukiota ovat paikalla valmiina. / The rocks that will be used to build some square in front of the building are ready:
Kuva

Silkin alueen uudet kerrostalot Kielotornin lähellä, toinenkin alkaa olla valmis / New residental buildings near Kielotorni, will soon be finished.
Kuva
Viimeksi muokannut H.C., 18.03.06 21:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä SdeS
#4561
Ohho, siitähän tuli nätti =)

Hyvältä näyttää tuo sisäänkäynti, todella laadukkaalta. Rakentamisessa pitäisi kyllä käyttää enemmän puuta, tuossakin se tuo "lämpöä" kylmän lasin rinnalle.
tekijänä Devi
#4564
Noniin! Hyvältähän tuo näyttää todellakin. Paljon nätimpi kuin Cirrus vaikkei keskeneräistä pitäisi arvostella ;) Jos vain mitatkin olis yhtä komiat kuin Cirruksella niin tää ois mun suosikki nro 1 Suomessa.
Näitä lisää Tiksiin! :P
tekijänä SdeS
#4865
Ja Kielo Hertsikan hyppyrimäeltä....
Kuva
Avatar
tekijänä H.C.
#4866
Haha! Näyttääpä orvolta kun koko muu Tikkurila on jäänyt ton metsän taakse piiloon. Mutta kivastihan se muuten kyllä näkyy :)
Avatar
tekijänä Sieni
#5359
On se hieno, korkeutta saisi tosin olla lisää :) .
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#5365
Samaa mieltä täällä, ajettiin ohi tuosta Helsingin visiitillä, ja ajattelin että "onpa lättänä".
Avatar
tekijänä Janne_H
#6466
Pyöräretkellä tuli muutama kuva näpättyä Kielosta.
Tornista saa sellaisen vaikutelman, että se olisi korkeampi kuin mitä se todellisuudessa on (50m)
Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Taco
#15513
Onko kellään kuvia/linkkejä maisemasta katottuna tornin sisältä?
Avatar
tekijänä H.C.
#15518
Vantaan arkkitehtuuristrategian kansikuva on näkymä Kielotornista itään/koilliseen. Siinä näkyy mm. Majakka, silkkitehdas ja sen vieressä olevat uudet kaarevat talot, Heureka, Tikkurilan maalitehdas, Hotelli Vantaa ja muu kaakkoinen Tikkurila:
http://www.vantaa.fi/i_liitetiedosto.as ... 1863;35245

Pressossa oli joskus kuva toiseen suuntaan, tallensin sen muistaakseni näköislehdestä omalle koneelleni, joten pitää katsoa jos se vielä löytyy. Tänään en vaan valitettavasti ehdi kun en aio mennä kotiin ennen puolta yötä.
Avatar
tekijänä Taco
#15519
H.C. kirjoitti:Vantaan arkkitehtuuristrategian kansikuva on näkymä Kielotornista itään/koilliseen. Siinä näkyy mm. Majakka, silkkitehdas ja sen vieressä olevat uudet kaarevat talot, Heureka, Tikkurilan maalitehdas, Hotelli Vantaa ja muu kaakkoinen Tikkurila:
http://www.vantaa.fi/i_liitetiedosto.as ... 1863;35245

Pressossa oli joskus kuva toiseen suuntaan, tallensin sen muistaakseni näköislehdestä omalle koneelleni, joten pitää katsoa jos se vielä löytyy. Tänään en vaan valitettavasti ehdi kun en aio mennä kotiin ennen puolta yötä.
Thanks!