Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Kervolainen
#104778
Yle uutisoi tänään 16.9.2022 uudesta monitoimihallista Helsingin suvilahteen.

"Helsingin Suvilahteen voi nousta viidessä vuodessa Pohjois-Euroopan suurin monitoimiareena – erikoisuus olisi, että lava avautuisi myös ulos
"
https://yle.fi/uutiset/3-12624920?

Vaikuttaa alkutietojen perusteella hyvältä hankkeelta. Maailman mittapuulla nykyiset monitoimiareenat Suomessa ovat suhteellisen pieniä.
  • *17 000 katsojaa konserteissa
  • *14 000 katsojaa urheilutapahtumissa


*Tilanne 16.9.2022


Toivottavasti hankkeen edetessä kapasiteettiä nostettaisiin vielä rohkeasti ja anteeksipyytelemättä. Potentiaalia varmasti olisi suuremmallekkin areenalle.

Hyvällä arkkitehtuurilla paikalle voidaan saada paikallinen vetonaula turisteille ihmeteltäväksi ja laadukastasoinen koko maata palveleva tapahtumakeskus. Toivotaan menestystä tälle hankkeelle.

Saa myös nähdä mitä käy Arena 3.3 kohdalle tämän tiedon jälkeen..
Avatar
tekijänä veka
#104779
hmikko kirjoitti: 15.09.22 22:19 HS: Helsinkiin puuhataan jopa Tukholman Globenia suurempaa jättiareenaa pikaisella aikataululla

Tavoitteena on, että parhaimmillaan 17 000 asiakasta vetävä Suvilahden areena avautuisi kesällä 2027. Se tulisi suurin piirtein Hanasaaren hiilivoimalan ja vanhojen kaasukellojen väliselle alueelle, jossa nyt järjestetään esimerkiksi Flow- ja Tuska-festivaalit.

Hankkeen taustalla on kokenut ryhmä muun muassa kiinteistökehityksen, rakentamisen, rahoituksen, juridiikan ja urheilun ammattilaisia.

Hankeryhmään kuuluu NHL-pelaajien neuvonantaja Todd Diamond, jääkiekkovalmentaja Olli Jokinen, rakennusyhtiö SRV:n perustaja, vuorineuvos Ilpo Kokkila, rakennuttaja Juha Kokkila, kiinteistösijoittaja Marko Kuusisto, NHL-pelaajien neuvonantaja Ilkka Larva, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen, asianajaja ja urheiluvaikuttaja Heikki Penttilä, jääkiekkoilija Karri Rämö ja asianajaja Urpo Väänänen.
HS: Helsinkiin suunniteltu jättiareena sai pormestareilta myönteisen vastaanoton, mutta soraäänikin löytyi
Siirsin Mikon viestin tänne, kun aiheesta on nyt oma ketju.

Ensimmäinen reaktio: miksi? Miksi ryhdytään puuhaamaan uutta jättiareenaa, kun edellistäkään hanketta (Garden) ei ole vielä saatu rakenteille. Lisäksi Helsingissä (Pasilassa) on jo valmis suurareena, jonka saaminen käyttöön tavalla tai toisella lienee helpompi ja halvempi rasti kuin uuden rakentaminen Suvilahteen. Kaiken kukkuraksi Suvilahteen on jo tulossa pienempi tapahtumakeskus (Suvilahti Event Hub) rakennuksineen. Sen arkkitehtuurikilpailun voitti puolitoista vuotta sitten Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”CONTIKI”.

Ei voi välttyä ajatukselta, että Suomessa on liikaa toimeliaita ideanikkareita ja rahamiehiä, joiden on saatava hyppysiinsä oma projekti, sen sijaan että lähtisivät tukemaan jo etenemässä olevaa hanketta. SRV:n Kokkilat ja Nieminen ovat kokeneita seikkailijoita näillä tantereilla. Toivottavasti he eivät vedä SRV:tä mukaan tähän megaprojektiin. Lätkämiehistä Karri Rämöllä on hieman Jokerit-taustaa ja Olli Jokisella IFK:sta. Varmaan he eivät halua sotkeutua Jokereiden sekaannukseen (Harkimot, Kurri, Selänne), mutta mistä he meinaavat taikoa Suvilahden areenaan uuden ankkurijoukkueen? Ja poliitikot vain hyrisevät onnellisina. Huh huh.

kuva: Pekka Vyhtinen, Helsingin kaupunginmuseoKuva
TurkuCubed tykkää tästä
tekijänä Etika
#104782
Kysymykseen "miksi" vastaus lienee "halvempi kuin Garden". Tässä näytti suunniteltu budjetti olevan 160 miljoonaa, kun Gardenin budjetti taisi olla 700 miljoonaa. Se tekee tästä minusta todennäköisemmin toteutuvan kuin Garden, jossa tuntuu lähinnä rahoittajia kadonneen viime aikoina.

Kohteliaisuudesta Nieminen sanoo, että kyllä molempiin riittäisi asiakkaita. Oikeasti veikkaan, että vain toinen noista toteutuu ja veikkaisin näillä tiedoilla Suvilahtea. Garden näyttää minusta siltä, että se on liian suuri nykyiseen maailman- ja taloustilanteeseen
tekijänä hmikko
#104784
Etika kirjoitti: 16.09.22 14:34 Kohteliaisuudesta Nieminen sanoo, että kyllä molempiin riittäisi asiakkaita. Oikeasti veikkaan, että vain toinen noista toteutuu ja veikkaisin näillä tiedoilla Suvilahtea. Garden näyttää minusta siltä, että se on liian suuri nykyiseen maailman- ja taloustilanteeseen
Mun silmääni tämä näyttää siltä, että Suvilahden areenaa on ruvettu ehdottamaan, koska Garden on jumissa. Gardenin vetäjä ei tätä ääneen myönnä, mutta YIT on vetäytynyt hankkeesta. Mun nähdäkseni on selviö, että kahdelle uudelle ei riitä kysyntää, kun oletettavasti entinen Hartwall-areena jossain kohtaa palaa käyttöön. Hyvä jos yhdelle uudelle ja ex-Hartwallille.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#104787
Myönnän tämän tulleen aika puun takaa silmilleni. Suvilahteen mahtuu hyvin myös sisäareena, mutta kiireinen aikataulu ja suurimman kapasiteetin tavoittelu ovat hiukan pelottavia piirteitä projektissa. Valitettavasti motivaatio areenan toteuttamiseen vaikuttaa olevan äkillinen reagointi Gardenin ja Pasilan areenan vaikeuksiin, vaikka uuden areenan pitäisi pohjautua pitkän aikajänteen näkemykseen Suvilahden tulevaisuudesta ja vastaavien hallien kokonaistarpeesta. Nyt olisi hyvä istua pöytään yhdessä kaikkien Suvilahden toimijoiden kanssa ja laatia huolella jokaista palveleva kaava. Toivottavasti poliitikot uskaltavat jarrutella, jos SRV ehdottaa täysin ympäristöstään välinpitämätöntä hallia.