Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
46
40%
Ei
47
41%
En osaa sanoa
21
18%
Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#98824
Pääasiassa taitavat kuitenkin olla akustinen elementti. Tuollainen lasikatto tuottaa aika rajun äänimaiseman.
Avatar
Tekijänä Kantti
#98858
Pätkä Kauppiaskatua on avattu, ja puolentoista - kolmen metrin syvyydessä luonnollisesti raaputellaan pienellä kauhalla irtomaata paljastuneiden kivien ympäriltä. Kuvassa näkyy ainakin jotain katua tai kivettyä pihaa, syvemmällä luultavasti talojen kivijalkoja? Koko jatkossa kaivettavan alan osalta on odotettavissa samaa 200 vuotta vanhaa historiakerrostumaa.

Kuva
TurkuCubed peukuttivat tätä
Tekijänä jusa-masa
#99266
Onneksi kyseessä on vain yksi kortteli ja tori, jotka turussa on ”revitty” auki. Koko kaupunki on ehkä liioiteltuja vielä toistaiseksi kunnes ratikkaa aletaan rakentamaan. Sitten sitä saa rakennusväylän varrella nauttia pidempäänkin jos on Helsingin ja Tampereen rakentamisia seurannut. Tampreella vaan rakennetaan koko infra uusien putkilinjat ja sillatkin samalla vaivalla kun Hesassa rakennetaan enään yksittäisiä linjoja. Sitä voi jo auki repimiseksi kutsua. :)
Tekijänä hmikko
#99267
Turun keskustassa on kylläkin ollut aika monta muutakin paikkaa näihin päiviin asti remontissa, Hansa tietysti etunenässä. Siellä todellakin on tuntunut siltä, että kaikki on revitty auki. Hansan valmistuminen auttaa, mutta toisaalta Börsin työmaan takana on nyt sitten Forum aivan välitilassa. Hyviä vuokralaisia ei varmaan voi houkutella hetkeen.

Helsingissä rempattiin Mechelininkatu putkistojaan ja raitiokiskojaan myöten ja nyt on menossa Hämeentie. Ne eivät tietysti liity uusiin raitiolinjoihin sen kummemmin.
Tekijänä jusa-masa
#99270
Vietän paljonkin aikaa turussa ja on siellä paikat auki, mutta lähinnä vaikutus liikenteeseen ja ihmisiin on yksittäisiä kohteita. Toki jokainen urakka on omanlaisensa, mutta itse koen ainakin täysin auki repimiseksi puoleen keskustaan tai laajempaan alueeseen vaikutuksen. Jos otan verrokiksi koko mechelininkadun aukaisun helsingissä tai tampereella hämeensillan purkaminen ja rakentaminen (+koko linjasto joka häiritsi itäisen alueen liikennettä useita vuosia muuttuen kokoajan).
Turussa auki repimiset on kaupunkilaisten onneksi olleet yksittäisiä spotteja jotka on häirinneet liikennettä tai ihmisten muuta liikkumista muutaman korttelin alueella kuten venynyt sairaalan laajennus ja se on nyt onneksi lähes yhtä ramppia vaille valmis liikenteen osalta. 👍🏼
Tekijänä hmikko
#99273
jusa-masa kirjoitti: 26.12.19 16:09 laajempaan alueeseen vaikutuksen.
Viime maaliskuussa Turun joukkoliikenteessä laskettiin jääneen 400 000 matkaa tekemättä menneellä kaudella Kauppatorin järjestelyjen takia. Kaavailuissa oli parin prosentin kasvu takapakin sijaan, ja erotusta tavoitteisiin tuli 900 000 matkaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10699558
Tekijänä hmikko
#99284
TurkuCubed kirjoitti: 26.12.19 18:47 Kultatalon seinään laitettu tällainen paikka kaikille mainoskylteille
Hyi vee. Lisää rumennusta Kauppatorille. Tää on kuin suoraan jostain Prisman seinästä reväisty.
grendy peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#99336
Kävin eilen Wikken Rapidossa kaffella. Toriparkista kännykuva. Valmistuvalla osalla valetaan seuraavaksi torikansi. Turussa harvinaista luntakin ohuesti. Tänään sulanut kaikkialta.
Kuva

Avatun Kauppiaskadun osuudelta, pääasiassa Vaisteentalon kohdalta, kuvat eri vaiheista.
5.11.-19
Kuva

26.12.-19
Kuva

6.1.-20
Mitä varten tässä ollaan tekemässä näin järeää rakennelmaa? Kauppatorin katusuunnitelma ei anna tähän mitään vihjettä.
https://www.turku.fi/sites/default/file ... rustus.pdf
Kuva
hmikko, TurkuCubed, veka ja 2 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#99337
Kantti kirjoitti: 07.01.20 14:196.1.-20
Mitä varten tässä ollaan tekemässä näin järeää rakennelmaa? Kauppatorin katusuunnitelma ei anna tähän mitään vihjettä.
https://www.turku.fi/sites/default/file ... rustus.pdf
Kuva
Muistan lukeneeni että torin kohdalta Kauppiaskatu rakennetaan niin järeäksi, että se kestää mahdollisen (toivottavasti) tulevan ratikan painon ja rasitteet. Ei sitten, jos/kun ratikkaa aletaan rakentamaan, tarvitse repiä hirveää monttua ja maanalaisia liiketiloja auki jne.
hmikko peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#99339
TurkuCubed kirjoitti: 07.01.20 18:00 Muistan lukeneeni että torin kohdalta Kauppiaskatu rakennetaan niin järeäksi, että se kestää mahdollisen (toivottavasti) tulevan ratikan painon ja rasitteet. Ei sitten, jos/kun ratikkaa aletaan rakentamaan, tarvitse repiä hirveää monttua ja maanalaisia liiketiloja auki jne.
Jos näin on, se kuulostaa hyvältä. Toivottavasti kaupunginhallitus saa lopulta myönteisen raitsikkapäätöksen tehtyä! Asiaa on siirretty jo riittävästi ja tehty useampi tutkimus aiheesta.
Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#99340
Omaan silmään tuo teräshässäkkä näyttää enemmän joltain väliaikaiselta kaivinkoneen kestävältä kulkusillalta kuin lopulliselta kadunpohjalta.
Avatar
Tekijänä Kantti
#99342
arkkinikkari kirjoitti: 08.01.20 09:29 Omaan silmään tuo teräshässäkkä näyttää enemmän joltain väliaikaiselta kaivinkoneen kestävältä kulkusillalta kuin lopulliselta kadunpohjalta.
Voip olla. Jos tarkoitus olisi tehdä kadun pohjaa, rakennelman pitäisi olla puolet leveämpi yltääkseen ajoväylälle. Herääkin kysymys jos kaivausalustasta on kyse, mitä sellaista tässä kaivettaisi joka kaipaisi tällaista rakennelmaa?

Noh, sinne näyttää tulevan kaupungin tiloja Turkulaisen uutisen mukaan.
Kuva

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/81 ... -tekemista
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21