Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
40
38%
Ei
45
43%
En osaa sanoa
20
19%
Avatar
Tekijänä Kantti
#97775
Eerikinkadun painumiseen liittyvä kevennyskaivaus Vanun talon juuressa muutama päivä sitten. Kaivannon päälle ollaan rakentamassa kulkukäytävää parhaillaan.

Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#98140
Paalutus on alkanut. Videonpätkä viikon takaa.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98440
Kuopassa jo valuja valmiina, lisäksi Yliopistonkadulla jo aidattu parkkihallin sisäänajorampin paikka. Aloitetaan pakollisella kuvalla Walo Rooftop Bar:ista :)
KuvaP9080224 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080221 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080222 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080218 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080219 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080213 by TurkuCubed, on Flickr
veka, hmikko, Kantti ja 1 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Läntinen pitkä
#98523
Homma etenee ja paikalle on tuotu nosturi. Ehkäpä se kuoppa siitä vielä jonain päivänä täyttyy :) . Wiklundin viereinen talo alkaa myös kuoriutumaan julkisivurempastaan. Vanha julkisivu oli melkoinen hirvitys mutta vanhan harjakaton vaihtaminen ajan hengen mukaiseen laatikkomaisempaan ratkaisuun ei varsinaisesti mieltä ylennä. Ullakolle on ymmärtääkseni saneerattu toimistotiloja.
Kuva
hmikko peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä grendy
#98533
Onko Turussa jo lukkoonlyödyt ja hyväksytyt suunnitelmat toriparkin lähialueille, missä poistetaan maanpäällisiä parkkipaikkoja ja lisätään tilaa kevyelle liikenteelle? Vai mennäänkö vaan perinteisellä kaavalla että autoilun olosuhteita parannetaan ja siinä kaikki tavoitteet...
Tekijänä Läntinen pitkä
#98535
Tässä on tämänhetkinen suunnitelma: https://www.turku.fi/sites/default/file ... rustus.pdf

Jotain muutoksia muistaakseni oli katusuunnitelmiin vielä tekeillä, olisiko liittynyt kesällä päätettyihin joukkoliikenteen reitteihin. Mitään suuria myönnytyksiä kävelykeskustan puolesta ei ole tulossa. Kauppiaskadun muuttuminen pihakaduksi ja kirjastosillan pään nykyisen parkkikentän muuttuminen aukioksi ovat varmaan toteutuessaan suurimpia plussia. "Uusi kävelykatu" Yliopistonkadulla on käytännössä toriaukion jatke eikä mikään kävelykatu perinteisessä mielessä kivijalkaliikkeineen.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98536
Läntinen pitkä kirjoitti: 18.09.19 13:43 Tässä on tämänhetkinen suunnitelma: https://www.turku.fi/sites/default/file ... rustus.pdf
Yksi, katutilan viihtyvyyttä lisäävä, asia tuossa suunnitelmassa on että oranssilla merkityillä alueilla käytetään ''yläpinnaltaan sahattuja ja ristipäähakattuja luonnonkiviä'', mukaan lukien myös siis Kauppiaskadun ajoradan pinta. Itse torin kohdalla käytetään ymmärtääkseni vanhaa kivetystä, mutta leikattuna tasaisemmiksi tai ainakin ohuemmiksi, jotta torille saadaan lumen sulatukseen katulämmitys. Muuten jalkakäytävillä käytetään perinteisiä betonilaattoja sekä ajoteillä asfalttia.
Edit. https://www.turku.fi/sites/default/file ... _02_24.pdf takaa löytyy halutessaan suunnitelmat kaikille katualueille
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98591
Svenska ylen lyhyt videopätkä Torin kuopasta. Jutussa kerrotaan että hallia varten on saveen isketty kohtuu huimat 900 paalua ja että hallin runko ja seinät alkavat nousta ''lähipäivinä''.
Hallin, torirakennusten ja torin kiveyksen pitäisi aikataulun mukaan olla valmiina vain reilu vuoden kuluttua loka-marraskuussa 2020, koko projektin valmistuessa ennen vuoden vaihtumista. Uskoisin että nyt oltaisiin päästy vaikeimman osuuden ohi kun paalut on isketty maahan ja massat saatu pysymään paikoillaan, joten toivottavasti aikataulussa pysytään!

Toisena asiana, onko kenelläkään tietoa Torille suunnitellusta vesielementistä? Siitähän on ollut tarkoitus järjestää suunnittelukilpailu, mutta en ainakaan itse muista nähneeni mitään uutisointia asiasta. Myöskään kauppatorin valaistussuunnitelmasta tai paviljonkien jatkovalmistelusta ei ole julkisuuteen paljoa kuulunut kaupunginhallituksen päätösten jälkeen.

Webb-tv: Hur går torgparkeringsbygget i Åbo? - följ med ner i gropen!

Video Areenassa

Den kommande torgparkeringen i Åbo har redan skapat många rubriker. Hur går bygget just nu? Yle Åboland har besökt gropen på Salutorget.

Byggarbetet utförs av Skanska och beräknas vara färdigt i slutet av nästa år.

För tillfället pålas parkeringshuset till berggrunden med 900 pålar vars sammanlagda längd är 40 kilometer.

- Pålningsarbetet pågår för fullt och snart börjar vi med själva stommen. Snart syns också de första väggarna, så parkeringshuset är på väg upp ur gropen, säger Vesa Hintukainen, resultatansvarig vid Skanska.

Kuva

Parkeringshuset under torget kommer att ha två våningar och ha plats för cirka 600 bilar. Bygget uppskattas kosta 40 miljoner euro.

- Självklart väcker det här bygget ett stort intresse i och med att det sker i hjärtat av Åbo.

Markras pausade bygget

Arbetet med torgparkeringen inleddes hösten 2018. I våras stötte bygget på patrull då marken sjönk.

Den sjunkande marken och rörelserna i jordmassorna kom som en överraskning, även om man på förhand visste att området är besvärligt med tanke på att torgparkeringen grävs ner i lera.

Kuva

Jordmassornas rörelser mättes på flera ställen, både i själva gropen där parkeringshuset ska byggas och på de närliggande gatorna.

- Nu är jordmassan stabil och det finns därför ingen anledning till oro.

Vårens händelser som orsakade ett uppehåll i grävarbetet påverkar enligt Vesa Hintukainen ändå inte torgparkeringsbyggets slutliga tidtabell.

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/09/ ... r-i-gropen
Avatar
Tekijänä Kantti
#98592
Täällä kauppatorin ja ympäröivien katujen katusuunnitelma. Selvästi näkyvää vesiaihetta suunnitelmissa ei ole. Siellä kuitenkin Yliopistonkadun reuna lähellä on viite jossa lukee "Alueelle tutkitaan vesiaiheen sijoittamista". Jos vesiaihe toteutetaan, sen suunnittelemisella alkaa olla kiire.

https://www.turku.fi/sites/default/file ... rustus.pdf
Avatar
Tekijänä Kantti
#98632
Toriparkkityömaa maanantaina 30.9. Börsin julkisivukin on vielä lähes rikkomaton.

  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15