Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98428
Saaristomaisema pitää pintansa – Ratapihan suunnitelmien tiellä on silti vielä kysymysmerkkejä

Kuva

--

Suunnitelmaa on hiottu vuoden päivät, ja syksyn aikana alueesta on tarkoitus tehdä asemakaavaesitys. TRK:n projektijohtaja Ilkka Kilpimaa ja Luoto-esityksen pääsuunnittelija Tuomas Silvennoinen vakuuttavat, että idea saaristomaisemasta on edelleen hengissä.

– Ei ole löytynyt syitä, miksi sitä ei tehtäisi, Kilpimaa sanoo.

– Areenan ja sitä ympäröivän hotellin kokonaisuus on rakenteeltaan hiukan yksinkertaistunut, mutta saaristomaisema on edelleen mukana, Silvennoinen kertoo.

Luoto-esityksen muutkin elementit pitävät yhä kutinsa.

– Jos joku vertaa nykysuunnitelmia tuohon esitykseen, ensi vilkaisulla ei huomaa eroa, Kilpimaa väittää.

--

Luoto-esitys sisälsi 70 000 kerrosalaneliötä asuinrakentamista. Nyt pohditaan, voiko määrän laskea 50 000 neliöön.

– Edelleen puhutaan kymmenestä talosta. Ne saattavat kuitenkin hoikentua, Turun kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti sanoo.

Silvennoinen kertoo, että suunnittelijoilla on kova paine siirtää suunnitellut autopaikat maan alta päälle, jotta autoja ei tarvitsisi ajaa pohjaveden alle.

--

Jos kaikki sujuu jouhevasti, Turun valtuusto hyväksyy Ratapihan asemakaavan keväällä 2020. Siten rakentamaan voitaisiin päästä jo ensi vuoden aikana. Tosin kaavavalitukset aiheuttaisivat lykkäyksen. Kilpimaan mukaan hankkeen taakse kerättävät sijoittajat odottavat kaavoituksen olevan täysin selvää ennen aloitusta.

Vielä vuosi sitten toivottiin, että vuoden 2022 MM-jääkiekkoa voitaisiin pelata Aura Gardenissa. Nyt toive alkaa hiipua.

– Kevät 2022 ei ole realistinen valmistumisaikataulu. Puhutaan kuitenkin vuodesta 2022 tai 2023. Riippuu, miten Ratapihan nykyisiä toimintoja saadaan sivuun, Kilpimaa pohtii.

--

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... ysmerkkeja
Tlahti, hmikko, veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#98429
Toivottavasti "autopaikat maan päällä" tarkoittaa parkkitaloa, eikä kenttiä. Kerrosneliöistä karsiminen on luonnollisesti massiivisen urbanismin fanina pettymys, mutta mikäli tämä on ratkaiseva tekijä hankkeen toteutumisen kannalta, niin siitä vaan. Mitään Leinelää ei tässäkään tapauksessa ole tulossa.
TurkuCubed peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#98432
^ Sattumoisin Leinelässä juurikin muutettiin parkkipaikat luolasta parkkitaloon suunnittelun edetessä. Mutta juu, Turun ratapiha on keskustan ruutukaava-alueen kyljessä. Sijainnin puolesta siitä ei Leinelää saa mitenkään.

Olettaisin, että kyse on parkkitalosta. Ainakaan suunnitelmista tähän mennessä esitetyissä kuvissa ei ole tilaa maan pinnalla parkkeeraamiseen.

Omaan silmääni osui lause "areenan ja sitä ympäröivän hotellin kokonaisuus on rakenteeltaan hiukan yksinkertaistunut". Halpuutus ja parkkitalo eivät varsinaisesti kuulosta lupaavalta.
Tekijänä tblade
#98434
hmikko kirjoitti:Omaan silmääni osui lause "areenan ja sitä ympäröivän hotellin kokonaisuus on rakenteeltaan hiukan yksinkertaistunut". Halpuutus ja parkkitalo eivät varsinaisesti kuulosta lupaavalta.
Kieltämättä tuo hieman särähti itsellekin. Toisaalta kyseessä voi myös olla se, että matkalla havainnekuvista todellisuuteen on jouduttu olemaan realistisempia sen suhteen, mitä kyetään rakentamaan ja mikä on utopiaa. Tulee mieleen tuo Logomon silta tästä esimerkkinä.
Avatar
Tekijänä Kantti
#98450
Tämä maininta kokonaisuuden yksinkertaistamisesta toi pientä epävarmuuden vibaa myös oman puseron sisälle. Kovin montaa kertaa ei "kokoinaisuutta" voida yksinkertaistaa ilman, ettei "kokonaisuus" ala muistuttamaan jotakin muuta kuin mitä suunnitelmissa ja havainnekuvissa oli. Ehkei vielä ole aihetta huolestua?

Parkkijuttu kaipaisi selventämistä.
Tekijänä hmikko
#98452
Kantti kirjoitti: 08.09.19 21:54 Parkkijuttu kaipaisi selventämistä.
Jos nyt veikkalemaan rupean, niin yhdistelmä parkkiluolasta luopuminen ja asuntokerrosneliöiden vähentäminen kuulostaa siltä, että parkkinormi rajoittaa rakentamisen määrää. Ts. luolaan voi sijoittaa parkkipaikkoja ilman, että ne pilaavat suunnitelman. Jos ei ole varaa luolaan, niin pitää sijoittaa pinnalle, jolloin parkkipaikkoja mahtuu vähemmän, ellei haluta pilata kokonaisuutta. Ja vähemmän parkkipaikkoja tarkoittaa vähemmän asuinkerrosneliöitä, normin mukaan. Oletan siis, että kysyntä ei tuolla paikalla rajoita asuntojen rakentamista, kun mainituista määristä puhutaan.
Avatar
Tekijänä Tande
#98457
Turussa ei ole taidettu vielä ehdottaakkaan parkkinormin keventämistä, saati markkinaehtoiseen pysäköintiin siirtymistä? Yhtään en ole asiaan perehtynyt, mutten ihmettelisi jos tässä oltaisiin Helsinkiä ~vuosikymmen perässä.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#99233
Hanke etenee taustalla, eilen on julkaistu ilmoitus vuokrattavista toimistotiloista. Arvioivat että valmista olisi 2024.
Toimistotila, Vuokrattavana, Turku Ratapihankatu, Kohde 1212

Kuva
Paraatipaikka rautatieaseman ja Logomon ääreltä!

Turun Ratapihalle suunnitellaan monipuolista elämysten, kulttuurin ja tapahtumien keskittymää, joka toimii myös arjen palvelujen, työn ja asumisen kaupunkikeskittymänä. Ratapihan toimistot ovat loistava valinta yrityksille, jotka haluavat modernin ja näyttävän toimiston. Keskeinen sijainti hyvässä osoitteessa, uuden areenan yhteydessä ja rautatieaseman vieressä tukee myös yrityksen näkyvyyttä ja imagoa.

Hanke on vuokralaisneuvotteluvaiheessa ja tutustuttaa turkulaiset yritykset kaupungin vetovoimaisimpaan toimitilaan.

Turun Ratapihan sijainti on nykyisen päärautatieaseman vieressä. Tiloissa yhdistyvät upeat näköalat ja loistavat kulkuyhteydet: Turun torille n. 800m, Turun satamaan ja Kupittaalle suora raideyhteys 2-4 minuutin junamatkalla. Tulevaisuudessa mahdollinen Tunnin juna Helsinkiin Ratapihalta.

Toteuta juuri sellainen tila minkä haluat! Hankkeessamme voidaan toteuttaa kaikki yksilölliset tarpeet uusimpien toimitilatrendien mukaisesti jo suunnittelun alkuvaiheessa. Tämä on mahdollisuus päästä upouuteen, tekniikaltaan moderniin ja trendikkääseen rakennukseen elämysten, kulttuurin ja tapahtumien keskittymässä.

Toimitilat sijaitsevat maan päällä, suorassa ja lämpimässä yhteydessä kaikkiin Turun Ratapiha –hankkeen muihin tiloihin.

Yhteen kerrokseen on mahdollista saada yhdelle tai useammalle yritykselle omat tilat, sillä kerrostilaa on Areenassa 1250-1550 m2. Suuret yritykset voivat laajentaa useampaan kerrokseen – yhteensä toimitilaa on Areenassa 7210 m2 ja Veturitallissa noin 3100 m2.

Tilat ovat muuttovalmiit arviolta 2024.

https://turkubusinessregion.toimitilapa ... kohde/1212
Alueen pysäköintiä on ilmeisesti tarkoitus toteuttaa kannen alla.
Kuva
Eli tuossa alapuolella?
Kuva
Kantti, Tlahti peukuttivat tätä