Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä JamoL
#97265
Näissä vertailuissa kannattaa ottaa huomioon ovatko hypermarkettien liikevaihdot mukana - Jumbossa ja Sellossa on, itiksessä ei.

Ison Citymarketin tai Prisman myynti on luokkaa 40-50m€ vuodessa, eli tasoittaa tuota eroa melko paljon.
Tekijänä sekovene
#97279
rakentaja kirjoitti: 10.01.19 21:39 Espoossa Blominmäkeen (kehä 3 varrella) on para aikaa valmistumassa massiivinen maanalaisen takentamisen infrahanke. Omaan tietooni tämä tuli vasta lähiaikoina kun projektin ainoa lähialueelle näkyvä maanpäälinen osa eli savupiippu on liukuvalussa. En nyt ole ihan varma tuleeko siitä joko 80 vai 100 metrinen.
Näyttäisi olevan 98 metriä maanpinnasta. YIT:ltä lyhyt esittelyvideo ja timelapse tuon piipun valusta:
4/5, mutta typerästä musiikista miinusta.

Itse puhdistamon lisäksi hankkeeseen kuuluu myös 9 kilometriä pitkien tulo- ja purkutunnelien louhinta Suomenojalta Blominmäelle. Hanke on kaiken kaikkiaan varsin hintava ja samalla melkoinen taivaanlahja kallionlouhijoille sekä tunnelinporaajille. Lisäksi viimeisimmän HSY:lle toimitetun tilannekatsauksen mukaan hankkeen lievä myöhästyminen ja kustannusten ylittyminen näyttää mahdolliselta. Silti toisin kuin esimerkiksi Länsimetro, uusi puhdistamo tuottaa myös oikeita hyötyjä mm. Itämeren typpi- ja fosforikuormien vähentymisen muodossa. Suomenojan vanha puhdistamo ei täytä nykypäivän standardeja. Ja tietysti jokin arvo on silläkin, että paska-altaiden poistuminen Suomenojalta vapauttaa yli 10 hehtaaria maata merenrannan läheisyydestä kiinteistönkehitykseen. Blominmäellä tonttimaa ei ole yhtä arvokasta.

Kuva
veka, kaupunkilainen peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#97487
Hesari: 40 vuotta sitten Suomi oli juuri muuttunut täysin ja Matinkylään valmistui kiiltelevä ostoskeskus – Nyt seiniä peittävät graffitit ja kohta kaikki on ohi

Kauppakeskus Iso Omenan aukeaminen parin sadan metrin päähän vuonna 2001 vaikutti Matinkylän ostarin tarjontaan. Kaupat vaihtuivat baareihin. Vuonna 2007 julkaistussa Helsingin Sanomien jutussa Matinkylän ostoskeskuksessa sijainneen Taskumatti-, eli Taskari-ravintolan silloinen ravintoloitsija Esko Karikoski kertoo, kuinka Iso Omena vei ruokailevat asiakkaat.

”Kun Iso Omena valmistui, keittiö tuli tarpeettomaksi. Olutpubi- ja lähiötouhu alkoivat”, Karikoski kertoi Helsingin Sanomissa.
Kuva
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä huopa
#97645
Noissa Jumbon ja Sellon kaltaisissa ostareissa käy lapsiperheet isolla autolla hakemassa viikon tarpeet kerralla ja se kasvattaa liikevaihtoa melkoisesti. Ideapark Lempäälässä on myös korkealla listalla samoista syistä. Citysinkkujen rahat hajautuvat niin moneen paikkaan ja monet kaupunkiostarit ovat listassa siten alempana.
Avatar
Tekijänä Krio
#98431
Puskutraktorit vaan töihin. Mitään säilyttämisen arvoista ole tupakka-askin kanteen piirretyssä vessakaakelihirviössä.
Avatar
Tekijänä veka
#98444
Suuri harmi, jos tuo menetetään. Onhan se sentään niitä harvoja rakennuksia koko Matinkylässä, joissa on amatöörinkin silmin vahvaa arkkitehtuurin osaamista ja omaleimaisuutta. Siis jos ei lueta mukaan onnetonta halpuutusta pintamateriaaleista päätettäessä. Jos rempan tekisi niin, että myös pinta pantaisin uuteen uskoon, vaikkapa rappaamalla, talo tulisi pelastaa. Ja muutenkin.
Pyöröovi peukuttivat tätä
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46