Mikä on Taloforum?

#96877
Nyt vasta Luotsin ja Kapteenin pohjia katsellessa allekirjoittaneelle avautui, että päästäkseen näissä torneissa kahden ylimmän kerroksen asuntoihin, pitää vaihtaa hissiä tuossa saunaosastokerroksessa (tai toki portaitakin pitkin pääsee). Mutta siis tuo alhaalta tuleva kolmen hissin patteri ei nouse sitä kerrosta ylemmäs. Ei ihme, jos kyseisten asuntojen myynnin kanssa on ollut haasteita. SRV:n sivujen mukaan Majakan kahden ylimmän kerroksen kämpistä 5/7 on yhä vapaina ja 2 alustavasti varattuina.
#96882
Useamman Rediä korkeamman tornitalon huipulla asuneena täytyy sanoa, että on todella rasittavaa sekä täysin tarpeetonta joutua vaihtamaan hissiä muutaman kerroksen vuoksi. Kolmen hissin ja satojen asuntojen talossa saa muutenkin odottaa hissiä ihan tarpeeksi, minkä lisäksi tällainen ratkaisu tekee muuttamisesta hankalaa.

Eiköhän Redissäkin asukkaiden avainkorteilla ole pääsy ainoastaan omaan asuinkerrokseen sekä yhteistiloihin. Yleensä tornitaloissa rappukäytävistäkin on estetty pääsy sisälle kerroksiin, muutamia siirtymäkerroksia lukuunottamatta.

Pidän myös epämiellyttävänä ratkaisua, että yhteistiloissa kaljoittelun ääni ja mölinä kantautuu aivan varmasti heti yläpuolella sijaitseviin kattohuoneistoihin. Täällä tällainen kerrosratkaisu onkin hyvin harvinainen ja yleensä yhteiset tilat ovat joko jalustan päällä (yleisin ratkaisu) tai sitten aivan katolla (yleistymään päin).
#96897
Jos noi julkisivun vaaleat paneelit (tai mitä lie onkaan) olisi suorassa viivassa alhaalta ylös niin tornista saisi paljon linjakkaamman ja tyylikkäämmän vaikutelman (esim. tossa kolmannessa kuvassa jos toinen rivi vasemmalta olisi kokonaan vaaleeta). Tämä nykyinen tetris-sijoittelu missä vaaleita kohtia on läiskitty miten sattuu ympäri julkisivua on kerrassaan karsea, enkä tule koskaan ymmärtämään miten jonkun ihmisen mieli voi järkkyä niin pahasti että kuvittelee tämän näyttävän hyvältä. Joo, ehkä se vähän tuo mieleen "merellisen Helsingin lokin paskan", mutta miksi ihmeessä tollanen asia halutaan tuoda tornitalossa esille?!
#96898
Kieltämättä nyt syntyy vaikutelma, että myös ne vahingossa tilatut vaaleat laatat on laitettu seinään, kun niistä on kerran maksettu. Mutta katotaan miten silmä tähän tottuu. Kuva muuttunee myös toiseksi, jos ja kun viereen tulee niitä lupailtuja vaaleampia torneja. Oliskohan niiden seinissä sitten samaan tapaan seassa tummempia laattoja? Tai vaikka punaisia.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73