Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Tande
#83284
Hyvältä näyttää! Toivottavasti jollain aikataululla toteutetaan vielä uusi pääkatsomo.
Avatar
tekijänä grendy
#83287
Tande kirjoitti:Hyvältä näyttää! Toivottavasti jollain aikataululla toteutetaan vielä uusi pääkatsomo.
Miksi täysin uusi stadion tarvitsisi uuden pääkatsomon??
Avatar
tekijänä Tande
#83288
grendy kirjoitti:
Tande kirjoitti:Hyvältä näyttää! Toivottavasti jollain aikataululla toteutetaan vielä uusi pääkatsomo.
Miksi täysin uusi stadion tarvitsisi uuden pääkatsomon??
Siis ymmärtäneekseni suunnitelmissa on jossain vaiheessa rakentaa uusi katsomo vielä paikoilleen jääneen vanhan paikalle.
Avatar
tekijänä Tande
#83299
järvellä nukkuva kirjoitti:Itse taas toivoisin, että vanha pääkatsomo pysyy paikallaan. Se tuo paikalle persoonallisuutta, luonnetta ja historiaa.
Totta tämäkin. Briteistä esim. löytyy useita persoonallisia ja hienoja jalkapallostadioneita, juuri vanhojen katsomoiden myötä:

Fulhamin Craven Cottage

Kuva

Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä dennis.laakso
#83815
Vaasaan Elisa stadionilla vietetään viralliset avajaiset sunnuntaina ja tunnelma on varmasti taas katossa! Yleisöä on ollut todella hyvin jokaisessa ottelussa ja itse stadioni on kyllä erittäin pramee! Yleisökeskiarvo on ollut 4300 ja yleisöennätys on mennyt rikki jo kahdesti, suurin syy tähän on että viranomaiset ei sallinut täyttä tupaa ensimmäisessä ottelussa missä oli 5902 katsojaa... Ei tarvitse miettiä kannattiko stadionia rakentaa vai ei :)

Paikallis ottelussa itse herra tasavallan presidenttikin oli paikalla!

Sunnuntaina on vihdoin siis viralliset avajaiset ja sisätilat on kaikkien käytettävissä, muutenkin koko päivän aikana on ohjelmaa vaikka kuinka paljon. Esim opastettu rundi alkaen klo 14:00.

Tuntuu todella hyvältä että suomen olosuhteet on jo osittain ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja moni muukin kaupunki on saamassa myös uutta stadionia!

Makeeta videota koko rakennus ajalta on nähtävissä täältä: http://elisastadion.vaasa.fi

Kuva

Pakko sanoo että tulee hieno kun viimeisetkin viimeistelyt on tehty!
tekijänä pakolaishallitus
#83840
Tande kirjoitti:Siis ymmärtäneekseni suunnitelmissa on jossain vaiheessa rakentaa uusi katsomo vielä paikoilleen jääneen vanhan paikalle.
Se on museoviraston suojelema, eli lähtee pois vain tuhkana. Jotain remonttia sinne on kai vähä vähältä suunniteltu, mutta purkaa sitä ei aiota.
Käsittääkseni sekä Vaasan että Seinäjoen stadionit ovat aika modulaarisia, eli olemassa olevia katsomoita voi korottaa jos tulevaisuudessa joskus on tarvetta. (Suomen tuntien ei ihan lähiaikoina tarvitse pähkäillä sitä.)
järvellä nukkuva kirjoitti:Itse taas toivoisin, että vanha pääkatsomo pysyy paikallaan. Se tuo paikalle persoonallisuutta, luonnetta ja historiaa.
Samaa mieltä.
Avatar
tekijänä Tande
#83842
Joo tuskin on vähään aikaan tarvetta laajennuksille. Jokusen kerran kun olen ollut Finnair...Sonera Stadiumilla matseissa, missä yleisömäärä oli kolmentuhannen pinnassa, niin aika kolkko tunnelma, kun tyhjiä penkkejä oli liki 10 000.
tekijänä Tähtitorni
#88523
Espoo Unitedin puuhamiestä Jussi Salonojaa haastateltu uusimmassa Ilta-Sanomissa ja futis-stadikan osalta hommat ovat näköjään edenneet jo tekemisen asteelle ja ilmeisen tosissaan vaikuttaisi mies olevan. Sen lisäksi neuvottelee nimeltä mainitsemattoman aladivarissa pelaavan seuran kanssa. Saas nähdä mitenkä asia tulee etenemään tulevaisuudessa, mutta jos Salonoja Espooseen todellakin stadionin pystyttää, niin arvostusmittarini miestä kohtaan nousee aikalailla. Alla suora lainaus stadionin osalta:

"Olen halukas rakentamaan stadionin ja olen jo itseasiassa lähettänyt valmiit piirustukset 7000 katsojaa vetävästä areenasta"
tekijänä Tähtitorni
#93492
Tänään tullut hetkellisen hiljaiselon jälkeen mielenkiintoisia uutisia stadionprojektien osalta. Aiemmassa postauksessa mainitsemalleni Jussi Salonojan ehdotukselle näytettiin punaista valoa jo viime vuoden puolella ja Tapiolan stadionhankkeen toteuttajaksi valittiin Esport ja SRV. Viime viikolla nuijittiin taas ja päätösten myötä myös Espoon kaupunki tulee hankkeeseen mukaan sen kaikkiin vaiheisiin. Hankkeen takana on siis isoja toimijoita yksityisine rahoineen sekä Espoon kaupunki, joten homma alkaa olla aika selvää kauraa. Onnittelut Espoosen!

Tapiolan jalkapallostadion vihdoin toteutumassa – alueelle tulossa myös hotelli ja asuntoja: ”Nyt on paljon positiivista painetta”
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005603694.html


Lahdessa sen sijaan Kisapuiston stadionhanke ei ole edennyt käytännössä mihinkään, koska mm. yksityisen rahoituksen saaminen Kisapuiston alueella toimivalle stadionille on äärimmäisen vaikeaa ja sen lisäksi Kisapuiston kaavoitusongelmat ja kulttuurillisten maisemien "vahingoittaminen" ovat osoittautuneet myös ongelmaksi. Siitä syystä tänään julki tullut Ville Skinnarin, Hjallis Harkimon ja kumppaneiden suunnitelma stadionista Lahden Launeelle kuulostaakin erittäin mielenkiintoiselta. Kovia nimiä puuhamiesten joukossa.

Yllätyskäänne: Launeelle suunnitellaan jalkapallostadionia - Hjallis Harkimo mukana
https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2444330
Viimeksi muokannut Tähtitorni, 14.03.18 23:09. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#93493
Espoon jalkapallostadikassa näyttää taas otetun käyttöön samantapainen koplausmalli kuin eräissä muissakin urheilupyhätöissä, tuoreimpina esimerkkeinä isommassa mittakaavassa HIFK:n Garden ja Tampereen tuleva keskusareena. Stadionin lisäksi Espoon pakettiin leivotaan hotelli, asuntoja ja liiketiloja. Tuleva stadika on hienosti lisäksi lähellä metroasemaa. Minusta on upeata, että kaupunki on vihdoin lähtenyt mukaan hankkeeseen. Nyt näyttää hyvältä, kaikki voittavat.
Tähtitorni tykkää tästä
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#93494
Espoon tapausessa sentään kaupunki näyttää olevan rehellisesti mukana hankkeessa ja myöntää tontin antamisen olevan julkista tukea, eikä hanketta yritetä väittää "yksityisellä rahalla toteutettavaksi".
sekovene tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#93498
Jotkuthan näkevät kategorisesti pahana, mikäli kaupungit osallistuvat suurten urheilu, kulttuuri yms. fasiliteettien rahoittamiseen, koska onhan se aina pois vanhusten vaipoista ja homekouluista... Positiivinen uutinen ehdottomasti.
tekijänä jusa-masa
#93521
Itse pidän Espoon stadionissa tärkeänä, että kaupunki on siinä mukana kuten yleensä muutenkin urheilu- ja kulttuurikeskuksien tiimoilta(poislukien guggenheim). Se antaa projektille vakautta toisaalta myös paremman mahdollisuuden kehittää kohdetta jatkossakin. Toisaalta tällaiset voisivat olla osittain kaupunkiomisteisia osakeyhtiöitä, jolloin yhtiöllä on parempi intressi kehttää kohdetta.

Lahden Launeen stadionia pidän hieman omituisena paikkana verratuna kisapuistoon, joka on pienen kaupungin ytimessä. Laune on kyllä puiston reunassa, mutta muuten nk. teollisen peltomarket keskittymän ympyröimänä. Laune, ei jatkoon ja varsinkin kun tiedänHarkimon siinä olevan niin pelkään Sonera stadionin kaltaista halpaa tuulitunnelia verrattuna esim, Seinäjoen ja Vaasan edullisiin, mutta ihan kohtuu toimiviin rakenteisiin. Nämä kuitenkin on silmämääräisiä arvioita omiin kokemuksiini perustuvana euroopan pikkustadioneihin tutustuneena.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18