Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Klazu
#86280
Kiitos kommentistasi, veka!
Tande kirjoitti:Onko päätös saanut yhtään kritiikkiä osakseen? Ymmärrän kyllä nykytilanteesta syntyvät ongelmat, mutta toisaalta kiinalaisia on isolta osin (ellei pitkälti) kittäminen Vancouverin ja koko Brittiläsen Kolumbian nykyisestä menestyksestä. Varmaankin monet miljonäärit alkavat etsimään sijoitusasuntoja muilta alueilta, kun Vancouver sanoo kiitos, mutta ei kiitos. Tiedä sitten kuinka paljon päätös tulee hyödyttämään keskiluokkaisia ja vähäosaisia kanadalaisia. Hyvin voi olla, että korkeamman verotuksen myötä investoinnit tulevat vähenemään ja tästä on haittaa kaikille yhteiskunnan kerroksille.
Uudet verot kohdistuvat siis lähinnä ulkomaalaisiin, asuntosijoittajiin sekä varakkaisiin, joten sillä on takanaan tavallisten ihmisten suuri tuki. Selvitän asiaa tarkemmin blogikirjoituksessani, mutta lyhyesti vastaten lähinnä asuntomarkkinoilla rahaa hulluja määriä tehneet asuntovälittäjät ja -keinottelijat ovat vastustaneet sitä suureen ääneen rasismi-korteilla ja muilla naurettavilla tekosyillä.

Ihmeellisintähän tässä kuitenkin on se, että näiden verojen myötä provinssi koskee kultamunia munivaan lehmäänsä, joka on tuottanut miljardeja verotuloja. Viime vuosina on kuitenkin ajauduttu pakkotilanteeseen, sillä älyttömän kallis asuminen on alkanut rajoittaa jo provinssin talouskasvua, kun ihmisillä ei ole varaa asua lähellä työpaikkoja ja täten yrityksillä on ollut suuria vaikeuksia löytää työvoimaa. British Columbian työttömyys on 4,5% tienoilla ja töitä on tarjolla kaikilla osa-alueilla. Kasvua kuitenkin leikkaa työvoiman riittämättömyys, valtavasta muuttoliikkeestä huolimatta.

Uudet verot ovat kyllä sysänneet joitain ulkomaisia ostajia muille markkinoille, kuten Torontoon (jossa pohditaan nyt samanlaisten verojen asettamista) ja Seattleen, mutta Vancouver on edelleen niin houkutteleva asuinkaupunki, että asunnot menevät kaupaksi helposti. Juuri muutama viikko sitten myytiin taas loppuun uusi 53-kerroksinen pilvenpiirtäjä vain muutamassa tunnissa, ostajien jonotettua myyntipisteen ulkopuolella jopa viiden päivän ajan. :roll:
Viimeksi muokannut Klazu, 31.12.16 09:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Tekijänä Klazu
#86281
Yksi loppuvuoden hienoja valotapahtumia on Capilanon riippusillalla järjestettävä Canyon Lights.

Tapahtuma ja riippusilta ovat hyvin suosittuja ja paikalla vierailee vuosittain 800 000 ihmistä.

Kuva

Sisäpuolella pimeyttä valaisevat miljoonat valot.

Kuva

Kuva

Itse 140-metrinen riippusilta syvän kanjonin ylitse.

Kuva

Vastapuolen Treetop Adventure on myös valaistu kauttaaltaan.

Kuva

Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Klazu
#86718
Vancouverissa rakennetaan aivan mielettömästi ja yksi kiintoisia suurprojekteja on uusi urbaani viihdealue Parq Vancouver.

Rogers Arenan ympärille nousee asutusta ja urheiluravintoloita.

Kuva

Toinen asuintorni on huipussaan.

Kuva

One Pacific on kaunis aaltoileva asuinkompleksi Cambie Bridgen kyljessä.

Kuva

Jättimäisen Parq Vancouverin sisuksiin tulee kasino, kaksi luksushotellia sekä kahdeksan ravintolaa. Pronssisesta peililasituksesta tulee kaunis.

Kuva

Mielenkiintoinen projekti on 29-kerroksinen The Arc, jonka roikkuvasta uima-altaasta tulee kaupungin hurjin.

Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
veka, jfo peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#86736
Joukossa on mukavasti komeita ja persoonallisia rakennuksia, joita ei ole yritetty tehdä halvimman päälle. Vähän kateeksi käy.
Avatar
Tekijänä Klazu
#86740
Juu, viime aikoina on ilmaantunut mukava määrä näyttävää arkkitehtuuria erityisesti älyttömän kalliin Downtownin alueelle, mutta paikoin myös lähiöissä on alettu käyttämään kuuluisia arkkitehtitoimistoja. Rakentamisen määrä on tällä hetkellä niin valtaisaa, että erottuminen vaatii valtavasti työtä ja monet rakennusyhtiöt ovatkin palkanneet kansainvälisiä starchitecteja tuomaan kädenjälkensä avainprojekteihin. Jännittäväähän näissä on nähdä paljonko projekteja halpuutetaan niiden lähtiessä rakentumaan, mutta aika moni uusi projekti on rakennettu ihan speksiinsä.

Tottakai bulkkiakin rakennetaan valtavasti erityisesti lähiöissä, mikä on ihan ymmärrettävää kun torneja on rakenteilla pitkälti toistasataa.
Avatar
Tekijänä Klazu
#87402
Burnabyssä tapahtuu. Lougheedin ja Edmondsin megaprojektit muuttavat kaupunkia vauhdilla.

City of Lougheediksi nimetyn kompleksin alueelle tulee yhteensä 23 tornia uuden kauppakeskuksen ympärille.

Kuva

Ensimmäisen vaiheen neljästä tornista korkein on 53 kerrosta. Alueelle tulee kuitenkin tätäkin korkeampia seuraavissa vaihessa.

Kuva

Lähistöllä uuden Burquitlamin Skytrain-aseman luonakin rakennetaan ylöspäin. Alueen uudessa maamerkissä tulee olemaan 49 kerrosta.

Kuva

Edmonsin seudulle nousee puolestaan tällainen uusi asuinalue. Muutaman korttelin kokoinen alue tulee muuttumaan täysin.

Kuva

Monesti aiemmin mainitun Brentwoodin alueella ensimmäiset tornit jo kohoavat kohti taivasta. Tulossa on kuitenkin vielä 50 tornia lisää. :lol:

Kuva

Suoraan sanottuna pelkästään Burnabyn (232 000 asukasta) alueella rakennetaan niin paljon, että monien projektien kulkua on mahdotonta ehtiä seurata ja torneja vain ilmestyy eri puolille. :P

Loput kuvat löytyvät täältä.
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#87404
Espoolaiset (ja helsinkiläiset) vaan opintomatkalle, miten metroasemien ympäristö rakennetaan tehokkaasti.
Tekijänä Jukki
#87407
On kyllä vähän eri meininki Vancouverissa. Onhan noi projektit monta kertaluokkaa suurempia kuin täällä päin. Tosin, aika modernistinen ote näyttää olevan ja monet rakennuksista muistuttaa toisiaan. Tulee ajanjakso kun noi nyt yhdellä ryminällä valmistuneet tornit näyttävät kamalalta, mutta ehkä tuolla päin rakennuksen elinkaari onkin hieman erilainen kuin suomessa, eikä niitä loputtomiin ole tarkoitus korjata.
Tekijänä Xerdoz
#87417
Joka paikka täynnä tuota ruminta mahdollista lasia (vaaleanvihreää). Ja näyttää Vancouverissakin olevan tapana jättää aivan turhaa tilaa rakennusten välille. Taloja ripotellaan sinne tänne.
Avatar
Tekijänä Klazu
#87429
Jukki kirjoitti:...aika modernistinen ote näyttää olevan ja monet rakennuksista muistuttaa toisiaan.
Näissä kymmeniä torneja käsittävissä havainnekuvissa suurin osa rakennuksista kertoo vain alueen tulevasta massoittelusta, eikä rakennusten arkkitehtuurista. Arkkitehtuuri lyödään yleensä lukkoon kunkin tornin kohdalla vasta rakentamisen lähestyessä. Rakennusajat yhden rakennuttajan laatimalle 20 tornin alueella ovat yleensä 15-20 vuotta, joten ajan saatossa vallitsevat tyylisuunnat ehtivät muuttua.

Tämän näkee jo pienissä 4-5 tornin kokonaisuuksissa tässä lähistöllä, jossa ensimmäiset tornit ovat alkuperäisten havainnekuvien mukaisia, mutta viimeiset pari tornia on suunnitellut täysin eri arkkitehtitoimisto. Tästäkin huolimatta tiettyyn aikaan rakentuvilla alueilla aikakausi jättää yleisleimansa, ennen kuin täydennysrakentaminen monipuolistaa alueen rakennuskantaa. Tämä on hyvin tuttua myös Suomesta varsinkin asuntomessualueilla.
Xerdoz kirjoitti:Ja näyttää Vancouverissakin olevan tapana jättää aivan turhaa tilaa rakennusten välille. Taloja ripotellaan sinne tänne.
Kaikki nämä suuret kokonaisuudet ovat suunniteltuja kokonaisuuksia, joten niiden sisällä tornien sijoittelu on harkittua kokonaisuuteen nähden. Tornien väliin jätetään keskustan ulkopuolella (kaikki ylläolevat projektit ovat esikaupungeissa) tilaa, sillä kuka haluaisi katsella avoimen maiseman sijaan naapuritalon seinää? Downtownissa jossa tila on kortilla, tornit sijoitetaan jopa kortteleiden sisällä niin, että ne jättävät ympärilleen näkökäytäviä asukkailleen. Tällainen sijoittelu ja siitä johtuva tapa rakentaa ohuita mutta korkeita torneja on osa suunnitteluperiaatetta, josta Vancouver on tullut maailmankuuluksi ja jonka vuoksi tänne tullaan ympäri maailmaa opintomatkoille.

Kiitos näiden suunnitteluperiaatteiden, todella varjoisat kadut ovat Downtownissa harvinaisia, mikä tekee kaupunkitilastamme erittäin viihtyisän. :)
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Krio
#87476
En jaksa selata niin oliko Vancouverissa joku korkeusrajoitus kun muissa Kanadan kaupungeissa on korkeampia taloja ja tuntuu, että kaikki Vancouverin ovat tietyn korkuisia?
Avatar
Tekijänä Klazu
#87500
Krio kirjoitti:En jaksa selata niin oliko Vancouverissa joku korkeusrajoitus kun muissa Kanadan kaupungeissa on korkeampia taloja ja tuntuu, että kaikki Vancouverin ovat tietyn korkuisia?
Vancouverissa sijaitsevat Toronton (joka on paljon suurempi kaupunki) jälkeen Kanadan toiseksi korkeimmat asuintornit. Calgarystä ja Montrealista löytyy muutamia Vancouveria korkeampia toimistotorneja, mutta keskimäärin Vancouver on huomattavasti näitä korkeampi kaupunki. Kaikissa kaupungeissa rakentamista ajavat hieman eri syyt.

Vancouverin keskustassa rakennusten korkeus vaihtelee 2 ja 63 kerroksen välillä eli korkeusvaihtelua kyllä löytyy Downtownin sisällä runsaasti. Uusien rakennusten korkeus on myös jatkuvasti kohonnut: 90-luvulla keskikorkeus oli noin 25 kerrosta, 2000-luvulla 30 kerrosta ja nyt 2010-luvulla yli 40 kerrosta.

Vancouverin Downtownissa rakennuskorkeutta rajoittavat monin paikoin keskustan ulkopuolelta tulevat näkökäytävät vuorille, jotka säätelevät tarkasti melkein jokaisen tontin maksimikorkeutta. Käytävien katvealueisiin jäävillä muutamilla tonteilla korkeusrajoitukset ovat vapaampia ja muutamalla tontilla (joille ei ole vielä rakennettu) niitä ei ole alkuunkaan.

Esikaupungeissa korkeusrajoituksia ei ole, minkä vuoksi Burnabyn korkeimmat pilvenpiirtäjät tulevat lähitulevaisuudessa ohittamaan Vancouverin korkeimmat, todennäköisesti pysyvästi. Esikaupungeissa korkeutta rajoittaa ainoastaan hankkeiden kannattavuus ja tällä hetkellä korkeimmat kannattavat projektit ovat karvan alle 60-kerroksisia. Suunnitelmissa tosin on jopa 70-kerroksisia (lähemmäs 250-metrisiä) pilvenpiirtäjiä kysynnän ollessa paraikaa niin huipussaan.

Myös Surreyssä (joka tulee 30-luvulla ohittamaan Vancouverin väkimäärässä) uusimmat tornihankkeet ovat 50-kerroksisia, joskin siellä hintapaine ei (vielä) painosta rakentamaan tätä korkeampaa.
Krio peukuttivat tätä
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 36