Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#84972
Sopivalla täydennysrakentamisella kasarmitiestä voitaisiin tehdä hieno väylä keskustaan, esimerkiksi vaikka juuri nämä ja Åströmin talot ja siltavahti. Lähellä oleva suistoalue on sitä parasta Oulua ja kasarmitie on istutuksineen ihan tyylikäs joten potentiaalia mielestäni olisi.
Nue "Pikku-Moskovan" parkkipaikat voitaisiin kaivaa maanalle tilalle rakentaa pari tuollaista lamellitaloa ja ehkä torni nurkalle.
Avatar
tekijänä sam
#85076
Tuliniemi kirjoitti:Sopivalla täydennysrakentamisella kasarmitiestä voitaisiin tehdä hieno väylä keskustaan, esimerkiksi vaikka juuri nämä ja Åströmin talot ja siltavahti. Lähellä oleva suistoalue on sitä parasta Oulua ja kasarmitie on istutuksineen ihan tyylikäs joten potentiaalia mielestäni olisi.
Kasarmintiessä on kyllä potentiaalia. Jo Lasaretinväylän varren rakentaminen on freesannut valtavasti ympäristöä ja seuraavat suuremmat mahdollisuudet avautuvat, kun OSAO muuttaa pois alueelta. Museot + Tietomaa, Hupisaaret, Rauhalan pihapiiri kulttuurikapakoineen ja jazzfestareineen, tulevan Kulttuurivoimalan ja Sahasaaren seutu, Nahkatehtaan yrityskampus ja rapumajan kaltaiset ruohonjuuriaktivismin tilat ovat Kasarmintien varren ehdoton vahvuus. Näkisin Myllytullin mielelläni jatkossakin toiminnallisesti monipuolisena keskustan reuna-alueena.

Myllytullin projektisivustolla on alustavia kehitysvisioita.
Tuliniemi kirjoitti:Nue "Pikku-Moskovan" parkkipaikat voitaisiin kaivaa maanalle tilalle rakentaa pari tuollaista lamellitaloa ja ehkä torni nurkalle.
Kyllä. Luulen tosin, että asukkaat eivät ole kovin innokkaita luopumaan jokinäkymistään. :)
Avatar
tekijänä sam
#85472
pekka_kana kirjoitti:Man­ner­hei­min­puis­ton nurkalle tulee tornitalo, uusi asuintalo myös Asemakadun varrelle

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/manne ... le/743038/
Asemakadulle on tarjolla tuollaista ympäristöönsä soveltuvaa möksää. Katulinjaan nähden poikittainen sijoitus täydentää herrojen Meurmanin ja Ervin kaavan mukaan toteutunutta rakennusjonoa. Elähtänyt kulmatalo saa ullakkokerroksen.
KuvaKuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä sam
#85808
Lakkautettujen koulujen tontit ovat "helppoja" paikkoja täydennysrakentamiselle. Syksyn aikana käsittelyssä ovat olleet ainakin entisten Lassinkallion ja Karjasillan koulujen täydennyskaavat. Lassinkallion koulun paikalle on tarjolla perinteistä itätuiralaista pistetaloa.
Kuva

Karjasillan koulun tontin ja viereisen kentän suunnitelma vaikuttaa mielenkiintoiselta puhtibulevardeineen ja viljelylaatikoineen. Koulun vanhin osa ja liikuntasali säilyvät lähipalvelukäytössä. Kuva

Samassa kokouksessa Karjasillan koulun kanssa käsitellään Heinäpäässä sijaitsevan pesubetonitalon kohtaloa. Tarjolla on nykytilaan verrattuna tehokasta settiä Puistokadun varteen jo toteutettujen kaavamuutosten hengessä.
Kuva
Kuva
Iggy.P, odo, pekka_kana tykkää tästä
tekijänä odo
#85829
Jos tuo Karjasillan koulun projekti menee tuon henkisenä maaliin niin alkaa olla jo aika hyvää täydennystä tuolla alueella kun tien toisella puolen Ahjo-Kalevassakin 10 taloa tekeillä. Liikennejärjestelyjä pitänee varmaan kohta tuolla tarkastella uusiksi myös, koska vielä näiden talojen lisäksi tulossa uusi Lidl siihen entisen Vepsäläisen yms. tilalle.
tekijänä pekka_kana
#85910
Tuota Heinäpään 3-kerroksista olen kauhistellut kohta 20 vuotta ja ihmetellyt kuinka kaupungin lähes paraatipaikalla saa yhä seisoa noin ruma ja tehoton rakennus. Mukava nähdä, että suunnitelmia sen poistamiseksi kaupunkikuvaa pilaamasta viimeinkin on olemassa.

Rumista rakennuksista puheenollen, Oulun OP:n pääjehun mukaan entisen Hovi-hallin kortteli Kirkkokadun ja Torikadun välillä saa viimeinkin kasvojenkohotuksen. Matala, ruma ja masentava rakennelma saa tehdä tilaa 14-kerroksisille kaksoistorneille. Tornien väliin jäävä, nykyään yksikerroksinen osa olisi tulevaisuudessa 7.kerroksinen.
Oulun kaksoistornit Saaristonkadulle

Oulun Osuuspankki on rakentamassa niin sanotun Hovi-Hallin tontille Saaristonkadulle Kirkkokadun ja Torikadun väliin kaksoistornia, jonka suunnittelukorkeus on tällä hetkellä 14 kerrosta.

– Kuusitoistakin niitä voisi olla. Meidän perimmäinen tavoite on lisätä asumista keskustassa. Pohjakerroksiin on tulossa lisää liiketilaa, kertoo Oulun osuuspankin toimitusjohtaja Timo Levo.

Samaan tapaan kuin nytkin sekä Kirkkokadun että Torikadun puoleisissa päissä tontilla olisi korkeammat osat ja keskellä pitkin Saaristokatua matalampi osa. Molemmat olisivat selvästi nykyistä korkeampia. Tornien väliin jäävä matala osa on nyt yksikerroksinen, mutta tulevaisuudessa kerroksia olisi seitsemän.

– Se muodostaisi samantyyppisen rakennuksen kuin nykyinen, paljon kauniimman vain. Asuntojen lukumäärä nousee toiselle sadalle, sanoo Levo.
http://yle.fi/uutiset/3-9325393
tekijänä odo
#86006
Tänään oli nätti sää niin kävinpä kuvaamassa Bittiumin uuden konttorin työmaata. Hyvin näyttäisi etenevän ja pitäisi olla ensi kesällä valmista.

Kuva
Kuva
atr, pekka_kana, sam tykkää tästä
tekijänä pekka_kana
#86145
Stockmannin tiloihin iso remontti, tulevat toimijat avaavat ennen joulukauppaa 2017
Stockmannin Oulun tavaratalo sulkee ovensa 31. tammikuuta 2017. Tilalle tulee useampia toimijoita, joiden nimistä ei ole tietoa.

– Jokainen ketju tiedottaa tulemisestaan silloin, kun haluaa. Sen voi silti sanoa, että useampia toimijoita on tulossa. Suomen markkinassa ei ole yhtä tavarataloa, joka voisi täyttää koko tilan, Atte Köykkä toteaa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/stock ... 17/746490/
tekijänä August
#86580
Tervehdys! Tällaiselta näytti tänään muutamissa Ouluun rakentuvissa kohteissa keskustassa ja sen lähellä.

Kuva
Oulun Frida Isokatu 60:ssa Heinätorinkadun puolelta.

Kuva
Kuva
Valjaspuiston korttelista Limingantullista on juuri alkanut kuulua paalutuksen ääntä keskustaankin saakka.

Kuva
Oulun Artesaani Vanhassatullissa Kansankadun ja Heinätorinkadun kulmassa.

Kuva
Ympäristötalon viereen rakennetaan Kalevan toimitaloa Karjasillalla.

Kuva
Rotuaarilla Saaristokadun toisella puolella on valmistunut 50-luvun kerrostalon perusteellinen julkisivukorjaus. Mielestäni Oulussa arvostetaan hälyyttävän vähän 50–60-lukujen arkkitehtuuria, josta ei tässä talossa ole tällä puolella mitään jäljellä. Lasitettuja parvekkeita kyllä voi katsoa missä tahansa muuallakin kuin kaupungin pääkadulla.

Kuva
Pallaskorttelissa Pakkahuoneenkadulla menee 50-luvun talo julkisivuremonttiin. Sama "kasvojenkohotus" jatkunee siis myös täällä.

Kuva
LähiTapiolan tuleva talo Uudellakadulla on vasta monttu.

Kuva
Lievästi veistoksellinenkin näkymä Komentajan talon -nimisen asuinrakennuksen työmaalla Luovi-ammattiopistolla Oulun kasarmilla.
odo, sam tykkää tästä
tekijänä Esperanto
#87403
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/taka- ... oa/753064/

Eli Taka-lyötyssä ollaan muuttamassa parkkikentän asemakaavaa kerrostalorakentamiseen. Paikkahan on asuntorakentamiselle hyvä, mutta suunnitelmissa ei mielestäni ole tarpeeksi kunnianhimoa.

Tähtäimessä olisi nyt 4 kappaletta 8 kerroksista taloa, talojen väliin kansirakenteita. Omaan makuuni turhan matalaa, olisiko esim. 3 kpl 10-14 kerroksista parempi? :roll:

Muutenkin julkisivu varsinki Karjasillalle päin jää melko "karuksi" (en keksinyt parempaakaan sanamuotoa tähän hätään), joten on tässä Paldaniuksen suunnitelmassa vielä kehitysvaraa. Julkisivumateriaalista (punatiili) haluan antaa kiitosta, esimerkiksi myllytullissa on ihan hienon näköistä möksää saatu muuraamalla aikaiseksi.
hmikko tykkää tästä
tekijänä odo
#87428
Esperanto kirjoitti:Tähtäimessä olisi nyt 4 kappaletta 8 kerroksista taloa, talojen väliin kansirakenteita. Omaan makuuni turhan matalaa, olisiko esim. 3 kpl 10-14 kerroksista parempi? :roll:
Vaikka ei ole mahdottoman kunnianhimoinen tuo yksittäinen osa, tulee tuon alueen tiheys kaikkien projektien toteutuessa kasvaa kuitenkin aika tuntuvasti. Kalevan tilalle on tulossa 10 kerrostaloa, Karjasillan entisen koulun ympäristöön tulisi 11 kerrostaloa noiden nyt kaavoitettavien lisäksi. Nythän nämä kohdat on lähinnä joko parkkipaikkaa, tyhjää tilaa tmv.
tekijänä odo
#87487
Parit kuvapäivitykset:

Lehdon Tietolinjan ja Kaitoväylän suunnille tuleva 150 asunnon kompleksi on kasvanut hyvää kyytiä.
Kuva

Vieressä Temotek rakentaa VVO:lle 73 asunnon taloa.
Kuva

Ritaharjuntie 1:ssä Bittiumin uusi konttori on alkanut saada julkisivun lopullisen ilmeen viitteitä.
Kuva
hmikko tykkää tästä
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 68