Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
Tekijänä atr
#81908
rakentaja kirjoitti:Siis onko toi kuva jostakin ihan todellisesta rakennuksesta vai ollaanko tällä kertaa panostettu rendereihin ihan huolella.
Forum24:n sivulla kyseisessä kuvassa on kuvatekstinä "Oulujoen Siltavahdin ulkoasua voi kuvata moniulotteiseksi" ja kuvan lähteeksi mainitaan Rakennusteho, joten nimenomaan laadukaasta renderistä lienee kyse.
Avatar
Tekijänä Tuliniemi
#81917
atr kirjoitti:Kun Skanska aloittaa kesällä Heinäpäässä Kulmaleverin, on Oulussa kolme 16-kerroksista kohdetta rakenteilla. Eipä olisi uskonut muutama vuosi sitten. ;)
Sillä lailla! Oulukin on alkanut kehittymään. Tuossa siltavahdissa on myös se hyvä puoli että se on joen rannalla, ylimmistä asunnoista on varmaan hyvät näkymät suistoalueelle. Vielä kun saataisiin tuonne keskustaan se tornitalo.
Tekijänä pekka_kana
#82223
sam kirjoitti:Tässä on oikeaa mittakaavaa keskustan kehittämiseen! Vikkulaa ja havainnekuvassa valkoisena näkyvää harjakattoista taloa lukuun ottamatta korttelin rakennuskanta on huonokuntoista 60-luvun peruslaatikkoa.
Kuva

Tämänpäiväinen paperi-Kalevan juttu.
Kuva
Onkos tästä kuulunut mitään uutta?
Avatar
Tekijänä sam
#82249
Vikkulan korttelin asemakaava on vireillä, mutta mitään uutta ei ole kuulunut ainakaan omiin korviini. Kaavan työstämiseen ja intressien sovitteluun voi mennä tavallista enemmän aikaa, sillä yhtä tai kahta vaille kaikki tontinomistajat ovat mukana hankkeessa.
atr kirjoitti:Lisää kuvia Siltavahdista.
Havainnekuvien perusteella tönö vaikuttaisi olevan joelle päin ihan ok, mutta pihasivusta tulee vähän levoton ja halpa fiilis. Ennakkomarkkinointi näyttää kuitenkin vetävän hyvin ja varauksia tippuu.
Avatar
Tekijänä sam
#82852
Pajarinkulman eteläinen julkisivu alkaa olla valmis
Kuva

Rastaman vibration
Kuva

Talo istuu hyvin siniharmaaseen maisemaan
Kuva

Satamarannan Majakka nousee hiljalleen sillankorvaan Toppilassa
Kuva
Kuva
sw, hmikko peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä sam
#83134
Elementtischeissea Satamarannan Mastossa? :shock: Joka ikisen alueelle tähän mennessä toteutuneen talon julkisivu on puhtaaksimuurattu ja/tai rapattu ja erottuvin tönö päätetään kurata tämmöisellä ratkaisulla...

KuvaKuvaKuva

Onneksi Puistovahdin suhteen on vielä toivoa. Talo on tulossa ennakkomarkkinointiin syyskuussa. Skanskan sivuilta löytyi tuore havainnekuva.
Kuva
Avatar
Tekijänä Tande
#83137
sam kirjoitti:Pajarinkulman eteläinen julkisivu alkaa olla valmis
Kuva

Rastaman vibration
Kuva

Talo istuu hyvin siniharmaaseen maisemaan
Kuva
Tässä olisi hyvin voinut olla 3-5 kerrosta enemmän. Muuten ihan jees.
Avatar
Tekijänä sam
#83409
Satamarannan masto nousee.

Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#83410
Hieno homma että tornitaloja nousee. Mutta eikö tuosta voi kuitenkin jo nyt vetää sen johtopäätöksen että elementinsaumat tulevat jäämään näkyviin? Jos näin on niin se on siinä mielessä aika erikoista ettei tuolle alueelle rakennettujen matalampien rakennusten kohdalla näin ole menetelty. Niissä elementtien saumat eivät näy. Mitä järkeä on jättää saumat näkyville alueen kaikkein keskeisimpään symbolirakennukseen?
Avatar
Tekijänä sam
#83459
Sanopa muuta. Tämä tulee hyppäämään silmille muuten laadukkaan oloisen rakennuskannan keskeltä. Jos jonnekin Kaakkuriin ja Ritaharjuun on varaa toteuttaa puhtaaksimuurattuja tai rapattuja julkisivuja, miksi ei paraatipaikalle salmenrantaan?
Avatar
Tekijänä Tande
#83466
Oululle tulossa skyline? Hehee. Kukapa olisi uskonut, joskus 10-v sitten kun kaupungin voimakkasta kasvusta huolimatta 8krs-korkeammat olivat defacto kielletty? Pakko kyllä diggata Oulun nykymenosta. ;)
Avatar
Tekijänä Tuliniemi
#83470
Niin Oulu on kehittynyt viimeisinä vuosina hienosti, mutta skylineä Oulu ei vielä saa sillä nämä rakenteilla ja suunnitteilla olevat 16-kerroksiset rakennukset sijaitsevat keskustan ulkopuolella, mikä on harmi sillä keskustaankin saisi rakentaa muutama korkeampi rakennus. Noh ainakin nuo silta ja ja puistovahdit sijaitsevat keskustan tuntumassa ja siltavahdista ja satamarannan mastoista saattaa olla hienot näkymät suistoalueelle.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 24