Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä sekovene
#78651
hmikko kirjoitti:Stansvikinnummen kaava lautakunnan listalla tänään.

Kuva

Kuva

Kuva
Huono. Koirasaarentielle ja Haakoninlahdenkadulle on laitettu tuollainen kaupunkimainen kulissi, mutta sitten levähtää. Kortteli 49338 on taattua metsälähiökamaa ja nuo eteläreunan pientalotkin voisi rakentaa johonkin muualle. Koulutontti on jälleen kerran aivan mielettömän kokoinen. Aluetehokkuus on 0,76, eli aivan liian alhainen. Kruunusilloista saatavaa kaavoitushyötyä hukataan, kun tehdään tällaista.

Kuva
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#78687
Olen miettinyt että miksi Suomessa usein uusien asuinalueiden sisään jätetään tuollainen valtava puisto/metsä? Eikö tuon alueen sisälle voisi kaavoittaa esimerkiksi muutama vähän korkeampaa pistetaloa?
tekijänä Bob the Builder
#78688
Tämä alue on niin mäkinen, korkeita ja jyrkkiä kallioita siellä täällä että pakostakin jää "tyhjää" väliin. Toki korkeampaa rakentamalla saisi paljon lisää tehokkuutta.
tekijänä hmikko
#78689
Bob the Builder kirjoitti:pakostakin jää "tyhjää" väliin.
Siis tuo pakko on metsälähiön idea. Jossain päin maailmaa ei kursailtaisi louhia kalliot matalaksi ja rakentaa. Ei sillä, että itse toivoisin semmoista.
Avatar
tekijänä Tande
#78692
hmikko kirjoitti:
Bob the Builder kirjoitti:pakostakin jää "tyhjää" väliin.
Siis tuo pakko on metsälähiön idea. Jossain päin maailmaa ei kursailtaisi louhia kalliot matalaksi ja rakentaa. Ei sillä, että itse toivoisin semmoista.
Näihin mäkisiin metsälämpäreisiin voisi kyllä ripotella tornitaloja, tyyliin Herttoniemi/Pohjois-Haaga. Nykyään uusilla kerrostaloalueilla tunnutaan vain suosivan 4-kerroksista Leinelä-tyyliä. :D
tekijänä sekovene
#78714
Kalliot ovat kivoja ja niille rakentaminen on hankalaa, joten Stansvikinkallion säilyttäminen on minusta hyvä lähtökohta. Se toimii samalla sitä reunustavien talojen pihana. Sen sijaan nuo kallion länsipuoliset korttelit pitäisi kaavoittaa kokonaisuudessaan tehokkaammin. 5-6 kerroksen sijasta voisi laittaa 6-8 ja läntisimmistä kortteleista voisi tehdä kokonaan suljettuja. Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun nurkkaan sopisi hyvin joku vähän korkeampi talo. Koulutontista voisi tehdä hiukan pienemmän ja siirtää sitä etelämmäksi, jolloin Haakoninlahdenkadun varteen saisi yhden asuinkorttelin lisää. Pysäköintinormi hiuksista vittuun. Näillä muutoksilla joku 30 000 kemmiä lisää ja aluetehokkuus yli ykkösen.
Avatar
tekijänä Tande
#78721
sekovene kirjoitti:Kalliot ovat kivoja ja niille rakentaminen on hankalaa, joten Stansvikinkallion säilyttäminen on minusta hyvä lähtökohta. Se toimii samalla sitä reunustavien talojen pihana. Sen sijaan nuo kallion länsipuoliset korttelit pitäisi kaavoittaa kokonaisuudessaan tehokkaammin. 5-6 kerroksen sijasta voisi laittaa 6-8 ja läntisimmistä kortteleista voisi tehdä kokonaan suljettuja. Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun nurkkaan sopisi hyvin joku vähän korkeampi talo. Koulutontista voisi tehdä hiukan pienemmän ja siirtää sitä etelämmäksi, jolloin Haakoninlahdenkadun varteen saisi yhden asuinkorttelin lisää. Pysäköintinormi hiuksista vittuun. Näillä muutoksilla joku 30 000 kemmiä lisää ja aluetehokkuus yli ykkösen.
Niin ei kai mitään todellista estettä olisi Kruunuvuorenrantaa rakentaa yhtä "tiiviisti", kuin vaikka Jätkäsaarta. Maaperäkin lienee helpompi. Nyt Kruunuvuorenrannasta on tulossa ihan kiva... lähiö.
#78735
Lähiöitäkin on erilaisia, eikä sana "lähiö" ole huonon synonyymi. Hyviä, kaupunkimaisia lähiöitä ovat esim. Herttoniemenranta ja Etelä-Vuosaari. Toki omastakin mielestä Kruunuvuorenrannan suunnitelmat voisivat olla kunnianhimoisempiakin, mutta suunnitelmat näyttävät silti hyviltä.

Herttoniemenrantahan on esimerkiksi muuten tällaista (https://www.google.fi/maps/@60.1896166, ... 312!8i6656), mutta alueen keskellä olevan kallion päälle rakennettiin pistetaloja (https://www.google.fi/maps/@60.189359,2 ... 312!8i6656). Musta tuo ratkaisu ei ollut niin hyvä, kun kalliolla olevat talot ovat rumempia kuin muu kaupunginosa, ja ne näkyvät Suomenlinnaan asti. Suuret sisäpihamaiset puistot voivat olla välillä parempi ratkaisu, kun melukin on siellä normaalia vähäisempi.
tekijänä sekovene
#78782
järvellä nukkuva kirjoitti:Lähiöitäkin on erilaisia, eikä sana "lähiö" ole huonon synonyymi. Hyviä, kaupunkimaisia lähiöitä ovat esim. Herttoniemenranta ja Etelä-Vuosaari. Toki omastakin mielestä Kruunuvuorenrannan suunnitelmat voisivat olla kunnianhimoisempiakin, mutta suunnitelmat näyttävät silti hyviltä.
Juu. Esimerkiksi Aurinkolahti on todella hieno lähiö ja Kruunuvuorenrannastakin tulee varmasti hyvä mesta, että ei siinä mitään. Minä en vain vieläkään tiedä, mikä tekee "lähiöstä" niin paljon paremman konseptin kuin "kaupungista", että sen takia kannattaa jättää asuntoja rakentamatta. Kruunuvuorenrantaan jää joka tapauksessa upeat ulkoilualueet, joten alueen tiivistäminen sisältä päin olisi sikälikin perusteltua.
Avatar
tekijänä RV
#78899
Tuliniemi kirjoitti:Olen miettinyt että miksi Suomessa usein uusien asuinalueiden sisään jätetään tuollainen valtava puisto/metsä? Eikö tuon alueen sisälle voisi kaavoittaa esimerkiksi muutama vähän korkeampaa pistetaloa?
Sattuu olemaan arvokas jalopuumetsä ja sisältämään hyvin vanhoja käsittääkseni suojeltuja huviloita.
tekijänä sekovene
#78920
RV kirjoitti:Sattuu olemaan arvokas jalopuumetsä ja sisältämään hyvin vanhoja käsittääkseni suojeltuja huviloita.
Ei ole. Jalopuumetsä ja huvilat ovat toisella asemakaava-alueella. Stansvikinkallio on vain joku kallio.
Avatar
tekijänä Tande
#79572
Uutiset / Kruunuvuorenrantaan omaleimaista arkkitehtuuria

Kuva

Kruunuvuorenranta
16. joulukuuta 2015

Kruunuvuorenrannan sisääntulotontti Koirasaarentien ja Henrik Borgströmintien risteyksen luoteispuolella on askeleen lähempänä toteutusta. VVO Kodit Oy ja Helsingin kaupunki järjestivät yhteistyössä tontille suunnittelukilpailun, joka ratkesi 16. joulukuuta. Korkeatasoisen kilpailun voitti Serum Arkkitehtien ehdotus ”Tupla”.

Voittaneen ehdotuksen tekivät arkkitehdit (SAFA) Sami Heikkinen, Vesa Humalisto, Antti Lehto ja Emilia Ellilä. Valotaiteen suunnittelijat ovat Vesa Humalisto ja Denes Farkas.

Voittanut työ mahdollistaa tontille hyvät asuntoratkaisut ja asuntojakauman. Lisäksi paikalle tulee liiketiloja esimerkiksi lähikauppaa varten. Tontille muodostuu omaleimainen kokonaisuus, joka sopii Kruunuvuorenrannan kallioiseen taustamaisemaan. Myös tiili sopii ympäröivään rakennuskantaan.

Kilpailu toteutettiin kutsukilpailuna kolmelle arkkitehtitoimistolle. Kilpailuun osallistuneet kaksi muuta arkkitehtitoimistoa ovat Lahdelma & Mahlamäki Oy ja Konkret Oy.

http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset ... itehtuuria
Avatar
tekijänä Tande
#79575
Bob the Builder kirjoitti:Ei noi sytytä. Oho, Tandella paukkui 1000 viestin raja
Aika perus lähiötyyliä kyllä! :D

Näemmä paukkui joo tasaluvut. Pitänyt enempi kirjoitella varsinaisella foorumilla, kun sain pari kuukautta sitten bannia juttutupaan.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11