Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Urbaani
#72187
En kyllä näe mitään aihetta vastustamiselle. Hyvältä näyttää. :) Ymmärtäneekseni Oulun rannathan ovat lähinnä ryteikköä, joten tämä on selkeästi askel parempaan.
Avatar
tekijänä pejotu
#72190
Yleiskaavatasolla ei tietenkään kovin yksityiskohtiin mennä, mutta olisihan tuo viisasta esittää tällainen suuri muutos perusteellisemmin - jos nyt varjoinen puistoreitti tuosta poistuu ja tilalle tulee hyviä asuntoja, mitä muuta hyvää tulee? Hyvä, entistä viihtyisämpi ulkoiluranta? Entistä enemmän venepaikkoja?
Avatar
tekijänä Urbaani
#72191
pejotu kirjoitti:Yleiskaavatasolla ei tietenkään kovin yksityiskohtiin mennä, mutta olisihan tuo viisasta esittää tällainen suuri muutos perusteellisemmin - jos nyt varjoinen puistoreitti tuosta poistuu ja tilalle tulee hyviä asuntoja, mitä muuta hyvää tulee? Hyvä, entistä viihtyisämpi ulkoiluranta? Entistä enemmän venepaikkoja?
Merelliset asuinalueet ovat oikeastaan poikkeuksetta Suomessakin hyvin viihtyisiä ja arvostettuja. Uskon, että tälle on Oulussakin kysyntää.
Avatar
tekijänä pejotu
#72192
No siitä ei toki ole epäilystäkään etteikö näille ole kysyntää ja rakennusliikkeitäkin kiinnosta :lol: , mutta kaikkia muita kaupunkilaisia paitsi niitä muutamaa sataa tästä kotinsa saavia kiinnostaa varsin paljon muun ympäristön kehittäminen :o
Avatar
tekijänä sam
#75546
Yleiskaavaehdotuksen sivuilta löytyi esite Kemintien suunnitellusta bulevardisoinnista. Tämä tienpätkä jos joku on Oulussa bulevardisoimisen tarpeessa.
Kemintien bulevardi - lisää kaupunkia Ouluun

Tämä esite havainnollistaa Uuden Oulun yleiskaavan kaupunkikehittämistavoitteita keskustan ja Linnanmaan yliopistokampuksen välillä. Kuvat kertovat miltä Kemintien ympäristö voisi tulevaisuudessa mahdollisesti näyttää, kun yleiskaava toteutuu alueella seuraavasti:

• yhdyskuntarakenne eheytyy tukemaan hyvää, sujuvaa arkea
• asumisvaihtoehtojen kirjo kasvaa
• urbaania, keskustamaista, elävää ja vireää
• toiminnoiltaan sekoittunutta täydennysrakentamista
• korkealaatuinen kävely- ja pyöräily-ympäristö ja joukkoliikenne
• kaupunkirakenne tukee kestäviä liikkumisvalintoja ja arkiliikuntaa
• työpaikkoja erityisesti hyvän joukkoliikenteen äärelle
Kuva
Kemintien muutos kaupunkibulevardiksi tuo uusia mahdollisuuksia asumiselle, palveluille ja työpaikoille keskustan ja yliopiston välillä.
Alueen uudistaminen ja täydennysrakentaminen nivoo Alppilan ja Välivainion yhtenäiseksi alueeksi. Liikenneympäristön muutos parantaa erityisesti kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä alueen sisällä ja eri suuntiin kaupunkia. Bulevardisoinnilla tuetaan vahvasti joukkoliikenteen kehittymistä tarvittaessa aina raitiotietasoon saakka. Keskeinen sijainti, parantuva saavutettavuus ja noin 7000 uutta asukasta luovat otolliset olosuhteet elävälle ja innostavalle kaupunkiympäristölle.
Kuva

* Lähde
* Kemintien pusikoita Google mapsissa
Avatar
tekijänä Clepe
#75553
^Mahtava suunnitelma! Ton myötä Oulu alkaisi oikeasti näyttämään pohjoisen pääkaupungilta. Tämän kun saisi liittymään tohon Merikoskenkadun nykyiseen bulevardipätkään ja rautatieasema risteämäkohtaan.
Avatar
tekijänä RV
#75654
Meidän yhteiskunnassamme ei ole yhtään mitään, etenkään liikenteeseen liittyvää, joka vaatisi tahi tarvitsisi "bulevardisointia" eli toimintakyvyn järjestelmällistä sabotoimista tai muuta vastaavaa.

Sen sijaan, mitä sille 22-kerroksiselle Vänmanninsaaren hotellitornille oikein kuuluu, jos mitään? Siinä olisi hanke todella paikallaan "Pohjoisen pääkaupungille". Ruotsalaisetkin olisivat kateellisia :)
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#75810
RV kirjoitti:Meidän yhteiskunnassamme ei ole yhtään mitään, etenkään liikenteeseen liittyvää, joka vaatisi tahi tarvitsisi "bulevardisointia" eli toimintakyvyn järjestelmällistä sabotoimista tai muuta vastaavaa.

Sen sijaan, mitä sille 22-kerroksiselle Vänmanninsaaren hotellitornille oikein kuuluu, jos mitään? Siinä olisi hanke todella paikallaan "Pohjoisen pääkaupungille". Ruotsalaisetkin olisivat kateellisia :)
Tässä on tuorein löytämäni juttu:
Forum 24: 2014-12-25 kirjoitti: Siltavahti työn alla

Myös Oulun Vänmanninsaareen on kaavailtu tornihotellia.

– Sen osalta ei ole löydetty toimivaa ratkaisua – vielä. Uskon, että jonain päivänä se toteutuu.

Voimassa oleva asemakaava mahdollistaa 22-kerroksisen hotellin rakentamisen Vänmanninsaareen, jossa sijaitsevat tällä hetkellä Oulun kaupunginteatteri ja Oulun kaupunginkirjasto.

Sampo Valjuksella on tällä haavaa suunnittelupöydällä Oulun Siltavahti, joka on 16-kerroksinen asuntotorni.

Kyseessä on Oulun Rakennusteho Oy:n kohde, joka sijoittuu Rautasillan kupeeseen.

Asemakaava on juuri tulossa päätettäväksi.

– Rakentamisen aikataulu muotoutuu kaavan lainvoiman saannin mukaan.

Torneja tulee lisää

Tornirakentaminen lisääntyy Oulussa tulevina vuosina muutoinkin.

– Eri puolilla kaupunkia, muun muassa Toppilansalmeen, keskustaan ja Välkkylään, on joko jo tulossa tai vireillä korkeita taloja.

Miksi?

– Ne ovat trendikkäitä ja sijaitsevat pääsääntöisesti keskeisillä paikoilla. Ihmiset haluavat asua niissä ja niissä jo asuvat ovat tutkimusten mukaan tyytyväisiä valintaansa.

http://www.forum24.fi/sivut/artikkeli/3 ... laisvoimin
Itse olen aina pitänyt tätä hanketta epärealistisena, ja kaupungin nykyisessä tilanteessa tämä taitaa olla toivoton tapaus. Noh onneksi tänne rakennetaan ihan hyviä ja tarpeellisia kohteita, kuten Resiina kortteli, kauppakeskus valkea ja lasaretinväylä.

Visioista puheenollen olen pitkään miettinyt jos tälle niitylle voisi rakentaa jotain, vaikka tornitalon.
Viimeksi muokannut Tuliniemi, 27.07.15 19:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä RV
#75811
"Tornit ovat trendikkäitä" :D Onkohan tuo äijä Kokoomuslainen? :)
Avatar
tekijänä sam
#76357
WSP:n mallia Kemintien bulevardisoinnista pääsee näemmä ihmettelemään lähemmin netissä: linkki. Klikkailemalla tasoja näkyviin ja pois näkyvistä saa aika hyvän kuvan muutoksesta. ArcGIS! :smt024

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#76447
Eli siis eritasoiset turvalliset kevyenliikenteenväylät puretaan, laitetaan hitosti lisää liikennevaloja. työmatkaliikennettä hidastetaan ja kaistakapasiteetti pysyy samana>? En ymmärrä logiikkaa.
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#77552
Wanha mutta olkoot.
Kaleva kirjoitti: Kempele suunnittelee jättimäistä vir­kis­ty­sa­luet­ta: huvipuisto, lomakylä, su­kel­lus­kes­kus, golf-kenttä

Kuva

Kempeleen kunnalla on huikeat visiot aivan Oulun kaupungin rajalle Linnakallion louhosalueelle. Vuoden 2017 lopulla suljettava louhos muutetaan kalliojärveksi, jonka ympärille tehdään matkailu- ja virkistyskeskus.

Visio tähtää vuoteen 2025. Sitä vauhdittamaan on konsultilla teetetty alueesta havainnekuva, jossa mielikuvituksen on annettu lentää.

Louhosalueen visiossa ovat kalliojärven lisäksi hotelli, lomakylä, tapahtuma-areena, tanssilava, karavaanialue ja huvipuisto, joka voisi toteutuessaan lopettaa vaikka Oulussa käytävän Hietasaaren huvipuistojappasun.

– Golf-kentän sijoittamismahdollisuutta selvitetään. Meillä on aluevaraus golfille Vihikarissa yksityismaalle, mutta Linnakallion alueella löytyy laajasti kunnan maata, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi kertoo.

Kaavoituksessa syntyvään kalliojärveen on katsottu uimarantaa ainakin koilliskulmauksen.

– Perusaskeleet ovat uimaranta ja louhos. Ne tarjoavat mahdollisuuden sukelluskeskukselle, Lohi sanoo.

Linnakallion suunnittelu on käynnistetty kunnantalolla poliitikkojen ja viranhaltijoiden yhteistyöllä.

Lue lisää 28.05.2015 Kalevasta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kempe ... ta/698317/
Pitäisiköhän Oulusta tehdä Kempeleen siirtomaa? Jos silloin lähtisi jotain tapahtumaan.


Edit: Uudempi
HS kirjoitti:

Pohjois-Suomi voi saada oma huvipuistonsa, jos Kempeleen kunnan kaavailut toteutuvat. Noin 70 hehtaarin laajuiselle Linnakallion louhosalueelle kaavaillaan mittavaa matkailukeskusta kun alueen louhinta ja maa-aineksen otto päättyy kahden vuoden kuluttua.

"Louhosalueen ydinosa muutetaan järveksi, joka on syvimmillään 25 metriä. Järvi soveltuisi hyvin muun muassa sukellusharrastukseen", kertoo Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi.

Hankkeen suunnittelua jatketaan tällä viikolla.

"Varteenotettava vaihtoehto on, että Oulun Hietasaareen aiemmin kaavailtu huvipuisto tuleekin Linnakankaalle, joka on liikenteellisesti loistavalla paikalla. Sinne tulisi myös suuri caravan-alue", Lohi sanoo.

Oulun kaupunki ei ole vuosiin saanut tehtyä päätöstä huvipuistosta. Liikekeskus Zeppelinin pohjoispuolella lähellä Oulun kaupungin rajaa sijaitseva Linnakallio on näköyhteyden päässä nelostiestä.

Kempeleen kunta omistaa suurimman osa Linnakallion maa-pinta-alasta. Louhosalueen omistaa Destia.

http://www.hs.fi/ilta/21102015/a1439864502284
Oulu on dynaaminen ja villi vai miten se nyt oli...
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#77787
Stocka meni kiinni, mutta ei tilanne ihan toivottomalta vaikuta.
Kaleva kirjoitti: Valkean avajaispäivä varmistui – kuu­ti­sen­kym­men­tä liikettä avaa huhtikuussa

Kuva

Oulun keskustaan avattavan kauppakeskus Valkean avajaispäiväksi on varmistunut 14.4.2016. Tuolloin ovensa avaavat myös kaikkiaan noin 60 Valkean tiloissa toimivaa liikettä.

Osuuskauppa Arina ei toistaiseksi kerro, mitä uusia liikkeitä tiloihin on tulossa.

Arina on kuitenkin julkistanut jo aiemmin roppakaupalla kauppakeskukseen tulevia liikkeitä.

Valkeassa aloittavat kenkiä ja vaatteita myyvä Vans, tanskalainen käyttötavaraliike Tiger ja tunnettuja brändituotteita myyvä RAGS.

Oululaisille jo ennalta tutut Glitter, lasten- ja äitiysvaatteita myyvä Jasmin, Suomalainen kirjakauppa, Kultajousi, Instrumentarium, Mick's ja Body Shop tulevat myös kauppakeskukseen.

Valkean pohjakerrokseen avataan kaksi kahvilaa: Beanie ja Arinan oma kahvila Bacaro Doppio.
Ravintolamaailma Köökin puolelle tulee Rosson lisäksi sushiravintola Hanko Sushi, meksikolaista ruokaa tarjoava Ahorita, Fitwok sekä kiinalainen ravintola.

Valkeaan tulee myös luonnollisesti Sokos-tavaratalo ja lisäksi Sokos Herkku, Indiska, Bik Bok, Carlings, Cubus, Jungle Juice Bar ja Life.

Korjattu 15.00: Jutussa oli aluksi virheellinen tieto, että Arina julkistaisi torstaina uusia liikkeitä.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/valke ... sa/710676/
Kaleva kirjoitti: Oulun Stockmannin tiloihin tulossa useita vuokralaisia

Kuva

Stockmannilta tammikuussa 2017 Oulussa tyhjeneviin tiloihin voi tulla useita toimijoita vuokralaisiksi.

Pekurin korttelin omistaa suurimmaksi osaksi kansainvälinen rahasto Nordic Property Fund. Sen asioita hoitaa kiinteistösijoitusyhtiö CBRE Global Investors, jonka Senior Asset Manager on Atte Köykkä.

Köykkä ei kerro vuokralaisten lukumäärää.

– Vuokraus ei ole vielä valmis, sen pystyn sanomaan. Mutta en voi sanoa mitään nimiä tai mitään määriä tässä vaiheessa, sanoo Köykkä.

Hän uskoo kuitenkin, että kaikki tilat menevät käyttöön.

– Tällä hetkellä ei ole merkkejä siitä, etteikö siihen toimijoita löydy. Tällä hetkellä on neuvotteluja käynnissä enemmistä tiloista kuin talossa on tilaa. Vielä ainakin näyttää ihan hyvältä. Oulu ja varsinkin tuo kortteli on kiinnostanut monia toimijoita.

Talon vuokrattava kaupallinen pinta-ala on noin 17 000 neliötä.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulun ... ia/710538/
Jos asukastiheys saataisiin nousuun niin Oulusta tulisi vieläkin kiinnostavampi kohde.
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#77961
Kaleva kirjoitti: Kempele haluaa luoda Linnakallion seikkailu- ja vapaa-ajan­kes­kuk­ses­ta maanlaajuisen vetonaulan

Kuva



Destian Linnakallion louhoksen muuttaminen kalliojärveksi ja Linnakallion alueen kehittäminen Kempeleessä suomalaisittain matkailun ja virkistyksen vetonaulaksi on saanut kokonaisvaltaisen suunnitelman eli master planin.

Linnakallion suunnitelmat esiteltiin torstai-iltana kunnan valtuustosalissa Kempeleen poliittisille päättäjille ja lehdistölle.

Aivan Oulun kaupungin rajalla sijaitsevalla Linnakallion alueella on kokoa 70 hehtaaria.

Kunta aikoo luoda Linnakalliosta maakunnallisesti merkittävän liikunnan ja liikuntamatkailun kurssi- ja koulutuskeskittymän.

Linnakalliosta tehdään brändi, jolla on selkeät kärkituotteet, tapahtumat ja oheispalvelut.

Linnakalliosta tehdään myös houkutteleva sijoitus- ja sijoittumiskohde.

Kaikki tähtää vuoteen 2025, jolloin Linnakalliolla on seikkailu- ja huvipuisto sekä kalliojärvi uimarantoineen ja sukelluskeskuksineen, hotelli, karavaanialue ja lomakylä.

Lue lisää tämän päivän Kalevasta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kempe ... an/711499/
Tässä on oikeaa asennetta, jos hyvin toteutetaan niin matkailijoita saadaan norjasta asti. Toivottavasti keksivät jotain talvellekkin, koska kesät eivät täällä pohjoisnavalla ole kovinkaann pitkiä.

Vituttaa ettei hietasaarelle saatu omaa huvipuistoa, se voisi olla jo pian valmis ja kaupungin elinkeino olisi paljon monipuolisempi. Noh onneksi sentään perunoihin ei koskettu... nehän ovat kaikkein tärkeimmät asiat :smt028
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 24