Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä RV
#71103
^Joo mitähelvettiä... Hyi. Mutta esimerkiksi tuo Miamin torni - eikö muualla ole NIMBYja paitsi Suomessa, kun kaikki näyttää muualla pääsevän suunnitteluvaiheesta rakentamiseen vuodessa-parissa?! Ero Ruotsiinkin on jo huima, ainakin infran osalta.
tekijänä La_Resistance
#71105
Ero Ruotsiin ei todellakaan ole mikään huima, jos sitä edes on. Ihan yhtä lailla kuulee ruotsalaisilta samaa hidasteluvalitusta, ja jotain Slussenia ollaan kohkattu nyt jo ties kuinka kauan.

Itse tosin otan täkäläisen prosessin milloin tahansa mieluummin kuin jonkin banaanivaltion harkitsemattoman blitz-prosessin.
Avatar
tekijänä RV
#71447
Moskova, rakenteilla. Tyylikästä, mutta Suomen rakennuskorkeuksilla tämän tyylisen rakennuksen tulisi olla hyvin siro, jotta vaikutus olisi yhtä hieno. Selkeää arkkitehtuuria, joka ei kuitenkaan ole tylsää, vaan ajatonta ja sopii lähes kaikkialle. Vähän itänaapurimme arkkitehtuuria vaihteeksi, sieltä ei ole seurattu täällä kuin Pietarin Lahta Tsenteriä.

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#71451
Klazu kirjoitti:Saattaapa hyytyä yksi jos toinenkin Venäjällä käynnissä oleva projekti ruplan sukellukseen. Saapa nähdä jos esimerkiksi Lakha Center lähtee rakentumaan kuopasta ylöspäin.

Lahta on rakenteilla. Moskovassa nousi syyskuussa Euroopan korkein torni. Noistahan saa paljon enemmän tietoa SSC:n venäläiseltä alafoorumilta, jota minä osaan lukea ja sieltä tuon löysin.

Venäjän talous on samassa tilassa kuin Suomen 2007-2008, eli kasvun varaa notkahduksen jälkeen löytyy jos hoitaa talouspolitiikan oikein (siis tässä ei tietenkään voi ottaa kauppasotaa lukuun; ei Venäjä ole hoitanut huonosti talouttaan vaan länsimaat (USA) ovat laittaneet ruplan sukellukseen omaksi edukseen), ja suuria tilaajia vaikkakin halvalle öljylle tulee Intiasta ja Kiinasta ilmeisesti.

Maalla ei ole velkaa ja luonnonvarat ovat lähes rajattomat. Tuokin taitaa olla melkein harjakorkeudessa, ja lisää nousee jatkuvasti (mainitsemasi skenaario toteutui 2008 lyhyen notkahduksen aikana, jolloin vuoden-puolentoista aikana pysäytettiin rakennustyöt joissakin projekteissa odottaen kasvun jatkumista, niin voi käydä hyvin todennäköisesti kyllä nytkin, eli aika realistinen arvio; Venäjä kuten mainitsin (velattomuus) on käsittääkseni toteuttanut aika varovaista talouspolitiikkaa.).

Joka tapauksessa valtavalla vauhdilla on noussut ja nousee tuolla pilvenpiirtäjiä, ei vain Moskovassa vaan myös muun muassa Jekaterinburgissa. Me tässä kusessa ollaan eikä täällä rakennu mikään...

Ai niin, älkää tulkitko analyysiani putinismiksi ;)
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#71475
RV kirjoitti:Moskova, rakenteilla. Tyylikästä, mutta Suomen rakennuskorkeuksilla tämän tyylisen rakennuksen tulisi olla hyvin siro, jotta vaikutus olisi yhtä hieno.
Niin, siis onhan tuo sentään 12 kerrosta korkea.
tekijänä töntsö
#71481
^ Näyttäisi tuolla olevan korkeutta 283 metriä ja 50 kerrosta. Laskit varmaankin noita keskellä olevia kuutioita, kieltämättä vähän hämää



Shanghaihin on pikkuhiljaa valmistumassa uusin häkkyrä, mielestäni varsin tyylikäs Shanghai Tower. Korkeutta kunnioitettavat 632 metriä, valmistuessaan Kiinan korkein rakennus ainakin jonkin aikaa. Ilmeisesti tulee sisältämään maailman korkeimmalla olevan ulkoilmanäköalatasanteen

Kuva

Shanghai Tower, Andy Brandl - http://www.PhotonMix.com

Kuva

Pudong, Shanghai ,Tobias Münch


Täytyy ohimennen antaa erityismaininta tuolle oikealla näkyvälle kullanväriselle Aurora Plazalle. Aika veikeä väri. En tosin pysty kuvittelemaan että tuo väri kovin moneen kaupunkiin istuisi, tai ehkä se on vain tottumuskysymys. Itse asiassa Moskovan Mercury Tower on vähän samansävyinen ja näyttää myös ihan hyvältä. Mutta nyt meneekin jo turhaksi höpinäksi
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#71484
töntsö kirjoitti:^ Näyttäisi tuolla olevan korkeutta 283 metriä ja 50 kerrosta. Laskit varmaankin noita keskellä olevia kuutioita, kieltämättä vähän hämää
Joo, näköjään oma moka. Luulin mittakaavapuita mittakaavaihmisiksi...
Avatar
tekijänä Klazu
#71488
RV kirjoitti:Joka tapauksessa valtavalla vauhdilla on noussut ja nousee tuolla pilvenpiirtäjiä, ei vain Moskovassa vaan myös muun muassa Jekaterinburgissa. Me tässä kusessa ollaan eikä täällä rakennu mikään...
Tähän saakka kyllä, mutta kaikki uutislähteet ovat viime päivinä kommentoineet sitä miten ruplan romahduksen ja siihen liittyvän epävarmuuden vaikutukset tuntuvat kaikkein ensimmäisenä sikäläisten yritysten investoinneissa, joita tällaiset hulppeat toimitilatkin ovat. Uusia projekteja ei varmasti lähde käyntiin samalla tavalla kuin aiemmin ja monia saattaa mennä jäihin vuosikausiksi. Dubaissakin monet pilvenpiirtäjätyömaat pysähtyivät vuosikausiksi vuoden 2009 finanssikriisin jälkeen ja vasta nyt siellä on päästy uudelleen käyntiin, tosin suunnitelmat ovat kutistuneet paljon. Lisäksi ulkomaiset yritykset tulevat karttamaan Venäjällen investoimista (ja siten toimitilojen kysyntää) vuosia tämän kriisin jälkeenkin. Monet ovat jo alkaneet vetäytyä venäjältä.

Venäjällä on toki paljon varoja ja valtio on ollut velaton, mutta ei maalla ole varaa pumpata kovin pitkään satoja miljardeja ruplan pönkittämiseen. Maan suuret puskurit sulavat vauhdilla tässä kriisissä, mille ei edes näy loppua. Ja vaikea tätä onkaan lopettaa, kun ruplan arvon määrittävillä markkinavoimilla ei ole keulahahmoa mitä vastaan Putin voisi käydä hyökkäykseen.
Avatar
tekijänä RV
#71604
Klazu kirjoitti:Näyttää jättimäiseltä savupiipulta.
Laivan savupiipulta...
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 82