Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä hmikko
#68517
saik kirjoitti: Tuolta: http://www.savonsanomat.fi/savo/finnjet ... lo/1821092

ja tuolta: http://yle.fi/uutiset/anttilan_julkisiv ... in/7304808
Finlandiataloon vertaaminen on kyllä Savon Sanomilta melkoista toiveajattelua. Brutalistinen loota on lähes Aallon myöhäiskauden arkkitehtuurin antiteesi, eikä se päälle laatoittamalla muuksi muutu. Täytyy olla MindW:n kanssa samaa mieltä siitä, että laatoittaminen on halpa temppu, joka ei paranna asiaa. Itse koen Anttilan talon kylläkin harvinaisen rumana, enkä surisi sen purkamista tai perusteellista muuttamista.
tekijänä _ABC_
#68535
Lähellä toria olevan korttelin, jossa oli ennen Sokoksen avoparkki, täyttäminen etenee. Toinen puoli vielä avoparkkina, mutta myös sinne tulee taloja lähivuosina.

Kuva

Keilankannan asuntomessualueen pohjoispuolella olevaa rantaa Saaristokaupungissa.

Kuva
tekijänä _ABC_
#69801
Rempattu tori, toria ympäröivät kävelykadut ja alueen taloprojektit. Kuten kuvista näkyy yksityisautoilua ei torin ympäristössä voi enää harrastaa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Männistön vanhan koulun korttelin rakennusprojekti. Jokohan tämän jälkeen alkaisi kadun toisella puolella olevan ostarin remontti jota on odotettu pitkään.

Kuva

Kuva

Maljalahtea.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Krio
#69803
Finnjet näyttää jo nyt vähän nätimmältä! Ja mukavan näköinen tuo kävelykatu, paljon viihdykkäämmän oloista kun ei enää autoja.
Avatar
tekijänä Kantti
#69806
Tuon kuvan vasemmassa reunassa, http://i.imgur.com/D6M7528.jpg näkyvä kauppakeskus Minna on juuri sellainen kauppakeskus jollainen kaupungin keskustassa pitää ollakin! Ei mikään peltilaatikko joka siinä edustalla levittelee!!

Laadukkaan näköinen punagraniittipintainen kokonaisuus tämä Minna. Sisällä en ole käynyt, en tiedä miltä näyttää sisäpuolelta.

Anttilan makkoova pilivenpiirtäjä ei voi kuin tulla paremman näköiseksi tekee sille mitä tahansa. Kaunista siitä ei saanne millään, teki mitä vain?
tekijänä _ABC_
#69808
Kantti kirjoitti: Anttilan makkoova pilivenpiirtäjä ei voi kuin tulla paremman näköiseksi tekee sille mitä tahansa. Kaunista siitä ei saanne millään, teki mitä vain?
Ei varmaan saa, mutta se pitää korjata että tuo makkoova pilivenpiirtäjä lempinimi oli sen rakennuksen joka purettiin Anttilan tieltä :) Se oli selvästi matalampi mutta lähes yhtä pitkä.
tekijänä Peippo
#71201
Mukavasti tiivistyy satama Väinölänniemen(kin) suuntaan.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talo ... an/1945325
Suunnitelmissa on Koljonniemenkadulle päin olevaa pihaa rajaavan varastosiiven korottaminen yhdellä kerroksella ja uudisrakennus, joka tulisi pihaan Satamakadun varteen. Pääosin talo olisi maanalainen kellaritila mukaan lukien viisikerroksinen. Se olisi pääasiassa asuintalo.
Ja tuohon päälle uutisessakin mainittu Gustavinkartano, niin Satamakatu alkaa olla Snellmaninkadun tavoin varsin viihtyisää ja tiivistä kaupunkialuetta - olkoonkin, että erityisesti Väinölänniemen puolella on jonkin verran näitä tehottomia lähiökerrostaloja.
tekijänä spede
#74010
Kuopion anntilan julkisivussa on nykyään valotehoste, joka vaihtaa väriä vähän väliä. Eräänä hetkenä se näyttää tältä:

Kuva
Avatar
tekijänä Opiskelija
#74407
Ajattelin nyt vähän laittaa tännekin viestiä, että herättäis tätä ryhmää, kun kyllä kuopiossa rakennetaan kovaa tahtia tai ainakin semmoset olisivat suunitelmat. Ei jaksa koko aikaa katsoa tuota Helsinki,Espoo,Vantaa rakennusprojektejakaan tai samaa tornihotellia niin ajattelin tännekkin laittaa Wanhasta myllystä

ELIKKÄÄ JUU WANHA MYLLY/YIT ON ALKANUT MAINOSTAMAAN HUONEISTOJA JO WANHASTA MYLLY RAKENNUKSESTA! Ainakun kattoo jäkistä niin sieltä heti tupsahtaa mainos video siitä niin ajattelin nyt näyttää pari huoneisto mallia ja ns. kuvia siitä. Tosissaa tässä linkki rakennukseen: http://www.yitkoti.fi/yit_koti/hakutulo ... anha-mylly

Kuva
Kuva
[video]https://www.youtube.com/watch?v=DH9-lvTi5V0[/video]

Aika hyvällä paikallahan toi rakennus on kallaveden lähellä oikein.

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Opiskelija, 10.05.15 14:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18