Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä grendy
#65852
Purkki^ kirjoitti:Tuon havainnekuvan perusteella seiniin olisi tulossa lasiverhoilu!? Olis kyl huikeeta jos ensimmäinen vaihe lähtisi kesällä rakenteille! Ilmeisesti rahoitus on nyt varmistunut kun lupaa lähdetään hakemaan?
Onhan näitä tapauksia että rakennuslupaa on haettu jo reippaasti etukäteen ihan vaan varmuuden vuoksi (esim valitukset taas...) ettei sitten mene siihen enää aikaa kun oikeasti on aikomus alkaa rakentaminen ;).. Eli ei sinänsä kerro mitään mutta kyllä nyt yleensä kuitenkin toi tarkottaa oikeastikin rakentamista! :) Huikeeta seurattavaa kyllä!
Tekijänä Xerdoz
#65854
JR kirjoitti:
Xerdoz kirjoitti:
Rakennusten julkisivujen tulee olla kaupunkikuvallisesti korkealaatuisia ja julkisivumateriaaleina tulee käyttää lasia, metallia, tiiltä, klinkkeriä tai luonnonkiveä.

Rakennusten torniosien julkisivuihin ei tule tehdä useiden kerrosten korkuisia, yhtenäisiä lasipintoja, eikä rakennuksia tule valaista ympäröivää aluetta kirkkaammin.

Eli seiniin tulee siis kylpyhuonekaakelit..
Voisitko hieman avata tätä päättelyketjua. Se ei ole ainakaan itselleni selvä.
Tuossahan on tuo taikasana "klinkkeri".
Avatar
Tekijänä JR
#65855
Xerdoz kirjoitti:
JR kirjoitti:Voisitko hieman avata tätä päättelyketjua. Se ei ole ainakaan itselleni selvä.
Tuossahan on tuo taikasana "klinkkeri".
Ahaa. Ei kyllä vieläkään auennut tämä sinun looginen päättelysi minulle. Huomasitko muuten nämä "taikasanat" tuossa Rakennuslautakunnan esityslistassa:
Helsingin Rakennuslautakunta kirjoitti:Asuintornien julkisivu rakentuu lasiverhoilluista elementeistä. Lasipintaa rytmitetään horisontaaliteemallisesti silkkipainotekniikalla toteutetuilla keraamisilla valkoisilla raidoilla. Myös julkisivujen metalliprofiilit ovat valkoisia.
Mitähän tämä tarkoittaa?
Tekijänä Sasu K
#65858
Janne_H kirjoitti:Näihin muihinkin torneihin on näissä uudemmissa havainnekuvissa piirretty useampi kerros kattoterasseiden ja kattolippojen väliin, kun taas aikaisemmissa asemakaavoituskuvissa terasseiden ja lippojen välissä näyttää olevan vain yksi kerros.
Kiitos tiedoista! Muuttuuko rakennusten korkeus näin ollen, kun kerroksia tulee lisää, vai onko vain saatu mahtumaan useampi kerros samaan metrimäärään? En löytänyt tätä tietoa rakennuslautakunnan esityslistasta.
Avatar
Tekijänä Janne_H
#65859
Sasu Karjalainen kirjoitti:
Janne_H kirjoitti:Näihin muihinkin torneihin on näissä uudemmissa havainnekuvissa piirretty useampi kerros kattoterasseiden ja kattolippojen väliin, kun taas aikaisemmissa asemakaavoituskuvissa terasseiden ja lippojen välissä näyttää olevan vain yksi kerros.
Kiitos tiedoista! Muuttuuko rakennusten korkeus näin ollen, kun kerroksia tulee lisää, vai onko vain saatu mahtumaan useampi kerros samaan metrimäärään? En löytänyt tätä tietoa rakennuslautakunnan esityslistasta.
Eiköhän lisäkerrokset tarkoita lisäkorkeutta. Kaavassa ei ole määritetty metrimääräistä maksimikorkeutta.
Kaava määrittää rakennusten enimmäiskorkeuden
kerroslukuina, kaavaan ei ole merkitty vesikattojen
korkeusasemamaksimeita.
Avatar
Tekijänä Klazu
#65869
Lisäkerrosten voisi olettaa lisäävän rakennusten korkeutta, mutta aina näin ei ole. Eniten vaikuttaa ehkä rakennettavien asuntojen taso, sillä korkeatasoisissa asunnoissa on yleensä korkeampi huonekorkeus kuin bulkkiasunnoissa. Suomessa huonekorkeus lienee aika vakio, mutta täällä suunnalla on ollut muutamia aluksi luksusomistusasunnoiksi suunniteltuja torneja, joista on kuitenkin myöhemmin muokkaantunut vuokra-asuntoja. Kerroksia on tullut jopa 5-10 lisää, kun asuntoja on ängetty torniin mahdollisimman paljon, mutta rakennuksen korkeus pysynyt samana.

Suomessa ei myöskään liene ongelmaa lähinnä aasialaisten ostajien hölmöstä triskaidekafobiasta, joka saa rakennuttajat toisinaan jättämään välistä lukuisia kerroksia ja markkinoimaan rakennuksia jopa 10 kerrosta todellista suuremmilla lukemilla.

Mutta koska en usko että Suomessa huonekorkeus vaihtelee juurikaan asuntojen hintatason mukaan, eikä siellä tarvitse miellyttää aasialaista pääomaa, olettaisin että tässä tapauksessa lisäkerrokset merkitsevät lisää korkeutta.

Tai ehkä rakennuttaja vaan pelaa psykologista peliä, jossa ehdottamalla valtaisaa määrää kerroksia varmistutaan että hyväksytyksi saatu nysäkin on sekin edelleen korkea (tapaus Jätkäsaaren hotelli).
Tekijänä tissot
#65900
Taas hieman toivoa nostettu synkempien uutisten jälkeen. Itselle jäi hieman epäselväksi mitä tuolla keraamisilla valkoisilla raidoilla tarkoitetaan, mutta ihan positiiviselta nuo asetetut raamit tuntuu. Paljon antaa edelleen tilaa karmeaan toteutukseen kylläkin.
Klazu kirjoitti: Mutta koska en usko että Suomessa huonekorkeus vaihtelee juurikaan asuntojen hintatason mukaan, eikä siellä tarvitse miellyttää aasialaista pääomaa, olettaisin että tässä tapauksessa lisäkerrokset merkitsevät lisää korkeutta.
Kyllä Helsingissä ainakin juurikin vanhemmissa arvokiinteistöissä monesti on korkeammat huonekorkeudet. Sanotaan vaikka Bulevardin taloissa löytyy kaikennäköistä huonekorkeutta ja parhaimmillaan, jopa vanhat palvelijoiden tilat ovat aika hemmetin avaria. Uudemmissa rakennuksissa tai muutostöissä esim. Kaapelitehtaan asunnoissa on omaan mieleen jo liian korkeat huoneet, jos se ylipäätänsä on mahdollista. Varsinkin tuolla sijaitsevista vuokra-asunnoista saa maksaa aivan käsittämättömiä hintoja.
Tietenkin uudisrakennukset ovat sitten asia erikseen.
Tekijänä cobaink
#65907
http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/pro ... 33898.html
Helsingin rakennuslautakunta on myöntänyt 18. maaliskuuta rakennusluvan Kalasataman uudelle kauppakeskukselle ja kahdelle asuintornille, joista toinen kohoaa suunnitelmien mukaan 131,7 metrin korkeuteen. Kalasataman 35- ja 32-kerroksisista asuintorneista tulee Helsingin korkeimmat asuinrakennukset. Niihin tulee yhteensä 521 asuntoa. Kalasataman tornien lupamenettely on kaksivaiheinen. Ennen rakentamista rakennusvalvontaan pitää toimittaa vielä toteutuspiirustukset ja tarvittavat lisäasiakirjat.
Tekijänä albertobroccoli
#65909
Janne_H kirjoitti:Mikäli kaavakuvien katutason korko on säilynyt ennallaan niin tuosta 35 kerroksisesta tulee 128,7 m ≈ 129 m korkea! Viisi metriä Näsinneulan kattokorkeutta korkeampi. :wav:
Edelleen alle Näsinneulan harjakorkeuden (jopa ilman antenneja yms.) joten why dont'cha shatta faaaaz aaaappppp....! :smt004http://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4sinneula
[quote]Itse torniosa on 134,5 metriä korkea. [/quote]
Tekijänä Sasu K
#65912
Eli tuo korkeus 131,7 metriä onkin korkeus merenpinnasta eikä rakennuksen varsinainen korkeus?

Näsinneulan 124 metriä on lattiatason korkeus ylemmässä kerroksessa (ravintola). Rakennelman korkeus ilman neulaa on 134,5 metriä ja neulan kanssa 167,9 metriä. Wikipediassa on sekavaa tietoa, sillä sen artikkelissa 124 metriä on mainittu sekä ylemmän kerroksen korkeudeksi että kattokorkeudeksi. Molemmat tiedot eivät tietenkään voi pitää samanaikaisesti paikkaansa.
Avatar
Tekijänä JR
#65914
Klazu kirjoitti:Tai ehkä rakennuttaja vaan pelaa psykologista peliä, jossa ehdottamalla valtaisaa määrää kerroksia varmistutaan että hyväksytyksi saatu nysäkin on sekin edelleen korkea (tapaus Jätkäsaaren hotelli).
Jätkäsaaren hotellin tapauksessa ei kyllä käynyt lainkaan tuolla tavalla. Tontilla oli jo voimassa kaava 16-kerroksiselle ja siihen haettiin muutosta 33-kerroksiselle. Muutoshakemus ei mennyt läpi, joten tontilla on edelleen voimassa se kaava 16-kerroksiselle.

Tässä Kalasataman tapauksessa puolestaan kaava on jo olemassa 31-kerroksiselle ja ilmeisesti poikkeusluvalla aiotaan tehdä 35-kerroksista, koska kaavamuutosta ei varmasti tulla hakemaan (siinä menisi taas valitusten kera pari vuotta lisää).
Avatar
Tekijänä RV
#66121
Jos ensimmäisen tornin, ja vieläpä korkeimman, rakentaminen alkaa kesällä, lupaan mennä sekoveneen kanssa naimisiin.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 89