Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#60464
Tilanne 30.9.2013

Elementtien valikoimaa. Punertava elementti näkyy olevan neliölaatta tiilen punertavissa eri sävyissä

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Alakerran toisen seinän materiaali vaalea harmaa graniitti, tai joku graniitin tapainen. Sen yläpuolella valkoinen pinnoite. Toinen seinä siis tiilen punainen neliölaatta.

Kuva
#60496
Kuten arvasin, valmista punatiilisandwichiä :(.. En tosin tiedä onko toi neliökaakeli parempi vai huonompi kuin tiilen muotoinen. Me not like.
#60518
grendy kirjoitti:Kuten arvasin, valmista punatiilisandwichiä :(.. En tosin tiedä onko toi neliökaakeli parempi vai huonompi kuin tiilen muotoinen. Me not like.
Samaa mieltä. Tekisi mieli reagoida tähän samalla tavalla kuin K-P reagoi suurkaupunkikristillisyyttä-ketjuun: Ei vittu...

Minusta suurten maailmankaupunkien kristilliset suurtapahtumat ovat paljon vähemmän vastustettava ilmiö kuin tämä: saumat näkyy noissa pinnoissa niin häiritsevästi ettei tällainen voi koskaan olla kestävää arkkitehtuuria. Minusta tällainen rakentaminen on häpeä Suomelle ja vähentää maamme ja kaupunkiemme arvoa ennen kaikkea omissa silmissämme. Miksi halvan näköistä pitää rakentaa aikana jolloin vaurautta on enemmän kuin menneinä vuosikymmeninä? Tulee mieleen ettei näissä ole tarkoituskaan rakentaa Suomea joka on edustavaa ja kestää sukupolvelta toiselle. Ennen 1960-lukua rakennetut kaupunkitalot ovat lähes poikkeuksetta arkkitehtonisesti edustavia ja toteutettu ilman halpuuden vaikutelmaa: käytetyt materiaalit ovat omiin paikkoihinsa sopivia ja ne kestävät aikaa sekä teknisesti että esteettisesti. Ehkä pitäisi palata ihan perusasioihin ja rakentaa vähän pienemmällä voitolla kestävämpää arkkitehtuuria joka maksaa itsensä takaisin siten että olemme ylpeitä maastamme.
#61340
Täällä ei hirveesti oo kehitystä tapahtunut. Ja edelleen, odotukset on melko matalalla tän suhteen ikävä kyllä :(

Kuva

Kuva

Kuva
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 24