Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#41962
Noista uutisista ja kuvista varsinkaan ei kyllä oikein vieläkään auennut että mitä ihmettä tonne tulee ja minkä näköinen se putiikki nyt on mikä sinne tulee :D.. Vaikuttaa kyllä edelleen yhtä turhalta.. Eikö siellä Espoossa oo jo Serena muutenkin että tarvitaanko kahta isoa vesipuistoa oikeasti?
Avatar
tekijänä Tehari
#41965
^Tuota huvipuistoa mäkin oon monesti miettinyt että lintsi on kyllä todella pieni. 100m säteellä kaikki. Kyllä huvipuiston pitäs olla aika paljon suurempi. Ja kyllä Leppävaara ois hyvä sijainniltaan. Erittäin hyvät kulkuyhteydet oikeastaan mistä vain.
Avatar
tekijänä grendy
#41966
Purkki^ kirjoitti:Huvipuisto vois olla ihan kannattavakin, lintsi jää vähän jo pieneksi eikä sitä samaa aina jaksais.
Tervetuloa Särkänniemeen joka pieksee omasta mielestäni ainakin Lintsin 100-0 ;)

Mutta huomatkaa nyt että tässä puhutaan sisähuvipuistosta, eli tyyliin Planet Fun Fun joka osoitti jo mielestäni aikoinaan että sisähuvipuistot eivät voi menestyä.. niinkun tulee mahdollinen Sukarin Idiotparkin sisähuvipuistokin osoittamaan.
Avatar
tekijänä Tehari
#41967
Sisähuvipuisto voi menestyä mikäli sen puitteet ovat kohdillaan. Tarvitaan riittävästi korkeutta rakennukselle sekä tilaa toki myös leveys suunnissa. Edut ovat myös ympärivuotinen käytön mahdollisuus. Ajatuksena siis hyvä mutta toteutuksen pitää myös olla parempi kuin hyvä.
Avatar
tekijänä zeizei
#41972
Janne_H kirjoitti:Evata on esittellyt kaupungille muuttuneita suunnitelmia. Uudistettu nimi yhtä innovatiivinen kuin vanhakin. :lol:
Länsiväylä kirjoitti: Ikea on puolestaan halukas rakentamaan alueen itäreunaan 38 000 neliön Ikean suurmyymälän.
– Suunniteltu myymälä edustaa yhtiön uutta liikekonseptia, jossa panostetaan entistä enemmän tavaroiden kotiinkuljetukseen, Ikean kiinteistöjohtaja Peik Enbom huomauttaa.
– Olemme siirtymässä pois perunapeltokonseptista.
Kansainvälisen huonekaluketjun tavoitteena on, että tulevaisuudessa jopa 40 prosenttia asiakkaista tulisi ostoksille Leppävaaran Ikeaan julkisilla liikennevälineillä.
Itse asiassa alan lämpenemään tälle Ikealle.. On mukavaa nähdä tällaista kehitystä, ja kotiinkuljetuspalvelu voi lyödä itsensä läpi. Itse ainakin voin kuvitella käyväni julkisilla tuolla, ja valita tuotteet joille haluan kuljetuksen kotiin. Ikean hinnat tietäen se ei olisi montaa kymppiä.

Mutta kun rupeaa miettimään niin tämähän on aivan järkyttävän hyvä paikka Ikean kannalta. Nyt Ikeasta 10km säteellä on lähinnä Espoon metsiä. Jatkossa 10km säteellä olisi koko ydinkeskusta ja suurin osa Kehä 1:n ympärystää. Mitäköhän tämä tekisi, 300 000 ihmistä ainakin? Lisäksi vieressä on Turun moottoritie, junarata sekä yleinen liikenteen solmukohta.
Avatar
tekijänä Klazu
#41974
Ikean kohdalla tuo julkisten kulkuvälineiden suitsuttaminen on pelkkää keppihevosella ratsastamista. Kyllä Ikea on hyvin pitkälti autoilun ja kotiintoimituksen varaan rakentuva firma. Berliinissä kolme neljästä Ikeasta on julkisten kulkuneuvojen äärellä, mutta ei niistä silti ilman autoa mitään suurta kukaan hae.

Olen grendyn kanssa samaa mieltä, että suunnitelmat ovat edelleen liian epäselviä siitä, mitä ja minkä näköistä tuonne on tarkoitus tulla. Tuo vesipuisto näyttää kuvassa ihan hyvältä, mutta ihmettelen pienesti kanssa kilpailua ihan hyvän Serenan kanssa. Havainnekuvassa oleva sinisen "suppilon" tarkoitus vesiliukumäen lopussa jäi mietityttämään itseä. :P
Avatar
tekijänä Janne_H
#42881
Kaupunki "näyttänyt vihreää valoa" Ikea projektille. Onneksi tuli paljon ehtoja, jotka pyrkivät estämään perinteisen halli-ikean rakentamisen.
Espoo.fi kirjoitti:Ikealle tonttivaraus Leppävaaraan vapaa-ajankeskuksen yhteyteen

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti varata Evata Development Oy:lle tontin Leppävaarasta Perkkaantien ja kaupunkiradan välistä vapaa-ajan keskuksen, hotelli- ja kongressikeskuksen sekä Ikean tavaratalon suunnittelua varten.

Yhtiö on suunnitellut tontille työnimellä SuperLife Lab tunnettua keskusta täydentämään Leppävaaran kaupunkikeskusta.

Evata on solminut lokakuussa 2011 esisopimuksen Ikea Oy:n kanssa noin 38 000 m2:n Ikean huonekalu- ja kodintarvikemyymälän sijoittumisesta tontin itäpäähän. Ikean ja huvipuiston vierekkäisellä sijainnilla houkutellaan alueelle yhteisiä asiakkaita. Ikean sijoittuminen tontille mahdollistaa muiden toimintojen, kuten sisähuvipuiston, vesipuiston, hotellin ja liikuntapalvelujen mukaan tulemisen. Ikean ilmoituksen mukaan Ikean Lommilan tavaratalo tullaan lopettamaan uuden myymälän myötä.

Esitetty hanke toteuttaa alueen asemakaavan päätavoitteet: Perkkaan-Vermon alueidentiteetti vahvistuu vapaa-ajan toimintoja tarjoavana alueena, Leppävaaran aluekeskuksen palvelut täydentyvät ja monipuolistuvat.

Ikean sijoittuminen alueelle edellyttänee poikkeamista asemakaavasta, tilaa vaativan erikoistavaran kaupan takia (=huonekalukauppa) ja kodintarvikkeiden osalta (= oheistarvikkeita korkeintaan 20 % / 400m2 tilaa vaativan kaupan yhteydessä). Poikkeuspäätöksen harkintaperusteena voidaan pitää nykyistä lainsäädäntöä kaupan sijoittumisen ohjaamisesta. Poikkeamista asemakaavasta tarvittaneen lisäksi myös korttelin yksityiskohtaisempaa suunnittelua koskeviin kysymyksiin kuten rakennusten räystäskorkeuksiin.
Ikean sijoittuminen SuperLifeLabin tontille noudattaa niitä tavoitteita, joita ilmastonmuutos kaupan sijoittumiselle asettaa. Paikka on aivan aluekeskuksen tuntumassa, ja sinne on hyvät joukkoliikenneyhteydet junalla ja busseilla, tulevaisuudessa myös pikaratikalla. Ikean laskelmien mukaan noin 50 % asiakkaista saapuu joukkoliikenteellä. Leppävaaralaiset tavoittavat alueen hyvin myös kävellen tai pyöräillen.

Varaukselle asetettiin joukko ehtoja. Huvipuiston julkisivut tulee asemakaavan mukaan toteuttaa materiaaleiltaan ja käsittelyltään korkealaatuisina ja niiden tulee ilmentää rakennuksessa tapahtuvaa toimintaa. Myös Ikean julkisivut tulee toteuttaa materiaaleiltaan ja käsittelyltään korkealaatuisina ja kaupunkikeskustaan sopivina. Ikean julkisivut tulee rakentaa ensimmäisessä ja jalankulkutasoon rajoittuvissa kerroksissa laajalta osin läpinäkyvinä näyteikkunafasadeina. Pysäköintitilojen julkisivut tulee rakentaa rakennuksen muiden julkisivujen laatutasoa vastaaviksi.

Hankkeen toteuttaminen edellyttää hyvin toimivia liikennejärjestelyjä. Tätä varten on laadittava toteutussuunnitelma, jossa erityisen tärkeitä ovat tieverkon kokonaistoimivuus, liikenteen ohjaus ja pysäköinti sekä tämän hankkeen, Leppävaaran aseman ja Sellon välille toteutettavat hyvin toimivat jalankulun, pyöräilyn ja autoliikenteen yhteydet, jotka ovat tarvittavilta osin myös maanalaiset. Suunnitelmissa tulee huomioida, että Monikonpuro kulkee jatkossakin maan päällä.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto jatkoi metrolinjan varrella olevia suunnitteluvarauksia Keilaniemeen, Urheilupuistoon ja Matinkylään.
tekijänä lemo
#53724
Onko tästä projektista kuulunut mitään? Ilmeisesti Evatan varaus tonttiin on umpeutunut vuoden 2012 kesäkuussa kuten oheisesta uutisesta käy ilmi. Toivottavasti projekti kuitenkin toteutuu...
Metro.fi kirjoitti:Kehä I:n alittava Junginkäytävä saa vaalean betoni- ja luonnonkiviverhoilun, puuistutuksia sekä uuden valaistuksen. Vilkkaan kevyen liikenteen väylän parannustyö on yksi alueen katuhankkeista, joilla Espoon kaupunki vastaa Leppävaaran kasvaviin liikennemääriin.

- Syyskuun alussa siellä jo ladottiin kiviä alikulkuun. Lokakuussa pitäisi olla valmista, vakuuttaa projektipäällikkö Markku Riekko Espoon kaupungilta.

Kaupungin katuhankkeet Leppävaarantien ja Kehä I:n taipeessa maksavat neljä miljoonaa veroeuroa. Raha tuleekin tarpeeseen. Bertel Jungin aukiolle paraikaa nouseva Alberga Business Park kasvattaa alueen päivittäistä työmatkaliikennettä 2 000 hengellä vuoden 2014 loppuun mennessä. Kehä I:n toiselle puolelle on puolestaan suunnitteilla valtava Ikea-tavaratalo ja sisähuvipuisto.

- Niiden tuomista liikennemääristä on tehty kovin erilaisia arvioita, mutta kyllä liikenne lisääntyy paljon. En uskalla tässä vaiheessa kommentoida, kuinka paljon, sanoo Espoon kaupungin tonttipäällikkö Jussi Eerolainen.

Kaupungin tonttivaraus Ikealle ja Evata Development Oy:lle umpeutui kesäkuussa. Kaupungille on ilmoittautunut muitakin tontista kiinnostuneita, ja kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päättää lopullisesti maapalan kohtalosta syksyn aikana.

- Ikea ja Evata ovat ilmaisseet tahtonsa jatkaa suunnittelua. Ikean tulo kuitenkin vaatii asemakaavamuutosta, ja sitä puuhaa tässä ollaan käynnistelemässä. Asemakaavamuutos kestää nopeimmillaankin vuoden verran.

Ikea toivoi aiemmin, että se olisi voinut muuttaa Lommilan tavaratalonsa Perkkaalle jo vuoden 2013 aikana. Mahdollinen muutto lykkääntynee seuraavaan vuoteen

...
http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutise ... ostuneita/
Avatar
tekijänä Klazu
#53728
Itse olin ehtinyt jo unohtaa koko projektin, mutta on tosiaan kumma ettei tätä projektia saada käyntiin edes Ikean voimalla. Yleensä sillä brändillä saadaan aikaiseksi mitä tahansa ja kunnat priorisoivat tämän pyhän yhtiön suunnitelmia jopa itse S-ryhmän ylitse.
Avatar
tekijänä RV
#53740
Klazu kirjoitti:Itse olin ehtinyt jo unohtaa koko projektin, mutta on tosiaan kumma ettei tätä projektia saada käyntiin edes Ikean voimalla. Yleensä sillä brändillä saadaan aikaiseksi mitä tahansa ja kunnat priorisoivat tämän pyhän yhtiön suunnitelmia jopa itse S-ryhmän ylitse.
Todennäköisesti tästä tulee jälleen ikuisuushanke, jonka tontille saadaan sitten vuosikymmenessä-parissa perus-toimistokorttelia.
Avatar
tekijänä Janne_H
#54364
Länsiväylä kirjoitti: Espoo ei kelpuuta Ikeaa Leppävaaraan

Huonekalujätti Ikea ei tule rakentamaan uutta suurmyymälää Leppävaaran Perkkaalle.

– Kaupunki haluaa alueelle sellaisia toimijoita, jotka voidaan sijoittaa sinne ilman asemakaavan muutosta. Ikealta se ei onnistu, joten käytännössä olemme ulkona kuvioista, Ikean kiinteistöjohtaja Peik Enbom myöntää.

Teknisen toimen johtaja Olavi Louko vahvistaa, että hän ei ole esittämässä Ikealle suunnitteluvarausta Hatsinanpuiston alueelle Perkkaantien ja kaupunkiradan väliin.

– Alueelle on tulossa huvipuisto ja toimistotiloja. Ainakin toinen toimija pystyy toteuttamaan hankkeensa ilman asemakaavan muutosta, Louko linjaa.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee suunnitteluvarauksen myöntämistä ensi maanantain kokouksessaan.

Louko ei suostu vielä tässä vaiheessa paljastamaan, keitä nämä uudet toimijat alueella ovat.

Länsiväylän tietojen mukaan aiemmin Ikean naapuriin ajateltu amerikkalaisvetoinen Fun Park ei ole enää suunnitelmissa mukana.

Ikealle jääminen ulos oli pettymys.

– Olimme valmiita ja varsin halukkaita tulemaan Leppävaaraan radan ja hyvien liikenneyhteyksien varrelle, Enbom myöntää.

Hänen mukaansa yhtiö oli vielä loppuvuodesta vahvasti mukana kuvioissa.

– Mutta vuodenvaihteen jälkeen kaupungin suhtautuminen muuttui.

Huonekalujätti aikoo kevään aikana selvittää, miten se tehostaa toimintaansa Espoossa lähivuosina.

– Lommilassa meillä on nykyisen myymälän tontilla vielä 5 000 neliötä rakennusoikeutta. Tarpeeseen nähden tuo neliömäärä tuntuu vain liian vähäiseltä, Enbom pohtii.

Vaihtoehtoisen paikan löytyminen Espoosta on Enbomin mukaan epätodennäköistä.
Yllättävä ratkaisu kaupungilta. Mun mielestä olis vaan paras vaihtoehto kaavoittaa tuohon kunnon umpikorttelia ja pari asuintornitaloakin sopisi nykyisten jatkeeksi.
Vois muuten tulla aika kokemaa korttelia, kun Monikonpuro maisemoitaisiin katujen ja rakennusten sekaan.
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#54387
Yllättävä ratkaisu tosiaan. Ikea joukkoliikenneyhteyksien tuntumassa olisi ollut hyvä juttu.

No, Pro Perkkaa saa pitää virkistysalueensa (=koirankusetuspuskansa) vähän pidempään.
Avatar
tekijänä grendy
#54411
^Onko toi nyt siis se sama Superlifelab-tontti? Rakentais nyt edes jonkun Angry Birds towerin joka muistuttais 10v päästä 2010-luvun suomalaismenestyksestä ;)
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 21