Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Tekijänä Valdéz
#40136
Ei voi muutakuin nostaa hattua jätkälle. Ei onnistuis ainakaan allekirjoittaneelta...

Hieno kuva muutenkin.
Avatar
Tekijänä Janne_H
#46737
Kauniainen ansaitsee kyllä joku päivä oman kuvaketjunsa, on se niin omalaatunen paikka monella mittarilla mitattuna. Nyt kuitenkin tyydyn lisäämään pari kuvaa, jotka näppäsin pyörän päältä nopeasti. Eli tässä Suomen varakkaimman kunnan perus maisemaa Rantaradan tuntumasta. Junasta sama alue erottuu myös huvittavasti, sillä kaikkialla muualla radan varsi on täynnä lähinnä kerrostaloja.

Kuva

Range Rover ja Hummer.. in your face Greenpeace! :smt098
Kuva
Avatar
Tekijänä Janne_H
#47072
Aurinkoa ja Venusta kuvatessa roudasin kaukoputken Malminkartanonhuipulle, Helsingin korkeimmalle kukkulalle. Aurinko meni heti nousun jälkeen pilveen, joten aikaa jäi leikkiä
kaukoputkella kuvaten kaupunkia. Harmi ettei sää ollut tarpeeksi kirkas Tallinnan valojen kuvaamiseen.

Kaukoputken voimakas tele kadottaa syvyysulottuvuuden täysin. Näyttää siltä että peräkkäin olevat rakennukset ovat hyvin lähekkäin, vaikka monessa kohtaa etäisyyttä on todellisuudessa useampi kilometri.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Tekijänä SakariM
#47074
Aikamoista!
Oikeastaan vain ensimmäisestä kuvasta tulee sellainen fiilis, että kyseessä on isompikin asukaskeskittymä. :D
Avatar
Tekijänä Tehari
#47078
Kappas Torni on muuttanu Taka-Töölööseen :D Ja Tuomiokirkko keskelle metsää :D Kivoja kuvia!
Itseasiassa noi kuvat on ihan uskomattomia, miten voi etäisyydet kusta noin pahasti :P
Avatar
Tekijänä Clepe
#47080
^Aivan mahtavia kuvia! Piti ihan kartasta tarkistaa että noi talot oikeasti ovat samassa linjassa :D
Tekijänä Jape
#47084
Joo, kiinnostavia kuvakulmia! Todistaa jälleen kerran hyvin, ettei mikään valehtele yhtä tehokkaasti kuin valokuva. Tuomikirkkokuva on varsinkin hauska, mutta kandee varmaan ottaa pois ennen kuin Klazu ehtii kirjautua sisään. :)

Tuolla putkella saisi varmaan Verkkokaupan katolta Tallinnasta jotain pientä näkyviinkin. Jos vaikka kirkkaana syysaamuna onnistuisi ottamaan kuvan juuri silloin kun aurinko on nousemassa Tallinnassa, muttei ihan vielä Helsingissä. :P

Tästähän on kiistelty jossain toisessa ketjussa, mutta laitetaan esimerkiksi oma kuva Hotelli Tornin katolta:

Kuva

Punainen piste oikeassa yläkulmassa on Tallinnan TV-torni (täyskokoisessa kuvassa näkyy hyvin, ettei ole kuollut pikseli, vaan punaisia valoja päällekkäin) ja Tallinnan valosaastettakin näkyy (myönnetään, kaivoin sitä vähäsen Photo Raw:la esiin). Ja tämä on otettu 17mm laajakulmalla, eli Jannen yyberputkella saisi varmaan todella jännää matksua. Paras olisi varmaan hetki, jolloin on juuri niin hämärää että valot on syttyneenä, mutta kuitenkin sen verran valoisaa, että kaikenlaiset jutut erottaa taivaasta ja merestä.
Tekijänä Darre
#47807
Jatkan salamateemalla. Reilu 100 kuvaa tuli räpsittyä ja pariin tarttui salama. Tässä yksi välähdys Turun keskustassa 30.7.2012 kello 00:13 (f/20, valotus 25s, ISO400):

Kuva
Avatar
Tekijänä Kantti
#47810
Melko onnistunut räsähdyskuva, Darre!
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä jolloin oli eka annos salamointia, olin juuri matkalla keskisuomesta Turkuun ja pääsin vain auton ikkunasta ihailemaan sähköistä taivaanvaloa. Näytelmä jatkui pitkään ilman sadetta jolloin kuvaamisen kannalta tilanne olisi ollut ihanteellinen. Vuorokautta myöhemmin taas satoi lähes koko ajan kaatamalla ja kovalla tuulella, se teki kuvaamisen hankalaksi ja tippoja oli linssin pinnalla alta aikayksikön.

Linnoittauduin Hirvensalon slalom-mäen lähtötorniin :D joka ei kuitenkaan ollut muuten hyvä paikka vaikka sateelta suojassa olikin. Ajoitus meni enimmäkseen siten että laukaistessani kameran ei mitään tapahtunut, kun valotus loppui iski salamat! Pikkasen ärsytti.... olisi voinut saada parempiakin kuvia...

Kuva
Pilvissä välähtänyt salama valaisi koko kaupungin!
4sek f5,6 ISO400 24mm

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Kantti, 31.08.12 22:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8