Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Tekijänä ÄmJii
#41184
Jos tarvetta ei ole, niin tuohan on ainoa oikea ratkaisu. Yhteiskunnan rahoja ei pidä hassata mihinkään turhaan - tiukka talouskuri tekee hyvää. Toivottavasti eivät kuitenkaan liian ahtaita tiloja rakenna. Se kyllä tuntuu vähän oudolta, että Kuopion keskustassa ei olisi paikkoja toimistorakentamiselle, onko todella näin? Jollain tavalla tuo lienee pitää paikkansa, mutta maalaisjärkiselle ihmiselle olisi varmaankin hyvin helppoa osoittaa useampi paikka, mihin rakentaa. Julkisella puolella asiat aina monimutkaistuvat kummasti.
Tekijänä _ABC_
#41187
Kyllä keskustasta kun etsimällä etsii niin varmasti löytyy jokunen pieni tyhjä tai pahasti alirakennettu tontti. Tuossa uutisessa varmasti viitattiin siihen, että ei ole löytynyt mitään aluetta johon voisi rakentaa vähän isomman toimistorakennuskokonaisuuden. Kokonaisuutena kuitenkin alue on hyvin täyteen rakennettu. Järvi kuitenkin ahdistaa sekä idästä, että etelästä ja luonnonsuojelualue pohjoisesta. Toisaalta ehkä ulkopuolisen on jopa helpompi bongata potentiaalisia rakennuskohteita, joten kertokaapas jos tuolta sattuu jotain teidän maalaisjärkisten ihmisten silmiin, niin kerron kaupunginisille ;)

http://www.bing.com/maps/?v=2&cp=vgfvp3 ... orm=LMLTCC

Toivottavasti tosiaan tornitalo on edelleen suunnitelmissa. Vaikka isoa matkakeskusta ei enää tarvita, niin tehokasta toimistorakentamista tarvitaan. Senhän he itsekin myöntävät, kun krooniseen maapulaan viittaavat. Joten luulisi että tämä tarkoittaisi mahdollisimman korkeaa tornia tai jopa kahta.
Tekijänä _ABC_
#41327
http://yle.fi/alueet/savo/2011/10/puijo ... 85131.html
Puijonlaaksoon tulossa tuhansia uusia koteja

Kuva

Kuopiolla on kunnianhimoiset suunnitelmat Puijonlaakson kaupunginosan lisärakentamisesta. Kaupungin tekemän selvityksen perusteella Puijonlaaksossa olisi tilaa yli kahdelle ja puolelle tuhannelle uudelle asukkaalle. Lisärakentamista kaavaillaan etenkin Taivaanpankontien ja Suurmäentien varteen.

Näistä Taivaanpankontien kaavaprosessi on jo käynnissä. Muilla alueilla täydennysrakentaminen on vasta selvitysasteella. Kuopion yleiskaavajohtaja Juha Romppasen mukaan täydennysrakentaminen toteutetaan siten, että se ei muuta Puijonlaakson luonnetta metsälähiönä.

Puijonlaaksossa on tällä hetkellä noin 6 400 asukasta. Puijonlaakson täydennysrakentamiselle ei ole kirjattu takarajaa. Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen sanoo, että suunnitelmaa toteutetaan vuosittain asuntotuotanto-ohjelmien mukaan.

YLE Savo
Vain tuo metsälähiön ihannointi särähti korvaan. Puijonlaakso on kuitenkin lähellä keskustaa.
Tekijänä _ABC_
#41605
Kantti kirjoitti:Aika paljon Kuopiossa on meneillään.

Kuva
Tuo kulmarakennus on todella hieno ja olemassa olevaan kaupunkiympäristöön istuva puhtaalta funkkikselta näyttävä talo, mitä sen paikalla on nyt?
Jostain syystä itse olen odottanut pitkään juuri tämän hankkeen toteutumista. Tänään sai sitten asuntolehdestä lukea, että on nyt ennakkomarkkinoinnissa. Eheyttää mielestäni todella hyvin tuota aluetta ja luo yhden kunnollisen umpikorttelin lisää. Tuolla vasemmalla taustalla näkyvän matalan talon kohta on jo eheytetty samaan tapaan.
Avatar
Tekijänä Kantti
#41606
_ABC_ kirjoitti:
Kantti kirjoitti:Aika paljon Kuopiossa on meneillään.

http://img6.imageshack.us/img6/1378/maljal.jpg
Tuo kulmarakennus on todella hieno ja olemassa olevaan kaupunkiympäristöön istuva puhtaalta funkkikselta näyttävä talo, mitä sen paikalla on nyt?
Jostain syystä itse olen odottanut pitkään juuri tämän hankkeen toteutumista. Tänään sai sitten asuntolehdestä lukea, että on nyt ennakkomarkkinoinnissa. Eheyttää mielestäni todella hyvin tuota aluetta ja luo yhden kunnollisen umpikorttelin lisää. Tuolla vasemmalla taustalla näkyvän matalan talon kohta on jo eheytetty samaan tapaan.
Todella tyylikäs rakennus, mielelläni näkisin jotakin samantapaista rakennettavan Turussakin enemmälti, tulee mieleen Linnankadun ja Kristiinankadun kulman Elegant.
http://tinyurl.com/3oos79x
Talo on aivan kärkipäätä viime vuosina Turussa rakennetuista taloista. Tämän tapaiset moni-ilmeiset ja vivahteikkaat rakennukset, kuten tämä esimerkki Kuopiosta, tekevät kaupungista kiinnostavan ja viihtyisän, peruslaatikkoja on aivan liikaa! Onneksi Kuopiossakin on edelleen jäljellä vanhoja komeita rakennuksia huolimatta kaupunkikuvan tärveltymisestä esimerkiksi Kuopion kauppatorin alueella.
Avatar
Tekijänä Kantti
#41609
Näyttää erinomaiselta kaupunkirakentamiselta keskustassa, tuollaisia lisää!
Tekijänä Janne76
#41612
Ompa hieno rakennus täytyy sanoa :o
Tekijänä _ABC_
#42323
Tämä ikuisuushanke on nyt tarkoitus saada alulle nopealla aikataululla. Saa nähdä saavatko.
Kuopio haluaa asemanseudusta edustavan etupihan

Kuopio aikoo uudistaa asemanseudun nopealla aikataululla. Linja-autoaseman ympäristöstä halutaan kaupungille näyttävä etupiha. Alueelle rakentamisesta ovat kiinnostuneet Technopolis Oy ja NCC Property Development Oy.

Kaupunki ei ole vielä linjannut, kumman yrityksen kanssa asemanseudun uudistamista jatketaan.

Technopoliksen ehdotuksessa asemanseudulle rakennettaisiin 40 000 neliötä toimisto- ja liiketilaa sekä parkkitalo. NCC:n ehdotuksessa asemanseudulle tulisi toimisto- ja liiketilojen lisäksi 12 000 neliötä asuntoja ja hotelli.

Uusi matkakeskus sijoittuisi linja-autoaseman ja juna-aseman välille.

Technopolis vahvoilla aikataulun puolesta

Kuopion kaavoitusarkkitehti Pauli Sonnisen mukaan kaupungille on tärkeää, että asemanseudun uudistaminen etenee nopeasti.

- Aluetta on suunniteltu jo yli kymmenen vuoden ajan. Kyllä tässä rupeaa jokaisella usko loppumaan. Nyt kun saamme tehtyä mahdollisimman nopeasti tehtyä ratkaisun siitä, kuka alueen toteuttaa, meillä olisi keväällä luonnos ja vuoden sisällä vahva kaava, Sonninen sanoo.

Tällöin rakentaminen voisi alkaa vuonna 2013. Technopolis on luvannut saada rakennustyömaan valmiiksi viidessä vuodessa; NCC:n ehdotuksessa rakentaminen veisi enintään kymmenen vuotta.

Kuopion linja-autoaseman ympäristöön on tarkoitus rakentaa yhteensä jopa 70 000 kerrosneliömetrin edestä toimisto-, liike- ja pysäköintitilaa.

YLE Savo

http://yle.fi/alueet/savo/2011/11/kuopi ... 57676.html
Olisi ihan mielenkiintoista nähdä ihannekuvia molempien hakijoiden suunnitelmista. Tuossa uutisessa ei kerrota esim. sitä onko tornitalo molempien suunnitelmissa mukana. Kuopion tämän hetken korkein rakennushan on Technopoliksen aikaansaannoksia.
Avatar
Tekijänä Krio
#42324
Toivottavasti olisi torni, vaikka jäisikin yksinäiseksi. Olisi aina niin hienoa kävellä alas Puijonkatua asemalle ja nähdä se torni edessä.
Tekijänä ÄmJii
#42328
Jos kerran keskustan toimistotilasta on pulaa, niin Technopoliksen vaihtoehto vaikuttaa siinäkin mielessä järkevämmältä. Parkkitalonkin voisi luulla olevan ihan tarpeellinen asemanseudulle. Muutenkin Technopolis herättää enemmän luottamusta, ja on aika vahvaa näyttöä siitä, että saavat Kuopiossa, ja yleensäkin maakunnissa, näitä projektejaan toteutettua. Eikös Technopoliksen Kuopion toiminnot olleet vielä aiemmin kaupungin omistuksessa, eli varmaan aika vahvat kytkökset näillä kahdella edelleen. Ja onpahan vielä kotimainen yritys. Mutta niillepä tuo nyt näyttääkin olevan menossa. Hienoa, kun Kuopiossa on näitä keskustaprojekteja paljon vireillä! Cityconilta tosin toivoisi vähän ripeyttä se makkoovan pilivenpiirtäjän kanssa. Lienee Suomen rumin keskellä kaupunkia sijaitseva rakennus. Kävelykeskustan valmistuttua Kuopion keskusta noussee viihtyvyydeltään monta pykälää.
Tekijänä _ABC_
#42987
saik kirjoitti:Niiralasta kuuluu kummia; liikuntahalleja, hotelli, asuntoja, pysäköintitalo ja jääurheilukeskus suunnitteilla nykyisen jäähallin seudulle.
Näihin suunnitelmiin liittyen. http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... nsa/722891

Sinänsä tuo ei minua haittaisi, jos tuon suojeleminen ei vähentäisi uudisrakennusten määrää ja kokoa. Silloinhan alueen rakennuskanta tiivistyisi entisestään. Rohkeasti vaan rakennukset toisiinsa kiinni, niin alue saisi myös urbaanimman luonteen. Nythän tuolla on ripoteltu rakennuksia sinne tänne ja niiden välissä on isot alueet aivan turhakäytössä.

Sen sijaan jos suojeleminen tarkoittaa sitä että uutta uimahallia ei tule, vaan tuo järkyttävässä kunnossa oleva liian pieni halli yritetään korjaamalla pitää kaupungin pääuimahallina, niin ei hyvää päivää.

Seuraavaksi tuon aikakauden helmistä suojellaan Anttila samoin perustein? Olisi ainakin linjassa tuon kanssa, valitettavasti.
Tekijänä Timpuri
#43003
Tuossapa torikartanoa vielä isompana kuvana: http://muraja.net/torikartano1200.jpg

Komea rakennus se tulee olemaan valmiina! Työn alla tunnelmallisempi yökuva samasta kohteesta. Jos/kun saan sen valmiiksi, niin koitan muistaa laittaa sen myös tänne esille.
Avatar
Tekijänä Kantti
#43018
Timpuri kirjoitti:Tuossapa torikartanoa vielä isompana kuvana: http://muraja.net/torikartano1200.jpg

Komea rakennus se tulee olemaan valmiina! Työn alla tunnelmallisempi yökuva samasta kohteesta. Jos/kun saan sen valmiiksi, niin koitan muistaa laittaa sen myös tänne esille.
Koska rakennuksen pitäisi valmistua? Enemmän tätä!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17