Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä ÄmJii
#34998
Huoh... Same shit, different day. Eiköhän markkinat huolehdi siitä... Jos ei ole kysyntää, niin ei tuota rakennusta rakenneta ollenkaan.
Avatar
Tekijänä Klazu
#34999
Kyllähän uudelle toimitilalle tuntuu aina olevan kysyntää, mutta nollasummapelissä se jatkuvasti tyhjentää vanhoja toimitiloja ja siksi mietin mistä nuo 3000 työntekijää mahtavat muuttaa. :smt017
Avatar
Tekijänä Janne_H
#35000
tissot kirjoitti:Julkisivusta tulee mieleen Nokia House jostain syystä.
Ei mikään ihme, sillä kummatkin saman arkkitehdin/arkkitehtitoimisto Pekka Helinin jälkeä.
Klazu kirjoitti:Tylsän muotoinen kaikkialta muualta kuin tuosta kadun suunnalta.
Zoofensterissä radikaalisti enemmän hyviä muotoja?
Tekijänä Purkki^
#35002
Klazu kirjoitti:Tylsän muotoinen kaikkialta muualta kuin tuosta kadun suunnalta. Mistä päin pääkaupunkiseutua nämä 3000 työpaikkaa taloon siirtyvät?
Pk-seudulla on aika paljon 70-80-luvun matalaa toimisto laatikkoa jota puretaan pois lähivuosina. Osa on jo tyhjillään ja osassa homeongelmaa jne. Lauttasaaressa on paljon tälläisiä ja sieltä onkin niitä purettu ja moni on odottamassa purkua.
Avatar
Tekijänä Janne_H
#35005
Klazu kirjoitti:
Janne_H kirjoitti:Zoofensterissä radikaalisti enemmän hyviä muotoja?
:D :D

Loistavaa Janne-kommentointia jälleen. Keep it comin'! :smt023
Niin, olisi kiva kuulla vastauksesi. Tornit ovat kokonsa puolesta hyvinkin vertailukelpoisia. Olet sanonut pitäväsi Zoofensterin muodoista. Mitä nyt oon katellu sen tornin kuvia, siinä on paljon enemmän suoraa kulmaa kuin Keilaranta Towerissa..
Avatar
Tekijänä JR
#35010
Ihan mukava lisä Keilaniemen siluettiin. Hyvä, että tämän tornin levein sivu on käännetty 90 astetta Fortumista. Tällöin aina toinen rakennuksista näkyy leveänä ja toinen kapeana (tai molemmat puolivälissä).

Klazu kirjoitti:Mistä päin pääkaupunkiseutua nämä 3000 työpaikkaa taloon siirtyvät?
Jaksat aina ihmetellä tätä yksittäisten rakennusten kohdalla. Miksi et pohdi samaa pääkaupunkiseudulle normivuosina valmistuvan 150 000 kerrosneliömetrin kohdalla? Tässä tornissa on jotain 35 000 kerrosneliötä, joten pk-seudulla täyttäisi vuodessa neljä tuollaista tornia.

Kannattaa myös muistaa se, että pk-seudun väkiluku kasvaa vuosittain luokkaa 10 000:lla. Jotta tasapaino säilyy, täytyy uusia työpaikkoja syntyä ainakin muutama tuhat (yksi tornillinen). Lisäksi toimistotilaa myös poistuu vuosittain jonkin verran.
Avatar
Tekijänä OlliMolli
#35012
Joskus aiemminkin tämän tuonut esille, yrittäkää olla ruokkimatta trollia. Wanha sanonta kuuluu notta trollin kanssa ei kannata väitellä; ne vetävät mukanaan omalle tasolleen ja voittavat sitten kokemuksella. Itsekin tekisi mieleni tässä lausua jotain markkinatalouden itsestäänselvyyksiä, mutta kun ei Klazu ole täällä keskustelemassa vaan ilmentämässä Espoo-Vantaa-Helsinki pakkomiellettään.
Avatar
Tekijänä JR
#35019
OlliMolli kirjoitti:Joskus aiemminkin tämän tuonut esille, yrittäkää olla ruokkimatta trollia.
Kyllä trollinkin kanssa kannattaa ainakin johonkin pisteeseen asti väitellä. Jos ei muuta, niin hänen pisteensä laskee muiden silmissä ja trollius tulee selvästi esille.

OlliMolli kirjoitti:Wanha sanonta kuuluu notta trollin kanssa ei kannata väitellä; ne vetävät mukanaan omalle tasolleen ja voittavat sitten kokemuksella.
Haluan ottaa haasteen vastaan. :)

OlliMolli kirjoitti:Itsekin tekisi mieleni tässä lausua jotain markkinatalouden itsestäänselvyyksiä, mutta kun ei Klazu ole täällä keskustelemassa vaan ilmentämässä Espoo-Vantaa-Helsinki pakkomiellettään.
Heh. Meinasin kirjoittaa viestini loppuun lähes täsmälleen saman markkinataloudesta. Jätin kuitenkin kirjoittamatta, jotta Klazu ei pahoittaisi mieltään.Pahoittelut off-topicista. Modet siirtäköön nämä off-topic -ketjuun (kirjoittajien toimesta se ei ole tähän mennessä onnistunut koskaan).
Tekijänä ktpama
#35028
Tuossa jonkinlaista selitystä siitä, miksi uudelle toimitilalle on edelleen kysyntää vajaakäytöstä huolimatta.

http://www.catella.fi/download.ashx?gui ... 41eab5f3e1

"
Talouden käänne näyttää pysäyttävän myös toimistomarkkinan jyrkimmän laskun. Elpyminen
ei ole kuitenkaan yhtenäistä eri osamarkkinoilla ja positiivisen vireen jatkumiseen liittyy paljon
epävarmuutta. Korkea vajaakäyttöaste tulee jatkumaan vielä pitkään.
Vajaakäyttöaste on noussut kevään aikana 12,8 prosenttiin, mutta nousun jyrkkyys on taittunut.
Jyrkintä vajaakäyttöasteen nousu on edelleen merkittävimmillä Helsingin keskustan ulkopuolisilla
toimistoalueilla. Sen sijaan keskustan ja lähialueen vajaakäyttöaste ei ole enää merkittävästi
noussut. Helsingin keskustasta toimistotilaa etsivälle ei löydy montaa yli 3 000 m2:n tilavaihtoehtoa.
Keskustan noin 125 000 tyhjää toimistoneliötä koostuvatkin suuresta määrästä keskikokoisia
ja pieniä tiloja.
Toimistomarkkinassa on edelleen menossa voimakas trendi, missä käyttäjät pyrkivät yhtä aikaa
sekä entistä laadukkaampiin että kustannustehokkaampiin tilaratkaisuihin, mikä tapahtuu tiivistämisen
kautta. Vuosina 2001 ja 2002 pääkaupunkiseudulle rakennettiin 520 000 neliötä uutta
toimistotilaa, joihin tehtiin usein 10 vuoden vuokrasopimuksia. Nämä sopimukset ovat nyt päättymässä
ja mahdollistavat vuokralaiselle tarvittaessa siirtymisen uuteen tilaan."

"Toimistomarkkinat murroksessa
Perinteistä toimistotilaa tarvitsevan valkokaulustyövoiman määrä tuskin enää lisääntyy.
Kysyntä kohdistuu pääasiassa korkeatasoiseen ja tehokkaaseen tilaan. Pääkaupunkiseudun
toimistotilan nettokäyttöönotto voimakkaan kasvun vuosikymmenenä 2000–2009
oli vain n. 0,5 milj. m2, ja tarjonnan lisäys samalla ajanjaksolla oli n. 1,5 milj. m2. Nettokäyttöönotto
ei ratkaise nykyistä vajaakäyttöongelmaa, vaan toimistotarjonnan on sopeuduttava
kysyntään paitsi laadullisesti myös määrällisesti. Ratkaisun on löydyttävä ”vanhojen
ja väsyneiden” toimistotalojen uudistamisesta vaaditulle laatutasolle, käyttötarkoituksen
muutoksesta, tai purkamisesta uuden rakennuskannan tieltä."
Avatar
Tekijänä Klazu
#35167
Kas, tämä keskustelu on jäänyt kesken joulun vuoksi. Kiitokset ktpama:lle kiintoisasta lisästä keskusteluun joutilaan löpinän sijaan. Jos tuota flunssaisena oikein tulkitsen, niin eikös tuo aika hyvin tue epäilystäni, ettei uusia toimistotyöpaikkoja synny pääkaupunkiseudulle missään suuressa määrin, vaan uusiin toimitiloihin muutetaan lähinnä vanhemmista tiloista, mitkä jäävät tyhjilleen ja puretaan. Siksi mietin edelleen, mistähän (minkä firman toimesta) nämä 3000 työpaikkaa (=pirun paljon) mahtavat Keilaniemeen siirtyä. :smt017
Avatar
Tekijänä zeizei
#35172
Klazu kirjoitti:Kas, tämä keskustelu on jäänyt kesken joulun vuoksi. Kiitokset ktpama:lle kiintoisasta lisästä keskusteluun joutilaan löpinän sijaan. Jos tuota flunssaisena oikein tulkitsen, niin eikös tuo aika hyvin tue epäilystäni, ettei uusia toimistotyöpaikkoja synny pääkaupunkiseudulle missään suuressa määrin, vaan uusiin toimitiloihin muutetaan lähinnä vanhemmista tiloista, mitkä jäävät tyhjilleen ja puretaan. Siksi mietin edelleen, mistähän (minkä firman toimesta) nämä 3000 työpaikkaa (=pirun paljon) mahtavat Keilaniemeen siirtyä. :smt017
Öh. PK-seudun väkiluku kasvaa 10 000-15 000:lla joka vuosi. Eikö ole luonnollista että työpaikatkin lisääntyvät melkoisesti?

Ja vaikka väkiluku pysyisi jopa samana, niin näen silti hyvänä että uutta toimistotilaa syntyy. Vanhat jääkööt puolestani tyhjiksi, kun yritykset saavat toimivampia ja tehokkaampia tiloja. (Joustavat tilaratkaisut, suuret yrityskampukset, hyvät joukkoliikenneyhteydet). Vai väitätkö ettei näitä tulisi tarjota yrityksille? Se jos jokin olisi kilpailukyvyn tahallista heikentämistä.

Ps. Myös Leppävaaraan tulee 3 000 työntekijän toimistokompleksi. Ja Aviapolis kasvaa vauhdilla. Kaikki hyviä yrityskeskittymiä.
Avatar
Tekijänä Klazu
#35173
Vieläkin: en epäile etteikö uudelle tilalle olisi kysyntää, mutta se tapahtuu lähes poikkeuksetta vanhojen tilojen kustannuksella. Kokonaistarve kasvaa hyvin hitaasti tarjonnan kasvuun nähden, kuten tuossa aiemmassa sitaatissa todettiin. Siksi ihmettelen edelleen, että mistähän vanhoista tiloista nämä 3000 työpaikkaa ovat Keilarantaan siirtymässä. Toisin sanoen: onko tiedossa, mitkä jo pääkaupunkiseudulla toimivat yritykset mahtavat tuonne nykyiset toimintonsa siirtää? 3000 on iso lukema, joten olettaisin joukossa olevan jotain merkittäviäkin yksiköitä.

Väkiluvun kasvu tuo työpaikkoja lähinnä kaupan ja palveluiden alalle. Se ei synnytä toimistotilan tarvetta kuin korkeintaan hallinnon paisumisen kautta pienesti.
Tekijänä Purkki^
#35175
Miten voi olla vaikeeta ymmärtää... Ympäri pk-seutua puretaan vanhoja toimistokomplekseja ja yhdistetään toimistot tietyille alueille. Asukkaita tulee vuosittain lisää ja työpaikat lisääntyy siinä samalla, lisäksi yritykset tarvitsevat entistä suurempia tiloja ja uusia yrityksiä syntyy. Eikös Espoossa juuri purettu/puretaan suht valtava toimisto kompleksi?

Kokonaistarve kasvaa koko ajan mutta tietenkin suurin osa on jo olemassa olevia työpaikkoja jotka siirtyvät. Mitä se Klazua liikuttaa kuinka moni tämän torniin työpaikoista on uusia ja kuinka moni muualta siirtynyt?
Avatar
Tekijänä Janne_H
#35176
Purkki^ kirjoitti:Eikös Espoossa juuri purettu/puretaan suht valtava toimisto kompleksi?
Joo tässä syksyn aikana menny matalaks se Kilon 38 000 neliömetrin toimistotalo. Pitääkin mennä joku päivä katsomaan, miltä paikalla nyt näyttää. Streetviewissä näkyy yhä http://tinyurl.com/3a6brbb ja http://tinyurl.com/34bqc6h

Klazulla näyttää sen verran paljon olevan kiinostusta toimistotilojen tarjonnan kehitykseen pk-seudulla, niin hän voisikin selvittää esimerkiksi, mistä tiloista Panorama Towerin nykyiset vuokralaiset ovat muuttaneet uusiin tiloihinsa. Käsittääkseni Panorama Towerilla ei ole ollut mitään ongelmaa vuokralaisten puutteesta.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 24