Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Luukie
#33493
Hienoja kuvia taas kerran. Mielenkiintoiselta vaikuttava kylä. Sun ois pitäny kanssa mennä taipeihin ;P
tekijänä Valdéz
#33498
Ovat hienoja kyllä! En tiedä ketään muuta, joka matkustelisi noin paljon. Olemme kyllä tyttöystäväni kanssa samaa mieltä, että matkustelu on aina kotiin päin, vaikka se rahaa viekin. Rahaa tosiaan ei ole, joten matkustelu on meillä vähäistä.

Soul on vieras kaupunki. Ainakin kuntouluvälineet saavat olla rauhassa yleisellä paikalla. Suomessa teinit olisivat kussu paskonu ne hajalle ekana yönä. Isolta ja massiiviseta paikalta vaikuttaa, eikä kovin huonovointiseltakaan. Minkälainen vaikutus Soulilla on maailmankauppaan ja -kulttuuriin? Onko tietoa?
Avatar
tekijänä Klazu
#33500
Kiitos kommenteista. Näiden innoittamana näitä kuvia jaksetaan laittaa esille. Oikeastaan kaikkeen Valdezin kysymään on tarkempi vastaus itse blogitekstissä, jossa kerron yleensä sangen tarkasti käsittämiäni asioita eri kaupungeista sekä maista.

En nyt tiedä tuleeko sitä matkusteltua niin paljon, mutta olemme valinneet meitä kiinnostavimmat kaupungit ja maat kohteiksi. Reissuilta saa semmoisia elämänmittaisia elämyksiä, että niihin sijoitettu raha on todellakin sen arvoista.
tekijänä Karsinooma
#33511
Hienoja kuvia todellakin. Korea kuvistasi tulee kyllä välillä vähän sellainen fiilis, että Koreassa ei ehkä ole panostettu tavallisten ihmisten asumiseen niin hirveän paljon kuin jättimäisiin ostoskeskuksiin ja pilvenpiirtäjiin. Toisaalta näyttää nuo rumat kerrostalotkin mukavan massiivisilta ja ehkäpä korealaisetkin alkaa panostamaan vähän enemmän yleiseen viihtyvyyteen sitten kun tuo mainitsemasi noveau rich vaihe menee ohi.

Itseä kiinnostaisi kanssa kovasti käydä Soulissa, mutta olen kuullut että siellä voi huonolla tuurilla törmätä tylyyn kohteluun vaan sen takia, että ei ole korealainen. Tuliko mitään vastaavia kokemuksia pikaisella visiitillänne?
tekijänä Purkki^
#33514
^ Etelä-Koreassa taidetaan olla aika tottuneita länsimaalaisiin, koska ovat niin läheisissä väleissä jenkkien kanssa.?
Avatar
tekijänä Klazu
#33517
Koreassa on tosiaankin kauppakeskukset ja toimistopilvenpiirtäjät valtavia ja arkkitehtuurisesti ihan kiintoisia. Tavalliset korealaiset kuitenkin asuvat valtavissa betonilähiöissä, joissa talot ovat 20-40 kerroksisia. Suurin osa näistä lähiöistä on kuitenkin rakennettu arviolta 80-luvun jälkeen, joten ne eivät ole aivan sitä perinteistä laatikkobulkkia, mitä esim. DDR:n aikaan pykättiin. Niitä ei myöskään rakenneta geometrisiin kuvioihin, joten niidet suunnat ja muodot vaihtelevat aika paljon. Se tuo virkistävää vaihtelua ja ei noita siten voi aivan karmeina pitää IMHO. Rakentamisen laatukin on varmasti paljon esim. Kiinaa parempaa, koska korealaiset ovat keskimäärin huomattavasti kiinalaisia varakkaampaa väkeä, joten olettaisin näiden vaativan parempaa laatua.

Etelä-Koreassa ollaan tosiaankin totuttu jenkkimiehityksen myötä länsimaalaisiin ja siksi puhuvat sangen hyvää englantia. TV:stäkin tulee ohjelmaa englanniksi ainakin jonkin verran, mikä on hyvä juttu. Kuitenkin Japani ja Etelä-Korea ovat väestöltään hyvin homogeenisia maita, eli väestö muodostuu lähinnä oman maan väestä. Siksi varsinkin Koreassa (Wikitravelista lukemani perusteella) voi joutua rasismin uhriksi, jos esim. seurustelee korealaisen naisen kanssa.

Meillä ei ollut mitään ongelmaa ja emme olleet silmätikkuja kuin pikkulapsille, joista oli jostain syystä jännittävää huudella "hello!" meille. :) Eli aika marginaalinen riski.
Avatar
tekijänä Klazu
#33991
Kiitoksia. Sitä tulee pidettyä silmät ja korvat auki matkalla ollessa. Lisäksi sitten kotona tulee täydennettyä omaakin tietoutta vielä netin avulla noita juttuja kirjoittaessa. Toivottavasti juttuni hieman taustoittavat mistä yhteyksistä kuvat on otettu ja mitä niissä näkyy.

Aika kivasti sai nuo N Seoul Towerista otetut kuvatkin pelastettua, vaikka harmaa savusumu/utu ja tornin vihreät ikkunat tekivätkin alkuperäisistä kuvista kehnot. Photoshopilla tekee ihmeitä! :smt023
tekijänä Ionwind
#36806
Jospa minäkin lusikkani tähän soppaan heitän. Olin Etelä-Koreassa vaihdossa puoli vuotta syksyllä 2008, joten tässä nyt minultakin hieman kuvia paikan päältä:
Ensimmäisenä jotain mitä nyt ei ole vielä postattu, heti Soulin WTC:tä vastapäätä on tällainen mielenkiitoinen kompleksi:
Kuva

Seuraavana näitä mainittuja 20-40-kerroksisia asuinkerrostaloja kaupunkia halkovan Han-joen varrelta:
Kuva

Pakollinen kuva 63-buildingista:
Kuva

Paikallinen postin rakennus. Aivan täysin minulle ei selvinnyt mikä tarina tässä vetoketjua muistuttavassa julkisivussa oli takana:
Kuva

Auringonpaistetta savusumun läpi, kuvattu N Seoul Towerista Yeouidon suuntaan.
Kuva

Panoraama 63 Buildingista pohjoiseen. Klikkaamalla saa täysikokoisen kuvan.
Kuva

Alla pari kuvaa mielenkiintoisesta Cheonggyecheon-joen projektista Soulissa. Cheonggyecheon oli aikoinaan tärkeä Han-joen haara, joka virtasi kaupungin läpi, mutta kun Aasian tiikeri heräsi ja Soul alkoi kehittyä hurjaa vauhtia niin joki hautautui infrastruktuurin alle. 2000-luvun alussa kaupunki päätti kaivaa joen takaisin esiin ja luoda siitä virkistysalueen kaupungin asukkaille keskelle Soulin CBD:tä. Yksi suurimmista ongelmista oli se, että joen päällä kulki tärkeä liikenneväylä, jonka poistaminen toisi liikenneongelmia muualle ympäristöön. Projekti saatiin joka tapauksessa päätökseen vuonna 2005.
Tämä kuva on heti joen alkulähteiltä:
Kuva

Tämä kuva Cheonggyecheonista on hieman kauempaa CBD:stä. Kuva on otettu tammikuun alussa, joten luonto ei todellakaan ole kukkeimmillaan.
Kuva

Kohtalaisen mitäänsanomaton kuva Suwonista, miljoonan asukkaan pikkukaupungista heti Soulin eteläpuolella, Hwaseong-linnoituksen muurilta kuvattuna. Kuvassa nyt lähinnä tahtoisin kiinnittää huomion tuohon tummaan, jonkinlaista goottilaista tyyliä jäljittelevään kirkkoon joka mielstäni on hyvinkin ruma. Autenttinen ko. rakennus ei missään tapauksessa ole ; )
Tämä nyt vain esimerkkinä siitä miten korealaisilla on jokin ihme hinku joissain tapauksissa jäljitellä vanhaa eurooppalaista arkkitehtuuria
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#37184
Kas, nämä onkin jääneet huomaamatta. Hienoja kuvia hienosta kaupungista. Laitahan lisääkin! Tuo postin "vetoketjutalo" pisti itsellekin silmää siinä keskustassa.

Soulissa oli niin paljon nähtävää, että sinne voisi hyvin palata vielä uudelleen. Asuakin kaupungissa voisi kuvitella, tosin ilman tuota niemimaan tilannetta.