Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Kantti
#30371
Kivaa nähdä mansesta häppeningiä. Pokaa ollut liikkeellä! Hyvin vois laittaa enemmän kaikkea meininkiä muualtakin.
Avatar
tekijänä 16valve
#30429
Klazu: Kyllä Tampereella esiintyy ulkomaisia artisteja melko usein. Esimerkiksi ensi viikolla KISS!
http://www.kissonline.com/tour/ (June 10, 2010, Sauna Rock, Tampere)

No mutta se siitä. Tässä muutama kuva Prahasta vanhan kaupungin torilta. Satuttiin sinne samaan aikaan, kun jääkiekon MM kultamitalijoukkue saapui kotiin! Oli melkoinen sirkus, meikäläiselläkin meni kylmät väreet, kun fanit ja muu kansa hurrasivat yltiömäisesti idoliensa edessä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Vähän kyllä pelotti, etteivät putoa tuolta linja-auton katolta. Olivat nimittäin ympäripäissään (tosin voi olla että olisin minäkin ollut tossa tilanteessa) :D
Avatar
tekijänä Kantti
#31173
Noin viikko sitten Turussa oli perinteiset keskiaikamarkkinat, kesäiset kelit osuivat sopivasti alkamaan tähän kohtaan. Torstaina piipahdin illalla katsomassa miltä näyttää. Yleisöä näytti olevan paikalla kohtalaisesti edelleen. Eräällä kojulla silmiini pisti komeahko kruunulla somistettu kypärä joka ei näyttänyt aivan kyläsepän takomalta

Kuva
Ehkä kuninkaalla on joskus keskiajalla ollut tuollainen, luultavasti ei! Erittäin siistiä työtä kuitenkin

Tarkemmin katsellessani kojun tarjontaa, se näytti kiinnostavalta

Kuva
Aseet jotka pöydällä ja takaseinällä olivat, näyttivät uskottavan aidoilta. Kuvan vasemmassa yläkulmassa kauppoja tekevä kaveri oli tuossa vaiheessa ostanut itselleen jo miekan ja kokeili parhaillaan ritarin(?) hansikkaita käteensä. Myöhemmin huomasin hänen ostaneen näiden lisäksi ainakin vielä polviin asti ulottuvan rengaspaidan, jossa asussa kierteli markkina aluetta.

Kuva
Toinen erityistä mielenkiintoani puoleensa vetävä koju oli tämä jossa oli erilaisia ilmeikkäitä ja viimeisteltyjä naamioita. En kuitenkaan ostanut itselleni peikkonaamaria.

Kuva
Vanhalla Suurtorilla pääkallokäärme piti rahvasta kauhun vallassa. Vuorollaan kansa yritti karkoittaa käärmettä omalla talismanilla tai taikakalullaan, joka ei kuitenkaan purrut, vain nöyryyttävä pako muiden joukkoon pelasti.

Kuva

Kuva

Kuva
Lopulta pääkallokäärme saatin vetäytymään pesäänsä..

Kuva
Hjeltin talon pihalla oli keveämpi tunnelma

Lauantaina keskiaikamarkkina-tapahtumaa kaupungissa ryyditti Paavo Nurmi maraton

Kuva
Lähtö on juuri tapahtunut ja kiihkeimmät juoksijat säntäävät neljännesmailerin vauhdilla jo alusta. Osallistujia oli muistaakseni ennätysmäisesti, Kaupungiteatterin edestä ahtautui pitkän aikaa sakea juoksijoiden massa. Maratonia ajatellen keli oli raskas, lämpötila lähdön tapahtuessa noin 25 astetta, kuulutus kertoi useaan kertaan ettei ole häpeä keskeyttää suoritusta jos alkaa tuntumaan pahalta.

Maratonin lähdön jälkee lähdin kiertelemään ympäristöä ja jonkin ajan kuluttua tupsahdin Vähätorille...

Kuva
Siellä oli juuri alkanut englannin kielisen taikurin maaginen esitys jossa maagikko huutaen ja käsillä elehtien pidätteli ohikulkijoita menemästä loistavan esityksen ohitse. Moni vakuuttui tästä ja jäi seuraamaan esitystä.

Kuva
Useiden, lanttien hämmästyttävien katoamis- ja paikanvaihtumis- temppujen jälkeen - muutamissa käytettiin yleisöä avustajina - taikuri onnistui saamaan avustajakseen pikkupojan joka taikurin suostuttelun jälkeen teki yleisön joukkoon erinäisiä tehtäviä, ja jonka korvasta taikuri sittemmin kallisti suoranaisen noron kolikkoja tyhjään peltipurkkiin, purkin äänestä päätellen..

Kuva
Etsiessään yleisön joukosta henkilöitä jotka voisivat olla osallisia taikatempussa, luovuttamalla kenties muutamia euron kolikkoja niiden raaka-aineiksi. Taikuri osoitti miestä yleisön joukossa, mutta koska mitään osallistumisen tapaista ei sieltä suunnasta näyttänyt olevan tulossa, taikuri ilmoitti pojalle että henkilö on varmaankin köyhä, eikä hänestä ole paljoakaan iloa

Kuva
Esitys jatkui taikurin hakiessa takaisin pussukan - jota yleisön joukossa, kädessään ylhäällä näkyvissä, oli pitänyt tukeva paikallinen mieshenkilö - jonka sisällöksi taikuri ilmoitti suureen ääneen "my grand finelli" ja josta kuului kolikkojen helinää. Pussukkaa pitänyt mies joutui useampaan kertaan taikurin määräyksestä vaihtamaan kättään ettei käsi väsyisi ja pussukka vajoaisi pois taikurin silmistään.

Kuva
Pussukasta ilmestyikin rahojen sijaan aluksi pieniä punaisia palleroita, jotka muovimukien alla kohta uskomattomasti muuttuivat vihreiksi lime- hedelmiksi. Lopulta taikurin hatusta ilmestyi - ei kaniinia - vaan kookospähkinä.

Kuva
Mainion esityksen päätteeksi taikuri sanoi tehneensä ankarasti työtä yleisönsä viihdyttämiseksi, ja olevansa kiitollinen jos joku näkisi sen siksi arvokkaaksi että hän saisi hattuunsa kookospähkinän tilalle vaatimattoman huomionosoituksen. Yleisö oli harvinaisen yksimielinen siitä että taikuri ansaitsi palkkionsa enemmän kuin hyvin. Seuratessaan hattuunsa kertyvää palkkiota ja huomatessaan sinne heitettävän vitosen setelin, kohotti taikuri setelin päänsä yläpuolelle ilmoittaen kaikille näin merkittävästä huomionosoituksesta, ja kyseli kuka pistää paremmaksi. Muutamat pistivätkin ja kuvanotto vaiheessa taikuri heilutteli sormissaan vitosen lisäksi kahta 20€ seteliä innoissaan! Itse palkitsin taikuria 2€ huomattavalla panostuksella ja kysyin häneltä sähköpostiosoitetta, jonne voisin laittaa hänelle muutaman kuvan tapahtumasta.

Tämä jälkeen kävin ostamassa keskiaikamarkkinoilta itselleni miekkakojusta komean tikarin, jonka sain mahtumaan reppuuni, ja lähdin hiljalleen polkemaan joen alajuoksulle, katsmoaan miten maratoonarit ja puolikkaan vetävät lähestyvät maalia.

Kuva
Hermannin terassilta löytyi aurinkovarjon alta sopiva vapaa pöytä jonne sovittauduin juomani kanssa. Hetken istuttuani ja katsetuani juoksijoita purjehti kuunari Linden purjeet ylhäällä jokeen. Purjeet laskettiin kuitenkin tässä vaiheessa.

Kuva
Kuunari Linden purjehti Martin sillan eteen, kääntyi ja poistui taas. Itse seurasin maratonin kehittymistä kunnes olin juonut juomani, ja poistuin sitten minäkin.
Avatar
tekijänä Kantti
#32207
Viikko sitten polkiessani tuomiokirkon ohitse, sen edusta oli suljettu! Kysyessäni kaverilta joka seisoskeli sulkuaidan edessä että mistä kyse, hän kertoi parhaillaan Turun tuomiokirkossa vihittävänä olevaa paria tultavan hakemaan kohta helikopterilla. No pakkohan se oli jäädä katsomaan!

Kuva
Kymmenen minuuttia odotettuani flatkutti helikopteri Aurasillan suunnalta Tuomiokirkkotorille

Kuva

Kuva
suhteellisen pieni helikopteri, eipä tuonne paljon muuta mahdu kuin hääpari. Eipä sinne koko hääseuruetta ole tarkoituskaan mahduttaa.. tietysti..

Kuva
Erittäin mielenkiintoinen näkymä, helikopteri laskeutumassa Turun tuomiokirkon eteen

Kuva
Kirkon portailla kopteria jo odotellaankin, lieneekö häävieraiden tiedossa vai tuleekon yllärinä?

Kuva
Toiset lähtevät kirkosta tultuaan vanhoilla autoilla, toiset uusilla autoilla, jotkut pienillä toiset suurilla, eräät hevosvetoisesti. Helikopteria en aikaisemmin ole tässä tilanteessa nähnyt!

Kuva
Morsian nousee kopteriin että sukkanauha vilahtaa :)

Kuva
kierrokset lisääntyy ja kopteri kohoaa, vilkutuksia molemmin puolin..

Kuva
häävieraat jäävät hämmentyneinä katselemaan tuoreen avioparin poistuessa roottori vapattaen

Kuva
Sinne meni! :) Mieleenjäävimpiä kirkon edestä poistumisia mitä tuosta on tehty, niin monin kulkupelein kuin siitä on siirryttykin. Onnea matkaan!
tekijänä bitterfly
#32209
Jostain syystä tuota maisemaa vasten tuo helikopteri muistuttaa radio-ohjattavaa pienoismallia.
Avatar
tekijänä _NeN_
#32210
Upeita kuvia Kantti! Erityisesti tuo Hjeltin talon pihalta otettu kuva iski positiivisesti silmään. :smt001
Avatar
tekijänä Kantti
#32311
Kävin eilen jo vilasemassa EU:n merisotaharjoituskalustoa jota kokoontui parhaillaan Aurajokisuistoon

Kuva
rantaa kohti manöveerasi juuri saksalainen ohjusvene

Kuva
käännyttyään se kiinnittyi oikealla, kuvan ulkopuolella olevan isohkon kalustonkuljetusaluksen kylkeen

Kuva
eli tuonne. Sotalaivojen alue alkaa juuri tuosta Viking Linen terminaalin jälkeen. Viking Linen laivoille menevät autoilijat näkevät melkoisen, sotalaivojen kansainvälisen armadan!

Kuva
Föriltä otettu. Itärannalla olevat Tanskan ja Ruotsin laivat. Kauempana näkyy ruotsalainen "aavelaiva" Härnösand. Vaikka tarkoituksenmukaisuus on kauneutta, ei sitä kauniiksi voi sanoa :)

Kuva
Tuli pikkasen sinertävä tästä kuvasta

Kuva
Tanskan paatit entisen Wärtsilän Turun telakan laiturissa

Kuva
Augsburgin komentosilta. Augsburg taisi olla tässä vaiheessa ainakin suurin paikalla oleva alus.
tekijänä bitterfly
#32329
No mullakin on pari otosta aamupäivältä tästä warships races-eventistä ;)

Kuva
Vähän heikompia otoksia kuin Kantilla :D

Kuva


Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#32335
Kävin sitte eilen katselemassa kaikkien aikojen armadaa Aurajoessa! Ei taida lähiaikoina päästä näkemään tämän luokan navy-kokoelmaa näillä vesillä.?

Kuva
Tanskalainen Absalon oli suurin jokeen tulleista aluksista, suurin ei mahtunut jokeen vaan joutui kiinnittymään Länsi-satamaan.

Kuva
Suomen Joutsenen edessä oli pieni lava jossa trio heitti tiukkaa - poppia - luulisin.

Kuva
urkuri veti erityisen antaumuksellisesti!

Kuva
sakkia oli reippaasti liikkeellä, hämmennystä monissa aiheutti kassien ja reppujen vientikielto laivoihin - kameran sai ottaa mutta kuvaaminen laivojen sisätiloissa oli kielletty. Koppi johon tossa jonotetaan on kantamusten säilytystila, kassit voi jättää konttiin laivoissakäynnin ajaksi.

Kuva
Absalonin peräpeili. Laiva muistuttaa rahtilauttaa rakenteeltaan siinä, että perässä on luukku josta voi ajaa sisään vaikka panssarivaunulla.

Kuva
Absaloniin oli niin pitkä jono etten viitsinyt jäädä seisoskelemaan vaan jatkoin matkaa. Tuossa kohdin joen toisella puolella olevia laivoja ei päässyt katsomaan.

Kuva
Ruotsalainen "aavelaiva" Härnösand, näyttää yhtä paljon kirkolta kuin laivalta. Laiva on pyritty rakentamaan tutkassa nälkymättömäksi.

Kuva
Saksalaisen, suhteellisen suuren laivan, Augsburgin keulasta. Lieneekö saanut nimensä vanhan saksalaisen, jo Rooman valtakunnan aikaisen, kaupungin Augsburgin mukaan?

Kuva
huolto alus itärannalla, vanhan korjaustelakan laiturissa. Takana kuopassa on myös aluksia.

Kuva
Augsburgin keulassa oleva vaakunamainen kohokuva.

Kuva
Voisi kuvitella tämän viittaavan vanhaan Augsburgin kaupunkiin, joka kuulemani mukaan on Rooman keisari Augustuksen aikanaan perustama

Kuva
Belgialaisen Godietian yläkansilta. Vieressä olevan laivan nimeä en tullut huomanneeksi

Kuva
Vastarannalla, aivan kuopan suuaukossa on puolalainen alus.

Kuva

Kuva
Lähes keskelle linssiä osunut pieni tippa, jota en huomannut kuvia ottaessani, sumentaa ärsyttävästi tätä ja paria muutakin kuvaa tämän jälkeen!

Kuva
Isoimmissa laivoissa oli helikopterikansi takana ja helikopteri omassa tallissaan. Augsburgissa oli 2 kopteria. Tämä laiva on Godietia.

Kuva

Kuva

Kuva
Suomipaatti! Janne saattaa saada näistä kuvista erikoisviboja :) viereinen laiva on saksalainen.

Kuva
Merivoimien haarakas siniristi lepattaa tuulessa

Kuva
Hämiksen vieressä olevan paatin nimi näyttää olevan Fulda.

Kuva
Laivakello.

Kuva

Kuva
Edessä Belgian alus Godietia, ehkä vieressä oleva pienenpi alus on myös Belgian. Takana on ensin Augsburg jonka takana Tanskan Absalon.

Kuva
Miinalaiva Hämeenmaan helikopterikansi ja Aurajoen suu

Kuva
Kiinnostus laivoihin oli kiitettävää. Eikä ihme...

Kuva
Itäranta

Kuva
Lähdin valumaa kohden föriä ja joen toiselle puolelle. Orkkaa vaihdettiin juuri Suomen Joutsenen edessä.

Kuva
Forum Marinumin omaa kalustoa nämä kaksi ensimmäistä, Vetäjä V ja Pikkuföri. Takana oleva on laivaston yhteysvene Träskö.

Kuva
Ruotsin laivasto esittäytyy vedenalaisella kalustollaan. Tämä ei tosin ole Turussa ekaa kertaa, ainakin kerran täällä Ruotsin laivastovierailun yhteydessä oli noita pari kappaletta.

Kuva
Operaatioita meneillään?

Kuva
Poikkeavan mielenkiintoinen liike Ruotsilta tämä sukellusvene.

Kuva
Ruotsalaisia edelleen, kuvattuna siirotmaa-alus Estellen keula raa'an alta.

Kuva
Pakko ottaa kuvia Ruotsin sukellusveneestä..

Kuva
Laajempi näkymä alajuoksulle. Sotilaspoliisit sahasivat edestakaisin koko ajan laivojen välissä, siviiliveneet saivat rauhassa mennä mutta tuskin olisivat saaneet pysähtyä ihmettelemään, puhumattakaan laivojen lähelle menemisestä.

Kuva
Ainakin pari Virolaista, keskimmäisestä en osaa sanoa. Kumpi korostuu purjeveneilijällä tässä, turvallisuus vai turvattomuus..

Kuva
Ruotsalaisia. Ruotsi oli aika kattavasti edustettuna keimeissä!

Kuva
SP kääntyy taas kohden alajuoksua

Kuva
Förin kapasiteetti on vaihteeksi kokonaan käytössä

Itärannan kuvat toiseen viestiin. Alka sivu olemaan melko raskas ladattava suuren kuvamassan johdosta!
Avatar
tekijänä Kantti
#32338
Jatkoa sotalaiva osioon.

Kuva
Vierasvenesataman kioskin terassi kokee yllättävän asiakaspiikin. Kelit ovat suosiolliset sekä rahvaalle että kipsan isännälle.

Kuva
Ruotsalaista kalustoa

Kuva
Ruotsalaista kalustoa on sekä edessä että takana. Joen toisella puolella oleva Sigyn on suomalaista kalustoa!

Kuva
Suomalaista kalustoa on myös vastarannalla oleva Estella. Joka on muuten myynnissä!

Kuva
Vasemmalla oleva ryhmä - uskoakseni ei-suomalainen - otti toinen toisistaan kuvia ruotsalaisen sotalaivan kannella.

Kuva
Vaikuttava arsenaali! Olisiko Turussa ollut aikaisemmin ainakaan aivan tätä luokkaa oleva merivoimien kansainvälinen rautaisannos samaan aikaan paikalla?

Kuva

Kuva

Kuva
Taas pakko kuvata sukellusvenettä.. Toivottavasti pojat muistavat laittaa ovet kiinni sukellettaessa?

Kuva
Suomen Joutsenen edessä olevalla lavalla ohjelma jatkuu edelleen..

Kuva
Koska tilaisuus tuli, otin kuvan ainoasta edelleen käytössä olevasta entisen Wärtsilän Turun telakan kraanasta.

Kuva
Tuosta pesäkkeestä on poistettu jonkinlainen kuularuisku?

Kuva
Uffareita kuljetetaan merivoimien toimesta puolelta toiselle, kansa saa kävellä förin kautta!

Kuva
Myös Forum Marinumin museolaivueeseen kuuluva luotsipaatti on valjastettu kuljettamaan vieraita joen yli. Elleivät silmäni pahasti erehdy, näyttää luotsipaatin takakannella olevan naispuolisia matruuseja - ainakin pari kappaletta :) Hieno homma!

Kuva
Äskeiset matruusit ovat luultavasti joko rannanpuoleisesta, tai joenpuoleisesta laivasta? Keskimmäisestä laivasta en osaa sanoa minkä maan merivoimien tuo punavalkoristi lippu lienee?

Kuva
Rannanpuoleisen aluksen piippu

Kuva
Alus on nimeltään Ugandi, tunnuslause ehkä latinaa?

Kuva

Kuva
Suoraan edessä Ruotsin "aavelaiva" Härnösand. Kirkko vai pyramidi ;)

Kuva

Kuva

Kuva
Vierailuaika Härnösandissa oli juuri loppunut, oli pakko tyytyä kuvaamaan ulkopuolelta. Ruotsin rynkkymies katsoo hyvin tarkkaan mitä tässä ollaan tekemässä.

Kuva
Vanhaa kävelysiltaa oli täydennettu natolangalla kulkemisen estämiseksi, ei oltu luotettu pelkkään teippiin.

Kuva
Tanskan Absalon näyttää hienolta tästä suunasta

Kuva
Tuonne ei sitten päässyt.

Kuva

Kuva
Härnösand ei näytä olevan metallia, tai alus on päällystetty jollakin lasikuitu -tai muulla vastaavalla materiaalilla. Jotain komposiittia?

Kuva
Hyvin erikoinen ulkonäöltään laivaksi

Kuva

Kuva
Tapahtuma oli erikoisuudestaan huolimatta koko perheen tapahtuma monin osin

Kuva
Puolustusvoimien sammutuskalustoa oli myös vaatimattomasti esillä

Kuva
Café Dafnen terassilla oli vaihteeksi erityisen paljon ulkomaisia sotilaita

Kuva
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19