Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä huopa
#19484
KFC löytyy Hauptwachen asemalta, esim metrolla pääsee linjoilla U1-3 tai U6-7 ja melkein kaikki S-bahnat menee sinne. Hauptwachelle kannattaa muutenkin mennä, siinä Hauptwachen metroaseman päällä on Galeria tavaratalo jonka ylimmässä kerroksessa on ravintola (seisova pöytä, ihan jees paikka syödäkin) josta pääsee ilmatteeksi katsomaan maisemia. Galeria on käytännössä ihan keskellä sitä pilvenpiirtäjäklusteria ja siitä näkee melkein kaikki ne isoimmat tornit + pari noita rakennuksen alla olevia (Thurm & Palais). Galerian näköalatasanne ei tietysti ole niin korkealla kun Main Tower, mutta on se silti paljon parempi kuin maan tasalta tiirailla. Tervetuloa kaupunkiin !
Avatar
tekijänä Klazu
#19921
Ihan kivoja kuvia tuossa aiemmin. Frankfurtin seudulla voi tosiaankin saada sellaisia Jenkkilä-fiilareita, sillä tiet ovat leveitä (jopa 10 kaistaa paikoin) ja downtownissa siintävät pilvenpiirtäjät. Kaupungin ohi ajaminen ei kuitenkaan ole niin sykähdyttävää, kuin suuntaaminen keskustaan. Suosittelen. ;)

Pilvenpiirtäjä jonka katolle pääsee ei todellakaan ole Euroopan Keskuspankin rakennus, vaan Main-tower (200m). Galeria Kaufhof -tavaratalon katolle 9. kerrokseen pääsee todellakin ilmaiseksi ja sieltä aukeaa erittäin hyvä näkymä vieressä (ei ympärillä) kohoavilla rakennuksille. Asettuvat vielä aika kivasti kasaan tuosta kulmasta katsoen.

Ei Saksassa ole mitään kummoisempaa lamaa eletty, mutta talouskasvu oli pitkään maltillista. Viimeisten vuosien aikana sekin on kovasti piristynyt, jota on pidetty koko EU:lle tärkeänä asiana. Frankfurtissa on kuitenkin Münchenin ohella eletty sangen hyvässä korkea suhdanteessa ja pilvenpiirtäjiä sekä korkeita rakennuksia on kyllä jatkuvasti monia työn alla. Eli jo ennestään hyvä skyline saa jatkuvasti lisäystä. Toki kasvu on jälleen maailmantalouden myötä hidastumassa, mutta Saksassa ei ole puhallettu mitään suurempia asuntomarkkina yms. kuplia, jotka saattavat tehdä puhjetessaan rumaa jälkeä...
tekijänä Kessu1
#28098
Frankfurt ja Berliini ovat molemmat rumia masentavia ja kamottavia junttiloita, miten sakemannit osaavatkin rakentaa noin hirveitä hökötyksiä? Oli kyllä viimeinen kerta kun Saksassa käyn.
Avatar
tekijänä huopa
#28250
kai se vähän on subjektiivista.. minä tykkään berliinistä kuin kissa kuumasta puurosta, jos siellä olisi vielä frankfurtin verran pilvenpiirtäjiä jossain päin kaupunkia niin se olisi jo aika lailla ykköskaupunki maailmassa (henk. koht siis tietenkin). Modernin kulttuurin anti berliinissä on ehdotonta kärkeä mitä olen missään kokenut.

Mutta jos pysytään otsikossa niin sain katsella mallia frankfurtin tulevista pilvenpiirtäjistä tässä muutama viikko sitten ja ihan mielenkiintoiselta tuo tulevaisuus näyttää. Pilvenpiirtäjiä on tulossa jonkin verran messen ympärille (UEC ~200m ainakin alkaa näillä näkymin kun T185 on valmistunut) ja joitain taloja kuromaan umpeen messen ja pankkiklusterin välistä matalampaa aluetta. Hbf:n eteläpuolen parkkipaikalle on edelleen suunniteltu korkeaa toimistoa (ilmeisesti Deutsche Bahn on viimeisin kiinnostunut, jotain myös ~200m). Samoin uusin korkeiden rakennusten fokus asuinrakentamiseen näkyi hieman siinä mallissa pienten 15-25F talojen virtana keskustan liepeille. Mutta saas nähdä sitten millä aikataululla noita putkahtelee, riippunee saksan, euroopan ja maailman talouden elpymisestä.
Avatar
tekijänä Klazu
#28257
Frankfurtissa on ihan hyvä draivi päällä edelleen ja hyvä että projektit etenevät, sillä kaupungin näyttävässä klusterissa on vielä tiivistettävää. ;) Pisti muuten aamulla silmään, että oli Die Weltin nettisivuilla kuvia Euroopan Keskuspankin uudesta pääkonttorista. Ei ihan innosta itseäni valittu malli ja vähän arveluttaa sijainti kaukana varsinaisesta klusterista. Saapa nähdä miltä näyttää joskus valmistuessaan.
Avatar
tekijänä huopa
#31662
Joo, se uusi ECB rakennus on kyllä varsin kaukana kaikista muista isoista taloista, siinä on lähellä ainoastaan pari 20 kerroksista tornia jotka jää sinne 60-80m hujakoille ja uusi ECB tornihan lienee jotain ~180m alustavien tietojen mukaan.. että melkoisen näköaloja hallitseva tönö on tulossa sinne. Rakennustyöt on nyt jatkuneet, tosin 2014 lienee vasta virallinen muuttopäivä ECB:lle.

edit: se uusi "hochhausentwicklungsplan" on kaiken kansan töllisteltävissä osoitteessa

http://www.stadtplanungsamt-frankfurt.d ... _5801.html

siitä klikkaatte vaan sitä PDF linkkiä niin tulee iso pdf kartta mihin on merkattu punaisella suunnitellult, tumman ruskealla rakenuksen alla olevat ja mustalla jo seisovat 60m+ tönöt (frankfurtissa siis alle 60m taloja ei lasketa korkeiksi, ne on vaan kerrostaloja mutta ei "hochhaus" leimalla).
Avatar
tekijänä Klazu
#31664
Frankuissa selkeesti rakennetaan käytävää klusterin sijaan. Hajottaa skylineä, mutta toki tekee siitä laajemman. Hyvä siitä tulee, olen varma. Frankfurtin projektien määrä ja niiden vauhdikas eteneminen on hämmästyttävää muualta Saksasta tarkasteltuna.
Avatar
tekijänä huopa
#31814
Jep, frankfurt on kyllä euroopan chicago. Pormestari on vankasti pilvenpiirtäjien kannalla ja yleiskaava säädetään niin ettei tiettyihin kohtiin saa rakentaa kun vähintään korkeuden X tönön. Eipä silti, olen silti vähän pettynyt että täällä ei juurikaan noita korkeita asuinkerrostaloja harrasteta, niitä löytyy selkeästi enempi berliinistä tai kölnistä, saati sitten jostain espanjan isoista kaupungeista tai lontoosta.. :| mutno, onhan ne toimistotornitkin hienoja katella.
Avatar
tekijänä Klazu
#31818
Se on kyllä erikoista, sillä Frankfurtinkin väkiluku kasvaa voimakkaasti. Hyvin sinne joukkoon sopisi kymmenen asuinpilvenpiirtäjääkin. Kysyntää olisi varmasti.

Jaa korkeita asuinkerrostaloja meillä täällä? Noh, toki noita 20-25 kerroksisia betonibunkkereita löytyy kymmeniä, mutta ne nyt on niin pieniä. ;) Kölnistä en muista kuin jonkun korkean opiskelija-asuntona(?) ollaan kompleksin vähän keskustan ulkopuolelta. Muuten aikalailla toimistoja sielläkin tornit.
Avatar
tekijänä huopa
#31995
Nojoo, ehkä ei voi kehua vielä muitakaan saksan kaupunkeja korkean asumisen huippukohteiksi. Tässä on euroopan isoimmat "asuinpilvenpiirtäjäkaupungit" valmiiden ja rakenteilla olevien kohteiden numeroilla mitattuna:
no | city
----+--------------
58 | Moscow
31 | London
22 | Paris
14 | Benidorm
10 | Rotterdam
7 | Birmingham
4 | Vienna
4 | Villajoyosa
4 | Leeds
4 | Manchester
4 | Monaco
4 | Warsaw
3 | Barnaul
3 | Cologne
3 | Puteaux
3 | Klaipeda
2 | Liverpool

.. heh et ei siellä ole kun Köln jossain kaukana.. benidorm -> melkoinen rantakohde kyllä :)
Avatar
tekijänä Klazu
#31997
Berliinissä on kyllä uutisoitu viime kuukausina "korkealla asumisesta uutena trendinä", joten toivoa sopii että asuintornien rakentaminen vilkastuisi. Alexanderplatzille muun muassa on nyt pieniä aiesuunnitelmia rakentaa asuintorneja aiemmin suunniteltujen toimistopilvenpiirtäjien sijaan. Toivon mukaan lähtisi jotain toteutumaan...
Avatar
tekijänä huopa
#32099
tarkennetaan nyt vielä että tuo pastettamani lista on siis 100m+ taloja.. berliinissä on kyllä ihan kohtuu reilu määrä sellaisia 15-20 kerroksisia lootia itä-berliinin puolella varsinkin.. :)

mutjoo, minäkin pidän peukkuja että berliinissä nähdään kohta jotain hienoa arkkitehtuuria tuolle korkean asumisen trendille. Berliinissä voisin kuvitella olevan jopa kysyntää sille, se on melkoisen hyvässä nousuvireessä olevan turistikaupunki jonne monet semi-julkkikset ostavat nykyään ns. pileasuntoja. Berliinissä on lisäksi viimeisimmän tilaston mukaan yli 110 000 hotellihuonetta (enemmän kun nykissä!!).. että turistilaumaan varaudutaan aika kiitettävästi.
Avatar
tekijänä Klazu
#32101
Menee pienesti ohi Frankfurtin, mutta Berliinissä on tosiaan uskomattoman paljon hotelleja ja uusia nousee kymmeniä(!) pitkin kaupunkia. On vaikea ymmärtää mihin tällaista määrää hotelleja tarvitaan, mutta onpa noita turistejakin tuomassa rahaa kaupunkiin:

Berlin is among the top three convention cities in the world and is home to Europe's biggest convention center in the form of the Internationales Congress Centrum (ICC). It contributes to the rapidly increasing tourism sector encompassing more than 700 hotels offering more than 100,000 beds. The city numbered 18.9 million overnight hotel stays, 8,3 million hotel guests and estimated 135 million daily visitors in 2009. Berlin has established itself as the third most-visited city destination in the European Union.

Hotellien lisäksi kaupunkiin nousee sitten asuntoja, sillä kaupunki vetää jälleen väkeä ja mikäs siinä, makea kaupunki. Kaiken kaikkiaan Berliini ja Frankfurt ovatkin ihan erilaisia kaupunkeja ihan erilaisilla painotuksilla.
Avatar
tekijänä huopa
#32279
sattuipas sopivasti silmään tänään lehdessä että uusin keskustan suunnitelma sisältää nyt 7 uutta "wohnhochhäuser" frankfurtin keskustaan. Ne on vaivaset ~40m jokainen, et ei mitään superkorkeaa mutta ainakin kaupunki on nyt jotain tälle asialle tehnyt.
Avatar
tekijänä grendy
#32280
huopa kirjoitti:sattuipas sopivasti silmään tänään lehdessä että uusin keskustan suunnitelma sisältää nyt 7 uutta "wohnhochhäuser" frankfurtin keskustaan. Ne on vaivaset ~40m jokainen, et ei mitään superkorkeaa mutta ainakin kaupunki on nyt jotain tälle asialle tehnyt.
Siis 40m vai 40krs? :D.. Ei 40m voi ylittää minkään sortin uutiskynnystä edes Suomessa! :D