Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä Toni
#1902
Tsek this skit ut ;)

Toisin sanoen, sijaitsee suoraan itään Ilveksestä näin hesalaisessa mittakaavassa "kivenheiton päässä"

Kuva
Näin tämän suuntaisesti hommat näyttäisivät jos Fenix Sirius (turhan korkea tässä), Radisson ja Ratinan torni (ei sijaitse ihan tossa, mutta suunnilleen) rakennettaisiin ja Ilvestä korotettaisiin

KuvaJa itse alue on hyvin täyteen rakennettua, eli isoja ja ainakin jotain 10 kerroksen luokkaa olevia rakennuksia pitäisi tulla.

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
Tekijänä grendy
#1903
Sen verran paljon näin vaivaa (not) tän kartan tekemiseen että pistän sen tänne kuitenkin vaikka Ober kerkeskin taas edelle :D
Merkkasin kaikki tiedetyt Tampereen alueen highriset samantien niin pääsette hahmottaan etäisyyksiä ;)
Kuva
Avatar
Tekijänä H.C.
#1904
Kiitoksia. Nyt alkaa munkin tampere-tuntemuksellä hahmottaa taas missä mennään :) . Kaikin puolin näyttää hyvältä tuo kehitys, sillä luodaan vähitellen hyvä vaikutelma kun noita korkeita rakennuksia on ripoteltu eri puolille.

Jos NCC aikoo tohon 80.000 neliöta änkeä niin niistä ei todellakaan mitään vaatimattomia tule, etenkin kun päässäni vertaan näihin Vantaan "jätti"-hankkeisiin (1 kolmen keskustakorttelin kokoinen, toinen puol km pitkä, kolmas 8-13 kerroksinen mötiskö) jotka hyvällä tuurilla yltävät 60.000 neliön mittoihin. Harmi että se Kauppalehden 7kk:n ilamisjakso loppui vähän aikaa sitten, pitää tarkkailla NCC:n sivustoa jos tulisi markkinointiin tuo puistikko.
Avatar
Tekijänä grendy
#1906
P. Catani kirjoitti:Kiitoksia. Nyt alkaa munkin tampere-tuntemuksellä hahmottaa taas missä mennään :) . Kaikin puolin näyttää hyvältä tuo kehitys, sillä luodaan vähitellen hyvä vaikutelma kun noita korkeita rakennuksia on ripoteltu eri puolille.

Jos NCC aikoo tohon 80.000 neliöta änkeä niin niistä ei todellakaan mitään vaatimattomia tule, etenkin kun päässäni vertaan näihin Vantaan "jätti"-hankkeisiin (1 kolmen keskustakorttelin kokoinen, toinen puol km pitkä, kolmas 8-13 kerroksinen mötiskö) jotka hyvällä tuurilla yltävät 60.000 neliön mittoihin. Harmi että se Kauppalehden 7kk:n ilamisjakso loppui vähän aikaa sitten, pitää tarkkailla NCC:n sivustoa jos tulisi markkinointiin tuo puistikko.
Ei se 80 000m^2 ton kartan osoittamalle alueelle mahdu mitenkään (tai no mahtuis, mutta...). Kauppalehden jutussa luki että tällä hetkellä suunniteltu on 30 000m^2, mutta haluja olisi rakentaa yhteensä 80 000m^2. Ja se 80 000m^2 vaihtoehto olisi laajemmalla alueella. Tullin alueesta jutussa puhuttiin, mutta on siellä jo kohtuu ahdasta joka tapauksessa. We'll see mitä tapahtuu, kunhan itse Radisson saadaan rakennusvaiheeseen niin sitten uskallan huokaista :)
Avatar
Tekijänä H.C.
#1907
OK, mielenkiintoista jokatapauksessa :)
Avatar
Tekijänä grendy
#1919
Hehe.. tässä vielä kännyllä otettu huippulaatunen kuva Kauppalehdestä ;).. Kuvassa oikealla näkyvät 3 taloa olisivat näitä uusia NCC:n Business Park -rakennuksia ainakin, eli nykytilassa talojen tontti on pelkkä tyhjä rakennustyömaa (juurikin se kuva minkä eilen kävin nappaan).
Kuva
Avatar
Tekijänä grendy
#1932
Tän verran vielä spämmään. Pirjo Ojanperä oli taas kerran niin mukava että vastaili mun spämmäämiseen :). Hän sanoi että suunnitelmat etenevät alkuperäisessä aikataulussaan ja nyt on menossa arkkitehtisuunnittelu, jonka perusteella syksyn aikana tehdään lopulliset investointipäätökset. Että semmosta! :)
Avatar
Tekijänä grendy
#2057
Tamperelainen 29.6.2005 (http://www.tamperelainen.fi)

SOK:n suunnitelma rakentaa 300 huoneen hotelli Tullintorin ja veturitallien väliin on pian rakennustöiden aloittamispäätöstä vaille valmis.
Hahmotelmia kiistaa herättäneestä tornihotellista on esitelty julkisuudessa laajasti. Hotellin lopullinen ulkoasu ei kuitenkaan aivan vastaa alustavia piirustuksia, sillä suunnittelija on vaihtunut.

– Alustavat piirustukset on tehty ja suunnittelua viedään nyt tarkemmalle tasolle. Lopulliset päätökset tehdään syksyn aikana, Radisson SAS:n Suomen johtaja Pirjo Ojanperä kertoo.

Jo kuusi vuotta vireillä olleen hotellihankkeen asemakaava hyväksyttiin Tampereen kaupunginvaltuustossa lokakuussa vuonna 2002. Sen jälkeen asemakaava kävi läpi valituskierroksen hallinto-oikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa, joka hylkäsi kaikki valitukset syyskuussa vuonna 2004.
Eniten keskustelua herättänyt osa suunnitelmissa on ollut 24-kerroksinen hotellitorni, joka nousee vanhojen veturitallien takaa. Veturitalleista pohjoisempi sekä tallien välinen toimisto-osa tulevat osaksi hotellia.
Hotellihuoneista 220 tulee torniosaan ja loput 80 viereiseen viisikerroksiseen hotellirakennukseen.

Oululainen suunnittelee työn loppuun

Alustavat suunnitelmat Radisson SAS -hotellista teki tunnettu tamperelainen Arkkitehtitoimisto KSOY.
Suunnittelija on nyt vaihtunut ja lopulliset piirustukset tekee oululainen Arkkitehtitoimisto Seppo Valjus. Pienempi oululaistoimisto on suunnitellut muun muassa vastikään Ouluun valmistuneen Sokos Hotel Arinan.
Jos hotellin rakennustyöt käynnistyvät ensi vuoden puolella, hotelli on valmis vuoteen 2008 mennessä.
Hotelli Ilvestä 13 metriä korkeammasta 76-metrisestä hotellista tulee valmistuessaan Tampereen korkein ja Suomen neljänneksi korkein kerrostalo.

Sasu Karjalainen
Okei, eli uus ulkoasu! Kiinnostavaa vähintäänkin, vähän pelottavaa jopa :D Pitääpä etsiä Arkkitehtitoimisto Seppo Valjuksen muita teoksia että mitä sitä oikein uskaltaa sitten odottaa... Muuta uutta artikkelissa ei ollut, renderöinnit itse lehdessä olivat vielä KSOY:n vanhoja tuttuja.
Tekijänä SdeS
#2059
Mukavaa kuulla että projektia viedään eteenpäin.

Mitä googlesta katoin, niin Arkkitehti Seppo Valjus vaikuttaa ihan pätevältä kaverilta. Toivottavasti piirtää hienon rakennuksen. :)
Tekijänä albertobroccoli
#2837
Aamulehdestä tänään poimittua karjalaista runomittaa vapaasti mukaellen:

- projektia karsitaan hieman, 5-kerroksinen lisäsiipi jää pois, kustannuksia ja toteutustapaa tarkistetaan, torni kuitenkin 17/24 -kerroksinen
- lopullinen päätös rakentamisesta loka-marraskuussa SOKin ja Sokotelin hallitusten kokouksissa
- tavoitteena rakentamisen aloittaminen 2006
- valmiina 2007 lopussa tai 2008 alussa

...niin ja tilannepäivitystä mun osalta:
meikä palasi tallinnan komennukselta ja nyt on tampere taas hallussa.
"epävirallinen" harjoitteluraporttini kuvineen löytyy osoitteesta http://www.tuubi.net/koopee niin ja on siellä muutama kuva niistä tallinnan puolen isoista pytingeistäkin eikä _ihan_ pelkästään "olutta & naisia" kuvia... :D
Avatar
Tekijänä grendy
#2839
Arrgh loka-marraskuu... No yllättäen ei vois kiinnostaa 5-kerroksinen lisäsiipi mutta pikkuhiljaa vois päätöksiä tehdä koko tornista.. Pitääpä lukee Aamulehti, ei vaan malttais odottaa SOK:n kokousta.. Tulis edes niitä uusia renderöintejä!
Tekijänä SdeS
#2842
Onneksi karsivat tuon lisäsiiven, eivätkä poistaneet tornista viittä kerrosta.
Kuukauden odotus vielä. :/
kustannuksia ja toteutustapaa tarkistetaan
hmm...
Avatar
Tekijänä grendy
#2844
Juu lueskelin saman jutun Aamulehdestä.. Harmi kun lehdessä oli vielä sama vanha renderöinti vaikka jutussa mainittiinkin aivan selkeästi että uusimmat suunnitelmat tekee Arkkitehtitoimisto Seppo Valjus.

Kustannuksista puhuttiin sen verran että "se on ihan normaalia tämän skaalan hankkeissa että kustannukset pitää laskea todella tarkkaan". Kun kyseessä on kuitenkin veturitallin entisöintiä, maan puhdistamista jne muutakin kun vain rakentamista.

Ja jutussa puhuttiin tornin korkeudesta 77metrisenä, kun ennen se on ollut 74 tai 76m. *KANSA KOHAHTAA* :D
Tekijänä Tyna
#3698
Onko kellään mitään uutta informaatiota tästä hotelli-projektista? Milloin se lopullinen päätös oikein pitäisi tulla?
Tietääkseni päätös piuti tulla loka-marraskuun aikana, mutta siirrettiinkö sitä? Miksi ja minne?

Kieltämättä tuo torni toisi aikalailla lisää eloa Tullin alueelle ja kaunistaisi maisemia asemalta.. Nykyään ihan hirveän näköistä kun katselee asemalta itään päin:( Autioituneita varastoja ja epäsiistiä aluetta muutenkin. Onneksi aluetta rakannetaan muutenkin vaikka hotellia ei saataisiinkaan.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 128