Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä Quu
#1249
Vaasaan suunnitellaan kaupunkijunaa / pikaraitiotietä

27.12.2004 19:33

Suomen raitiotieseuran uutiset http://www.raitio.org

Vaasan kaupunginhallituksen suunnittelujaosto on saanut esiselvityksen Vaasan pikaraitiotiestä. Linja kulkisi Vaskiluodon satamasta keskustan ja rautatieaseman kautta lentoasemalle. Linjapituus olisi 15 km ja sillä olisi 13 pysäkkiä. Vuoroväli olisi 15 minuuttia ja aikaa kuluisi koko matkaan 21 minuuttia keskinopeuden ollessa 43 km/h.

Lähes 75 % raitiotielinjasta käyttäisi nykyistä rataverkkoa. Uutta rataa pitäisi rakentaa neljä kilometriä Vanhasta Vaasasta lentoasemalle.

Hankkeen investointikustannukset olisivat noin 34,3 Me ja päätoteuttajana olisi Vaasan kaupunki Suomeen valtion ja EU:n avustuksella. Linjan pitäisi olla valmiina v. 2020.

Linjan varrella 600 metrin säteellä olisi kolme neljäsosaa Vaasan työpaikoista eli 19.500 ja asukkaita 17.000. Hankkeessa edellytetään, että rataosa Seinäjoki-Vaasa olisi sähköistetty, sillä pikaraitiovaunu käyttäisi rautatiejännitettä. Kalustoa 15 minuutin vuorovälin liikennöintiin tarvitaan kolme yksikköä.

Selvitys, joka on 34 sivuinen, on tehty Vaasan apulaiskaupunginjohtajan johtamassa työryhmässä ja sen laatimisesta on vastannut Ramboll Finland Oy.

Vaasan Kh:n suunnittelujaoston pöytäkirja 14.12.2004

VAASAN PIKARAITIOTIE / ESISELVITYS

Osana Interreg IIIb-ohjelman Via Baltica Nordica Development Zone 2002-05 Eu-projektia on laadittu esiselvitys Vaasan pikaraitiotiestä. Selvityksen tavoitteena on ollut selvittää mahdollisuudet yhdistää pikaraitiotiellä satama, keskusta, rautatieasema, keskeiset asuntoalueet ja teollisuusalueet sekä lentoasema. Työn laatijana on ollut Ramboll Finland Oy.


Sellasta. :)