Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.

Mikä näistä on mielestäsi Suomen legendaarisin lähiö?

Matinkylä & Kivenlahti
2
4%
Kontula (M) & Myllypuro (M)
9
17%
Jakomäki & Vuosaari (M)
7
13%
Merihaka (R)(M)
2
4%
Hakunila & Havukoski (LJ)
Ei ääniä
0%
Myyrmäki (LJ) & Martinlaakso (LJ)
Ei ääniä
0%
Kortepohja & Kuokkala
1
2%
Hervanta
23
44%
Runosmäki & Varissuo
6
12%
Myllyoja & Rajakylä
2
4%
tekijänä Joggeri
#10731
Sasu Karjalainen kirjoitti:
Iggy P kirjoitti:
Wikipedia kertoo Hervannasta muutenkin aika värikkäästi ja kattavasti.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Hervanta

Jaahas. Wikipediassa on jälleen kerran niin monta asiavirhettä, että en edes tiedä mistä päästä aloittaisin korjaamisen... Kielikin on kuin ala-asteen maantiedon tutkielmasta.
Jep. Esimerkiksi, jos katsotte Vuosaaren tietoja Wikipediasta, niin sehän on Hervantaa suurempi ainakin asukasluvultaan. Toki Hervannan tietoihin on nyttemmin korjattu, että "se on yksi suurimmista lähiöistä", kun ennen sitä sanottiin suurimmaksi.
Avatar
tekijänä JR
#10734
Tästä ketjusta paistaa hyvin läpi se, että oman alueen lähiöt ovat selvästi "legendaarisempia" ja tunnetumpia kuin muiden. Miksipä ei olisi. Täytyy itsekin myöntää, että en Hervannasta juuri mitään tiennyt vielä joitakin vuosia sitten, kunnes vietin Tampereella hieman enemmän aikaa. Itä-Helsingistä ja varsinkin -Vantaalta löytyy edelleen lähiöitä, joista minulla ei ole juurikaan käsitystä. Toisaalta ne, joissa on viettänyt paljon aikaa, ovat kultaakin arvokkaampia :)

Useissa lähiöissä ei ole mitään kovin ihmeellistä, ja jos niissä ei ole aikaa viettänyt, ei niitä osaa oikein arvostaakaan. Eipä esimerkiksi Hervanta merkitse minulle käytännössä mitään. En ole siellä koskaan käynytkään.

Asukaslukujenkin vertaileminen voi olla hieman harhaanjohtavaa. Ainakin useat Espoon lähiöt ovat pinta-alaltaan melko pieniä, ja niitä on useita vierekkäin. Ainakin tuon Wikipedian mukaan Hervanta on pinta-alaltaan melko suuri (13.8 km^2). Saman kokoiselle alueelle mahtuu esim. Espoossa kutakuinkin suur-Espoonlahti, jossa asukkaita on lähemmäs 50 000.
tekijänä Jape
#10735
Toiseksi tuoreimmassa Suomen Kuvalehdessä (7/2007) oli muuten ihan kiinnostava kirjoitus Kontulan historiasta, elämästä ja "nukkuvista" äänestäjistä. Mausteena pari todella upeaa kuvaa, joista valitettavasti vain yksi löytyy pienikokoisena SK:n nettisivuilta:

Kuva
tekijänä Sasu K
#10738
JR kirjoitti:Ainakin tuon Wikipedian mukaan Hervanta on pinta-alaltaan melko suuri (13.8 km^2).
Tässä on yksi näistä Wikipedian artikkelin epätäsmällisyyksistä.

Hervannan maapinta-ala on 13,59 neliökilometriä, kun mukaan luetaan (varsinainen) Hervanta, Ruskon teollisuusalue ja Hervantäjärven alue (metsää ja loma-asutusta etupäässä).

Varsinaisen Hervannan maapinta-ala on 7,79 neliökilometriä.

Vakituisia asukkaita on Hervannassa 21051, Ruskossa 68 ja Hervantajärvellä 34 (31.12.2006 tilanne).
Avatar
tekijänä JR
#10739
Sasu Karjalainen kirjoitti:Tässä on yksi näistä Wikipedian artikkelin epätäsmällisyyksistä.

Hervannan maapinta-ala on 13,59 neliökilometriä, kun mukaan luetaan (varsinainen) Hervanta, Ruskon teollisuusalue ja Hervantäjärven alue (metsää ja loma-asutusta etupäässä).

Varsinaisen Hervannan maapinta-ala on 7,79 neliökilometriä.
OK, kiitoksia tarkennuksesta.
Sasu Karjalainen kirjoitti:Vakituisia asukkaita on Hervannassa 21051, Ruskossa 68 ja Hervantajärvellä 34 (31.12.2006 tilanne).
Rusko ja Hervantajärvi suht pieniä paikkoja :)